Sztárséf a BDPST csapatánál

Sztárséf a BDPST csapatánál 

Neves kreatív séfet igazolt a BDPST Hotel Management Zrt.. július 29-től kezdve Litauszki Zsolt személyében.
Séf Fesztivál Tihanyban

Séf Fesztivál Tihanyban 

Széll Tamás, Segal Viktor, Wolf András és Varju Viktor - ők azok, akik az augusztusi hosszú hétvégén főznek majd Tihanyban. Az idei egyetlen gourmet gasztrofesztivál helyszíne a Belső-tó.
Csúcsfagyik érkeztek a Káli-medencébe

Csúcsfagyik érkeztek a Káli-medencébe 

Nem is egy hazai "fagyiguru", hanem egyszerre mindjárt kettő kínálja toptermékeit egymástól alig pár kilométerre.
Új gasztrohelyszín kombó Miskolcon

Új gasztrohelyszín kombó Miskolcon 

Megnyitotta kapuit Miskolc új gasztro- és rendezvényhelyszíne, a Creppy Palacsintaház.
A jó nap mindig egy tökéletes reggelivel kezdődik

A jó nap mindig egy tökéletes reggelivel kezdődik 

Ezért a pandémia okozta lezárásokat követően, amint lehetett, újra indult az élet a KIOSK-ban, ahol ezentúl reggelenként is várják vendégeiket.

Szállodai lakosztályból étterem 

A Sacher szállodalánc salzburgi egységébe is bevezeti a Bécsben már sikerrel alkalmazott séparée étterem kezdeményezést.

Uniós védettséget kaptak a Csopaki borok 

Az Európai Bizottság jóváhagyta a magyarországi Csopak, vagy Csopaki név alatt termelt borok felvételét az oltalom alatt álló eredetmegjelölések (OEM) nyilvántartásába - közölte az uniós bizottság.
Megjelent az idei Balatoni Gasztrotérkép

Megjelent az idei Balatoni Gasztrotérkép 

A mostani nyár főként a belföldi utazások jegyében telik, amihez segítség a Balatoni Gasztrotérkép legfrissebb kiadása.
Itt az VinAgora borverseny győzteseinek teljes listája

Itt az VinAgora borverseny győzteseinek teljes listája 

Rekordszámú nevezéssel, kiváló bírálók munkájával zajlott hazánk egyetlen nemzetközi borversenye.
Pannonhalmának már sörfőzdéje is van

Pannonhalmának már sörfőzdéje is van 

A pannonhalmi sörfőzés hagyományait élesztik újjá. A helyi gyógynövényeket is felhasználják majd sörkülönlegességek gyártásához.

Koccintás: ismét találkozik a pezsgővilág 

A tavalyi indulás után, szeptember 3-án idén is megrendezik a Pezsgőkonferenciát. Újdonság, hogy a plenáris rész, tehát az előadások sora és a kerekasztal vitája után Pezsgőünnep néven egy különleges kulináris élményben is része lehet a résztvevőknek.

Disznótoros lett az év strandétele 

A BalaToros mellett egy gombócos erőleves is megszerezte az első helyet.

Változások a vendéglátás területén 

Mutatjuk.

Bárt nyit a tetőn a Budapest Marriott Hotel 

25 év után először nyitja meg a nagyközönség előtt a 9. emeletet a Budapest Marriott Hotel. A földszinten üzemelő Liz and Chain Bar égbe törő társat kap. Ez a Liz and Chain Sky Lounge rooftop bar.

Indul a "Jó bor" kampány 

Elindult a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) „Jó bor” elnevezésű kampánya, amely a fiatal felnőttek borfogyasztási szokásait segíti.

Pop up helyet nyit a veszprémi Oliva 

A tó körüli gasztronómia nemhogy feltámadt a járványhelyzet óta, hanem a régi helyek mellett újabbak is nyílnak.

Megszületett az MNGSZ - Agrárkamara együttműködés 

Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) - közölte a NAK az MTI-vel kedden.

Így eszünk bent 

A munkahelyünkön, ahol erősen szűkültek a lehetőségek a járvány hatására.

Sorbanállás nélkül ehetünk a Food Truck Show-n 

A szezonnyitót Szentendrén, a Kacsakő előtti Duna-parton rendezik július 17. és 19. között, ahol debütál a fesztiválra fejlesztett előrendelő applikáció.

Az MVI update-elte a borravalók területét 

Fontos szakmai tájékoztató a borravaló és a felszolgálási díj kezeléséről, illetve azok legfrissebb adóügyi vonatkozásairól.

A kártyás vásárlások alapján úgy tűnik, lassan magához tér a vendéglátás 

Júniusban már majdnem annyit fizettek a magyarok bankkártyával éttermekben, kávézókban és bárokban, mint a koronavírus-járvány előtt – derült ki az Erste Bank kártyaforgalmi adataiból.

Így lesz igazi a háttérzene 

A vendéglátóhelyeken szóló zene feladata, hogy a vendégek harmóniában érezzék magukat. A hazai dalszerzők a Zenéveljobb.hu oldalon segítenek a megfelelő lejátszási lista összeállításában. (X)

Áfacsökkentés és ártámogatás a brit vendéglátásnak 

Jelentős áfacsökkentéssel és az éttermi étkezés árának közvetlen költségvetési támogatásával segíti a brit kormány a koronavírus-járványt súlyosan megszenvedő vendéglátó és turisztikai ágazat újraindulását - közölte szerdán a brit pénzügyminiszter.

Rangos nemzetközi díjat söpört be az Opera Gin 

A piacvezető londoni szaklap, a The Spirits Business által évente megrendezett The Global Spirits Masters megmérettetésen a prémium ginek mezőnyében aranyérmet kapott az Első Magyar Gin Manufaktúra terméke, az Opera Gin Budapest.

Füredi az év fagyija 

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2020-ban rendhagyó módon rendezte meg a pandémia miatt az Év Fagylaltja versenyt. Kötelező íz idén sem volt, semmi nem szabott határt a versenyzők kreativitásának.

Bocuse d'Or: megvan mi lesz a kötelező alapanyag 

Nyilvánosságra hozták, hogy mi lesz Tallinnban, a Bocuse d'Or szakácsverseny európai válogatóján a tányértéma kötelező alapanyaga.

Gerendai Károly: Égetjük a milliókat 

A két Costes étteremből az egyik őszig zárva lesz, a másik megnyitott, de a korábbi forgalom 10 százalékát képes összehozni.

Gyászmenet lesz a Bulinegyedért 

Szervezkednek a vendéglátósok és vendégeik Budapest éjszakai életének érdekében. Szerda délután demonstrációt tartanak.

Klasszikus vonal az Auguszt fagyiknál 

Vannak felismerhetetlen, a legújabb trendeket követő fagyi kreációk - ahol aki kéri, fogalma sincs, mi kerül a kehelybe vagy a tölcsérbe, csupán találgatni lehet. Az Auguszt nem ilyen. Itt az alapkínálat állandó, és a minőség mindig magas. 

Megújult a tatai Platán 

A hangulat csak aláfestés, a hangsúly Pesti István ételein van, vallja Varró Zoltán designer-belsőépítész, akinek tervei alapján újult meg a tatai Platán Bisztró és Udvarház.

Magyar a világ legjobb boréttermei között 

A Wine Spectator bormagazin évtizedek óta a véleményformálók közé tartozik a borszakmában. 1981 óta publikált globális listájuk a világ leginkább ajánlott boréttermeit veszi sorba. A bekerüléshez komoly borkínálat szükséges.

Séfváltás a Párisi Udvarban 

Lutz Lajos vezeti mostantól a Párisi Udvar és a Párisi Passage étterem konyháját.

Zöld út a food truck-oknak 

A pesti alsó rakparton és a Városháza parkban. Tizennégy árusító helyet kínál a Főváros.

Az autós éttermek reneszánsza jöhet 

Az ötvenes évekről szóló amerikai filmek jellegzetes helyszínei voltak azok a dinerek, ahol a kor kamaszai bandákba verődve ütötték el az időt, és ahová a környék apraja-nagyja szívesen járt, ha egyszerű, de ízletes ételekre vágyott. A pin-up stílusban sminkelt, copfos, bő szoknyás lányok, és a bőrkabátos fiúk sokszor nem is bent ültek le; a rendelést inkább eleve az autókhoz kérték.

Prémium csokikat készítenek fogyatékkal élők 

A szekszárdi Kék Madár Alapítvány keretében július 7-étől elkezdi működését a a BeSweet Csokoládémanufaktúra, ahol kizárólag megváltozott munkaképességűek készítik a prémium csokitermékeket.

Elstartolt a Nagy Kenyérverseny 

Hamarosan eldől, milyen lesz idén az év kenyere.

Új konyhafőnökkel, megújult étlappal... 

... és az ország egyik legnagyobb tequila- és mezcal választékával ismét nyitva az újpesti Calavera.

Összegző jelentés a vendéglátás helyzetéről 

Azonban hangsúlyozni kell, hogy ezek a számok a 2019. évi állapotokat tükrözik, nem az idei esztendőt.

A világ éttermeinek 10 százaléka megszűnhet a járvány hatására 

Az eddig is jól működő éttermek megerősödve kerülhetnek ki a válságból, különösen ha gyorsan át tudtak állni a házhoz szállításra, de a gyengék közül nagyon sokan elbukhatnak.

Saját éttermet nyit a Costes Downtown egykori séfje 

Tavaly ősszel kaptuk a hírt, hogy négy és fél év után távozik a Costes Downtown éléről Tiago Sabarigo portugál séf. Azóta kiderült, hogy a döntés mögött az áll, hogy feleségével, Évával együtt egy saját helyet készülnek nyitni a belvárosban. Mivel a nyitás már a küszöbön áll, éppen ideje volt, hogy leüljünk velük beszélgetni kicsit arról, hogy milyen is lesz a Essência Restaurant – írja a We love Budapest.

Ő lett az idei Borászok Borásza 

A 2020. június 26-án este, Etyeken megtartott Borászok Borásza Díjátadón Áts Károlyt választották a tizennegyedik Borászok Borászának, átadták a Borászok Barátja különdíjat és kihirdették, hogy ki nyerte a Jövő Borásza ösztöndíjat.

Egy éves a budai Ízlelő 

Egy éves születésnapját ünnepelte a napokban a fogyatékos embereket foglalkoztató Hegyvidéki Ízlelő családbarát étterem. A budai vendégváróhely a szekszárdi, hasonló jellegű étterem fiatalabb testvére.

A borospalackok reciklálhatóságát vizsgálták 

Az indokolatlanul nagy mennyiségben keletkező csomagolási hulladékok világszerte nagy fejtörést okoznak a szakembereknek, és nincs ez másként az egyszer használatos borospalackok tekintetében sem. Bogóné Tóth Zsuzsánna, a Szent István Egyetem (SZIE) kutatója most részletes képet vázolt fel arról, hogy miként lehetne csökkenteni a borospalackok használatából fakadó környezeti hatásokat.

Tévhitek a növényi alapú táplálkozásról 

3+1 dolog, amit nem tudtunk a növényi étrendről.

Kompenzációs támogatás borászoknak 

A következő hónapokban összesen több mint 9 milliárd forint értékben biztosít támogatást az agrártárca uniós és nemzeti források felhasználásával magyar szőlőtermesztők és borászatok számára a koronavírus okozta károk enyhítésére. A zöldszürettel kapcsolatos intézkedésekre 2020. június 22-től június 30-ig, míg a krízislepárlással kapcsolatos intézkedéssel kapcsolatban 2020 júliusától lehet benyújtani a támogatási kérelmeket.

Kijött az új Michelin-kalauz 

Esetünkben nincs egetverő változás: a budapesti, korábban díjazott helyek közül, mind megtartotta Michelin-csillagát.

Máltára is hullott 3 Michelin csillag 

Idén február végén jelent meg az első Malta Michelin Guide és három máltai étterem is egy-egy Michelin csillaggal indította a szezont.

Hazai éttermek is Európa legjobbjai között 

Az Európa legjobb éttermeit listázó Opinionated About Dining (OAD) listájára is felfért pár hazai étterem – olvasható a Világevő blogon.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!