Ro_gasztro cikkek
Új topétterem Budapesten
Hatalmas sajtóérdeklődés mellett hivatalosan is megnyitott a Bruno&Bruno, Herczeg Zoltán első budapesti étterme. A vendéglőnek a Hegyvidék Bevásárlóközpont ad otthont. A konyhát Kisuti Dávid, a pécsi Enoteca Corso volt séfje irányítja.
Dunaújváros legjobb éttermei
A Dunaújvárosi Hírlap internetes kiadásában kérte szavazásra olvasóit arról, hogy szerintük melyik a legjobb városi vendéglátóipari egység.
Gond van a mohácsi teraszokkal
Ismét terítékre került a sétálóutca a képviselő-testület legutóbbi ülésén: Winternitz Ferenc képviselő a helyzet rendezését szorgalmazva azt tette szóvá, hogy egyes ott működő vendéglátóhelyek kerthelyiségei jóval több helyet foglalnak el mint korábban - adta hírül a Dunántúli Napló.
Saját bora lesz Gárdonyi Gézának
Különleges borokkal teszik emlékezetessé a Gárdonyi-emlékévet az Egri Borvidék borászai: elkészítik a Gárdonyi Gézáról elnevezett tételt és a legkiválóbb egri termelők által jegyzett Egri Csillag Grand Superiort - írja az Egri Hírhatár.
Különleges magyar konyhát mutattak be Moszkvában
(MTI) - Különlegesen elkészített és tálalt ételsorokkal mutatták be a magyar konyhaművészetet az orosz fővárosban, ahol a tervek szerint hosszú évek után ismét magyar étterem nyílhat.
Vendéglők égtek Fertőrákoson
(MTI) - Vendéglők égtek le az éjjel Fertőrákoson - közölte a katasztrófavédelem Győr-Moson-Sopron megyei szóvivője az MTI-vel pénteken reggel.
Baraka Labor, belvárosi pop up étterem
A Baraka Restaurant & Lounge elköltözik az Andrássy útról. Már készül az új, igazán különleges és Magyarország egyik legszebb étterme, ám az őszi nyitás előtt útba ejtettek még egy megállót. A belváros szívében, az V. kerületi Culinaris üzletben rendezték be kísérleti „laborjukat”, ahol a Baraka védjegyévé vált ételek mellett, igazi meglepetésekkel is készülnek - írja a NoSalty.
Mekkora???????
Mekkora???????
Újabb luxuskávézót vásárolt meg a Louis Vuitton
Többségi tulajdont szerzett a világ egyik legnagyobb luxuscikk-csoportja, a LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton a milánói Pasticceria Confetteria Cova luxuskávézóban és cukrászdában.
Budapesti étteremből érkezett a legjobb sommelier
Molnár György, a Larus étterem vezető sommelier-je nyerte a magyar bajnokságot. A második helyen Varga Norbert, a Michelin-csillagos Onyx étterem pohárnoka végzett, a harmadik helyen pedig Cseke Gábor, aki korábban a Csalogány 26 étterem munkatársa volt. A végeredmény igen szoros versenyben alakult ki - tudta meg az Inforádió a Magyar Sommelier Szövetség elnökétől, Káli Ildikótól.
Osztrák és magyar borászatok versengenek
(MTI) – A Fertő-táj Világörökség legjobb bora címmel kétnapos borverseny és -fesztivál kezdődött pénteken Fertőszéplakon. A Fertő-tó osztrák és magyar oldalának borai ezúttal első ízben versengtek közösen az elismerésekért.
A hungarikumok a témája az európai gasztronómusok pécsi kongresszusának
(MTI) - A hungarikumoknak az európai gasztronómiában betöltött szerepével és a magyar ételekkel, borokkal foglalkozik az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének (CEUCO) szombaton, Pécsett kezdődő 11. kongresszusa.
Védjeggyel látják el a házilag készült ételeket a francia éttermekben
(MTI) - A francia éttermekben az étlapon ezentúl kötelezően fel kell tüntetni minden étel mellett, hogy "házilag készített" vagy pedig előre gyártott alapanyagokból, konzervből, illetve mélyhűtött termékekből készült.
Csődbe ment a Michelin csillagos étterem
A spanyol közvéleményt és médiát jócskán meglepte, hogy a szakma által is nagyra tartott, népszerű Sergi Arola Gastro étterem a héten lakat alá került – remélhetőleg csak átmenetileg - írja a hvg.hu.
Bock bisztró lesz a Taverna étterme
Vonyarcvashegyen is lesz Bock Bisztró, a Helikon Taverna étterme ugyanis az idén csatlakozik a franchise-rendszerhez, amely Bock József villányi borász és Bíró Lajos elismert séf nevéhez fűződik. Magyarországon elsőként a balatoni étterem kötött megállapodást a tulajdonossal, 2012 óta Koppenhágában is sikeresen működik az étteremhálózat - írja a Monitormagazin Online.
Új boros őrület az USA-ból.
A tengerentúlon egyre többen látnak fantáziát a rendhagyó, modern, vagy egyszerűen csak praktikus borcsomagolási ötletekben. Míg külföldön évek óta hódít a bag-in-box névre hallgató környezetbarát borcsomagolási őrület, a trendek követői egyre gyakrabban találkozhatnak egyadagos kiszerelésű, előretöltött műanyag borospoharakkal is –írja a Borkultusz.com
Ügynökséget választott az étterem
Ügynökséget választott az étterem
Éttermi tolvajt keres a rendőrség
Éttermi tolvajt keres a rendőrség
Trendcsere a gyorséttermekben
Trendcsere a gyorséttermekben
Wang vég
Wang Qiang neve immár fogalommá vált a magyar gasztrománok körében: zuglói, Gizella úti étterme valamint a ferencvárosi, Telepy utcai műintézménye ismert zarándokhely – volt eddig.
Borász tehetségeket is kutatott a Talentométer
Borász tehetségeket is kutat a Talentométer, a tehetségkutató sorozat idén is folytatódott. A végeredményt most hozták nyilvánosságra - adta hírül az Inforádió.
Elfogadta a Parlament a romkocsma-adót
(MTI) - Felügyeleti díj bevezetését tette lehetővé az önkormányzatoknak a parlament augusztus 1-jével: a díjat a Budapest belvárosában, világörökségi területen éjszaka is működő, szeszes italt árusító szórakozóhelyektől szedhetik be.
Kigyulladt, majd felrobbant egy kínai étterem
Kigyulladt, majd felrobbant egy kínai étterem
Infografika készült a bécsi szeletről
A Wiener Schnitzel eredetéről megoszlanak a vélemények, annyi azonban biztos, hogy borjúból készítik és ropogósan, aranybarnára sütve a legfinomabb.
Drón hozza a szusit
A Yo!Sushi még 1997-ben nyitotta meg ajtaját és állítólag az első londoni sushi étterem volt, ahol az ételek felszolgáláshoz bevezették a ma már itthon is jól ismert sushivonatot, vagyis az asztalok mentén körbefutó szalagot, amiről lekaphatjuk, az épen nekünk tetsző fogást a mellettünk elhaladó sorból - olvasható a Pazar Cuccok blogon.
Vinagora eredmények
A június 14-16. között, Budapesten megrendezett VinAgora Nemzetközi Borversenyre 560 nevezés érkezett 19 országból. Ausztrália, Bolívia, Brazília, Franciaország, Németország, Románia, Ausztria, Libanon, Új-Zéland, Spanyolország, Portugália, Uruguay is szerepelt hazánkon kívül a nevező országok sorában.
Kigyulladt az étterem konyhája
Tűz volt egy budapesti vendéglő konyhájában vasárnap délután, a vendégek és a személyzet kimenekült a füsttel telítődött helyiségből, senki nem sérült meg - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.
6 milliárd forintnyi uniós támogatást nyertek el magyar borászatok
A nem borászatspecifikus támogatások közül kiemelkedik még a földalapú támogatás, amelyből a nagyok közül nyolcan összesen mintegy 100 millió forintot kaptak.
Budapesti éttermet méltat az amerikai Business Jet Traveler utazási magazin
Fővárosunk nagy múltú, patinás éttermét, a Gundel Éttermet ajánlja az amerikai Business Jet Traveler a Budapesten járó üzleti utazóknak.
Bezárhat a horror-árakkal dolgozó étterem
Az Index információi szerint az V. kerület vezetése nem nézi jó szemmel fővárosi vendéglátóhelyek jó hírét veszélyeztető Frizzante működését, és megpróbál megszabadulni a borozó-étteremtől.
Itt a világvége: fémdobozos bor?
A Világgazdaság értesülése szerint a hétvégi bordeaux-i Vinexpo borászati konferencián mutatja be a Winestar nevű cég a fémdobozban forgalmazandó borát.
Megalakult az Országos Borszakértő Bizottság
(MTI) - Megalakult a húsztagú Országos Borszakértő Bizottság csütörtökön Budapesten Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Kiss Eliza miniszteri biztos kezdeményezésére.
Kocsmaadó csak jövőre?
Nem szerepel az országgyűlés tavaszi ülésszakának napirendjében a kocsmaadóról szóló törvényjavaslat, így az új adó bevezetése valószínűleg 2014-re csúszik – írja a Napi Gazdaság.
Vidéki ízek a kapirgálós csirke főszereplésével
A vidék ízeit kóstolhatják még június 21-22-én az érdeklődők, hol máshol, mint faluhelyen, Csorvástól Farádig.
Hétvégén itt a VinAgora
Ismét nagy érdeklődés övezte a VinAgora Nemzetközi Borverseny felhívását. Magyarország egyetlen nemzetközileg is akkreditált versenyére idén 560 bort neveztek a világ 19 országából.
A Nagy Francia Borrablás
Összesen 380 kis üveg Chateau d'Yquemet loptak el - közölték a Bordeaux közeli Sauternes nyomozói hétfő este.
Új badacsonyi étel van születőben
A Badacsonyi régió ne csak borairól, hanem saját ételéről is legyen híres – röviden így foglalható össze napjaink egyik legizgalmasabb gasztronómiai kezdeményezése.
A hagyomány új útján
Törley József 130 évvel ezelőtt nagyot álmodott és létrehozta a magyar piac máig meghatározó pezsgőmárkáját. Követve az újító hagyományokat ismét mertek nagyot álmodni és megvalósítani egy régóta dédelgetett tervüket. Mivel a Törley pezsgők kiváló minőségű alapborokból készülnek, így megfelelő gyakorlattal rendelkeznek abban, hogy jó minőségű borokat is kinálhassanak fogyasztóiknak.
Curry brutál de luxe
A világ legerősebb curry-jeként emlegetik azt a szószt, amit egy Manhattanben lévő, de angolos jellegű étteremben szolgálnak fel: még a szakács is gázálarcot visel, miközben főzi - olvastuk a Webbulvár-on
Hedonista hétvége Békéscsabán
Idén június 13-16. között rendezik meg a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádét, a mely a szervezők felvállalt filozófiája szerintz a hedonizmus ünnepe.
2020-ra száz a cél
A Subway étteremhálózat hosszú távú tervei értelmében 2020-ig közel 100 Subway étterem fog működni hazánkban - adta hírül a Marketinginfo.
Megszépült a füredi Kedves
Megújult a város egyik emblematikus vendéglátóhelye a Kedves Cukrászda. Igazi, békebeli kávéházi hangulatot ígér Dobai András, aki a Kredenc Borbisztróval már bizonyította: van érzéke ahhoz, hogyan kell menő kulthelyet létrehozni. Debütálás a hétvégén a füredi borutcával.
Vakok tüntettek a Pizza Hut ellen Kínában
(MTI) - Bocsánatkérésre kényszerült az amerikai Pizza Hut gyorséttermi hálózat kínai vezetése egy balul elsült reklám miatt, miután az ország legalább öt városában tüntettek ellene vak emberek - jelentette a kínai média pénteken.
Jön a romkocsma-adó!
(MTI) - Augusztus 1-től naponként és vendégenként 20 forint felügyeleti díjat kérhetnek az önkormányzatok a "világörökségi területen működő, szeszes italt kimérő, árusító kereskedelmi, illetve vendéglátó üzletektől". Ez derül ki Rogán Antal V. kerületi polgármester pénteken benyújtott törvénymódosító javaslatából.
Az igazi pezsgő csak francia lehet
Legalábbis a kínaiak szerint. Franciaország még nem védette le a champagne elnevezést, de Kína - mint sok minden másban - ebben is az élen jár.
A kéknyelű szőlő virágzását ünneplik Badacsonyban
(MTI) - A badacsonyi borvidék őshonos szőlőfajtájának, a kéknyelűnek a virágzását ünneplik Badacsonyban gasztronómiai, borrendi és szakmai programokkal péntektől vasárnapig a helyi Vinum Vulcanum Borlovagrend és Badacsonytomaj önkormányzata szervezésében.
Úgy is hamburgerezhetünk, ha foglalt a kezünk
Az új segédeszközzel hamburgerünk fogyasztása közben bármilyen más tevékenységet is végezhetünk.
Michelin-csillagos fogások az Ötkert menüjében
2013. június 24. és 30. között Christian Petz, Michelin-csillagos séf receptje alapján elkészített ételspecialitásokat is találhatnak a vendégek az Ötkert heti menüjében.