Rejtélyes és titkos templomok 

Az idei év turisztikai sztárjai lehetnek azok a különös kialakítású templomok, amelyek az olaszországi Genga és az oroszországi Kazany városában lelhetők fel.

Szimulált atomkatasztrófa a nukleáris Disneylandben 

A világ első, múzeummá átalakított kísérleti atomerőművében lehetőségünk van atomkatasztrófát, terrortámadást, túlvezérlést és fűtőelem-problémákat szimulálni. Az EBR-I a tudomány Disneylandje.

Ánusz Hotel és Kafka feje 

Fél a testétől? Viszolyog a szívdobbanástól? Parázna egy végbélben? Igen? Akkor ezeket a helyeket ne látogassa meg… 

Tíz év múlva vákuumvonattal közlekedünk 

A közelmúltban csaknem száz amerikai mérnök vállalatot alapított a repülőnél is gyorsabb csőpostavonat kifejlesztésére. A tervezők azt állítják, hogy tíz év múlva már evvel a közlekedési eszközzel fogunk utazni.

Romokban Bulgária egykori büszkesége 

A balkáni ország szocialista időszakában kizsaluzott legdrágább idolja ma az enyészeté.

Út a fagyos pokolba: az orosz A-360-as sztráda 

Az autóút közlekedési viszonyai miatt több tucat ember lett már öngyilkos. A sztráda hídjait eddig kilenc alkalommal semmisítette meg az árvíz, a fagy és a permafroszt.

Szellemváros lett a szovjet atombomba otthona 

Bármennyire is hihetetlen az utókor számára, de a Szovjetunió nem a hidegháború ideje alatt, hanem Sztálin döntését követően már 1942-ben elindította a nukleáris energia katonai alkalmazását célzó programját.

Egykor kínai gyarmatosítók voltunk 

16 évig volt Bécs és Budapest gyarmata Tiencsin belvárosának 108 hektáros területe. Bár a koncessziós zóna gazdaságilag semmit sem lendített a Monarchia gazdaságán, tény: osztrák állampolgár volt az itt élő első kínai köztársasági elnök, majd császárrá koronázott Jüan Si-kaj.

Egy háztömb, amely várossá lett 

A világ legsűrűbben lakott, törvényen kívüli városában ismeretlen volt a közbiztonság és a közegészségügy. A városkát sem a japánok, sem az angolok nem tudták lerombolni, csak Kína volt képes erre.
Csak egy oszlop tartja a hidat

Csak egy oszlop tartja a hidat 

Igazi építészeti remekműnek és technikai bravúrnak számított, amikor 2005-ben átadták a világ leglátványosabb gyaloghídját, a Malajziában található Langkawi Sky Bridge-t.

Gigapark lett a magasvasútból 

Világszerte nagy kihívást jelent az építészeknek, hogy a sok használaton kívüli ipari területbe és építménybe valamiféle életet leheljenek. A barnamezős beruházások egyik legismertebb példája a New York-i magasvasút-projekt.

Kamerakávézó, hordószálloda, csatornahotel 

Egy csatornában éjszakázni alighanem a legriasztóbb lehetőségek egyike, de nem az osztrák Ottensheimben.

Antarktiszi építészet 

Egyre futurisztikusabb és meghökkentőbb alakúak a déli kontinens kutatóközpontjai.

Magyar várkastély az Egyesült Államokban 

A máramarosi fatemplomokra emlékeztető várkastélyt építtet magának egy magyar származású amerikai.

Az orosz Mordor 

Több mint 17 ezer ember halála árán épült meg a világ legészakibb, 100 ezer főnél több lakossal rendelkező nagyvárosa: Norilszk. A Föld leggazdagabb nyersanyaglelőhelye felett épült település a világ legszennyezettebb, leghidegebb, legélhetetlenebb, legéletveszélyesebb, külföldiek által nem látogatható panelvárosa.

New York szerelem kastélya 

Vigyázat! A történet nagyon szirupos, nagyon romantikus, és nagyon megható. Nemcsak nőknek…

Harangtornyok víz alatt 

A világban több olyan város és község van, amelyek vagy egy természeti katasztrófa, vagy pedig az emberi gondatlanság következtében kerültek víz alá. Ez utóbbi esetben több mint valószínű, hogy nem a mérnökök tervezőmunkájának köszönhető, hogy az elárasztott települések harangtornyai még ma is kilátszanak a vízből.

Salvador Dalí a kukoricásban 

Jelentős iparággá fejlődött a tengerentúlon a kezdetben szórakozásból gabonatáblákba rajzolt körkészítés. Itt az új reklámhordozó?

London titkos folyói 

A csaknem 22 ezer kilométer hosszú londoni csatornarendszert pár éve, szervezett keretek között bárki megcsodálhatja.

A titokzatos Sztálin-bunker 

A háború alatt a Kreml Szamarát nevezte ki a Szovjetunió második fővárosának. Itt épült fel Sztálin számára az a gigantikus méretű bunker, amely kétszer nagyobb volt, mint a Hitlernek átadott berlini óvóhely.

Hátborzongató szálláshely lett a kísértetházból 

Ifjabb Ronald DeFeo 1974-ben hidegvérrel megölte az egész családját. A hat áldozat azonban csak a kezdete volt egy paranormális történetnek…

A sárkánnyá változó ház 

Bűvészet, illúzió és mechanika. A klasszikus vonalvezetésű villa óránként egy hatalmas szörnnyé változik át.

Kínában található a Világ Örömparkja 

A világ legnagyobb vidámparkja a Warcraft és a Starcraft számítógépes játékok világára épít. Itt valóban 3D-ban harcolhatunk az orkokkal, tündékkel, szörnyekkel.

Föld körüli utazás "csőpostán" 

Elon Musk amerikai milliárdos és feltaláló, akinek vagyona a PayPal eladásából, az elektromos autókat gyártó Tesla gyár forgalmából, illetve a Dragon elnevezésű teherszállító űrrepülőgépeket gyártó SpaceX nevű űrkutatási cég nyereségéből adódik, most 42 éves fejjel egy újabb, a tömegközlekedés jövőjét jelentősen befolyásoló közlekedési eszköz látványképét vázolta fel.

Már valóság: szeretkezz robotlánnyal! 

Tokió egyik felkapott éttermében a robotok nemcsak énekelnek és táncolnak, hanem prostituáltként is dolgoznak. Szép új világ…

Redonda, a művészek királysága 

A sziget uralkodóinak hála a neves költőknek, íróknak, filmrendezőknek nem kell adót fizetni. Ennek ellenére az első királyt megitták.

Múzeumba került a Jeti, Nessi, a dodó és a kvagga 

A mítoszokból, mesékből ismert lények valóban csak a képzeletünkben léteznek? Lehet, hogy nem, ugyanis most múzeumban nézhetjük meg az életnagyságú jetit, chupacabrát és társaikat.

A Horror Háza lett az úttörőtábor 

Mélytengeri szörnyeket és amorf, bizarr formájú lényeket építettek a szovjetek a pionírtáborra.

Halott város a Halál Völgyében 

Politikai rabok építették fel orosz távol-kelet egyik leggazdagabb városát, amely alatt akár 250 évig is éghet a berobbant szén. A szellemvárosban ma már csak egy idős férfi él a két kutyájával.

Magyaroké a legrövidebb nemzetközi híd  

Az Egyesült Államok és Kanada határát képező, a Szent Lőrinc folyón átívelő 9,5 méteres híd a világ legrövidebb nemzetközi átkelője. 1976-óta egyébként magyar tulajdonban van.

Dollármilliókat ért a szellemfalu 

Az apró sziget madarai a XIX. században dollármilliókat termeltek ürülékükkel az amerikaiaknak. A sziget egyetlen lakója megőrült, majd öngyilkos lett.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!