hirdetés
hirdetés

Több milliárd forint támogatást kapnak a világörökségi helyszínek

Több új, eddig nem látogatható helyszín válhat elérhetővé a turisták számára és családbarát beruházások is megvalósulhatnak 11,5 milliárd forintból Magyarország világörökségi helyszínein. A GINOP-7.1.6-16 pályázati konstrukció többek között Hollókőn, Pannonhalmán, Pécsett és a Tokaji borvidéken ad lehetőséget a fejlesztésekre.

hirdetés

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) kötelező konzorciumi tagként részt vesz több pályázati konstrukcióban is, többek között a GINOP-7.1.6-16 „Világörökségi helyszínek fejlesztése" című kiírásban. A remélt sikeres eredményt követően olyan fejlesztések valósulhatnak meg, amelyekre akár forráshiány miatt, akár más okból eddig nem kerülhetett sor.

A felhívásra az alábbi világörökségi vagy világörökség-jelölt helyszínek nyújthatnak be pályázatot:

Hollókő ófalu és környezete
Az ezeréves Pannonhalmi Bencés Főapátság és természeti környezete
Pécs (Sopianae) ókeresztény temetője
Fertő / Neusiedlersee kultúrtáj
Tokaji történelmi borvidék kultúrtáj
Balaton-felvidéki kultúrtáj
A római limes magyarországi szakasza

A támogatás segítségével kulturális örökségvédelmi felújítások (pl. Hollókő, szigligeti vár, fertőbozi gloriett) és megújítások valósulhatnak meg (pl. a gyógynövénykert Pannonhalmán vagy az ókeresztény sírkamrák Pécsett). Több új, eddig nem látogatható helyszín válik a turisták számára elérhetővé. 

forrás: holloko.hu
forrás: holloko.hu

A projektek mindegyikének részeként kiállítási tartalmak újulnak meg, sor kerül az egyes helyszínek valós vagy virtuális összekapcsolására, és olyan szolgáltatások fejlesztésére, mely a családosok kikapcsolódását teszik teljesebbé. Javulnak a vendégfogadás feltételei, és több helyszínen a jelenleginél hosszabb látogatási időt vezetnek be, ezzel is segítve a látogatási és tartózkodási idő meghosszabbítását, ami hozzájárulhat a fenntartás körülményeinek javításához.

A GINOP-7.1.6-16 pályázati konstrukció teljes keretösszege 11,5 milliárd forint. A pályázatok többségének benyújtása megtörtént, a remélt sikeres eredményt követően a projektek elindulnak a világörökségi gondnokságok és az MTÜ közreműködésével, a projektben részt vevő partnerek aktív részvételével.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk