hirdetés

Hanoi Restaurant: hamisítatlan vietnámi életérzés a Vízivárosban

A Batthyány tér közelében nyílt vietnámi étterem igazi kulináris kalandot kínál a betérő vendégeknek. Tradicionális vietnámi design és zene, ázsiai vendégszeretet és a vietnámi top séf küldetéstudata teszik kihagyhatatlan élménnyé a december 10-én nyílt Hanoit.

hirdetés

Szerdán, kora délután fogadott minket mosolygósan Nguyen The Nam a Hanoi Restaurant séfje és azonnal hellyel kínált. Indításnak asztalra kerültek Észak-Vietnám hagyományos vendégfogadó italai: sör, kávé (bor helyett) és pálinka! 

Vietnám jellegzetes italai.
Vietnám jellegzetes italai.

A vietnámi kávét talán már nem kell bemutatni, hiszen a dél-kelet ázsiai ország a világ második legnagyobb kávé exportőre Brazília után, de a kávé elkészítésenek módja igazán különleges - kezdi Nguyan The Nam. Már a tálalás sem a megszokott európai-módi: kis méretű alumíniumfőzőben készül (ami emlékeztethet a "kotyogós" kávéfőzőre), aljára kávéscsésze elhelyezve, amelybe lefő az aromás arabica kávé, a csésze alján fekvő sűrített tejbe.

A helyi sör és rizspálinkát meghagyjuk későbbre, hiszen közben a konyhára invitál a barátságos séf, hogy bemutassa, hogyan készül a vietnámi kacsa 5 perc alatt, körettel együtt!

Nguyan Che Nam, a Hanoi Étterem állandó séfje.
Nguyan Che Nam, a Hanoi Étterem állandó séfje.

A konyha központi eleme a hatalmas wok, amelyben pillanatok alatt készül el a jellegezets tojásos rizs és a zöldséges feltét. A 60 fokon sütött kacsa a vékony bundás rétegnek köszönhetően megőrzi zamatosságát a hirtelen sütésnek köszönhetően. Az asztalon elengedhetetlen az édes chilli-szósz, a szójaszósz és a nuoc maan, azaz halszósz, amelyekkel kedvünkre ízesíthetjük tovább az ízletes ételt. 

Gőzölgő vietnámi kacsa 5 perc alatt.
Gőzölgő vietnámi kacsa 5 perc alatt.

A konyhai profizmus több év szakmai tapasztalatának köszönhető: Nguyan The Nam séf Vietnámban akkora népszerűségnek örvend, hogy saját gasztro tv-show-ja is volt (Monan Viet-Noi Show). A hazai sikerek után több európai országba is hívták séfnek, így bejárta Németországot és Csehországot is, míg végül hazánkba érkezett. 

Konyháján visszaköszönnek az ázsiai gasztronómiára jellemző tulajdonságok: a kiszolgálás, az ízvilág, a tisztaság, a tálalás és a hozzávalók frissessége alapvető szempontok nála. Nguyan The Nam elárulta, hogy legfőbb célkitűzése a vietnámi kultúra és gasztronómia megismertetése szélesebb célközönséggel. Erre kiváló alkalmat biztosít a március hatodikai Torkos Csütörtök, amelyhez a Hanoi Restaurant is csatlakozott. 

Egy szelet Vietnám.
Egy szelet Vietnám.

A menüt böngészve rengeteg-féle Pho-levest, tavaszi- és nyári tekercset, tenger gyümölcseit, csirke és sertéshúsokat egyaránt megtalálhatunk, amelyekből bőséges kóstolótálakat is összeállítanak a vendégszerető házigazdák. 

 

 

(forrás: Vendég & Hotel)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk