hirdetés

Így nyaralunk mi, magyarok

Elsősorban anyagi okok miatt, de a magyarok fele itthon vakációzik idén, így a belföldi turizmus további bővülését vetíti előre a Szallas.hu nem reprezentatív kutatása. A biztonságos Balatont és a kevésbé ismert hazai tavak környékét keressük fel. A kutatás szerint külföldi úti célok közül Egyiptomot, Törökországot és Tunéziát még mindig fenntartásokkal kezeljük, de Horvátország, Olaszország és Görögország készülhet magyar vendégekre.

hirdetés

Minden harmadik magyar külföldön és belföldön is vakációzik majd a Szallas.hu friss felmérése szerint, így a hazai turizmus további bővülését jósolják a főszezonra. Csak jóval kevesebben vannak azok, akik kizárólag külföldön nyaralnak (6%), viszont akadnak olyanok is, akik idén egyáltalán nem utaznak el (5%). A belföldi nyaralást választók indítékai között az anyagi okok (43%) szerepelnek az élen. „Sokan egyszerűen azzal indokolták a választásukat, hogy itthon jobban szeretnek pihenni, mint külföldön – mondta Keresztes Nóra, a Szallas.hu marketingmenedzsere.  Akad olyan is, aki fél a repüléstől és a hosszú autózástól is, valakinek meg társasága nincs.” A terrorizmustól való félelmét csak 3 százalék jelezte, ugyanakkor ötből négyen szívesebben utaznak olyan országba, ahol nincs vagy nagyon alacsony a terrorfenyegetettség. A felmérés eredményeként a többség még mindig Egyiptomot és Törökországot zárja ki az úti célok közül, de az USA és Franciaország is sokak által tiltólistán szerepel. Akik vízpartra vágynak, de tartanak a terrortámadástól, legszívesebben a Balatonra (52%) utaznak. „Forgalomélénkülés várható a horvát tengerparton is, a magyarok negyede ellátogat oda – mondta a marketingmenedzser.  De kisebb, kevésbé forgalmas belföldi tavak környékét is sokan keresik majd fel a nyáron (15%).”

 

forrás:123rf

Horvátország, Olaszország és Görögország vonzza a legtöbb magyar turistát

Bátran tervezünk nyaralást horvát szomszédainkhoz, a válaszadók 33 százaléka megfordul idén a horvát tengerparton. „Az utazási hajlandóság érthetően magas, hiszen autóval, vonattal és busszal is könnyen megközelíthető – magyarázta a marketingmenedzser.  Családok, párok és baráti társaságok számára is ideális szálláshelyekkel, programlehetőségekkel és strandokkal várják a vendégeket Dalmáciában”. A ranglista szerint még Olaszország (15%), Görögország (14%), Ausztria (13%) és Spanyolország (7%) számíthat nagyobb arányban magyar vendégre. Nemcsak európai országokat keresünk fel: Kínába, Dubaiba és Kuwaitba is indul nyaralni magyar turista.

 

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Mit vár 2023-tól?

Partnerünk