hirdetés

Medvék leptek el egy pesti éttermet

A Zona étteremről van szó, ahol nem székeket vettek el asztalok mellől, hogy tartsák a szükséges távolságot a vendégek között, hanem odaültettek mindenhová egy-egy plüssmackót.

hirdetés
Mint elmondták, eredetileg a világjárvány okozta távolságtartást kívánték velük megoldani, és úgy érezték sokkal jobban mutatnak a medvés asztalok, mintha székeket kellene elvennünk asztaloktól.  A plüssmacik ötlete különben egy párizsi vendéglátós kollégáktól származik.
 

A szeretni való plüssök annyira népszerűen lettek, hogy sokan készítenek közös képeket velük, sőt, többen említették már, hogy ismerősüktől, barátjuktól hallottak róluk és mindenképpen látni szerették volna. Sok külföldi azonosítja a macikkal a hellyel, ami ezekben a vendéglátásnak a legkevésbé kedvező időkben szintén jól jön.

A Zona 2015-ben az év étterme volt, valamint jó ideje a Michelin Guide-ban is szerepel, és azon helyek egyike,  ahol a járvány alatt is megkapták az alapfizetésüket a kollégák, és senkit nem bocsájtottak el. Emellett az újra nyitás után a macik mellett átalakítottuk az étlapjukat, séfjük Kovács Levente.

Az étterem különben a mackókon kívül még egy különlegességgel rendelkezik: kulturális küldetésnek tartják a hazai vendéglátó hagyományok felélesztését, így minden este egyedi élő zenével várják vendégeinket.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Hazánk július 1-jétől a többi tagállamhoz hasonlóan szabad beutazást biztosít az uniós COVID-igazolással érkező külföldieknek. Ön szerint ez elindíthatja a nyárra a beutazást?

Kiadónk társoldalai