Új régióvezető a Szállodaszövetségnél 

Dinya Anikótól Bágyi Péter veszi át az MSZÉSZ Északi régióvezetői teendőit.

Lesz támogatás az ital- és ételautomaták online rendszerbe történő bekötéséhez 

A gépek online rendszerbe való bekötéséhez összességében több mint 2 milliárd forint áll majd rendelkezésre.

Megérkezett a sörtúrázó csapat Grimbergenbe - ÉLŐ 

Szerda délelőtt elindult Brüsszelbe a Turizmus Vendég és Hotel és a Carlsberg Hungary szervezésében zajló, a belga Grimbergen sört megsimertető túra. A háromnapos eseményről élőben tudósítunk! Ne maradjon le egyetlen percről sem!

Lecsóságok, malackodások és sok finom bor 

Kulináris fellegvár lesz Székesfehérvár szeptemberben, hiszen szinte minden hétvégén különleges gasztronómiai esemény várható.
A döntősök névsorával: itt a GastroDesign versenyünkről a beszámoló

A döntősök névsorával: itt a GastroDesign versenyünkről a beszámoló 

Sejtettük persze előre, amikor a nyár elején meghirdettük immár harmadik éve megrendezésre kerülő, sikeres versenyünket, hogy a győztesek kiválasztása nem lesz könnyű. Hiszen az elmúlt évek tapasztalatai alapján tudtuk, nehéz a jók közül első, második, harmadik helyre sorolni bármelyik pályázót, mert az egyik zsűritagnak ez tetszik, a másiknak amaz – és az érveket szinte egy esetben sem lehetett a szőnyeg alá söpörni.

Nézegess romkocsmákat VR-ben! 

A Kolivri töltötte fel oldalára a 10 darab, 360 fokos képet.

Szeptember 30-ig pályázhat a „Zöld Szálloda 2017-18” címre! 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége több mint 20 éve, 1993-ban írta ki először a „Zöld Szálloda” pályázatot annak elősegítésére, hogy a mindennapjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bíró környezettudatos gondolkodás teret nyerjen. Ezért a szállodaüzemeltetők sokat tudnak tenni a hatékony energiafelhasználással, a víztakarékossággal, a környezetet kímélő tisztítószerek, anyagok felhasználásával, közvetlen környékükről történő árubeszerzéssel és sok más intézkedéssel. Az MSZÉSZ eddigi „Zöld Szálloda” pályázatain több mint 100 szálloda vett részt.
Csapolt sör repülés közben?

Csapolt sör repülés közben? 

A Holland Királyi Légitársaság guruló sörcsapja a KL735-ös curacaoi járaton debütál. A KLM World Business Class utasai az elsők, akik csapolt sört kortyolhatnak a felhők felett.

Elköszön az MVI szakmai titkára 

Bíró Bernadett, az MVI szakmai titkára elköszön, hiszen az MVI-nél folytatott munkája a mai nappal véget ér. Bíró Bernadett 2 és fél évig dolgozott az Ipartestületnél és örömmel emlékszik vissza erre az időszakra. A szakmai titkári feladatokat mostantól Kormányos Dorottya veszi át tőle.
Pár perc nyugalommal is tehetsz a hulladékhegyek ellen

Pár perc nyugalommal is tehetsz a hulladékhegyek ellen 

Újabb kampányt indít a Felelős Gasztrohős szeptemberben, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet az elvitelre szánt kávé és tea fogyasztásával termelődő hulladékra. Azok, akik az akcióban részt vevő Fenntartható Vendéglátóhelyen helyben fogyasztják el italukat és az erről készült fotót feltöltik a saját Facebook vagy Instagram oldalukra a #helybeniszom és #gasztrohos hashtagekkel, kétszemélyes ajándékcsomagot nyerhetnek. A kávés ajándékokon kívül azonban sokkal fontosabb, hogy mindenki, aki elvitel helyett a helyben fogyasztást választja, sokat tesz a környezet védelméért is.

Elhunyt Havas Gábor szállodai szakember 

Mély fájdalommal tudatja családja, hogy Havas Gábor szállodai szakember hosszú betegséget követően augusztus 25-én elhunyt.

Jó kávéházi fogás 

A kávéház a megújult arculatához kapcsolja a versenyt, határidó szeptember 8.

A múltba vagy a jövőbe szeretne utazni? 

A csütörtökön nyitó Steampunk Saloon "gőzkéményként" robban be Budapest turisztikai és gasztronómiai kínálatába. A Krak’n Town ugyanis 300 m2-en egyesíti a gasztronómia, művészet és szórakozás háromszögét.

Nagy buli lesz a 'vadgasztronómia fővárosában' 

Erdészek, vadászok, lovagrendek felvonulásával, vadászati konferenciával, különleges vadgasztronómiai kínálattal szeptember 2-án kezdődik a háromnapos Zalaegerszegi Vadpörkölt és Borfesztivál - Zalai Teríték elnevezésű rendezvény a zalai megyeszékhelyen.

Magyar éttermek is csatlakozhatnának hozzá! 

Jamie Oliver angliai olasz étterme futtatta fel igazán azt a mozgalmat, amihez csütörtök délután óta már több mint 700 étterem csatlakozott szerte Olaszországban: étlapjukra tűztek egy amatriciani szósszal készült tésztaételt, és minden eladott adag után 2 fontot (olaszoknál 2 eurót) utalnak át a szerdai földrengés áldozatainak - írja az index.hu.

Nemzetközi szakemberekkel bővül a Zsidai Csoport 

Külföldről hazatérők és külföldiek a láthatáron - tájékoztatott csütörtökön a Zsidai Csoport.

Magyarország díszvendég a világ legrangosabb gasztronómiai kongresszusán 

Díszvendégként vehet részt Magyarország az egyik legrangosabb gasztronómiai világkongresszuson, a Gastronomikán, amelyet október 2. és 5. között rendeznek meg a baszkföldi San Sebastiánban.

Köszönetnyilvánítás 

A család és a szervezők ezúton szeretnék köszönetüket kifejezni mindazoknak, akik az esős idő ellenére részt vettek Czubor János temetésén és részvétüket nyilvánították. Egyúttal köszönetünket fejezzük ki minden turisztikai, szállodai és vendéglátós szakmai szervezetnek, továbbá ezeken a területeken dolgozó magánszemélyeknek, hogy nagylelkű felajánlásaiknak köszönhetően méltó módon búcsúzhattunk el egykori kollégánktól, tanárunktól, igazgatónktól. Nagy öröm volt látni a szakma összefogását egy közös, nemes cél érdekében. A szervezők és a család tervei szerint október folyamán Czubor János emléknapot szervezünk a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskolában, melynek részleteiről később olvashatnak.

Nagyon bejött az idei dinnye promóciós program 

Sikerrel zárult a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Agrármarketing Centrum által július közepén indított dinnye promóciós program. A kampányhoz csatlakozott hat kereskedelmi áruházlánc (ALDI, Auchan, CBA, Lidl, METRO, SPAR) közel 50 üzletében 124 alkalommal kóstolhatták a kiváló minőségű hazai görög- és sárgadinnye különböző fajtatípusait a vásárlók.

MOB: Jogsértők voltak a sajtbureszes posztok 

Megsértették a Magyar Olimpiai Bizottság szerint Kenderesi Tamás úszó személyiségi jogait azok a posztok, amelyeket a Zing Burger és a Burger King gyorsétteremláncok raktak ki a "sajtbureszes" nyilatkozata után. A MOB emiatt felszólította a cégeket a posztok eltávolítására, de komolyabb jogi lépéseket is fontolgat a bizottság.

Látta már a legszebb magyar turisztikai plakátokat? 

Augusztus 25-én a magyar plakátművészet virágkorának legszebb turisztikai plakátjait tekinthetik meg az érdeklődők a Campona Bevásárlóközpontban. Flanek Péter többszáz darabot számláló plakátgyűjteményének idegenforgalmi, Budapest és Balaton témájú darabjai kerülnek kiállításra. A kiállított plakátok eredeti darabjai ma már műtárgyak. Szeptember 18-ig lehet megtekinteni őket, a gyűjtő szeptember 3-án 11 órától személyesen tart tárlatvezetést az érdeklődőknek.

Vége a vegetáriánus étkezéssel kapcsolatos tévhiteknek 

A 20. VEGETÁRIÁNUS FESZTIVÁL 2016. augusztus 27-28. között a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban (X. kerület, Szent László tér 7-14.) táplálkozási szakemberek előadásait, csoportos jógát, relaxációs foglalkozásokat, valamint makrobiotikus és vegetáriánus ételkóstolókat, öko- és bio szemléletű termék-bemutatókat kínál - nem csak vegetáriánusoknak!

Mire figyeljünk rendezvényi és utcai ételvásárláskor? 

Az augusztus 20-i ünnepséget számos szabadtéri rendezvény is kíséri. A gyorsaság és egyszerűség miatt sokan választják ilyenkor az utcai ételárusok kínálatát. A NÉBIH összegyűjtötte, hogy mire figyeljünk, ha gyrososnál, lángossütőnél vagy fagylaltárusnál vásárolunk.

Györki Attila lett a győztes sörblogger 

Kiválasztotta a győztes sörblogger pályázót a Carlsberg és a Turizmus Trend / Vendég & Hotel. Györki Attila, az Egy szakács naplója blog szerzője utazhat sörtúrázni Belgiumba. 

A vendéglátósoknak bejött a METRO MAX 

A SZIGET Fesztiválon debütált a METRO MAX szolgáltatás, amely közel 60%-ban magyar termékeket értékesített. Több mint 1000 féle terméket vásárolt közel 100 vendéglátóipari egység a METRO új szolgáltatásának részeként

Olasz gasztrotúra az MVI-vel 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete a Coninvest Kft.-vel közösen ismét gasztrotúrát szervez, ezúttal Olaszországba.

Tájékoztatás Czubor János temetéséről 

A gyászoló család és a szervezők ezúton tájékoztatják a kedves kollégákat, ismerősöket Czubor János - a Gundel Károly Szakképző Iskola örökös címzetes igazgatója – temetésének részleteiről.

Felhívás a IV. Országos Gunst András Portásversenyre 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége mint kezdeményező, a Magyar Szállodaportások Aranykulcs Egyesületével együttműködve, 2016 őszén negyedik alkalommal ismét megrendezi az Országos Portásversenyt.

Vidéken dinamikusabban nő a külföldi vendégéjszakaszám 

A hazai szállodaipar 2016 első féléves eredményei összességében jónak értékelhetők, bár Budapesten idén áprilisban, májusban és júniusban is csökkent a külföldi vendégéjszakák száma a múlt évhez képest. Az MSZÉSZ Trendriportja.

Íme az Év Strandétele a Balatonon 

Az Év Strandétele díjat idén a kecskesajtos-bazsalikomos Big Mekk nyerte - közölte Kardos Gábor, a balatoni büfékultúra és kínálat megújítását célzó versenyt tavaly elindító Balatoni Kör szóvivője az MTI-vel szerdán. A győztes étel a badacsonyi Kishableány és a balatonboglári Paletta strandbisztrók kínálatában szerepel, Bezerics Dániel specialitása, egy különleges, harmonikus, viszonylag könnyen elkészíthető univerzális strandétel- fejtette ki a szóvivő.

Felhívás a 2016. évi magyarországi „ÉV SZÁLLODÁJA” pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége meghirdeti az „ÉV SZÁLLODÁJA” pályázatot.

A SZIGET Fesztiválon debütál a METRO új szolgáltatása 

2016. augusztus 10-én elindult a METRO új szolgáltatása, amely METRO MAX néven a teljes magyar vendéglátás maximális minőségű kiszolgálását tűzte zászlajára. Az új szolgáltatás Magyarország egyik legnagyobb rendezvényén, a Sziget Fesztiválon debütál, ahol a részt vevő vendéglátóipari egységek a kitelepült METRO MAX központban tudják az árukészleteiket folyamatosan feltölteni. A tavalyi évben már együttműködött a két vállalat, ezzel a megállapodással viszont a korábbi mennyiség duplájára nő a rendezvényen biztosított termékek értéke.

Utolsó figyelmeztetés: a brüsszeli járat rövidesen indul 

Vasárnap estig tart a Grimbergen sörtúra meghosszabbított jelentkezési határideje. Pályázzatok, és utazzatok Belgiumba sörözni!

Megmutatjuk, milyen egy sörtúra 

A Turizmus Trend/Vendég & Hotel keresi azt a szakácsot, aki szívesen elutazna a Grimbergen sörmárka szülőhazájába, Belgiumba, és tudósítana erről az utazásról szöveges, képes és/vagy videós formában. Hogy pontosabb képetek legyen arról, mi vár a szerencsés nyertesre, megmutatunk néhány részletet.

Rangos nemzetközi ingatlanfejlesztési díjat kapott a Ferencváros 

A ferencvárosi tömb-rehabilitáció kiérdemelte a legrangosabb nemzetközi ingatlanfejlesztési nívódíj pályázat, a FIABCI Prix d’Excellence 2016. évi nagydíját.

Adománygyűjtés Czubor János temetésére 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete az alábbi felhívással fordul a vendéglátásban érintett szakmai szervezetek vezetőihez, képviselőihez és a vendéglátásban dolgozó kollégákhoz.

Felhívás a XVIII. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton való részvételre 

A Nemzetközi Ingatlan Szövetség (FIABCI) Magyar Tagozata idén is megrendezi a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot.

Erdélyben is használható lehet a pálinka terméknév 

 Az Erdélyi Pálinka Lovagrend képviselői a Földművelésügyi Minisztérium illetékeseivel folytatott megbeszélés után bíznak benne, hogy hamarosan Erdélyben is használhatják a pálinka terméknevet- írta hétfőn a Krónika erdélyi magyar napilap.

Kívül-belül műalkotást akartunk létrehozni 

Társlapunk, a Kreatív nyolcadik alkalommal rendezte meg a PAKK csomagolásdizájn-versenyt, melynek végeredményeként 29 munka lett döntős és 21 kapott díjat, ebből 4 volt az arany. Idei újítás volt, hogy kiemeltünk egy kategóriát, a kisüzemi sörök kategóriáját, amely a magyarországi kisebb termelők kreativitását, dizájn-megoldásait hivatott díjazni és népszerűsíteni. A PAKK arany díjasait bemutató sorozatunk első darabjaként a kategória első helyezettjével, a Mad Scientist söröket megálmodó csapattal, Tarján Csabával, Szilágyi Tamással és Závodszky Gergővel beszélgettünk.

Áthatja a környezettudatottság a Sziget Fesztivált 

A Sziget a kezdetektől fontosnak tartja a fenntartható fesztiválozást, idén azonban hangsúlyosabb akciókkal és kommunikációval segítik a látogatók körében is népszerűsíteni a környezettudatosságot. Vezérelv az újrahasznosítás, de számos fontos területen igyekeznek jó példákkal segíteni, és aktív közreműködésre serkenteni a rendezvény keretein belül.

Jól sikerült a Fütyülős online kampánya 

A Fütyülős idei atl-kommunikációjának középpontjában az Élj színesen! üzenet áll – ehhez kapcsoltak a márkánál egy integrált, digitális fókuszú kampányt. Az idei új íz (Pisztáciás Macaron) bevezetésén túl céljuk volt az is, hogy új módon mutassák meg, milyen sokrétű a márka (nagy ízválaszték, többféle felhasználási mód). A kampányról az alkotók tájékoztatását olvashatják a továbbiakban.

Ahol még fantáziát látnak a vendéglátásban 

Sorra nyitnak új éttermek, bárok Pécs belvárosában, ahol továbbra is látnak fantáziát a vendéglátásban gondolkodó befektetők - olvasható a bama.hu oldalán.

Szereti a szilvát? - Akkor Szarvason a helye! 

A szarvasi szilva ünnepére hívjuk szeptember 9-től 11-ig, ahol titkos szilvás receptekkel ismerkedhet, minősített szilvapálinkákat, kézműves szilvás söröket, süteményeket kóstolhat, és rézüstökben rotyogó eredeti szilvalekvárokat ízlelhet három napon át a Körös parti kisvárosban, szilvaérés idején. A programot élő koncertek, családi- és gyerekprogramok, valamint utcabáli forgatag színesítik.

Még lehet nevezni a Gastro Design versenyre: le ne maradjon róla! 

A Turizmus Trend / Vendég & Hotel szaklap idén harmadik alkalommal hirdette meg Gastro Design versenyét, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a vendéglátás arculatának, megjelenésének fontosságára, a vendéglátóipari kommunikációban alkalmazott vizuális, dizájn és belsőépítészeti elemek minőségének kiemelt szerepére.

Nem felel meg a valóságnak 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkbe a kutyabarát szálláshelyekkel kapcsolatban.

Gyermekotthonból kikerült fiataloknak nyújt új esélyt a Hilltop 

Öt, kárpát-medencei gyermekotthonokban felnőtt fiatalember kapott fedelet a feje fölé a kesztölci Remény Házában, és egyben munkát a Hilltop neszmélyi birtokán. A Remény Kis Emberei Alapítvány és a borászat jótékony célú összefogása új esélyt kínál a fiataloknak a társadalomba való beilleszkedésre, a boldogulásra.

Itt a bizonyíték, hogy rozénemzet a magyar 

Április elején indult és július közepéig tartott a Nagy Bor Teszt, a legnagyobb hazai felmérés, amely az internetező magyar lakosság körében kutatta a borfogyasztási és borvásárlási szokásokat.

Zöld az ország tortája 

Az Őrség Zöld Aranya lett Magyarország tortája, melyet idén 43 torta közül választott ki a szakmai zsűri. A tavalyi győztes, Szó Gellért salgótarjáni cukrász alkotása nyerte a Magyarország Tortája címet.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!