Szálljon meg egy maharadzsa palotájában!

Bemutatták a Chemol Travel 2014. évi, körutazásokat tartalmazó katalógusát. A rendezvényen elmondták, hogy sikeres évet zárt az utazási iroda, igényes körutazásait országszerte keresik és értékelik mind az utasok, mind a partnerirodák.

Az idei katalógusban megtalálhatók a tavalyi utak, amelyek zömét kibővítették, új úti célok jelentek meg, és több kiscsoportos útra fizethetnek be az utazni vágyók. Erről csütörtökön, február 20-án tartottak tájékoztatót és egyben bemutatták idei programfüzetüket a Continental Zara szállodában.

Eichner András idegenvezető mutatta be, hogy mivel bővültek a klasszikus körutak, és milyen újdonságok találhatók a katalógusban. Többek között elmondta, hogy Örményország titokzatos kincsei címmel olyan utat szerveznek, amely nagy kísérlete az idei évnek. A civilizáció bölcsője, a hegyvidéki Örményország különleges természeti és kulturális kincseket ajánl az odalátogatóknak.

A Szentföldre két körutat is kínálnak, amelyre 90 napos előfoglalási kedvezményt adnak. Az egyiket jordániai, a másikat eilati üdüléssel fűszerezték.

Idén néhány különleges desztinációba vagy programra kisebb minimum létszámú csoportokat indítanak, hogy törzsutasaik és utazásközvetítő partnereik javaslatainak is megfeleljenek.

Kelet-Törökország, Brazília és Bhután is újdonság

Újdonságként szerepel a kínálatban Kelet-Törökország, Brazília és Bhután. Kelet-Törökország ősi emlékeit májusban, júniusban és októberben tekinthetik meg az utasok, hajókázhatnak az Eufráteszen, Urfában pedig megtekinthetik Ábrahám feltételezett szülőhelyét.

A három országot, Thaiföldet, Kambodzsát és Malajziát érintő út is meglepetés. Megújult programot kínálnak India-Nepál-Tibet útjuknál, amely most Kína nélkül szerepel a katalógusban. Ezen a körutazáson a maharadzsák palotáiban is lakhatnak a turisták, és kis létszámú csoportoknak szerveznek olyan utat, amelynek keretében a tigrisek rezervátumába is el lehet jutni. 

A Chemol Travel Balira és Vietnamba szervezett útja is érdekes látnivalókat ajánl, de az utazók eljuthatnak Bhutánba is, amelyet a Himalája rejtett kincsének neveznek, olyan ritkán jut el oda turista. A programban szerepel egy öt órás gyalogtúra is, amely Bhután egyik leghíresebb és legfontosabb, Tigrisfészek nevű, meredek sziklafal oldalába épült kolostorához vezet.

Kína és Kuba is várja az utazókat

Több kínai út is helyet kapott a programfüzetben, ezek érintik Pekinget, Shanghait és HongKongot is.

A kubai nagy utazást magyar idegenvezetővel kapják az érdeklődők, aki Perura kíváncsi, annak pedig 14 éjszakás luxusutat ajánlanak.

Az utat úgy tervezték meg, hogy fokozatosan emelkedjen, végül a 4200 méter magasan fekvő Chele-la hágóra jutnak.

Májusban hét éjszakát tölthetnek el az utasok Madeirán, ahol megtekinthetik a híres virágkarnevált is, valamint változatlan a portugáliai klasszikus körutazás.

Szerepelnek a katalógusban a már bevált, hagyományos utak az Egyesült Államokba és Brazíliába is.

Népszerűek a hajóutak is

Elhangzott, hogy rendkívül népszerűek a Chemol Travel tengeri hajóútjai is, melyet három hajóstársasággal szerveznek. Azért is kelendőek ezek az utak, mert a hajók éjszaka közlekednek, nappal kikötnek, és több városnéző kirándulást is szerveznek. Idén is magas színvonalú csoportos hajóutak érhetők el a kínálatban. A kiadványban sokszínű ízelítő található a továbbra is rendkívül sikeres tengeri hajóutakból a Földközi, a Balti, az Égei-tenger, a Karib-térség legszebb tájait érintően az MSC Cruises, a Pullmantur és a Norwegian Cruise Line gazdag kínálatából. Az egyik útjuk Isztambulból indul, kiköt Dubrovnikban, Velencében, Bariban, Katakolon, és Izmirben, majd Isztambulban fejeződik be. Kínálnak olyan utat is, amely Rómából indul, és Franciaországon, Spanyolországon és Tunézián keresztül tér vissza kiinduló pontjára.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?