hirdetés
hirdetés

Ki volt az angol királyi ház könyvkötője?

Újabb művészeti gyűjteményekkel gyarapodott a patinás, történelmi arculatát visszanyerő Vác.

hirdetés

Vácnak minden adottsága adott, hogy pompás dunakanyari kirándulóhelyből kellemes nyaralóhellyé váljon. Ideális a környék: itt a Duna parti sétányon nincs benzingőz, és a folyó mentén Budapesttől Szobig kiépített úton bátran gyönyörködhetnek a hegyekre nyíló panorámában a kerékpározók. A székesegyház klasszikus zenei rendezvényei, meg a Gregorián Fesztivál mellet a könnyű, derűs Váci Vigadalom rendezvényei élettel töltik be a főteret. A megújított barokk házakban nemcsak a Mementó Mori borzongató ritkaságai láthatók, hanem a Váci Egyházmegye Műkincsei is.

Nézze meg galériánk képeit!

Az idei év újdonságaként március közepén megnyílik Hincz Gyula és Sajdik Ferenc életmű kiállítása, a több évszázadot átölelő öntöttvas gyűjtemény, a Haraszti Cukor sziget (Haraszti Béla mestercukrász cukorból készült szobrai) és Váci György könyvkötő mester kiállítása (a mester hat évig dolgozott az angol királyi udvarnak is). A Modern Művészeti Gyűjteményben olyan művészek alkotásai láthatók, mint Szabó Vladimir, Mattioni Eszter, Schéner Mihály. Érintőképernyős táblarendszer és új info pontok segítik a sok látnivaló közötti eligazodást. A városban található az egyik leggazdagabb tokaji borgyűjteményt rejtegető borpince, híres cukrászda csalogatja a főtéri hétvégék forgatagában megfáradt turistákat. A váci strand teraszáról egyenesen a Dunára nyílik a kilátás. A folyón eveznek és kajakoznak, megrendelésre csapatépítő tréningként sárkányhajózást szervez az egyik helyi szolgáltató. A Naszály dombon kalandpark létesült. Váctól csak egy „ugrás” Nagymaros, Zebegény, Kóspallag elbűvölő vidéke, egy nyaralásnyi idő nem is elég minden kínálkozó élmény megragadására.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk