Egyéb
Új alkalmazással rukkolt elő a Borsodi a foci Eb-re
Az alkalmazásban 17 Borsodi aréna, azaz szabadtéri meccsnéző hely közül lehet kiválasztani azt, ahol éppen szurkolunk, illetve azt is, hogy melyik csapatnak.
A METRO jelentős összeggel támogatja a HORECA szektor start up-jait
A METRO annak érdekében, hogy a nemzetközi HORECA start up-ok a szektor digitalizálását elősegítsék, 120.000 euro-t és a METRO szakértői hálózatát ajánlja fel 10 kiválasztott cég számára. A program folytatása lesz a HORECA szektor digitális megoldásait segítő, a világon eddig egyedülálló programjának, amely szeptemberben kezdődik Berlinben. Jelentkezni 2016. június 20-áig lehet a www.metroaccelerator.com honlapon.

Megújult a Borsodi Friss csomagolása
Az új csomagolást a Cocoon Group tervezte, egy cseh ügynökség. A reklámkampányt a Young & Rubicam Budapest készítette, a kampány pr-ügynöksége a Grayling.
Viharsarki bölcsész vezeti a legmenőbb londoni pizzériát
Olyan északír akcentussal tud megszólalni, hogy hasogatja a fülemet, pedig tíz éve alig tudott angolul. A bölcsészdiplomáját közben pizzakötényre cserélte, mellesleg statisztaként szerepel a Trónok harca és a Bridget Jones legújabb epizódjában. Egykori viharsarki cimborám ma London egyik legmenőbb pizzériáját vezeti. A minap hazalátogatott szegedi gimnáziumának érettségi találkozójára, ekkor beszélgettünk arról, milyen a magyar vendégmunkások élete Észak-Írországban és Angliában.
„Prágát le kell győzni, Bécset meg kell ostromolni”
Nagy érdeklődés kísérte dr. Bienerth Gusztáv turizmusért felelős kormánybiztos előadását a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége budapesti közgyűlésén, ahol elsőként ismertethette szélesebb szakmai plénum előtt a kormányzat turizmussal kapcsolatos elképzeléseit.
Jamie Oliver a budai Várba költözött
Jamie Oliver a budai Várba költözött
Lebukott a vegán éttermes házaspár
Lebukott a vegán éttermes házaspár
Majdnem cseresznyefa-virágzáskor Tokióban
Vannak emberek – repülésmániások, informatikusok, utazási irodások és egyéb fanatikusok –, akik idejük nagy részét foglalási oldalak bogarászásával töltik úgynevezett „errora fare”, azaz hibásan árazott lehetőségeket keresve. Találataikat megosztják zárt közösségi csoportokban. És amióta egy ilyen csoportnak magam is tagja vagyok, egész jó ajánlatokhoz jutok távoli desztinációkra…
Volt egy álmunk
Bármennyire is kereste a pontos évszámot Szarvas Szilvia és Gendur András, a La Perle Noire étterem két tulajdonosa, nem jutottak dűlőre a kérdésben, hogy mikor kezdődött a közös történetük. Így tehát valahogy úgy történhetett, hogy volt két barát a pesti vendéglátós éjszakában, akik sokat beszélgettek arról, milyen is lenne a tökéletes étterem.
Backstage: Logisztika, raktár és lazítás
Backstage: Logisztika, raktár és lazítás
Széll Tamás lett Európa legjobb szakácsa
Magyarország május 11-én a gasztronómia területén történelmet írt: Széll Tamás és csapata nyerte a Bocuse d’Or budapesti döntőjét, így biztosítva egyben helyét a jövő évi lyoni világversenyen. A második helyezett Norvégia, a harmadik pedig Svédország lett.
Variálhatóan intelligens
Mire jó, ha valaki az erdőben egymagában fut? Száguldanak felé közben a jó gondolatok, ahogy ez Pődör Csabával is történt közel három éve. De a többszörös magyar bajnok, világkupagyőztes és világbajnoki helyezett kick-boxos abban különbözik másoktól, hogy nem engedte el az ötletét, hanem a futóedzést követően bele is fogott annak megvalósításába.
Nagy siker, professzionális rendezés
A francia alapítású Sirha, amely két éve debütált Magyarországon, május elején hatalmas sikerrel zárult: a prémiumkategóriájú nemzetközi élelmiszer-ipari és Horecaszakkiállításon idén 400 kiállító vett részt 19 országból, és több mint 20 ezer szakmai látogató érkezett.
Innováció, topmenedzserek és együttműködés
Székesfehérvár adott otthont májusban a XV. Országos TDM-konferenciának, amelyet a megújult belváros patinás szállodájában, a Hotel Magyar Királyban tartottak.
Hiába a terror, optimisták a franciák
Május elején immár ötödik alkalommal rendezte meg a Francia Turisztikai Hivatal – az Atout France – a French Rendez-Vous workshopot Bécsben, amelynek során közép-európai tour-operátorok találkozhattak a francia szolgáltatókkal.
Bukha, tabuna, harissza
Bizakodással tekintenek az idei évre a turisztikai szakemberek Tunéziában: az országban jó ideje nyugalom és béke honol, hisznek abban, hogy a turisták újra jelentős számban pihennek majd náluk. A vendégeket új termékekkel, például a különleges helyi gasztronómiával igyekeznek magukhoz csábítani.
Horvát dombok között
Horvátország nem csak a kék Adriával dicsekedhet, Zágrábtól északra zöld hullámokat vet Zagorje vidéke.
Balkáni járatok állami támogatással
Legfeljebb három résztvevőt várt az illetékes minisztérium a „menetrend szerinti légi járatok üzemeltetése öt nyugat-balkáni útirányba” tárgyú uniós koncessziós beszerzési eljárás részvételi szakaszában, amely május 19-én zárult. A határidőig egyedül a Wizz Air nyújtotta be ajánlatát.
Épül a világ legnagyobb repülőtere
Tizenötezer ember dolgozik jelenleg Isztambul új repülőterének építésén, amelynek első fázisát 2018-ban vehetik igénybe az utazók. A légikikötő a török metropolis európai felén épül, a Fekete-tenger partján.
Naponta háromszor Berlinbe
Számos újdonsággal rukkol elő az airberlin 2016-os kínálatában. Az idén a magyar utasok berlini átszállással utazhatnak Chicagóba vagy New Yorkba, télen pedig Miamiba, Punta Canába és Varaderóba – hangzott el a légitársaság és a Budapest Airport sajtóreggelijén.
Plusz tízezer négyzetméter
Több mint ötmilliárd forintból bővítik a Liszt Ferenc-repülőteret, az építkezés jövő év elején kezdődik.
Így módosulhat jövőre a cafeteria-rendszer
Az alkalmazottak kedvezményes adózás mellett évente százezer forintot kaphatnak készpénzben 2016-ban. A közszféra alkalmazottjainak ezenfelül 100 ezer forintot, míg a magánszféra dolgozóinak 350 ezer forintot utalhat Szép-kártyára a munkáltató - írja közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium.
Egészségturizmus: fogalmak és célcsoportok
A Semmelweis Egyetem Egészség- tudományi Karán rendezték meg a II. Egészségturizmus Szakmai Napot.
Új szabályok léptek életbe
Új szabályok léptek életbe
Kiváló vízminőség, alig emelkedő árak
A múlt évihez hasonlóan jó szezont várnak a balatoni strandok üzemeltetői. Ehhez a legfontosabb adottság, a kiváló víz biztosítva van, a megfelelő infrastrukturális feltételek is rendelkezésre állnak, és ahogy a május 21-i nyárias hétvége is bizonyította, érdeklődésben sem nagyon lesz hiány.
A videojáték és a bicikli adta az ihletet
Az ibis Styles hivatalosan is megnyitotta első két szállodáját Magyarországon: az egyik ház dizájnja a retro-videójátékok jegyében fogant, a másikban minden a kerékpározás körül forog. Az ünnepélyes megnyitón a finom falatok mellett biciklis akrobaták bemutatóját is élvezhettük.
Illusztris vendégei voltak a Gyulai Almásy-kastélynak
A kastély látogatóközpontjában június 1-jén a köztársasági elnök felesége Magyarországon akkreditált misszióvezetők házastársait látta vendégül.
Kreás hallgató készíti a Kékszalag arculatát
A Magyar Vitorlás Szövetség a Krea Kortárs Művészeti Iskola harmadéves Brand Designer szakos hallgatójának, Páncsity Lídiának a munkáját választotta a 48. Kékszalag Erste World Nagydíj arculatának.
Kreás hallgató készíti a Kékszalag arculatát
A Magyar Vitorlás Szövetség a Krea Kortárs Művészeti Iskola harmadéves Brand Designer szakos hallgatójának, Páncsity Lídiának a munkáját választotta a 48. Kékszalag Erste World Nagydíj arculatának.
Kreás hallgató készíti a Kékszalag arculatát
A Magyar Vitorlás Szövetség a Krea Kortárs Művészeti Iskola harmadéves Brand Designer szakos hallgatójának, Páncsity Lídiának a munkáját választotta a 48. Kékszalag Erste World Nagydíj arculatának.
Kreás hallgató készíti a Kékszalag arculatát
A Magyar Vitorlás Szövetség a Krea Kortárs Művészeti Iskola harmadéves Brand Designer szakos hallgatójának, Páncsity Lídiának a munkáját választotta a 48. Kékszalag Erste World Nagydíj arculatának.
Kreás hallgató készíti a Kékszalag arculatát
A Magyar Vitorlás Szövetség a Krea Kortárs Művészeti Iskola harmadéves Brand Designer szakos hallgatójának, Páncsity Lídiának a munkáját választotta a 48. Kékszalag Erste World Nagydíj arculatának.
Kreás hallgató készíti a Kékszalag arculatát
A Magyar Vitorlás Szövetség a Krea Kortárs Művészeti Iskola harmadéves Brand Designer szakos hallgatójának, Páncsity Lídiának a munkáját választotta a 48. Kékszalag Erste World Nagydíj arculatának.
Kreás hallgató készíti a Kékszalag arculatát
A Magyar Vitorlás Szövetség a Krea Kortárs Művészeti Iskola harmadéves Brand Designer szakos hallgatójának, Páncsity Lídiának a munkáját választotta a 48. Kékszalag Erste World Nagydíj arculatának.
Kreás hallgató készíti a Kékszalag arculatát
A Magyar Vitorlás Szövetség a Krea Kortárs Művészeti Iskola harmadéves Brand Designer szakos hallgatójának, Páncsity Lídiának a munkáját választotta a 48. Kékszalag Erste World Nagydíj arculatának.
Aranycsillagot kapott a Tutti legújabb fejlesztése
A brüsszeli székhelyű The International Taste & Quality Institute (iTQi) nemzetközi szakzsűrijétől aranycsillag díjat kapott a Tutti Élelmiszeripari Kft. Chai Latte tea italpora.
Véget ért az első sör-rally
A média képviselőinek részvételével első ízben megrendezett túra-rally versennyel ünnepelte a Sopronit gyártó HEINEKEN Hungária azt, hogy idén már kizárólag hazai árpából főzi Magyarország legkedveltebb sörét. A Magyar árpa útja – Soproni sör-rally versenyzői közel 500 kilométer megtétele után értek célba a sörfővárosba, Sopronba. A befutót a szervezők a már hagyománnyá vált szezonnyitó Soproni Sörfesztivállal kötötték egybe.
Tudjon meg mindent a nyerő 11-ről!
Magyarország 2016. május 11-én történelmet írt, Széll Tamás és csapata nyerte a Bocuse d’Or budapesti döntőjét, mely azt jelenti, hogy hazánk már biztosan kint lehet a lyoni világversenyen. A második helyezett Norvégia, a harmadik pedig Svédország lett.
Minden várakozást felülmúlt a SIRHA Budapest
Sirha Budapest kiemelkedő sikerrel párosította a világszínvonalú programokat az átfogó nemzetközi kínálattal. A magas minőségű szakkiállítás több mint 20.000 szakmai látogatót és 400 kiállítót vonzott a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontba. A sikeres rendezvény következő kiadása 2018. tavaszán várja majd a látogatókat.
Varjúleves és kecskepaprikás
A Szolnok és térsége roma gasztronómiájának legjellegzetesebb ételeit tartalmazó, látványos, színes képekkel illusztrált könyvet jelentetett meg a város önkormányzata.
Varjúleves és kecskepaprikás
A Szolnok és térsége roma gasztronómiájának legjellegzetesebb ételeit tartalmazó, látványos, színes képekkel illusztrált könyvet jelentetett meg a város önkormányzata.
Újdonságok a 11. Újszilvási Ágyaspálinka Fesztiválon
Tizenkét pálinkafajtát, köztük két újdonságot is megkóstolhatnak azok, akik szombaton és vasárnap kilátogatnak a 11. Újszilvási Ágyaspálinka Fesztiválra - tájékoztatta az MTI-t a rendezvény házigazdája és szervezője pénteken.
Nagyné Miske Margit elhagyja a Naturtexet
Nagyné Miske Margit ügyvezető igazgató munkaviszonya megszűnika Naturtex Kft-nél. Minden partnerének köszöni az elmúlt évek baráti együttműködését és örömmel várja a jövő új kihívásait.
Gasztrobloggert keres a Nagyi titka liszt
Gasztroblogger-kampányt hirdet a GoodMills Magyarország, a Nagyi titka lisztek gyártója és forgalmazója. A több mint egy hónapig tartó kihívásban útravaló sütiket kell készíteniük a bloggereknek, a pályázatokat az újhullámos cukrászat leghíresebb képviselői, Márk Szonja (Édesem) és Sallay Fanni (Cake Shop) értékelik majd.
A BGE hallgatói a Bocuse d'Or-on
Közvetlen közelről követheti a világ egyik legrangosabb szakácsversenyét, a Bocuse d’Or európai döntőjét a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának 37 hallgatója, akik felszolgálóként és konyhai segítőként vesznek részt a rangos esemény lebonyolításában.
Bevásároltak a séfek a Bocuse d'Or előestéjén
2016. május 10-11-én Magyarország ad otthont a világ legrangosabb séfversenyének, a Bocuse d’Or európai döntőjének. Az idén megrendezett szakácsverseny előestéjét a 20 ígéretes séf villámbevásárlással töltötte a METRO Bocuse d’Or piacon, a fogások elkészítésekor a most kiválasztott alapanyagokkal dolgoznak a verseny során.
Szakmai konferencia Székelyföld gyógyturizmusáról
Mi a mofetta és hogyan működik? Milyen, sokmillió euróba kerülő egészségturisztikai beruházások voltak az utóbbi években Székelyföldön?
Export-támogató program indul az online nemzetközi piacra lépésért
A Világ a Piacom névvel közös programot indít a Google, a Budapest Bank, a Magyar Posta, a BIG FISH, és az espell a magyarországi vállalatok nemzetközi piacra lépésének támogatásáért és export tevékenységük online bővítéséért.