hirdetés
hirdetés

Kiket díjazott idén a MABEUSZ és mit tervez jövőre?

Arra mindnyájan hamarabb kapjuk fel a fejünket, ha valamelyik szolgáltató szájába egy nagy, savanyú citromot nyom egy idegenforgalmi szövetség. A MABEUSZ (Magyar Beutaztatók Szövetsége) azonban úriember, 2015-ből csak a jóra emlékezik; már ami a díjazást illeti - derült ki pénteken a szövetség évzáró taggyűlésén, Budapesten.

hirdetés

Idén első alkalommal jutalmazták együttműködő partnereiket. A díjat dr. Niklai Ákos, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke kapta a szövetségek (MSZÉSZ, MUISZ, MaReSz, MABEUSZ) közötti együttműködés összehangolásában, érdekeik döntéshozás felé való képviselésében.

Az Év Beutaztató Vendéglátósa 2015-ben a Lázár Lovaspark lett, a díjat Darázs György igazgató vette át. A díjat a folyamatosan magas és megújulásra képes színvonalnak köszönhetően ítélték oda. Kálmán István, a MABEUSZ elnöke elmondta, a park munkatársai minden hozzájuk érkező nációval megtalálják a hangot, a programokat minőségi kilengések nélkül, profin bonyolítják.

Év Szállodása kategóriában Jablonszki-Kiss Helga, a Buddha Bar Hotel Budapest Klotild Palote senior MICE értékesítési vezetője vehette át díját. A szakembert az üzleti partnerekkel való rugalmasságáért, pontosságáért és precizitásáért jelölték a díjra.

Az Év Turisztikai Szolgáltatója kategóriát a Team Vision nyerte. A fiatal cég interaktív, modern híradástechnikai eszközök segítségével szervez egyedi csapatépítő programokat.

A szövetség idei teljesítményéről

szólva Kálmán István elmondta: sikerként könyvelhető, hogy a Nemzeti Turizmusfejlesztési Koncepcióba sikerült kiemelt területként beemetetniük a konferenciaturizmust, valamint hogy ennek kapcsán a MABEUSZ és társszövetségeik véleménye figyelembevételével fejlesztik a várva várt nagy befogadóképességű kongresszusi központot. Tájékoztatott: 3-4 hónapja tárgyal a négy szakmai szervezet a tervező Finta és Társa Építész Stúdió építész irodával.

A szövetség elnöke úgy véli, a Magyar Turizmus Zrt-vel együttműködve eredményesen oszlatták el a menekül helyzet miatt a külföldi partnerekben kialakult aggályokat, biztosítva őket arról, hogy Magyarország biztonságos desztináció.

A jövő évi feladatok közt a turizmusmarketingként új piacok és akár MICE-vendégek elérésére létrehozott Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) lehetőségeinek vizsgálatát említette. Szeretné a szövetség elérni, hogy a pesti rakpartok nemrég napvilágot látott terveinek szállodahajós turizmus szempontjából történő alakításába őket is bevonják. Szintén szerepel a tervek között a szakma adóterheinek átgondolása, különös tekintettel az akár visszaélésre is lehetőséget adó fordított adózásra.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk