Nyílt, nemzetközi párlatverseny

Nyílt, nemzetközi párlatverseny 

Izgalmas, újszerű, formabontó párlatversenyt szervez egy maroknyi csapat. A Balaton Open elnevezésű megmérettetés ötlete két a pálinkák világában jól ismert szakember, Pach Gábor és Aradi Péter fejéből pattant ki.

Jókuti szerint jól alakulhat itthon a Michelin-csillag osztás 

A Világevő bloggere körbenézett csúcsgasztro-fronton, és megállapította: hamarosan idehaza új Michelin-csillag várható.

A japánok imádott sörével ismerkedhetünk 

Kicsit száraz, van benne rizs, Japánból érkezett, és most már a miénk (is). 

Nők, pálinkával 

Izgalmas, újszerű és formabontó párlatversenyt szervez a Balaton Open csoport, ahol főszereplő lesz a cseresznye, az alma, a törköly. És a nők.

Fagyik és sportkocsik mustrája Olaszországban 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete a Coninvest Kft.-vel közösen ismét gasztrotúrát szervez Olaszországba.

Bioborok a DiVinoban 

Március 21-én mutatkoznak be a Juniborászok különleges tételei.
Már a Lufthansa járatain is ínyenckedhet

Már a Lufthansa járatain is ínyenckedhet 

Kibővíti az ételkínálatát a Lufthansa: idén májustól az economy és a prémium economy osztályokon az étlapról hét különböző menüből választhat, aki a hosszú úton megéhezik.

Óriási érdeklődés a Magyar Ízek Vásárán 

A cudar idő ellenére 7 500 látogató volt kíváncsi a hétvégén megszervezett Magyar Ízek Tavaszi Vásárára, ahol több mint ezer hamisítatlan hazai élelmiszer termékből válogathattak az érdeklődők, emellett színes gasztronómiai és kulturális programok is várták őket. A helyszínen árusító kis- és őstermelők visszajelzése alapján mintegy 125 millió forint összegű vásárlás valósult meg a két nap alatt a kiváló minőségű magyar élelmiszer széles kínálatából.
Hazai ízek az AMC szakácsversenyén

Hazai ízek az AMC szakácsversenyén 

Az Agrármarketing Centrum (AMC) által szervezett, idei „Hazai ízek, hazai asztalokon 2018” elnevezésű szakiskolai szakácsverseny elődöntőjét március 3-4. között rendezték meg.

Kolbászoljon Gyulán! 

Idén is a Kolbász- és sódarmustrával indul a gasztrokulturális fesztiválok szezonja Gyulán. A rendezvényre március 16. és 18. között várják a közönséget a várkertben.

Nőnapi borkóstoló női borászokkal 

Kizárólag női borászok részvételével rendezik meg a Cherchez la femme elnevezésű sétáló kóstolót a nemzetközi nőnapon, csütörtökön a Sofitel Budapest Chain Bridge Hotelben, ahol huszonnyolc pincészet mintegy nyolcvan borával ismerkedhetnek meg a látogatók.

Imádták a vendégek az idei Kávébár Bazárt 

Jövőre a program tovább nő, és valószínűleg tágasabb helyszínre költözik, ígérik a szervezők.

Megvan Magyarország legjobb sommelier-je! 

A Magyarország Sommelier Bajnoka 2018 címért színvonalas, nemzetközi szabályoknak is megfelelő versenyen mérték össze tudásukat a borszakértők.

A turizmus-vendéglátásból sok munkavállaló hiányzik 

Az Utazás kiállításon Bándoli Attila, a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetségének (VIMOSZ) alelnöke a munkaerő piaci problémákról beszélt.

És a kokszolóban 

Ha azt mondjuk, gasztronómia és Európa, sok ember egyből a franciákra gondolna. És Németország? Ne fintorogjanak! Czeiszing Miklós, a DZT, Német Turisztikai Hivatal budapesti képviseletének vezetője egy hétfői, a budapesti Kempinskiben rendezett sajtóeseményen a szemeket felnyitva igyekezett felvilágosítani: a német konyha nem csak a barna színű generálszószból, sertéssültből és párolt káposztából áll. Ennek cáfolatát ki is teszik a kirakatba egy éven át: 2018 németéknél a finomságokról szól.

Akasztói szikiponty, budaörsi őszibarack: mi a közös bennük? 

A Csopaki borral, az Akasztói szikiponttyal, a Budaörsi őszibarackkal, a Szomolyai rövidszárú fekete cseresznyével, az Újfehértói meggyel, a Nagykun rizzsel és a Nagykörűi ropogós cseresznyével bővült az oltalomban részesülő földrajzi árujelzők köre - tájékoztatta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) szerdán az MTI-t.

Kiszállt a Beszálló 

A pesti Madách tér egyik legjobb street food helye, a Beszálló, alig egy évet élt meg: március 1-vel bezárt, adta hírül a tulajdonos, Huszár Krisztián, Facebook oldalukon.

Organikus magyar étterem nyílt Londonban 

Csak természetesen: organikus magyar étterem nyílt a napokban Londonban, élő zenével, magyar borokkal, dobozos Sopronival.

Ismeri Ön Jane Walkert? 

Ha nem, komoly hiba. Annyit segíthetünk, hogy a jó öreg Johnnie-hoz is köze van.

Izgalmas újdonságok a budapesti Damniczkiben 

A fagylaltoknál már felhasznált alapanyagok köszönnek vissza új édességekben.

A vendégek a környezettudatos éttermeket keresik 

A Tork friss kutatása alapján a vendégek 55%-a preferálja, sőt tudatosan keresi a fenntartható vendéglátóhelyeket és éttermeket.

Rekordszámú tétel a Nagy Tokaji Borárverésen 

Minden eddiginél több tétel kerül kalapács alá április 21-én a tokaji zsinagógában a Tokaji Borlovagrend által idén hatodik alkalommal meghirdetett Nagy Tokaji Borárverésen.

Indul a foglalás a nagy tavaszi menüzésre 

Megkezdődött a foglalás a március 5. és 11. közötti tavaszi Országos Étterem Hétre, melynek keretében a résztvevő éttermek már 3300 forinttól háromfogásos menüsorokat kínálnak.

Egy hölgy nyerte el idén a Gál Tibor Emlékdíjat 

A Magyar Borok Bálján tartották a díjátadót, szombaton a Corinthia Budapest Hotelben.

Folyamatosan nő a minisörgyárak száma Csehországban 

Csehországban az utóbbi években az egy főre eső éves sörfogyasztás 143-145 liter körül mozog, amely a világon a legmagasabb. A fogyasztást a kisebb sörüzemek emelkedő száma is erősíti.    

A medúza chips lehet a jövő rágcsálnivalója 

Dániai tudósok a medúza „zselés” testét egy új technikával az eddigieknél is gyorsabban változtatták ropogóssá. A gasztronómia nagyot profitálhat az eljárás alkalmazásából.

Kiderült, melyik Magyarország legjobb cukrászdája 

A Volkswagen-Dining Guide Étteremkalauz idén nem csak az éttermeket, hanem a cukrászdákat is listázta. Ahogy azt korábban megírtuk, az Étteremkalauz 2018-as kiadványába 100 hely meglátogatása után végül 65 cukrászda került be.

Kávéillat lengi be az Erzsébet teret 

Idén március 3-4- én szerveződik a hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseménye, a kilencedik alkalommal zajló KávéBár Bazár, melynek Budapesten az Erzsébet téri Akvárium Klub ad otthont.

Borforraló Fesztivált rendeznek Marcaliban 

Borforraló Fesztivált rendeznek február 24-én Marcaliban, ahol koncertek, tánc és borforraló verseny is színesíti a programokat.

Nyolccsillagos vacsora a Nespresso-tól 

Az idei Nespresso Atelier rendezvényen ismét összefogott a magyar gasztronómia legjava, és az ország legelismertebb szaktekintélyei - köztük séfek, kávé-, koktél- és borszakértők - mutatták meg, hogy a minőségi kávé túlmutat a mindennapokon, a gasztronómia fontos eleme.

Ismét talált egy mocskos konyhát a Nébih 

A hatóság több mint 5 tonna alapanyag és helyben készített félkész étel forgalomba hozatalát tiltotta meg, valamint elrendelte annak megsemmisítését, miután a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrzést tartott egy egyadagos házhoz szállítást végző dunakeszi cég konyhaüzemében.

Itt a Dining Guide idei győzteseinek listája 

Magyarország legjobb étterme a Costes, Rosenstein Tibor életmű-díjat kapott. A Top 10 pedig idén igazából 12.

Elindult "Az aszú éve" az Egyesült Államokban 

Elindult "Az aszú éve" kampány az Egyesült Államokban, ahol egy éven keresztül a magyar borokat, elsősorban az aszúféléket népszerűsítik majd.

Az osztrákok sem akarnak dohányfüstöt szagolni az éttermekben 

A tavaly decemberben alakult osztrák kormány úgy döntött, hogy változtat a korábban elfogadott szabályozáson, ami májustól megtiltotta volna a dohányzást az éttermekben és a bárokban.

Trendfigyelésen a Szamos Marcipán 

A világ legnagyobb édesipari kiállításán, a kölni ISM-en saját standdal vett részt a hazai édességkedvelők egyik kedvenc márkája.

Hamarosan robotok sütik a hamburgerhúst 

Egyszerre örülhetnek és aggódhatnak a hamburgersütők, a Szilícium-völgy mindenre elszánt és szociálisan kissé ridegnek tűnő mérnökei ugyanis megalkották a húspogácsákat forgató robotot.

Ezek a nyerő péksütik 2018-ban 

Most kiderül, mely péksüteményeket édemes megrendelni a reggelizőasztalra.

Lemaradtak a cukrászdák, mint a borravaló? 

A magyar cukrászat le van maradva a gasztronómiához képest - ez a meglepő, és erősen megosztó kijelentés a jövő héten megjelenő Dining Guide kalauzban olvasható.

Újhullámos sört dobott piacra közösen egy magyar kisüzem és egy multi 

Magyarországon eddig példa nélküli kapcsolatnak lehetnek tanúi a minőségi kézműves sörök rajongói, ugyanis első alkalommal működik együtt egy hazai kisüzemi sörfőzde és egy vezető nemzetközi sörforgalmazó.

Furmint napok Köveskálon most először 

A Furmint Február jegyében Köveskál vendéglátóhelyei és pincészetei hagyományteremtő szándékkal először rendezik meg a Furmint Napok Köveskál elnevezésű eseményt.

Ilyen szín illik a Valentin-napi terítékhez 

6 tipp, amellyel fokozható a gasztronómiai élmény a Valentin-napi vacsoránál.

Több mint 20 ezren voltak a Sirhán 

Az eddigi legsikeresebb Sirha Budapest kiállítást rendezte a HUNGEXPO a Budapesti Vásárközpontban.

Mennyit tud a kávéról? Tesztelje! 

Hogyan halmozhatjuk az élvezeteket, ha kávéról, csokoládéról és borról van szó?

A pékek nem emelnek 

A közelmúltban számos sajtóhír jelent meg arról, hogy a liszt árának emelkedésével a sütőipari termékek is drágulhatnak.

Bejött a papírforma a hazai Bocuse döntőn 

Ahogy a legtöbben előre megjósolták: Pohner Ádám nyerte a Bocuse d'Or magyar döntőjét. Széll Tamás pedig zsűrielnök lesz a torinói európai válogatón.

Metélőhagyma zöldborsóval a titkos befutó 

Február 7-e volt az év legrangosabb élelmiszer- és vendéglátóipari szakkiállításának, a Sirha Budapest első napja a Hungexpon, és e nap délutánján válogattak a Bocuse d'Or döntőjébe került szakácsai a METRO piacon alapanyagokat a másnapi főzéshez.

Eldőlt, ki képviseli hazánkat jövőre az International Catering Cup-on  

Idén először kvalifikálja magát magyar csapat a rangos nemzetközi eseményre.

Új séffel tér vissza az Andrássy úti topétterem 

Kovács Árpád séf és csapata erősíti a konyhát.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!