Azonnal letölthető receptek az Air Canada Rouge-tól és a Budapest Airport-tól

A járatbővítés bejelentése kapcsán a Budapest Airport és az Air Canada Rouge bulifőzést rendezett partnereinek a Gastropolis főzőiskolában, ahol egy komplett kanadai vacsorát készítettek a meghívott szakemberek. A találkozó így egy könnyed ráhangolódás volt a május 20-tól sűrűbben üzemelő kanadai járatokra. A rendezvényen jelent volt Jean-Christophe Hérault, az Air Canada németországi igazgatója és Stanislav Fajkus is, az Air Canada Rouge sales menedzsere (GSA) valamint Saly Sándor, a Budapest Airport . szenior járatfejlesztési menedzsere.

Saly Sándor rámutatott, hogy a Budapest Airport 2016-ban új rekordot döntött a 11,4 milliós utasszámmal, mely több mint 11%-os növekedést jelent az előző évhez képest. A Canada Air Rouge heti 5 közvetlen járatot működtet majd Budapest és Torontó között a nyári szeonban, mely azért is indokolt, mert az elmúlt évben 56%-al növekedett az utasforgalom Magyarország és Kanada között.

Ezután mesélt a Budapest Airport fejlesztési terveiről, a Pier B utasmóló megépítéséről, mely során 10.000 négyzetméterrel bővül az utasforgalmi terület a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Az új mólót, melyet 2018 májusában nyitnak meg, kifejezetten arra tervezték, hogy kiszolgálja a széles törzsű repülőgép-állóhelyekre megnövekedett igényt, összesen 27 új beszállókaput és 10 új utashidat kínál. Saly Sándor megemlítette az idei utolsó negyedévben megvalósuló óriási szállodaberuházást, az új ibis Styles Budapest Airport Hotel építését is, mely Magyarország első, közvetlen terminál összeköttetéssel rendelkező szállodája lesz, 145 szobával, 250 parkolóhellyel és konferenciatermekkel.

Jean-Christophe Hérault az Air Canada légitársaság, ezen belül a leisure utazásra specializálódott Air Canada Rouge üzletpolitikájáról, járatairól és flottájáról beszélt. Elmondta, hogy most azért is érdemes Kanadába utazni, mert idén 150 éves évfordulóját ünnepli Kanada, ezért egész évben mindenhol fesztiválokkal találkozhatunk országszerte. A kanadai nemzeti parkok 80-ik évfordulójukat ünneplik, ebből az alkalomból pedig egész évben ingyenes a belépés valamennyi nemzeti parkba. Mindemellett még a Star Alliance is 20 évfordulóját ünnepli idén. A repülőgépeik, új, vidám, lendületes dizájn kaptak, az egész flotta megújult.

A Budapest-Toronto között a B767300ER járatok közlekednek majd az alábbi napokon:

Május 20-tól: 2/4/6

Június 6-tól: 2/4/6/7

Június 20-tól: 2/3/4/6/7

Szeptember 18-tól: 2/4/6/7

Október 1-15 között: 2/4/6

Az indulási idő is jóval kedvezőbb, hiszen 12.00.kor indulnak a járatok, így a messzebbről érkezők is kényelmesen elérhetik a gépet, az érkezés pedig a délutáni órákra esik, 15.40-re, így még van idő hazautazni. Az Air Canada képviselői rámutattak, hogy 24 db Premium Rouge helyhez 94 cm-es lábteret, prémium ételeket és italokat, elsőbbségi check-in-t élvezhetünk és meghatározott járatokon Maple Leaf Lounge belépést és jogosultságot is szerezhetünk. A 39 db Rouge Plus helyhez pedig extra 84cm-es lábtér jár, a kedvező árfekvésű Economy Seats-ből pedig 238 érhető el járatonként.

Stanislav Fajkus pedig elmesélte, hogy az Air Canada Rouge személyzete speciális, a Disney szakemberei által vezetett képzésben részesül, abból a célból, hogy a gyermekekkel is megfelelően tudjanak társalogni. A járatokon az inflight entertainment igen magas színvonalú, azonban ehhez indulás előtt az utasoknak egy speciális applikáció letöltése szükséges.

Korábbi cikkben már írtunk arról, hogy az Air Canada Rouge utasainak okmány- és biztonsági ellenőrzését, szűrését már a budapesti repülőtéren elvégzik, ami jelentősen lerövidíti a várakozást az utasok számára a kanadai érkezéskor. Ráadásul Toronto Pearson repülőterén az Egyesült Államokba tartó átszálló utasok átesnek az ún. pre-clearance eljáráson, ami után már kényelmesen és gyorsan, a zöld folyosókon keresztül léphetnek be az Egyesült Államokba az ország repülőterein. Az Air Canada Rouge torontói járata az Egyesült Államok mellett számos egyéb desztinációba, így a Karib-térségbe, Mexikóba és egész Latin-Amerikába is kínál átszállásokat.

Most pedig álljon itt a kanadai vacsora menüje és a letölthető receptek:

Előétel: Bacon és brie quiche zöld salátával

Főétel: Juharszirupos lazac mangóval és avokádó salátával, karfiol rizs/ Kanadai burger cheddar sajttal, vöröskáposzta saláta, chips

Desszert: Hagyományos kanadai Nanaimo szeletek

Szerintünk az ételek nagyon jól sikerültek, a csapat hangulata pedig mindent felülmúlt!

Forrás: Vendég&Hotel Online


Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.