Ro_friss cikkek
A magyar fiatalok 25 százaléka naponta kávézik egy felmérés szerint
(MTI) - A 15 és 25 év közötti magyar fiatalok 25 százaléka naponta iszik kávét - derült ki egy felmérésből.
Barokk ételfőző fesztivál a hétvégén Fertődön
(MTI) - Az első Esterházy barokk ételfőző fesztivált a hétvégén tartják Eszterházán, a mai Fertődön. A program célja, hogy felelevenítsék és megőrizzék a barokk hagyományokat, a kor gasztronómiáját, a barokk egykori ízeit – mondta Klötzl Géza ötletgazda, főszervező szerdán az MTI-nek.
Kaszinó szigorítás
Alig pár héttel az első vietnámi kaszinó resort megnyitása után született, és még az idén hatályba lépő törvény szerint csak ötcsillagos hotelek igényelhetnek kaszinó liszenszet.
Debrecenben fotózott a brit Food & Travel magazin
A Magyar Turizmus Zrt. londoni külképviselete és Észak-alföldi Regionális Marketing Igazgatósága, valamint a Debrecen és Hortobágy Turizmusáért Egyesület meghívására a Food & Travel magazin főszerkesztő-helyettese áprilisban látogatott Debrecenbe, hogy megismerje hazánk második legnagyobb városát és annak gasztronómiai kínálatát, hiszen a város 2012 júniusa óta közvetlen járattal is elérhető Londonból.
Kocsmaadó helyett utólagos pénzbírság?
Schmidt Jenő felügyeleti díj helyett három kategóriába - százezer, félmillió, egymillió - sorolt utólagos szankcióval sújtaná az érintett egységeket.
Diplomás sörfőző mestereket képeznek
A Budapesti Corvinus Egyetem Élelmiszertudományi Kara tavaly nagy sikerrel indította el az ország első, diplomával elismert pálinkamester-képzését. Idén újabb szakirányú továbbképzés indul – ezúttal a sörösök számára.
Jól fizet az InterContinental
Húsz százalékkal emelkedett az InterContinental Hotels Group Plc működési eredménye az év első felében; a világszerte 4600 szállodát üzemeltető hotellánc a versenytársakhoz hasonlóan főleg az amerikai kereslet emelkedéséről számolt be tegnap - írja a Napi Gazdaság.
Idén is Business Superbrands díjas a Tork
Idén hatodik alkalommal ült össze a 16 tagú, független szakemberekből álló zsűri, akik a Dun & Bradstreet adatbázis, valamint szakmai kamarák és szövetségek segítségével döntöttek arról, hogy mely üzleti márkák viselhetik a Business Superbrands védjegyet. Az eddig minden évben nyertesek között szereplő Tork márkát idén is elismerte a zsűri.
Megjelent a METRO 2012-2013 évi vállalati felelősségvállalás jelentése
A társadalmi felelősségvállalás fennállása óta szerves részét képezi a METRO Kereskedelmi Kft. üzletpolitikájának, a vállalat a napokban adta ki legújabb, negyedik társadalmi felelősségvállalás (CSR) jelentését, amely a 2011-es és 2012-es eredményeket összegzi. A kiadvány a METRO teljes működésének teljesítményeiről, valamint a CSR területén megvalósított fejlesztéseiről szól.
Milyen lesz idén az országtorta?
A milotai mézes grillázstorta nyerte el idén a Magyarország Tortája címet, a ribizlihabos-almás réteges lett Magyarország cukormentes tortája, a Szent István-napi kenyér verseny győztese pedig a tönkölybúzás-joghurtos kenyér lett - jelentették be szerdán az augusztus 20-i ünnepi rendezvények szervezői.
Hordható film a Coca-Colától
Az Ogilvy & Mather New York készítette a Coca-Cola nyári "Put on a smile" című kampányát, amely során egy rövid rajzfilm minden egyes képkockáját egy külön pólóra nyomtatták, majd elküldték azokat a rajongóknak az egész világon.
Gyegyói ízek új köntösben
A Kárpát-medence magyar lakta vidékeiről verbuvált tízfős szakembergárda élére a szolnoki Pálszabó Mihályt kérte fel a rendezvény egyik védnöke, Benke László szakácsolimpiai bajnok, mesterszakács és -cukrász.
A SZÉP Kártya használatát is ösztönzi az MT Zrt. kampánya
A belföldi utazás népszerűsítése mellett SZÉP-kártya kibővült felhasználási lehetőségeire összpontosít a Magyar Turizmus Zrt. augusztusi országos kampánya. A társaság közterületi médiában látható hirdetései a júliusi kreatívok látványelemeit és hangulatvilágát viszik tovább.
Csapnivaló az ország imázsa
Hiába olcsók - a legtöbb uniós tagországhoz képest - szállodáink és vendéglátóhelyeink mégsem özönlenek a turisták Magyarországra - írja a Népszava cikkírója.
Elmaradt a Királyi Szakácsok fesztiválja
Elmaradt Nagyszakácsi nemzetközi hírű gasztronómiai programja, a Királyi Szakácsok Nyomdokán reneszánsz fesztivál, melyet szombaton rendeztek volna. A szintén hagyományos Turizmusbarát polgármesterek regionális találkozóját, amely évről évre megelőzi a nagyrendezvényt, megtartották.
Sziget - Pálinkaivás és erőspaprika evés: gasztromarketing
(MTI) - Az óriáskerék melletti Go to Hungary sátorban "rodeószörfözés", országismereti kérdések, erőspaprika evés, pálinkaivás és játékos feladatok várják a magyarságpróba vállalkozó kedvű résztvevőit augusztus 5-től a Sziget fesztiválon.
A Facebook dönti el, hol nyaralunk
Az ismerősök facebookos képei alapján dől el, hol nyaral az emberek többsége, állítja egy friss kutatás. Dicsekedni pedig egyenesen imádunk, a vakációs fotók nyolcvan százaléka a közösségi médián landol, egy részük kifejezetten azért, hogy irigykedjenek ránk.
Könyves hotelek
Annak érdekében, hogy tovább tartsák vendégeiket a lobbyban vagy a bárban, amerikai boutique hotelek azt találták ki, hogy a közösségi tereket könyvtárszerűvé alakítják át. A kezdeményezést már nagyobb szállodaláncok is átvették és nagy kiadók is beszálltak a buliba. Több könyv, több pénz - állapítja meg a Kötve fűzve blog!
Szájból szájba itatás az új őrület
A Love Shot névre keresztelt, zselészerű ital két főre van „kifejlesztve”. Egyedül ugyanis nem lehet elfogyasztani, mindenképpen két főre van szükség ahhoz, hogy élvezhessük az ízét - adta hírül a Hír24.
Töltöttkáposzta-főző verseny Röszkén
Nemzetközi töltöttkáposzta-főző versenyt rendeznek szombaton a Csongrád megyei Röszkén; a gasztronómiai vetélkedőre több tucat csapat nevezett Magyarországról és a határon túlról.
Magyar gasztronómia a cseh ČT1 TV adásában
A magyar konyha specialitásaival foglalkozott Csehország legnépszerűbb gasztronómiai műsora, a cseh közszolgálati televízió egyes csatornáján - ČT1 - futó Kluci v akci (Fiúk akcióban) 2013 júliusában, 3 epizódon keresztül.
Alig tíz százalék
(MTI) - Eddig csak mintegy 30 ezren kértek online pénztárgép-üzembehelyezési kódot az adóhatóságtól, holott a 16 karakteres azonosítóval a szeptember 1-jei határidőre 200-250 ezer pénztárgépnek kell rendelkeznie.
Új ásványvíz palackozók
A Sopronhoz közeli balfi után két újabb ásványvíz-palackozó üzem nyílik a közeljövőben Győr-Moson-Sopronban – írta keddi számában a Kisalföld.
Pálinkamúzeum nyílt Visegrádon
(MTI) - A pálinkafőzés, illetve a pálinka történetével ismerkedhetnek meg a látogatók a visegrádi Rév utcában megnyílt pálinkamúzeumban, ahol akár a "zugfőzés" is kipróbálható, sőt, egyedi címke sajátkezű gyártására is van mód.
Pécs a gasztronómia városa
A 2003-ban alakult CEUCO azoknak a városoknak, szervezeteknek, borászatoknak, éttermeknek ítéli a díjat, amelyek nagy súlyt fektetnek a kulináris hagyományok életben tartására,ápolására, azok megismertetésére - adta hírül a Pécsi Napilap.
Új ügynökséggel folytatja a hotel
A Front Page Communications-t választotta kommunikációs ügynökségének a hévízi NaturMed Hotel Carbona gyógyszálloda - tájékoztatta a Kreatív Online-t az ügynökség.
Olajszőnyeg borítja a thaiföldi turistaparadicsomot
Olajszőnyeg borítja a tengert és a partokat a thaiföldi Koh Samet szigetnél, amely a bangkokiak és a külföldi turisták kedvelt úti célja - közölték a helyi hatóságok hétfőn.
Gyorsan nő az ízesített tejek piaca
(MTI) - Kétszer olyan gyorsan nő majd az ízesített tejek piaca 2015-ig, mint a sima tejé - derül ki a Tetra Pak megbízásából készített, évente megjelenő Tejipari Kitekintőből.
Elké-pesto-an rossz
(MTI) - A boltokban árult üveges pestók harmadát nem találta megfelelő minőségűnek Németországban egy fogyasztóvédelmi ellenőrzés. Akadt a kínálatban baktériumokkal fertőzött márkájú, rossz ízű és silány hozzávalókból készült termék is.
Nem maradhat a kövér séf
Nem hosszabbították meg az új-zélandi hatóságok egy, az országban évek óta vendégmunkásként dolgozó séf munkavállalási engedélyét, mert túlságosan kövérnek találták őt...
A turizmusban látnak fantáziát a fiatalok
Közel 3500 felvételiző adta be jelentkezését idén a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolára. A legnagyobb magánfőiskolára Venezuelából és Szíriából is érkezett jelentkezés, a legtöbben turizmus és vendéglátás szakon tanulnak majd tovább.
Nyugat Itthon
A századelő Budapestjét is megidézték a Nyugat Itthon soron következő estjén: a pesti kávéházak után a budai romantikáé lett a főszerep. Az egykor „budapesti Montmartre”-ként is emlegetett Tabánban – a frissen íródott kortárs művek mellett – a film és a zene volt a középpontban.
Arcképes kávé az új dili
A kávéporból készülő alkotás a tejhabra kerül, aztán...a készítője behörpinti - írja az Élelmiszer Online.
Megjelent a World Tourism Barometer
A Turisztikai Világszervezet (United Nations World Tourism Organization – UNWTO) World Tourism Barometer (Volume 11) címmel nemrégiben kiadta első jelentését a 2013. évi statisztikákról. A legfontosabb adatokat az alábbiakban mutatjuk be.
Megnyílt Moszkvában az első Paprika
(MTI) - Magyar élelmiszereket árusító bolt nyílt szerdán Moszkvában Paprika néven, a tervek szerint egy éven belül 10-15 üzletből álló hálózat jön létre Oroszországban - mondta el Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az MTI-nek az átadás után telefonon.
Francia sajt: vissza a feladónak
(MTI) - Hatvanezer doboz sajtot "hívott vissza" Japánban egy francia cég szerdán, miután vásárlók arra panaszkodtak, hogy fémdarabokat találtak a termékben.
Sikeres a Tüke-kártya
Hatalmas rohamra készülhetnek a hétvégén azok a pécsi éttermek, cukrászdák, kávézók, amelyek kapcsolódtak a Tüke-kártya akciójához. Közel 12 ezer potenciális vendég rohamozhatja meg őket - jósolja a PécsMa.
Tovább bővül az európai turizmus
Az európai turizmus az eurózóna nehézségei ellenére az év első felében enyhe növekedést mutat, amiben fontos szerepet játszik a kontinensen belüli forgalom megerősödése. Az utazók árérzékenységével magyarázható ugyanakkor, hogy a vendégéjszakák számának növekedési üteme általában kissé kevésbé kedvező, mint a vendégszámé.
Magyarországon az olasz turista 100 eurója 153 eurót ér
Magyarországon az olasz turista 100 eurója 153 eurót ér
Pezsgők és habzóborok széles választékát kínálja a Buborékfesztivál
(MTI) - Pezsgők, cavák, proseccók és habzóborok széles választékát kóstolhatják végig a látogatók a Buborék Fesztivál négy napja alatt július 25. és 28. között a budapesti Erzsébet téren, ahol az italok mellett gasztronómiai csemegékkel, könnyűzenei koncertekkel és Forma-1-es közvetítéssel várják a látogatókat.
Semmi sem lehetetlen
(MTI) - Bérbe adják legszebb termeiket, lodzsáikat, műkincseiket a pénzhiánnyal küszködő itáliai múzeumok, paloták, régészeti ásatások.
Fapados ország?
Fapados ország?
Mi legyen a papírpohárból?
Sokáig problémába ütközött az eldobható papírpoharak újrahasznosítása, ugyanis műanyagtartalmuk bonyolulttá tette az eljárást. Egy új technológiának köszönhetően úgy tűnik, új megoldást találtak a problémára - írja a Tiszta Jövő.
Ződ kóla
Dél-Amerikában durván környezetbarát technológiákkal nyomul az üdítőóriás - idézi a hvg-t a Népszava.
SMS-ben mondtak fel egy étterem összes dolgozójának
Az egyik legsokkolóbb élmény lehet, ha valakinek SMS-ben küldik el a felmondását. Egy floridai étterem 12 dolgozója járt így nemrég, akik még azt sem tudják, mikor kapják meg a fizetésüket - írja a Yahoo.
A NAV fokozottan ellenőrzi a munkáltatókat
(MTI) - Fokozottan ellenőrzi a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a munkáltatókat: az adóhatóság a feketemunka szempontjából továbbra is kockázatos építőipar mellett nagy hangsúlyt helyez a bolti kiskereskedelem, az éttermi mozgó vendéglátás, valamint az italszolgáltatás területén tevékenykedő foglalkoztatókra, de az éjszaka működő szolgáltatókra is.
Barokk ételeket kóstolhatunk a hétvégén Fertődön
A kor gasztronómiáját, a barokk egykori ízeit elevenítik fel az első Esterházy barokk ételfőző fesztiválon, melyet a hétvégén tartanak Eszterházán, a mai Fertődön.
Portugál vidékek gasztronómiája
Portugál vidékek gasztronómiája