hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kíváncsiak voltunk, hogyan terveznek, miként tekintenek az előttünk álló nyári szezonra a legnagyobb charteres hazai kiutaztatók. Cikksorozatunk első részében az IBUSZ és a Kartago döntéshozóit szólaltattuk meg.

Gondos Kitti, az Everguest reputation menedzsere a vendégvélemények jelentőségére, valamint az újranyitásig hátralévő teendőkre hívta fel a figyelmet az MSZÉSZ február 25-i webináriumán.

(X)

Klemm Balázs, a Hotel & More Group tulajdonosa, vezérigazgatója a 2020-as és a 2021-es turisztikai idényről és a szektor jövőbeli kilátásairól.

Összefoglalva: alapvetően nincs jelentős változás az eddigiekhez képest.

Mindenkinek negatív koronavírus-teszttel kell rendelkeznie, aki el akarja hagyni az ausztriai Radstadt és Bad Hofgastein körzetét. 

Az űrlap kitöltését a közlekedési társaságok is ellenőrzik az utasfelvételi pontoknál, és megtagadhatják a beszállást azoktól, akik nem töltötték ki a nyomtatványt.

Nyolcmilliárd forintnyi turisztikai fejlesztés valósulhat meg Pest megyében a kormány 4,3 milliárd forintos támogatásával - közölte a pénzügyminiszter szombaton a Facebook-oldalán.

Ugyanis a világhírű Copacabana üzletei is bezártak pénteken, miután Rio de Janeiróban szigorúbb járványügyi intézkedéseket vezettek be.

Személyes adatokat loptak el hekkerek az egyik legnagyobb japán légitársaságtól, az All Nippon Airways-től (ANA).

Közös levélben fordultak az ország legjelentősebb kerékpáros szereplői a kormányhoz a járműjavító műhelyek nyitvatartásának biztosítása érdekében.

Szlovénia ismét szigorít a beutazási feltételeken, és hétfőtől visszaállítja a schengeni belső határokon lévő ellenőrző pontokat.

Az utazásszervező arról tájékoztatta lapunkat, hogy Budapest és Antalya valamint Budapest és Heraklion között indít járatokat nyáron.

Ciprus korlátozás nélkül engedi be az országba a Covid-19 ellen beoltott brit turistákat május 1-jétől – közölte a mediterrán szigetország turisztikai miniszterhelyettese.

Az üzletek és a szolgáltatások március 8-tól március 22-ig tartó teljes zárását jelentették be csütörtök délelőtt.

A kamatmentes újraindítási gyorskölcsönt március 8-tól igényelhetik a vállalkozások az MFB Pontokban - közölte a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) csütörtökön az MTI-vel.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) javasolja, hogy függesszék fel a Főpolgármesteri Hivatal és NAV által indított hatósági beszedési megbízások kiadását a turisztikai vállalkozások esetében.

Társadalmi véleményezésre bocsátották a Bizottság felhatalmazáson alapuló rendeletének tervezetét.

A 3 csillagos keszthelyi szálloda utoljára 2017-ben fogadott vendégeket, és most a 4 csillag superior minősítéssel a korábbinál kevesebb, de tágasabb és exkluzívabb szobával nyílik újra.

Újra látogatható a Római Birodalom alapítójának mauzóleuma. Ezen a héten 14 évnyi restauráció után kinyitja kapuit.

Lehúzzák a rolót Madrid egyik, 140 éve nyitva tartó flamenco bárjában.

Erős földrengés rázta meg a szigetország partjait, szökőárriadót rendeltek el.

Az élelmiszer-pazarlás elleni küzdelem jegyében eladatlan pékáruból készít vodkát egy Misadventure Distillery nevű kaliforniai szeszfőzde.

Michael O’Leary szerint idén nyáron a 2019-es forgalomnak csak a 60-70 százalékát bonyolíthatják le, mert ugyan a PCR-tesztek ára csökkenhet, a vakcinaútlevelet túl későn vezetik be.

A nyitásra váró Matild Palace executive chef pozíciójából Szigligetre igazolt a Michelin csillagos Costes egykori séfje.

Azt is bejelentették, hogy júniustól  7 új útvonalat indít Palermóból és 4 további belföldi járatot Bologna, Brindisi, Pisa, Milánó-Malpensa és Catania repülőteréről.

Általános irányelvekről, a járványhelyzetben lévő megfelelő magatartásról és az utalványok fontosságáról szól egy új kiadvány.

A város főterén, megnyitása után az egész település kapuja és fogadószobája lesz az új 150 m2-es Tourinform iroda.

A múlt évi bevételi adatokra alapozva, de a fellendülő belföldi turizmus nyomán emelkedő bevételekre számítva készült el Hévíz idei költségvetése.

A kríziskonstukciók 2021. december 31-ig már biztosan a vállalkozók rendelkezésére állnak, miután a kormány 2021. június 30-ról az év végéig meghosszabbította a hitelek igénybevételi lehetőségét.

A novemberi korlátozások óta zárva Bel-Buda egyik ismert találkozóhelye, kávézó-bisztrója, ám a tulajdonos most úgy döntött, elég, március 1-vel kinyitnak.

Angoláról van szó, amelynek 1600 kilométer hosszú tengerpartja a sporthorgászok igazi paradicsoma.

A turisztikai szakember korábban a BDO Hotel és Ingatlan üzletágának munkatársa volt, március 1-től a Moore Globalnál kamatoztatja szaktudását.

16 lelkes szállodai szakács, séf, éttermes önkéntes vállalta, hogy február 21-én azokért főz, akik a legjobban rászorulnak arra, hogy délben egy tál meleg ételhez jussanak. 

Barka Áronról van szó, aki Budapestről  a Balaton északi partjára költözött: március 1-től ő a balatonfüredi Hotel Silverine Lake Resort executive chef-je.

Hiszen csak az új magyar Airbnb-s házigazdák több mint 200 millió forintot kerestek a járvány kitörése óta. Az Airbnb legfrissebb közleménye szerint.

A Forbes szerint. A European Best Destinations és a Forbes magazin beválasztotta Opatiját Európa 16 legromantikusabb Valentin-napi úti célja közé.

Ezt egy balatoni szállodástól halljuk, akivel  végigvettük, hol tart most belülről nézve a szállodai szektor.

A márciusi nyitás közeledtével tovább bővült a szálloda menedzsmentje.

Jellinek Dániel akkor szeret venni, ha az árak lent vannak, türelmesen kivár és a csúcson elad. Vele készített exkluzív interjút a Forbes magazin, ebből közlünk most részleteket.

Tavaly 51,6 százalékkal csökkent Romániában a vendégéjszakák száma.

Átalakul az Ecommerce Hungary, adta hírül a szallas.hu hírportál, amely tagja a szövetségnek.

Az élelmiszer-pazarlás elleni küzdelem jegyében eladatlan pékáruból készít vodkát egy Misadventure Distillery nevű kaliforniai szeszfőzde.

A nyitásra váró Matild Palace executive chef pozíciójából Szigligetre igazolt a Michelin csillagos Costes egykori séfje.

A novemberi korlátozások óta zárva Bel-Buda egyik ismert találkozóhelye, kávézó-bisztrója, ám a tulajdonos most úgy döntött, elég, március 1-vel kinyitnak.

Trappista útmutatások alapján, de magyar konyhában fejlesztett receptekkel teremtene virágzó apátsági sörkultúrát a Pannonhalmi Bencés Főapátság Magyarországon.

Társadalmi véleményezésre bocsátották a Bizottság felhatalmazáson alapuló rendeletének tervezetét.

Mozgatható önkiszolgáló „Sörállomások” koncepcióját lebegtette meg egy Hoshizaki nevű, hűtő- és jéggyártó gépeket alkotó társaság.

Mától bezár a Fricska Gastropub. Azt ígérik ezzel kapcsolatos bejegyzésükben, hogy csak átmenetileg. Reméljük, be tudják tartani ígéretüket.

A vendéglátóhelyek típusait meghatározó új rendelet január 1-jén lépett hatályba, az üzlettípust a kereskedő 2021. március 31-ig köteles bejelenteni a területileg illetékes jegyzőnek. 

Éhbérért dolgoztatott pakisztáni szakácsokat egy budapesti étteremtulajdonos.

Mindjárt kiderül. Ahogy az is, hol van a nyugalom völgye. Bónuszként pedig arra is fény derül, ki mondta és miért: "Egyszerűen finom, semmi mást nem kell tudnod róla."

IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés

Szakértői vélemény

Az Everguest személyre szabott „RESTART” újranyitási akciótervéről és egyedi ajánlatáról kérdeztük Gyenes Ákos revenue management üzletág vezetőt. (x)

Webinárium

Nagy sikert hozó online szakmai beszélgetésünkben Faix Csaba, a Budapest Brand Nonprofit Zrt. vezérigazgatója rengeteg kérdésre választ adott, amelyet az ágazat szereplőitől gyűjtöttünk össze.

Hogy látja, a covid harmadik hulláma befolyással lesz a nyitási terveire?

Különleges lapszám, amelyben azokat a már elkészült - átalakított, vagy újonnan felépített - szálláshelyeket mutatjuk be katalógus-formában, amelyeket mind a Covid-időszak első hulláma alatt adtak át. Lapozzon bele! 

 

Biztonságos Kikapcsolódás - Vendégélmény - másképp. Ezzel a címmel jelent meg a Pont Itt magazin tematikus online különszáma, amelyben külföldi jó példákból, a vírushelyzetre adott kreatív megoldásokból is szemezgettünk.

Megjelent online különszámunk Biztonságos vendégvárás címmel, amely az újranyitó szállás- és vendéglátóhelyek vezetői, üzemeltetői számára szolgál fontos információkkal, hasznos tanácsokkal, ötletekkel. 

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai

hirdetés