A magyar fiatalok 25 százaléka naponta kávézik egy felmérés szerint 

(MTI) - A 15 és 25 év közötti magyar fiatalok 25 százaléka naponta iszik kávét - derült ki egy felmérésből.

Barokk ételfőző fesztivál a hétvégén Fertődön 

(MTI) - Az első Esterházy barokk ételfőző fesztivált a hétvégén tartják Eszterházán, a mai Fertődön. A program célja, hogy felelevenítsék és megőrizzék a barokk hagyományokat, a kor gasztronómiáját, a barokk egykori ízeit – mondta Klötzl Géza ötletgazda, főszervező szerdán az MTI-nek.

Kaszinó szigorítás 

Alig pár héttel az első vietnámi kaszinó resort megnyitása után született, és még az idén hatályba lépő törvény szerint csak ötcsillagos hotelek igényelhetnek kaszinó liszenszet.

Debrecenben fotózott a brit Food & Travel magazin 

A Magyar Turizmus Zrt. londoni külképviselete és Észak-alföldi Regionális Marketing Igazgatósága, valamint a Debrecen és Hortobágy Turizmusáért Egyesület meghívására a Food & Travel magazin főszerkesztő-helyettese áprilisban látogatott Debrecenbe, hogy megismerje hazánk második legnagyobb városát és annak gasztronómiai kínálatát, hiszen a város 2012 júniusa óta közvetlen járattal is elérhető Londonból.

Kocsmaadó helyett utólagos pénzbírság? 

Schmidt Jenő felügyeleti díj helyett három kategóriába - százezer, félmillió, egymillió - sorolt utólagos szankcióval sújtaná az érintett egységeket.

Diplomás sörfőző mestereket képeznek 

A Budapesti Corvinus Egyetem Élelmiszertudományi Kara tavaly nagy sikerrel indította el az ország első, diplomával elismert pálinkamester-képzését. Idén újabb szakirányú továbbképzés indul – ezúttal a sörösök számára.

Jól fizet az InterContinental 

Húsz százalékkal emelkedett az InterContinental Hotels Group Plc működési eredménye az év első felében; a világszerte 4600 szállodát üzemeltető hotellánc a versenytársakhoz hasonlóan főleg az amerikai kereslet emelkedéséről számolt be tegnap - írja a Napi Gazdaság.

Idén is Business Superbrands díjas a Tork 

Idén hatodik alkalommal ült össze a 16 tagú, független szakemberekből álló zsűri, akik a Dun & Bradstreet adatbázis, valamint szakmai kamarák és szövetségek segítségével döntöttek arról, hogy mely üzleti márkák viselhetik a Business Superbrands védjegyet. Az eddig minden évben nyertesek között szereplő Tork márkát idén is elismerte a zsűri.

Megjelent a METRO 2012-2013 évi vállalati felelősségvállalás jelentése 

A társadalmi felelősségvállalás fennállása óta szerves részét képezi a METRO Kereskedelmi Kft. üzletpolitikájának, a vállalat a napokban adta ki legújabb, negyedik társadalmi felelősségvállalás (CSR) jelentését, amely a 2011-es és 2012-es eredményeket összegzi. A kiadvány a METRO teljes működésének teljesítményeiről, valamint a CSR területén megvalósított fejlesztéseiről szól.

Milyen lesz idén az országtorta? 

A milotai mézes grillázstorta nyerte el idén a Magyarország Tortája címet, a ribizlihabos-almás réteges lett Magyarország cukormentes tortája, a Szent István-napi kenyér verseny győztese pedig a tönkölybúzás-joghurtos kenyér lett - jelentették be szerdán az augusztus 20-i ünnepi rendezvények szervezői.

Hordható film a Coca-Colától 

Az Ogilvy & Mather New York készítette a Coca-Cola nyári "Put on a smile" című kampányát, amely során egy rövid rajzfilm minden egyes képkockáját egy külön pólóra nyomtatták, majd elküldték azokat a rajongóknak az egész világon.

Gyegyói ízek új köntösben 

A Kárpát-medence magyar lakta vidékeiről verbuvált tízfős szakembergárda élére a szolnoki Pálszabó Mihályt kérte fel a rendezvény egyik védnöke, Benke László szakácsolimpiai bajnok, mesterszakács és -cukrász.

A SZÉP Kártya használatát is ösztönzi az MT Zrt. kampánya 

A belföldi utazás népszerűsítése mellett SZÉP-kártya kibővült felhasználási lehetőségeire összpontosít a Magyar Turizmus Zrt. augusztusi országos kampánya. A társaság közterületi médiában látható hirdetései a júliusi kreatívok látványelemeit és hangulatvilágát viszik tovább.

Csapnivaló az ország imázsa 

Hiába olcsók - a legtöbb uniós tagországhoz képest - szállodáink és vendéglátóhelyeink mégsem özönlenek a turisták Magyarországra - írja a Népszava cikkírója.

Elmaradt a Királyi Szakácsok fesztiválja 

Elmaradt Nagyszakácsi nemzetközi hírű gasztronómiai programja, a Királyi Szakácsok Nyomdokán reneszánsz fesztivál, melyet szombaton rendeztek volna. A szintén hagyományos Turizmusbarát polgármesterek regionális találkozóját, amely évről évre megelőzi a nagyrendezvényt, megtartották.

Sziget - Pálinkaivás és erőspaprika evés: gasztromarketing 

(MTI) - Az óriáskerék melletti Go to Hungary sátorban "rodeószörfözés", országismereti kérdések, erőspaprika evés, pálinkaivás és játékos feladatok várják a magyarságpróba vállalkozó kedvű résztvevőit augusztus 5-től a Sziget fesztiválon.

A Facebook dönti el, hol nyaralunk 

Az ismerősök facebookos képei alapján dől el, hol nyaral az emberek többsége, állítja egy friss kutatás. Dicsekedni pedig egyenesen imádunk, a vakációs fotók nyolcvan százaléka a közösségi médián landol, egy részük kifejezetten azért, hogy irigykedjenek ránk.

Könyves hotelek 

Annak érdekében, hogy tovább tartsák vendégeiket a lobbyban vagy a bárban, amerikai boutique hotelek azt találták ki, hogy a közösségi tereket könyvtárszerűvé alakítják át. A kezdeményezést már nagyobb szállodaláncok is átvették és nagy kiadók is beszálltak a buliba. Több könyv, több pénz - állapítja meg a Kötve fűzve blog!

Szájból szájba itatás az új őrület 

A Love Shot névre keresztelt, zselészerű ital két főre van „kifejlesztve”. Egyedül ugyanis nem lehet elfogyasztani, mindenképpen két főre van szükség ahhoz, hogy élvezhessük az ízét - adta hírül a Hír24.

Töltöttkáposzta-főző verseny Röszkén 

Nemzetközi töltöttkáposzta-főző versenyt rendeznek szombaton a Csongrád megyei Röszkén; a gasztronómiai vetélkedőre több tucat csapat nevezett Magyarországról és a határon túlról.

Magyar gasztronómia a cseh ČT1 TV adásában 

A magyar konyha specialitásaival foglalkozott Csehország legnépszerűbb gasztronómiai műsora, a cseh közszolgálati televízió egyes csatornáján - ČT1 - futó Kluci v akci (Fiúk akcióban) 2013 júliusában, 3 epizódon keresztül.

Alig tíz százalék 

(MTI) - Eddig csak mintegy 30 ezren kértek online pénztárgép-üzembehelyezési kódot az adóhatóságtól, holott a 16 karakteres azonosítóval a szeptember 1-jei határidőre 200-250 ezer pénztárgépnek kell rendelkeznie.

Új ásványvíz palackozók 

A Sopronhoz közeli balfi után két újabb ásványvíz-palackozó üzem nyílik a közeljövőben Győr-Moson-Sopronban – írta keddi számában a Kisalföld.

Pálinkamúzeum nyílt Visegrádon 

(MTI) - A pálinkafőzés, illetve a pálinka történetével ismerkedhetnek meg a látogatók a visegrádi Rév utcában megnyílt pálinkamúzeumban, ahol akár a "zugfőzés" is kipróbálható, sőt, egyedi címke sajátkezű gyártására is van mód.

Pécs a gasztronómia városa 

A 2003-ban alakult CEUCO azoknak a városoknak, szervezeteknek, borászatoknak, éttermeknek ítéli a díjat, amelyek nagy súlyt fektetnek a kulináris hagyományok életben tartására,ápolására, azok megismertetésére - adta hírül a Pécsi Napilap.

Új ügynökséggel folytatja a hotel 

A Front Page Communications-t választotta kommunikációs ügynökségének a hévízi NaturMed Hotel Carbona gyógyszálloda - tájékoztatta a Kreatív Online-t az ügynökség.

Olajszőnyeg borítja a thaiföldi turistaparadicsomot 

Olajszőnyeg borítja a tengert és a partokat a thaiföldi Koh Samet szigetnél, amely a bangkokiak és a külföldi turisták kedvelt úti célja - közölték a helyi hatóságok hétfőn.

Gyorsan nő az ízesített tejek piaca 

(MTI) - Kétszer olyan gyorsan nő majd az ízesített tejek piaca 2015-ig, mint a sima tejé - derül ki a Tetra Pak megbízásából készített, évente megjelenő Tejipari Kitekintőből.

Elké-pesto-an rossz 

(MTI) - A boltokban árult üveges pestók harmadát nem találta megfelelő minőségűnek Németországban egy fogyasztóvédelmi ellenőrzés. Akadt a kínálatban baktériumokkal fertőzött márkájú, rossz ízű és silány hozzávalókból készült termék is.

Nem maradhat a kövér séf 

Nem hosszabbították meg az új-zélandi hatóságok egy, az országban évek óta vendégmunkásként dolgozó séf munkavállalási engedélyét, mert túlságosan kövérnek találták őt...

A turizmusban látnak fantáziát a fiatalok 

Közel 3500 felvételiző adta be jelentkezését idén a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolára. A legnagyobb magánfőiskolára Venezuelából és Szíriából is érkezett jelentkezés, a legtöbben turizmus és vendéglátás szakon tanulnak majd tovább.

Nyugat Itthon 

A századelő Budapestjét is megidézték a Nyugat Itthon soron következő estjén: a pesti kávéházak után a budai romantikáé lett a főszerep. Az egykor „budapesti Montmartre”-ként is emlegetett Tabánban – a frissen íródott kortárs művek mellett – a film és a zene volt a középpontban.

Arcképes kávé az új dili 

A kávéporból készülő alkotás a tejhabra kerül, aztán...a készítője behörpinti - írja az Élelmiszer Online.

Megjelent a World Tourism Barometer 

A Turisztikai Világszervezet (United Nations World Tourism Organization – UNWTO) World Tourism Barometer (Volume 11) címmel nemrégiben kiadta első jelentését a 2013. évi statisztikákról. A legfontosabb adatokat az alábbiakban mutatjuk be.

Megnyílt Moszkvában az első Paprika 

(MTI) - Magyar élelmiszereket árusító bolt nyílt szerdán Moszkvában Paprika néven, a tervek szerint egy éven belül 10-15 üzletből álló hálózat jön létre Oroszországban - mondta el Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az MTI-nek az átadás után telefonon.

Francia sajt: vissza a feladónak 

(MTI) - Hatvanezer doboz sajtot "hívott vissza" Japánban egy francia cég szerdán, miután vásárlók arra panaszkodtak, hogy fémdarabokat találtak a termékben.

Sikeres a Tüke-kártya 

Hatalmas rohamra készülhetnek a hétvégén azok a pécsi éttermek, cukrászdák, kávézók, amelyek kapcsolódtak a Tüke-kártya akciójához. Közel 12 ezer potenciális vendég rohamozhatja meg őket - jósolja a PécsMa.

Tovább bővül az európai turizmus 

Az európai turizmus az eurózóna nehézségei ellenére az év első felében enyhe növekedést mutat, amiben fontos szerepet játszik a kontinensen belüli forgalom megerősödése. Az utazók árérzékenységével magyarázható ugyanakkor, hogy a vendégéjszakák számának növekedési üteme általában kissé kevésbé kedvező, mint a vendégszámé.

Magyarországon az olasz turista 100 eurója 153 eurót ér 

Magyarországon az olasz turista 100 eurója 153 eurót ér

Pezsgők és habzóborok széles választékát kínálja a Buborékfesztivál 

(MTI) - Pezsgők, cavák, proseccók és habzóborok széles választékát kóstolhatják végig a látogatók a Buborék Fesztivál négy napja alatt július 25. és 28. között a budapesti Erzsébet téren, ahol az italok mellett gasztronómiai csemegékkel, könnyűzenei koncertekkel és Forma-1-es közvetítéssel várják a látogatókat.

Semmi sem lehetetlen 

(MTI) - Bérbe adják legszebb termeiket, lodzsáikat, műkincseiket a pénzhiánnyal küszködő itáliai múzeumok, paloták, régészeti ásatások.

Fapados ország? 

Fapados ország?

Mi legyen a papírpohárból? 

Sokáig problémába ütközött az eldobható papírpoharak újrahasznosítása, ugyanis műanyagtartalmuk bonyolulttá tette az eljárást. Egy új technológiának köszönhetően úgy tűnik, új megoldást találtak a problémára - írja a Tiszta Jövő.

Ződ kóla 

Dél-Amerikában durván környezetbarát technológiákkal nyomul az üdítőóriás - idézi a hvg-t a Népszava.

SMS-ben mondtak fel egy étterem összes dolgozójának 

Az egyik legsokkolóbb élmény lehet, ha valakinek SMS-ben küldik el a felmondását. Egy floridai étterem 12 dolgozója járt így nemrég, akik még azt sem tudják, mikor kapják meg a fizetésüket - írja a Yahoo.

A NAV fokozottan ellenőrzi a munkáltatókat 

(MTI) - Fokozottan ellenőrzi a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a munkáltatókat: az adóhatóság a feketemunka szempontjából továbbra is kockázatos építőipar mellett nagy hangsúlyt helyez a bolti kiskereskedelem, az éttermi mozgó vendéglátás, valamint az italszolgáltatás területén tevékenykedő foglalkoztatókra, de az éjszaka működő szolgáltatókra is.

Barokk ételeket kóstolhatunk a hétvégén Fertődön 

A kor gasztronómiáját, a barokk egykori ízeit elevenítik fel az első Esterházy barokk ételfőző fesztiválon, melyet a hétvégén tartanak Eszterházán, a mai Fertődön.

Portugál vidékek gasztronómiája 

Portugál vidékek gasztronómiája
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!