Ro_friss cikkek
Megújult a Borsodi Friss csomagolása
Az új csomagolást a Cocoon Group tervezte, egy cseh ügynökség. A reklámkampányt a Young & Rubicam Budapest készítette, a kampány pr-ügynöksége a Grayling.
Már a Déli parton is kalauzol a Balatoni Gasztrotérkép
Megjelent a Balatatoni Gasztrotérkép legújabb, harmadik kiadása – az Északi part után most már a Déli parton sem kell eltévednie azoknak, akik a minőségi vendéglátóhelyeket keresik a Balaton körül. A szerkesztők felkutatták a legizgalmasabb helyeket, van köztük eldugott, romantikus vendégház, elegáns kastélyszálló, családi borászat, kézműves cukrászat, yacht kikötő, angus marha farm, gyümölcs “wellness” központ, beachfood, vagy éppen régóta elismert “gasztro-zászlóshajó” is…
Az AmRest üzemelteti az összes németországi Starbucks-ot
A Németországban található Starbucks kávézók megszerzésével az AmRest több mint ezer étterem üzemeltetője lett Európában.
Emléktáblát kap Gundel János, a neves vendéglős dinasztia alapítója
Gundel János halálának 100. évfordulója alkalmából emléktáblát avatnak - jelentették be az avatást megelőző sajtótájékoztatón május 31-én a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban.
Egymilliárd forint ragadt bent a SZÉP-kártyákon
Valamivel több mint egymilliárd forint maradt a Széchenyi Pihenőkártyákon (SZÉP-kártya) a 2014-es befizetésekből, amelyek felhasználási határideje május 31-én járt le - derült kia kártyakibocsátók tájékoztatásából.
Horvát- és Olaszország a legnépszerűbb idén nyáron
A Trivago.hu szálláskereső weboldal adatai szerint, akárcsak tavaly, a legnépszerűbb idén nyáron is Horvát- és Olaszország, néhány európai nagyváros iránt azonban jelentősen csökkent az érdeklődés.
Illusztris vendégei voltak a Gyulai Almásy-kastélynak
A kastély látogatóközpontjában június 1-jén a köztársasági elnök felesége Magyarországon akkreditált misszióvezetők házastársait látta vendégül.
Business Klub: átfogó Google kutatás a hozzánk érkező turistákról
A Google öt országra kiterjedő, nemrégiben befejezett, és máshol eddig meg nem jelentetett turisztikai kutatásáról számol be vendégeinknek a cég magyarországi marketingvezetője.
Kreás hallgató készíti a Kékszalag arculatát
A Magyar Vitorlás Szövetség a Krea Kortárs Művészeti Iskola harmadéves Brand Designer szakos hallgatójának, Páncsity Lídiának a munkáját választotta a 48. Kékszalag Erste World Nagydíj arculatának.
Tokaji Fesztiválkatlan az idei Zempléni Fesztivál új attrakciója
Mintegy 60 programot, komolyzenei koncerteket, operát, operettet, színházi és táncelőadásokat, dzsesszkoncerteket, kirándulásokat, kiállításokat, családi és gasztronómiai programokat kínál a látogatóknak augusztus 12. és 21. között csaknem 40 helyszínen az idén 25 éves Zempléni Fesztivál.
Eladó a Kempinski terasza
A Kempinski Hotel Corvinus eladásra kínálja 5 x 20 méteres vendéglátóipari teraszát.
Budapesten forgat a NatGeo
Több mint százfős stábbal forgatja új produkcióját Magyarországon a National Geographic Channel. Az Oscar- és Emmy-díjas producer páros, Brian Grazer és Ron Howard nevével fémjelzett Mars című film számos jelenete budapesti helyszíneken lesz rögzítve.
Július 14-én startol a Kékszalag
Idén július 14-én, a hagyományoknak megfelelően 9 órakor dördül el az az ágyú a balatonfüredi mólón, amely a 48. Kékszalag Erste World Nagydíj rajtját jelzi. A legismertebb magyar vitorlásverseny egyúttal Európa leghosszabb és legnépesebb regattája is: a szervezők körülbelül hatszáz résztvevő hajóra, mintegy háromezer vitorlázóra számítanak, akik között az elmúlt évekhez képest a külföldiek száma jelentősen nőhet.
Az Artisjus nem támogatta a forgalom alapú díjszabás bevezetését
Az Artisjus nem támogatta az MVI és más szakmai szervezetek által is képviselt rendszerszintű változtatást eredményező, forgalom alapú díjszabás bevezetését. Ugyanakkor a támogatott javaslatok között megtalálható az MVI által felvetett tarifa kalkulátor megvalósítása és a szállodai közös helyiségekre vonatkozó jogdíjak módosítása.
Közép-Európa turisztikai központjává vált Budapest
Az MSZÉSZ rendkívüli közgyűlésén dr. Bienerth Gusztáv turizmusért felelős kormánybiztos ismertette a kormányzat turizmussal kapcsolatos elképzeléseit, dr. Niklai Ákos elnök pedig a Szállodaszövetség munkájának értékelését követően megfogalmazta a stratégiai célokat.
2 milliárd forint vár elköltésre május végéig a SZÉP-kártyákról
Mintegy 2 milliárd forint van még a Széchenyi Pihenőkártyákon (SZÉP-kártya) a 2014-es befizetésekből, amelyek felhasználási határideje május 31-én jár le - derült ki a kártyakibocsátók tájékoztatásából.
Food & Beverage menedzser képzés indul a Metropolitanen
Magyarországon elsőként a Budapesti Metropolitan Egyetem indít F&B menedzser felnőttképzést, melynek ötletét a vendéglátóiparban felmerülő komoly szakemberhiány, a Magyar Turizmus Zrt. által meghirdetett Gasztronómia éve és a Magyarországon megrendezett Bocuse d'Or adta Dr. Grotte Judit szakvezető számára.
Pálinkából kávét? Miért is ne!
A magyar pálinka csak idehaza világhírű, ideje, hogy külföldön is kellően elismerjék. Ennek érdekében lépett most a piacra egy új ötlettel a az idén 99 éves Pannonhalmi Pálinkárium, és innovációjukat be is mutatták május 18-án a szakma képviselőinek.
Péntek délben megnyitott a Jamie's Italian
Több hónapos előkészületek, két hónapos londoni és budapesti tréning után május 20-án délben megnyílt Jamie Oliver első étterme a régióban, Budapesten, a történelmi Budai Várban. Az éttermet Jamie a Zsidai Gasztronómiai Csoporttal nyitotta, a közös regionális terjeszkedés első állomásaként.
Igazi koraNYÁRI partival megnyílt a JAB Villa
Amikor három éve az elhatározást tett követte, és a győri illetőségú JAB Csoport Magyarországi Képviselete a 2008-as alapítást követően a fővárosba, méghozzá annak is a szívébe, a Vörösmarty térre költöztette teljes textilkollekcióját bemutató helyiségét, akkor még senki nem gondolta, hogy az ottani 80-90 nm2-es bemutatóterem hamarosan igencsak szűknek bizonyul.
Business Klub: átfogó Google kutatás a hozzánk érkező turistákról
Vendég & Hotel Business Klub 2016. június 13-án.
Fogyasztóvédelem: Drága meglepetés
Eljárást kezdeményezett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, miután több alkalommal is kéretlenül küldtek egyes kollégái részére étrend-kiegészítő készítményeket. A kéretlen csomag címzettjei magánszemélyek voltak, ezért a fogyasztói érdekek védelmében a Hatóság vizsgálja a termék értékesítésének körülményeit, valamint a készítmény összetevőit, illetve az azon szereplő tájékoztatás hitelességét. Az NFH a lengyel társhatóságokkal és az illetékes futárszolgálattal is felveszi a kapcsolatot az esetleges jogsértések felderítése céljából.
Az Osztrák Szállodaszövetség üdvözli az OTA-k szabályozását
Az Osztrák Gazdasági Kamara és az Osztrák Szállodaszövetség Ausztria turizmusa szempontjából nagyon fontos és helyes lépésnek tartja a Gazdasági Minisztériumnak azt a kezdeményezését, amely törvényben kívánja szabályozni az OTA-k szerződéseiben szereplő "legjobb ár klauzula" alkalmazását.
Jól alakult a hazai turizmus márciusban
2016 első két hónapjának kedvező teljesítménye után turizmusunk eredményei márciusban tovább javultak. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének trendriportja.
Eltűnhet tizenegyezer recept az internetről
Ideje elmenteni a kedvenc receptjeinket, több más weboldala mellett ugyanis receptgyűjtő és utazási weboldalait, vagyis a BBC Foodot és a BBC Travelt is megszünteti a brit állami médiacég.
Szállodásoknak indít képzést a Metropolitan Egyetem
2016 októberében újraindul a Budapesti Metropolitan Egyetem két féléves felnőttképzése, a Szállodai e-kereskedelem és online marketing szakirányú továbbképzési szak diplomásoknak.
Tudjon meg mindent a nyerő 11-ről!
Magyarország 2016. május 11-én történelmet írt, Széll Tamás és csapata nyerte a Bocuse d’Or budapesti döntőjét, mely azt jelenti, hogy hazánk már biztosan kint lehet a lyoni világversenyen. A második helyezett Norvégia, a harmadik pedig Svédország lett.
Minden várakozást felülmúlt a SIRHA Budapest
Sirha Budapest kiemelkedő sikerrel párosította a világszínvonalú programokat az átfogó nemzetközi kínálattal. A magas minőségű szakkiállítás több mint 20.000 szakmai látogatót és 400 kiállítót vonzott a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontba. A sikeres rendezvény következő kiadása 2018. tavaszán várja majd a látogatókat.
Gourmet Fesztivál - Bemutatták az első BalatonBort
Több mint húsz balatoni pincészet részvételével készült el a régió első közösségi bormárkája, a BalatonBor, amelynek első, 2015-ös évjáratát a budapesti Gourmet Fesztiválon mutatták be csütörtökön.
Európa Legjobb Szakácsa: Széll Tamás
Gasztronómusok és ínyencek! Jegyezzétek meg ezt a nevet: Széll Tamás! A 34 éves séf lett idén az európai szakácsművészet legtekintélyesebb versenyének, a Bocuse d'Or európai döntőjének győztese.
Nagyné Miske Margit elhagyja a Naturtexet
Nagyné Miske Margit ügyvezető igazgató munkaviszonya megszűnika Naturtex Kft-nél. Minden partnerének köszöni az elmúlt évek baráti együttműködését és örömmel várja a jövő új kihívásait.
Gemenci 'vizes' programok a pünkösdi hétvégén
Ártérleső vízitúra és dunai sétahajózás segítségével ismerhetik meg Gemenc csodálatos vízi világát mindazok, akik a pünkösdi hétvégén a természetet választják.
Ami a lábosok mögött van: backstage túra a Bocuse d'Or-on
Izgalmas 'backstage' túrára invitált bennünket Florent Suplission, a Bocuse d'Or versenyt szervező GL Events gasztronómiai események igazgatója.
Megnyertük a Bocuse d'Or európai döntőjét!
Széll Tamás és csapata nyerte a világ legnagyobb szakácsversenye, a Bocuse d'Or európai döntőjét. A második helyezett Norvégia, a harmadik pedig Svédország lett.
Csütörtöktől újra Gourmet Fesztivál
Mindenből a legjobbat! – a már megszokott minőségi kínálattal, a legjobb séfek mestermunkáival és izgalmas ízkavalkáddal várja a gasztronómia szerelmeseit az OTP Bank Gourmet Fesztivál május 12-15 között a Millenáris Parkban.
Fantasztikus hangulat a Bocuse d'Or európai döntőjén
2016. május 10-11-én Magyarország ad otthont a világ legrangosabb séfversenyének, a Bocuse d’Or európai döntőjének. A verseny első napján 10 nemzet mutatta be különleges főzési tudományát, Izland, Ausztria, Norvégia, Bulgária, Finnország, Németország, Észtország, Spanyolország, az Egyesült Királyság és Törökország küzdött meg a Bocuse d’Or 2017-es világdöntőjének részvételi lehetőségéért.
Új trendek mentén: organikus koncepciójú ázsiai stand a Sirhán
Fenntartható, zöld, környezetvédő: nyolc organikus kiállító érkezett az indonéz-szigetvilágból a Sirha Budapest 2016-ra.
A BGE hallgatói a Bocuse d'Or-on
Közvetlen közelről követheti a világ egyik legrangosabb szakácsversenyét, a Bocuse d’Or európai döntőjét a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának 37 hallgatója, akik felszolgálóként és konyhai segítőként vesznek részt a rangos esemény lebonyolításában.
Bevásároltak a séfek a Bocuse d'Or előestéjén
2016. május 10-11-én Magyarország ad otthont a világ legrangosabb séfversenyének, a Bocuse d’Or európai döntőjének. Az idén megrendezett szakácsverseny előestéjét a 20 ígéretes séf villámbevásárlással töltötte a METRO Bocuse d’Or piacon, a fogások elkészítésekor a most kiválasztott alapanyagokkal dolgoznak a verseny során.
Legyen VENDÉGünk a SIRHA kiállításon!
A Turizmus Trend és a Vendég&Hotel szerkesztősége szeretettel meghívja valamint étel- és italkóstolóval várja partnereit a SIRHA kiállítás mindhárom napján!
Csaó Choya!
Japán ínyenc héttel zárult a Buddha-Bar Budapest tematikus gasztrokalandozása idén tavasszal a világban.
Megnyílik az óbudai Gázlámpa Kioszk
Az Óbuda szívében található, nemrégiben megszépült ipari műemlék jellegű épület az Óbuda Napja rendezvénysorozat keretében, május 6-án speciality kávézóvá alakul.
Export-támogató program indul az online nemzetközi piacra lépésért
A Világ a Piacom névvel közös programot indít a Google, a Budapest Bank, a Magyar Posta, a BIG FISH, és az espell a magyarországi vállalatok nemzetközi piacra lépésének támogatásáért és export tevékenységük online bővítéséért.
Vessünk véget a borravaló intézményének!
A borravaló tolakodó, nem hatékony, ugyanakkor megalázó – állítja Jay Rayner, a The Guardian szerkesztője, aki személyes élményein keresztül mutatja be miért is mondott csődöt a borravaló intézménye.
Elveszítettünk valami nagyon fontosat!
Ausztriában idén nyáron megtapasztalhatjuk azt, ami mindennapjainkból gyakran hiányzik: a pillanatot, ami csak a miénk! Fedezzük fel újra a természetet és találjunk vissza önmagunkhoz – Rousseau nyomán! Ezekkel a gondolatokkal indította nyári kampányát bemutató sajtótájékoztatóját Emanuel Lehner-Telic, az Österreich Werbung közép-európai regionális igazgatója, egyben a budapesti iroda vezetője. Az Aria Hotel Budapest High Note Skybar Pavillonjában tartott rendezvényen megismerkedhettünk a környezetpszichológia és az utazás kapcsolatával és inspiráló élményeket hallhattunk az osztrák vendégek bemutatkozása során.
RFID-kártyák akciós áron az ASSA ABLOY-tól
Rendeljen RFID-kártyákat meglévő vagy új beléptető rendszeréhez most akciós áron, 130 Ft/db nettó ártól!
Végre kiderült, mi az a Nespresso Atelier
Igaz, egy francia szótár is elegendő lett volna a fátyol fellebentéséhez.
Megtartotta éves közgyűlését a Magyar Vendéglátók Ipartestülete
Eredményes és mozgalmas évet zárt az MVI – állapította meg Kovács László elnök az április 26-án tartott Közgyűlésen. Az elnök beszámolt a 2015-ben történt eseményekről és elért eredményekről; a Közgyűlés egyhangúlag elfogadta a 2015. év pénzügyi beszámolóját, melyet korábban a Felügyelő Bizottság 3 tagja is jóváhagyott.