Így formálják át a vendéglátóipart a mobileszközök 

Az Oracle Hospitality bemutatta „Millennials and Hospitality: The Redefinition of Service” című globális jelentését, amely a mobileszközök vendéglátóiparra tett hatását vizsgálta. Ennek keretében 9000 fiatalt kérdeztek meg a világ minden tájáról arról, hogyan használják a technológiát hotelekben, éttermekben, bárokban és kávézókban.

A Facebook uncsi, a Youtube hangos, egy vicces gifet még megnéznek 

Csütörtökön rendezte a Kreatív a #15-25 Youth Marketing Forum címet viselő egész napos konferenciáját az Ankertben. Többek között a közoktatási marketingről, a 15-25 év közötti korosztály médiafogyasztásáról, változatos esettanulmányokról és a legújabb kreatív generációról hallgattunk előadásokat. A fiatal generáció képviselői maguk is feltűntek a színpadon, hiszen ki ismeri jobban a fiatalokat a fiataloknál?
Bekerült az első háromba  a BGE hallgatója a francia szakácsversenyen

Bekerült az első háromba a BGE hallgatója a francia szakácsversenyen 

Czompa Fanny a BGE KVIK vendéglátás-szálloda szakirányos III. évf.-os hallgató az első három között végzett az Olivier Roellinger francia halas szakácsversenyen, melynek a témája a fenntartható fejlődés keretében felhasználható tengeri halak és tenger gyümölcsei voltak.
Fő helyen Budapest a világ gasztrotérképén

Fő helyen Budapest a világ gasztrotérképén 

Ha még valaki nem tudná: SIRHA és ugyanott Bocuse d’Or európai döntő, május 9–11. között a HUNGEXPO-n.
Magyar street food: Kobe és Kolbice

Magyar street food: Kobe és Kolbice 

Szép magyar szokás szerint egy idő után szétváltak a két alapító tulajdonos útjai, egyiküknél maradt a sikeres Kolbice üzlet (figyelem! minden híresztelés ellenére kolbájsz a helyes kiejtés), másikuk pedig, Behovits Attila Kobe Sausages néven új vállalkozásba fogott, amiben a kolbice termékkínálat is szerepel.
Feketeleves-mesterek: ki lesz a Balaton barista bajnoka?

Feketeleves-mesterek: ki lesz a Balaton barista bajnoka? 

Gyenesdiáson, május 7-én rendezik az I. Balatoni Barista Bajnokságot, ahol a kávéfőzés-és díszítés mesterei készítik az eszpresszókat, cappuccinókat és a saját ötletük alapján megálmodott italokat.
Ki lesz a Boscolo Hotel új igazgatója?

Ki lesz a Boscolo Hotel új igazgatója? 

Már nem Engelbrecht Kinga az ötcsillagos budapesti luxushotel, a Boscolo Budapest New York Palota és Luxury Residence igazgatónője, feladatkörének átadása-átvétele folyamatban van.
Hunguest: "jelenleg is tart a teljes átvilágítás"

Hunguest: "jelenleg is tart a teljes átvilágítás" 

Válaszolt kérdésünkre a cégeladással kapcsolatban a Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatója, Hülvely István.

Vasárnaponként is nyitva lesz a METRO 

A vasárnapi nyitvatartásról szóló 2016. április 16-ától hatályos törvény alapján a METRO Kereskedelmi Kft. megvizsgálta annak lehetőségét, hogy miként tud mind a vásárlóinak, mind pedig a munkavállalóinak az érdekeit szem előtt tartva eljárni. Az egyeztetések alapján az a döntés született, hogy 2016. április 24-étől a METRO áruházak vasárnaponként is várják vásárlóikat.

Létrejött a Grand Tokaj 

Új névvel, Grand Tokaj néven folytatja működését az állami tulajdonban lévő Tokaj Kereskedőház Zrt. - közölte a borászati vállalat.

MVI: további adócsökkentésre van szükség a vendéglátásban 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete üdvözli a kormány azon döntését, miszerint két lépcsőben csökkentik az éttermi szolgáltatások áfáját, mely a tervek szerint 2018-ra 5%-ra mérséklődhet, de véleményük szerint további csökkentésre lenne szükség.

Szállodaóriás nyílt a Balaton északi partján 

A balatonfüredi Hotel Flamingo tulajdonosai, a Czigle család április 14-én este, ünnepélyes keretek között megnyitotta a Flamingo szomszédságában lévő legújabb szállodájukat, a négycsillag-várományos Hotel Füred Spa ß Conference-t.

Kibővítik a Magyar Kastélyszállodák Szövetségének tagsági körét 

A Magyar Kastélyszállodák Szövetsége – mely immáron tíz tagot számlál – április 14-én második alkalommal tartotta meg szakmai napját a budapesti St. George Hotelben, ez a szövetség eddigi egyetlen ötcsillagos kategóriájú kastélyszállodája.

Ismét megrendezik az MSZÉSZ Biztonsági Szekciójának értekezletét 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége várja a tagság jelentkezését a Biztonsági Szekció VI. Értekezletére.

Felfedezik Budapestet a magyarok 

A KSH által közölt legfrissebb kereskedelmi szálláshelyadatok alapján Budapesten 2016 februárjában 221.645 vendég 491.014 vendégéjszakát töltött el, ami 5,9%, illetve 6,8%-os növekedést jelent 2015. februárhoz képest. A külföldi vendégek száma 5,5%-kal, a belföldi vendégek száma 7,3%-kal nőtt az előző évi időszakhoz képest, az eltöltött vendégéjszakák száma pedig a külföldi vendégek esetében 5,8%-kal, míg a belföldi vendégek esetében 12,7%-kal nőtt.

Jelentősen csökkenhet az éttermi szolgáltatások áfája 

27 százalékról 18 százalékra, majd 2018-ban 5 százalékra mérséklődhet az éttermi szolgáltatások áfája.

Így kell adózniuk az Airbnb-s lakáskiadóknak 

Adóalanynak minősülnek azok a magánszemélyek, akik online foglalási rendszeren - például az Airbnb-n - keresztül egy vagy több szobát vagy akár egy teljes ingatlant szálláshelyként adnak bérbe, így adószám kiváltására kötelesek, és számlakibocsátási kötelezettség is terheli őket - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a honlapján közzétett tájékoztatóban.

Profi fotósokkal járhatja körbe Észak-Olaszország mesés tájait 

2016. április 8-án került bemutatásra a Gerbeaud Kávéház Aranyszalonjában a Photofriuli® projekt. Egy kreatív utazási lehetőség, mely új szemléletben mutatja be Észak-Olaszország meseszép, ugyanakkor rejtett régióját Friuli Venezia Giulia mesés tájait.

Egyre nagyobb problémát jelent a társasházakban az Airbnb 

Egyre több társasházban okoz problémát a lakáshotelek szabályozatlan működése, a tulajdonosok eszköztelenek a garázda vendégekkel szemben - közölte a Magyar Közös Képviselők Egyesülete (Makke).

A kártyás vendég többet költ a fesztiválokon 

Akár a 7 milliót is elérheti a készpénzmentes tranzakciók száma az idei fesztiválokon a Festipay várakozásai szerint, ami a tavalyi 5,5 millióhoz képest jelentős, 27%-os növekedést jelent. Az elektronikus fizetési megoldások aránya Magyarországon évről évre közel 5 százalékkal bővül, de az innovatív fizetési megoldások terjedése fesztiválkörnyezetben a leggyorsabb: 2015-ben a legtöbb látogatót vonzó magyar fesztiválok 90 százaléka már készpénzmentes volt.

Hévízi felújítási program a Danubius-nál 

Működésének negyvenedik évfordulója alkalmából jubileumi tanulmányutat szervezett április 8-10-ig a hévízi Danubius Health Spa Resort (DHSR).

Szavazzon a budapesti olimpia logójára! 

Meghirdették a 2024-es budapesti olimpia logójának a közönségszavazását.

Berlini magyar kreatív a budapesti házakért 

A korábban több kreatívdíjat gyűjtő, jelenleg a berlini DDB-nél dolgozó Bodnár Bence társadalmi és építészeti projektet indított.

Módosult a 'Young Sommeliers' versenykiírása 

A Chaîne új kiírása szerint május 13-ig lehet jelentkezni az ifjú sommelier tehetségek nemzeti válogató versenyére.

Barcelonában mutatkoztak be a magyar borok 

2016. április 7-én zárta kapuit a 8. IWINETC (International Wine Tourism Conference), vagyis a Nemzetközi Borturisztikai Konferencia Barcelonában.

Exkluzív gasztronómiai est a New York-i magyar Főkonzulátuson 

A New York-i magyar Főkonzulátuson szervezett exkluzív gasztronómiai estet és borbemutatót március 31-én a Magyar Turizmus Zrt. New York-i képviselete, a Gasztroélmények Éve eseménysorozat részeként. A több mint 50 fős közönség a nagy presztízsű Les Dames d'Escoffier nemzetközi gasztronómiai és vendéglátóipari szervezet tagjai közül került ki - a Magyar Turizmus Zrt. tájékoztatása szerint.

Ritka bronzkori tárgyakra bukkantak egy szállodaépítéskor 

Mintegy kétezer éves, különleges bronzkori tárgyakat, egy bronzkancsót és egy rituális tömjénlapátot találtak Észak-Izraelben a Galileai-tó partjánál, egy Jézus korabeli zsidó település maradványainál - értesült kedden a Ynet, a Jediót Ahronót című újság honlapja - írja az MTI.

Bor, kerékpár, piknik, szerelem - brainstorming stájer módra 

Nincsenek nehéz helyzetben a magyarországi beutaztató turizmusért felelős stájer szakemberek, ugyanis Ausztria zöld szívét honfitársaink télen-nyáron imádják.

A jó zenéhez szakácskönyv is jár 

A zene és a gasztronómia mindig izgalmas párosítás. A Budapest Voices Finomra hangolva című albuma egy saját szakácskönyvvel egybecsomagolva jelent meg. Az Ízbűvölők című füzetben a 13 együttestag 55 receptje található - írja az MTI.

Májusban wellnessközpontot avatnak Bálványosfürdőn 

Májustól vehetik igénybe a vendégek a székelyföldi négycsillagos Grand Hotel Bálványos wellnessközpontját. 

Munkaerőgondok és minősítési kérdések a régióülésen 

24 szálloda 36 képviselőjével, 24 társult tag és 8 előadó részvételével, azaz közel 70 fővel zajlott a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége Keleti Régiójának ülése április 5 -én Debrecenben, a Hotel Lycium**** - Kölcsey Központban.

Újra megnyílt 'Párizs gyomra' 

Több mint öt évig tartó teljes körű átalakítás után kedden újra megnyílt Párizs belvárosában a Les Halles kulturális és bevásárlóközpont, amelynek új ékessége a Canopée nevű, lombkoronát formázó légies üvegtető.

Bocuse d'Or Europe: keddtől indul a jegyvásárlás 

A leglelkesebb érdeklődők korlátozott számban szurkolói jegyet válthatnak a világ legrangosabb szakácsversenyére és testközelből követhetik a Bocuse d’Or európai döntőjén versenyző séfeket, köztük a Széll Tamás vezette magyar csapatot. A májusban Budapesten tartandó gasztronómiai csúcseseményen a szakmai látogatók mellett először Magyarországon nyílik lehetőség a nagyközönség részvételére is. Az online jegyvásárlásra április 6.-14.00 órától lesz lehetőség a http://sirha-budapest.com/regisztracio-jegyvasarlas oldalon.

Uszodakomplexum van, de a minőségi szálloda kevés 

Határidőre elkészül a uszodakomplexum bővítése Hódmezővásárhelyen, ahol július 6. és 10. között rendezik a junior úszó Európa-bajnokságot - adta hírül az MTI.

1 éves a Prestige Hotel Budapest****Superior 

Néhány hét leforgása alatt több jelentős díjat, elismerést „söpört be” az épp a napokban első születésnapját ünneplő Prestige Hotel Budapest. Gaál Miklós igazgatóval vettük sorra a fantasztikus eredménnyel zárult márciusi hónapot.

Lyonban 3600 négyzetméteres gasztroközpont nyílik 

Lyon legjelentősebb épületében, a Rhone folyó partján található Grand Hotel-Dieu egykori kórházban alakítják ki a francia gasztronómia egyik új fellegvárát.

Szállodai laptop széfek akciósan 19 900 Ft-tól 

A vendégek számára kiemelten fontos, hogy üdülésük alatt maximális biztonságban tudhassák értékeiket. Ma már szinte elképzelhetetlen, hogy bárki laptop, tablet, okostelefon vagy más elektronikai eszköz nélkül induljon nyaralni. Ezek védelme kiemelten fontos, hiszen sokszor legszemélyesebb magán és üzleti adataikat tárolják rajtuk.

Szállodanyitás a Balatonnál 

A vártnál nagyobb érdeklődés és sikeresen megvalósított üzleti rendezvények fémjelzik az új Hotel Yacht eddigi tevékenységét. A bizakodó hangulatú ünnepélyes megnyitón elhangzott: a kezdeti eredmények alapján méltán fűzhetők nagy remények a Hotel Yacht további működéséhez.

Szelfi Szerviz – Küldj képeslapot a nagyinak!  

Új startup jelent meg nemrégiben a kkv-k piacán, mely alapvetően egy létező termék innovatív megközelítésére épül. Nem véletlenül választották a „Mindenki csinálja, de senki sem csinálta még így” mottót!.

Ilyen Budapest reklámos arca 

Rendhagyó ügyféleseményre invitált meg minket pénteken a Kommpakk és a Doupla kommunikációs ügynökségek csapata. A népszerű városi séták mintájára készítettek egy olyan, közel kétórás programot, melynek során megmutatták, hogy milyen látható és láthatatlan kommunikációs lenyomatokat hagytak, hagynak a márkák – illetve a nevükben kommunikáló ügynökségek – Budapesten az elmúlt közel 200 évben.

A lager az új sláger 

Interjú a Főzdefeszt megálmodójával, sörbloggerrel, az Élesztő nevű craft beer kocsma tulajdonosával, Bart Dániellel.   

Magyarország legvirágosabb éttermét keresik 

A Virágos Magyarországért versenynek minden évben van kiemelt témája: 2016-ban a Magyar Turizmus Zrt. tematikus évéhez, a Gasztroélmények Évéhez kapcsolódva keresik azt a hazai éttermet, amely kiemelt figyelmet szentel környezetének gondozottságára, virágosítására. A versenyre május 31-éig lehet pályázni.

Megnyílt az első önkiszolgáló, eladó nélküli bolt 

Természetesen hol máshol, mint a hagyományosan becsületes Skandináviában, azon belül is a svédországi Vikenben.

Több mint 20 százalékkal nőtt a SZÉP Kártya feltöltés 

Több mint 20 százalékkal nőtt a SZÉP Kártya feltöltés - adta hírül a Nemzetgazdasági Minisztérium sajtóközleményében.

Hungarikum lehet az Egri Bikavér 

Az Egri Bikavér hungarikummá nyilvánítását kezdeményezi Nyitrai Zsolt, Eger és térségének országgyűlési képviselője; a miniszteri biztos ezt csütörtökön a hevesi megyeszékhelyen tartott szőlész-borász fórumon jelentette be.

Fokozottan ellenőrzi a vendéglátóhelyeket a NAV 

Az évszakra és a közelgő ünnepre jellemző kereskedelmi, szolgáltatási tevékenységeket ellenőrzi a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a következő hetekben.

Új igazgató a budapesti Courtyard by Marriott élén 

Catalina Susan, aki korábban a JW Marriott Bucharest és a Warsaw Marriott Hotel pénzügyi igazgatói pozícióját töltötte be, 2016 márciusában a Courtyard by Marriott Budapest City Center vezérigazgatói szerepét vette át.

Szállodai trendriport: januárban a vidék verte Budapestet 

Az országos szállodai teljesítményeket – évek óta először – a vidéki  hotelek húzták magukkal. A vidéki szállodák összes bruttó forgalma 6,8%-kal, szobaárbevétele 8,5%-kal nőtt, miközben a fővárosban az összes forgalom 0,9%-kal, a szobaárbevétel 0,8%-kal kisebb volt a 2015 januárjában elértnél - olvasható a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének januári trendriportjában.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!