hirdetés
hirdetés

Szingapúri delegáció érkezik Magyarországra

Magyarországra látogatott a Szingapúri Utazási Irodák Országos Szövetségének (NATAS) vezérigazgatója, Robert Khoo, az október 10-12. között megrendezésre kerülő ASEAN Awareness Forum apropójából, közölte lapunkkal a Magyar Turizmus Zrt.

hirdetés

A Külügyminisztérium, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal és a Magyar Külügyi Intézet közös szervezésében megvalósuló eseményen a szakember a turizmust is tárgyaló ülés keretében tart beszédet október 11-én.

Robert Khoo az ASEAN Awareness Forum mellett az MT Zrt. által szervezett tanulmányúton is részt vesz annak érdekében, hogy bejárja Budapestet, és felmérje a főváros és szolgáltatói kínálatát. A programokra az MT Zrt. szingapúri külképviselője, Vas Mária is elkíséri a vezérigazgatót.

Robert Khoo már október 9-én megkezdte az ismerkedést Budapest turisztikai kínálatával, rögtön azután, hogy elfoglalta a Four Seasons Hotel által biztosított szállását. A szakember bejáráson vett részt a Magyar Tudományos Akadémián, sétált a Dunakorzón, a Four Seasons Hotelben pedig Drew Clarke értékesítési igazgató kalauzolta őt a háznézés során. A Vis Vitalis Medical Wellness Hotel ****-ben megismerkedett a Kaqun vízzel, gasztronómiai remekeinkbe pedig olyan világhírű helyeken kóstolhat bele, mint a Bock Bisztró, a Gerbeaud, az Onyx Étterem, a Spoon, a Halászbástya Étterem vagy a Pest-Buda Étterem. Mindemellett ízelítőt kap Budapest főbb nevezetességeiből is, többek között a Parlament vagy az Operaház megtekintése során. A tanulmányút a szecessziós és retro turisztikai kincseket, sőt fővárosunk trendi oldalát is feltárja, s bizonyára felejthetetlen élményt nyújt majd a szakember számára a Dunarama hajós városnézés és a Lázár Lovaspark programja is.

A program részeként, október 10-én szakmai ebédre került sor a Rosenstein Étteremben, ahol Robert Khoo találkozott Hrabovszky Zsolttal, az MT Zrt. nemzetközi értékesítés ösztönzés igazgatójával, valamint a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége (MUISZ) és a Magyar Beutaztatók Szövetsége (MABEUSZ) képviselőivel. 

6 fős NATAS delegáció is érkezik

A Szingapúri Utazási Irodák Országos Szövetségének (NATAS) vezérigazgatója, Robert Khoo mellett, a szervezet hatfős delegációja is Magyarországra látogat. A résztvevő, hivatásturizmussal foglalkozó irodák képviselői a X. Business Travel Show apropójából érkeznek hazánkba. A rendezvényen kívül a szakemberek részletesen is megismerhetik turisztikai kínálatunkat a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében, az október 13-19. között megvalósuló tanulmányút során. A szakemberek szállását a Kempinski Hotel Corvinus biztosítja.

A „turisztikai kóstoló” október 13-án, az Első Pesti Rétesházban kezdődik, majd a Parlament meglátogatása után szecessziós szépségeket és kulturális kincseket bemutató túrába csöppennek a résztvevők. Budapest fényeiben a Dunarama vízi limuzinjáról gyönyörködhetnek, a vacsorát pedig már a világ legjobb bárjának választott A38 Hajón szolgálják fel számukra. Ez alatt várhatóan jobban „megéheznek” arra, hogy megismerjék a budapesti éjszakai életet, így a szakemberek első napja az egyedi hangulatú romkocsmák felfedezésével zárul. Másnap elsőként fürdőkultúránk kapja a főszerepet a programban, méghozzá a Széchenyi fürdőben. Ezt követően a tanulmányút résztvevői ellátogatnak Kerepestarcsára, a Vis Vitalis Medical Wellness Hotel ****-be, ahol a Kaqun víz jótékony hatásait ismerhetik meg. Ezt követően Budapest rejtett kincseinek nyomába erednek, este pedig fővárosunk történelmi és egyben romantikus oldala tárul fel előttük a Várnegyedben való kalandozás során. Október 15-én Szentendrére látogat a csoport, ahol a Szamos Marcipán Múzeum kínálatába is belekóstoltak. A (turisztikai)ízelítő a Vásárcsarnokban folytatódik, majd az Operaház megtekintése után fővárosunk vásárlási lehetőségeiben is elmerülhetnek, és top éttermeink gasztronómiai remekeit is élvezhetik.

A következő napokban különböző házbejárásokon vesznek részt, megtekintve többek között a Kempinski Hotel Corvinus, az Intercontinental Budapest, a Hilton Budapest, a Corinthia Hotel Budapest, és a Four Seasons Hotel Gresham Palace szállodákat. Ezen kívül további különböző rendezvényhelyszíneket – például Gerbeaud, VAM Design Center, Syma csarnok, Szépművészeti Múzeum – is felkeresnek, de ellátogatnak a Gellért fürdőbe és a Vasúttörténeti Parkba is. A résztvevők magyarországi látogatását olyan programok is színesítik, mint lovasbemutató a Lázár Lovasparkban vagy vacsora a világ legszebb kávéházának választott New York kávéházban.

A NATAS szakemberei október 17-én látogatnak el a X. Business Travel Show-ra, ahol workshop is szerepel szakmai programjukban, másnap pedig a Quality Tours által szervezett incentive programon vesznek részt. A szingapúri szakemberek magyarországi tanulmányútja október 19-én zárul.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk