Elhunyt id. Légli Ottó

Elhunyt id. Légli Ottó 

89 éves korában elhunyt id. Légli Ottó, a Balatonboglári Állami Gazdaság volt szőlésze, ágazatvezetője, adta hírül közösségi oldalán a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa.
Olaszrizling nagykóstoló jövő hétvégén

Olaszrizling nagykóstoló jövő hétvégén 

Több mint 80 borászat mintegy 150 tételét kóstolhatják meg az érdeklődők az Olaszrizling Október Nagykóstolón október 17-én a Corinthia Hotel Budapestben.
Itt a kávés kérdőíves játék győztese!

Itt a kávés kérdőíves játék győztese! 

A játékot velünk közösen szervező Segafredo a következő levélben nevezi meg a győztest.
Egy hét múlva csendben elindul a Bocuse d'Or

Egy hét múlva csendben elindul a Bocuse d'Or 

Október 16-án rajtol a magyar csapat második versenyzőként az észtországi Tallinnban. Rendhagyó helyzetben, rendhagyó felkészülési menetrend után.
Szarvasgomba üzem átadása Szolnokon

Szarvasgomba üzem átadása Szolnokon 

Szolnokon átadták a NEFAG Zrt. szarvasgomba feldolgozó üzemet.
Innovatív fejlesztésért nemzetközi boros elismerés

Innovatív fejlesztésért nemzetközi boros elismerés 

A Taste Hungary csapata nyerte el a londoni Drinks Business Wine Tourism díját. 

Közös sörfőzéssel várnak hétvégén a kézműves sörfőzdék 

Október 10-ére közös programot hirdetett 26 magyar kisüzemi sörfőzde. Tokajban és Etyeken sör és bor összekóstolással, Budapesten ízhiba- és Oktoberfest sör bemutatóval, Győrújbaráton komlótermesztésről szóló előadásokkal várják a vendégeket az első Nyitott Főzdék Napján.

Jónak ígérkezik az idei bor 

A tavalyi évhez képest minden borvidéken később kezdődött a szüret. A szárazság, illetve a tavaszi fagy által érintett fajták esetében 15-20 százalékos terméskiesés várható - mondta Légli Ottó a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnöke. A minőségre nem lehet panasz, a leszüretelt szőlő egészséges, így megvan a kiváló évjárat lehetősége - írja a Magyar Konyha Online. 
A kutyabarátok után a hasbarátok felé nyit a MOL

A kutyabarátok után a hasbarátok felé nyit a MOL 

Gianni Annoni 4 féle római pizzáival bővül mostantól a hazai töltőállomások Fresh Corner  választéka.  
A Burger King-vezér szerint nekik is jár Michelin-csillag

A Burger King-vezér szerint nekik is jár Michelin-csillag 

A belgiumi vezérigazgató szerint cégüknek simán oda ítélhetnék a híres gasztronómiai elismerést.

Nyerj pár perc alatt 25 ezer forint értékű prémium kávét! 

Aki most kitölti kérdőívünket, 25.000 Ft értékben nyerhet ajándékcsomagot a Segafredo jóvoltából!

Pénzt kérhetnek a megmaradt ételért az éttermek 

Egy új applikációval kifőzdék, éttermek és étteremláncok megmaradt és érintetlen ételeit lehet kedvezményes áron megvásárolni, hogy ne kerüljenek a szemétbe.

Mondja, marha, miért oly bús? 

Bár itthon is tenyésztenek Angus marhát, a Dráva árterében is többszáz legel, azonban a tophúsminőséget adó állatok 90 százalékát a határon kívül értékesítik.

A Napa-völgy híres szőlővidékét is elérte a kaliforniai tűzvész 

Napok óta lángokban áll Kaliforniában a híres Napa-völgy szőlővidéke.

Alakul a GDPR sárba tiprása a bécsi vendéglátóhelyeken 

Bejelentették az osztrák médiában, hogy Bécsben október 1-től az éttermekben, és egyéb vendéglátóhelyeken kötelező lesz a vendégek regisztrálása.

A járvány utáni helyzet lehetőségeiről szervez konferenciát... 

... a S. Pellegrino 50 Best Recovery Summit címmel október 13-ától.

Szállodás az idei Közétkeztetési Szakácsverseny egyik győztese 

A kilencedik alkalommal megrendezett országos döntőben a profi séfek mellett gyerekzsűri is kóstolta és értékelte az elkészült ételeket.

Ekkor szorítson a magyar csapatnak a Bocuse d'Or-on! 

17 ország vesz részt a Bocuse d'Or Europe-on Tallinban, október 15-16 között, köztük mi is.

Új tulajdonosnál a Culinaris 

A szakma és nagyközönség által jól ismert prémium delikátbolt-hálózat a korábban We Love Budapest és We Love Balaton oldalakat is tulajdonló Száraz Istvánhoz került, adja hírül a Forbes.hu portál.

Téliesített teraszmegoldást keres a Hegyvidéki Ízlelő 

A megváltozott munkaképességű dolgozók vendégváróhelye a hidegebb napokon is szeretne vendégeket fogadni - ehhez kérik most a szakma segítségét.

Új belga búzasör a piacon 

A Soproni egy belga búzasörrel lepi meg októberben a különleges sörök kedvelőit.

Az MVI kérdez, az Operatív Törzs válaszol 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) tájékoztatásért fordult az Operatív Törzshöz a 2020. szeptember 16-i miniszterelnöki bejelentéssel kapcsolatban.

Megtartják a Magyar Ízek Őszi Vásárát 

A vidék ízei a Vajdahunyad várban kóstolhatók szeptember 26-27-én.  

Miskolcon lesz idén az ország legnagyobb pálinkaversenye 

A bírálatot szeptember 28. és 30. között tartják a miskolci Polgármesteri Hivatal épületében, ahol 32 pálinkaszakértő kóstolja és értékeli a nevezett tételeket. A verseny további különlegessége, hogy külső rendezvények is kísérik: a pálinkakedvelők számára kóstólókurzusokat szerveznek helyi éttermekben.

Marseille-i bezárások 

Természetesen a súlyosbodó covid-helyzet miatt.

MVI: Kiosztották a Gundel-díjakat 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete szeptember 23-án - Gundel Károly születésnapján - megtartotta hagyományos Kitüntetési Bizottsági ülését. A szakma 7. alkalommal döntött a Gundel Károly-díjazottak személyéről.

Érintésmentes étlap egy magyar startuptól 

A COVID-19 járvány miatt kiemelkedően fontossá vált a biztonság szerepe a vendéglátás terén, így az éttermekben is. A megváltozott helyzetre sokan alaposabb és gyakoribb takarítással, továbbá az asztalok távolabbi elhelyezésével reagáltak. Kritikus pont maradt viszont az étlap, ami kézről kézre járva növelheti a fertőzés veszélyét. Erre kínál innovatív megoldást a Screbo, azáltal, hogy az asztalokra kihelyezett QR kód leolvasásával a vendégek érintésmentesen férhetnek hozzá az étlaphoz.

Komoly keresletet generált a bécsi gasztro-utalvány 

A beváltások alapján sikeresnek és eredményesnek minősíthető Bécs város és a gazdasági kamara (WKO) által kezdeményezett gasztro-utalvány forgalomélénkítő akció.

Vendéglátós? Most barista lehet! 

Itt az MTÜ és a SVÉT közös kávéismereti képzés-sorozata.

Számos érmet hoztak el a magyar borok a nemzetközi mustráról 

Eredményesen szerepeltek a magyar, elsősorban a tokaji borászatok a világ egyik legrangosabb borversenye, a Decanter World Wine Awards (DWWA) idei kiírásában, melyről 1 Best in Show, 5 platina- és 12 aranyérmet hoztak el.

Ezt adja 2020 legjobb food truckja 

Az év utolsó Food Truck Show-ján kihirdették 2020 legjobb büfékocsiját. A legtöbb közönségszavazatot idén is, 2018-hoz hasonlóan a Food Maffia csapata nyerte.

Újabb Jamie Oliver Budapesten  

Hétfőtől sajátos hamburgerezőt hoz a magyar fővárosba az angol sztárszakács.

Uniós oltalom alatt a szilvásváradi pisztráng 

Az Európai Bizottság pénteken jóváhagyta, hogy a „Szilvásváradi pisztráng” felkerüljön az oltalom alatt álló eredetmegjelölések listájára, vagyis azoknak a termékeknek a jegyzékére, amelyeknek a neve védelemben részesül az Európai Unióban.

Az idei Oktoberfest rendezvényt is átírta a covid 

Elmarad a hagyományosan hordócsapolással kezdődő müncheni Oktoberfest, a bajor főváros világhírű sörfesztiválja, a koronavírus járvány miatt.

Pest megyének vannak saját ízei? 

Egy most jelent kiadvány szerint igen. A földrajzilag és hagyományaiban is sokszínű Pest megye gasztronómiai különlegességeiről, kézműves termékeiről és innovációiról pillanatfelvételt készítő kötet jelent meg Pest megye ízei címmel.

A pálinkafesztivált elvitte a covid, de egy új párlat megszületett 

Minden évben a pálinka fővárosává válik három napra Gyula városa. Az idén a koronavírus járvány miatt elmaradó Gyulai Pálinkafesztivált szeptember 17 - 19. között tartották volna meg. A fesztivál elmaradt, de a 2018-as Gyulai Pálinkafesztivál keretein belül, hagyományteremtő szándékkal elindítottak egy új kezdeményezést, egy közös párlat palackozását, ezt idén is folytatják.

Ingyenes borismereti képzéssorozatot indít az MTÜ 

2020 őszén a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Bor a vendéglátásban címmel ingyenes borismereti képzéssorozatot indít, melynek célja a hazai vendéglátásban dolgozók borral kapcsolatos tudásanyagának bővítése.

Tura megér egy (gasztro)túrát! 

Különleges fogások és friss, szezonális kínálat várja a vendégeket a BOTANIQ Turai Kastély éttermében, amelyet a Levente Norbert vezette konyhán készítenek.

Hétvégén megkóstolhatja Budapest desszertjét 

A Szamos Marcipán körtés karamell mousse-a lett idén Budapest desszertje, amelyet először az idei Édes Napok Budapest csokoládé- és édességünnepen kóstolhat meg a közönség péntektől vasárnapig a Szent István-bazilika előtt.

Sörre sört! 

Összefogtak a magyar kisüzemi sörfőzdék: nyílt napon várják a látogatókat október 10-én, egész nap.

Mustból koktél? Mi más! 

Hungarikum-koktél keverésére ösztönzi a hazai vendéglátósokat a Varga Pincészet és a magyar bartenderszakma. Versenyt is indítottak e témában.

A MÁK ismét belevág, lesz lángos is 

Hosszú kényszerszünet után újranyílik Budapest egyik tophelye.

A teraszok téliesítésével nyútjaná a szezont az osztrák vendéglátás 

A vendéglátó teraszok téli nyitva tartásának engedélyezéséért lobbizik az osztrák turisztikai miniszter.

Felmérés: az idegenforgalmi szektor helyzete a második hullám alatt 

Vendégek nélkül több százezer munkavállaló maradhat tartósan állás nélkül.

Medvék leptek el egy pesti éttermet 

A Zona étteremről van szó, ahol nem székeket vettek el asztalok mellől, hogy tartsák a szükséges távolságot a vendégek között, hanem odaültettek mindenhová egy-egy plüssmackót.

Tovább késik Wang Mester budai éttermének nyitása 

A pasaréti úton levő Mozium irodaházba tervezett vendéglátóhely eredeti nyitása 2019. szeptember 1. lett volna.

Várják a jelöléseket a Gundel Károly-díjra 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete Gundel Károly vendéglős és gasztronómiai szakíró munkásságának emlékére - számos társszervezet közreműködésével - 2020-ban is felhívást hirdet a Gundel Károly-díj elnyerésére.

Bevette Boldogkőváralját Mrs. Millicent 

Új magyar gin jelent meg a palettán Szerb Antal egyik regényhőséről elnevezve.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!