Szigorú uniós fellépésre van szükség az élelmiszerminőség szabályozásában 

Szigorúbb szabályozással kell biztosítani a megfelelő élelmiszerminőséget az Európai Unióban, egyúttal szemléletformálásra van szükség a tudatos vásárlás elősegítése érdekében - mondta Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna esti műsorában.

A bortermelőknek március 10-ig nyilatkozniuk kell 

Minden bortermelőnek kötelező bejelentenie március 10-éig, hogy április 1-jétől egyszerűsített adóraktári engedélyesként vagy kisüzemi bortermelőként kíván tovább tevékenykedni, a változás a termelők több mint 90 százalékának jelenthet könnyítést - hívta fel a figyelmet a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) csütörtökön.

Mézes-mogyorós torta vitte a prímet Miskolcon 

Idén a kellemesen mézes, mogyorós ízvilágú, látványra is megkapó tortát választották Miskolc tortájának.
KávéBár hétvége és sommelier bajnokság a hétvégén

KávéBár hétvége és sommelier bajnokság a hétvégén 

Negyven kiállító termékeit - kávékat, borokat, párlatokat, kísérőfalatokat - kóstolhatnak a KávéBár Bazár látogatói szombaton és vasárnap a Tesla Budapestben; a rendezvény során több kategóriában mérik össze tudásukat a legjobb baristák és bármixerek, valamint a Magyar Sommelier Bajnokság indulói.
Magyarországra silányabb termékeket szállítanak a multik

Magyarországra silányabb termékeket szállítanak a multik 

Nemrégiben a szlovák élelmiszer-biztonsági hatóság vizsgálata megállapította: az élelmiszeripari multik rosszabb minőségű árut visznek a szlovák boltokba, mint az osztrákokba. Sajnos Magyarországon sem jobb a helyzet.
Nem árt tájékozódni az "új élelmiszerekről"

Nem árt tájékozódni az "új élelmiszerekről" 

Napjaink egyik slágerterméke a „chia mag”. Azt azonban kevesen tudják, hogy ez az új élelmiszerek kategóriájába tartozó termék kizárólag előrecsomagolt formában vagy csak bizonyos termékek összetevőjeként, szigorú feltételek mellett értékesíthető. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) összegyűjtötte a forgalmazáshoz kapcsolódó legfontosabb tudnivalókat.
Indul a dubaji gasztro buli

Indul a dubaji gasztro buli 

A Dubaji Food Fesztivál (DFF), a város éves kulináris ünnepét rendezik  február 23 és március 11 között. Idén a fesztivál nagyobb és jobb lesz, mint eddig bármikor, hiszen a 17 nap alatt számos esemény, program, promóció és sztárséf várja az érdeklődőket.

Jön a Coca-Cola, hozzáadott rostokkal 

A diétás és a zéró változat után megjött a Coca-Cola Plus verziója is, ami a 40 fölöttieket célozza meg: azokat, akik szeretik a kóla ízét, de az egészségükre is figyelnek.

Idén Magyarország rendezi az Ifjúsági Sommelier Világbajnokságot 

A Chaîne des Rôtisseurs Világszervezet szabályzatai alapján ez évben is megrendezi a szállodákban és éttermekben dolgozó ifjú sommelier-ek és szakácsok részére a nemzeti válogató versenyeket. A nemzeti válogató versenyek győztesei pedig az Ifjúsági Világbajnokságokon vesznek részt.

Ezüstérem svéd boroknak 

A világ egyik legjelentősebb nemzetközi borversenye viszont most először ezüstéremmel ismert el északi tételeket.

Hasznos tippek a romantikus borválasztáshoz 

Milyen bort válasszunk a Valentin-napi vacsora mellé? Hogyan válhatunk pillanatok alatt „borszakértővé”? Mire érdemes figyelni bor-étel párosításnál, hogy tökéletes legyen a romantikus vacsora? A Dubicz Borászat összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat, melyekkel elkápráztathatjuk kedvesünket Valentin-nap alkalmával, február 14-én.

Legoburger - Ilyen van? 

A Fülöp-szigeteki Jergs Correa álma valósult meg, amikor megnyitotta hamburgerezőjét a Lego szerelmeseinek.

Csökkenhet az idei szőlőtermés 

Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) által végzett előzetes felmérés szerint a szokatlanul kemény januári fagy miatt az idei szőlőtermés is jelentősen csökkenhet.

Rendkívüli magasságokba szökkent a friss zöldség ára 

Leginkább az extrém hideg miatt drágult meg ennyire a friss zöldség ára, emiatt van, hogy néhány keresett zöldségféle háromszor olyan drága, mint tavaly ilyenkor – számolt be a drágulásról az RTL Klub híradója. 

Életmódváltás miatt terjedt el a street food 

A Street Food Egyesület elnöke szerint életmódváltás miatt terjedhetett el világszerte, így Magyarországon is a street foodot, vagyis utcai ételeket kínáló helyek száma.

Ha fánkról van szó, akkor irány Nagykanizsa! 

Új helyszínen, kétnaposra bővítve rendezik meg idén a kilencedik Országos Farsangi Fánkfesztivált Nagykanizsán, ahol várhatóan idén is több tucatnyi változatban, ezerszámra fogy majd a farsangi finomság.

Visszatér a Millenáris parkba a Borjour Magnum 

Ismét a Millenáris park B csarnokában rendezik meg a Borjour Magnumot: az ország legnagyobb borkóstolóján 200 pincészet mutatja be több mint 600 borát szombaton.

Rizmajerék szerint sörrel igazi a világ 

Volt már ruhabolt, laptopüzlet, most pedig 3 szintes sörözőként nyílt meg február 10-én este a Nagykörút szívében a Rizmajer Sörház. A bulival egyekötött megnyitón jártunk.

A tökéletes hamburger 

Elérkezik az ember életében az a pillanat, amikor rádöbben, hogy amit eddig burgerként ismert, az csak gyenge utánzata volt annak, amilyen valójában lehet egy hamburger. Legalábbis, ha eljutsz Robert William Bobby Flay valamelyik Burger Palace nevű etetőhelyére Amerikában, és eléd teszik az általa megálmodott húspogácsát.

Akár Donald Trump bora is kóstolható az idei VinCE Budapesten 

Ez még nem biztos. Az azonban igen, hogy lesz idén is VinCe Pince Magyarország egyik legrangosabb boros rendezvényén.

Kit-Kat sushit dobtak piacra Japánban 

Tokió Ginza negyedében nyílt meg a Kit-Kat csokimárka legújabb boltja, amit azzal ünnepelnek, hogy limitált mennyiségben sushi alakú Kit-Kateket adnak a bizonyos összeg fölött vásárlóknak - írja a PSFK.

Április közepéig lehet nevezni a közétkeztetési szakácsversenyre 

Április 18-ig fogadja a nevezéseket a Közétkeztetési Szakácsverseny 2017-2018 versenyre a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV).

Lesz még Igazi Csiki Sör 

Átmenetileg Tiltott Igazi Sör néven gyártják tovább az Igazi Csíki Sört a Heinekennel való névhasználati vitát követően.

Rovinji étteremé az első horvátországi Michelin-csillag 

Az Isztriai-félszigeten lévő Rovinj egyik étterme kapta az első horvátországi Michelin-csillagot - közölte a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletének vezetője.

Budapesti pékségeket vizsgált a Tudatos Vásárlók Egyesülete 

A Tudatos Vásárlók Egyesülete 13 budapesti pékséget tesztelt próbavásárlással. Az ételallergiásoknak nem árt résen lenni, ugyanis előfordulhat, hogy félretájékoztatnak az eladók.

Terjed a mangalica-kultusz 

Helyben készült ételek, főzőverseny, élőállat-kiállítás, kistermelői piac és könnyűzenei koncertek is várják a közönséget a X. Budapesti Mangalica Fesztiválon február 10. és 12. között a Szabadság téren, ahol mangalicatenyésztőkkel is találkozhatnak az érdeklődők.

A pálinka nevet szeretnék használni Erdélyben is 

A magyar kormány minden érintett számára megnyugtató megoldást keres az Erdélyi Pálinka Lovagrend által felvetett kérésre, miszerint az Erdélyben főzött pálinkákra is terjedjen ki az európai uniós eredetvédettség.

Kereskedelmi főzdék is versenyezhetnek a Gyulai Pálinkafesztiválon 

Brillante – 2017, a név, amely összekapcsolja a 18. Gyulai Pálinkafesztivál keretein belül meghirdetésre kerülő párlat és pálinka versenyeket. A rendezvény keretein belül 2016. decemberében már meghirdetésre került a Bérfőzetők és Magánfőzők Nemzetközi Párlat Versenye, amely most Kereskedelmi Főzdék Pálinka Versenyével bővült.

Mészáros Pál átvette az Év Bortermelője díjat 

Mészáros Pál borász átvette a 2016-os Év Bortermelője Magyarországon címet vasárnap Budapesten.

Egész évben hódolhatunk a belga sörnek 

Egész éves, tematikus sörvacsora- és sörkóstoló-sorozatot hirdet a belga sörkultúra népszerűsítésére februártól a Belga Sörmester szakmai honlap.

Keserű hír: meghalt a csokoládékirály 

Pár hete még meghirdette az idei évre új csokoládékurzusait, e hét csütörtökön pedig ezt közölte családja a csokimanufaktúra közösségi oldalán: "A család nevében mély fájdalommal és megrendüléssel tudatjuk, hogy Szántó Tibor csokoládékészítő hosszú betegség után ma éjjel elhunyt.", adta hírűl a hvg.hu.

Te milyen teát szeretsz? 

A teamester a The Ritz-Carltonban a teaszeánsz keretében elárulja, mi most a trend.

Székelyföldi megyék kérik a pálinkatörvény módosítását 

A székelyföldi Kovászna, Hargita és Maros megye a pálinkatörvény módosítását kéri a magyar kormánytól, hogy a székelyföldi termelők is használhassák a pálinka terméknevet.

Négy gyorsétteremlánc sült krumplijait tesztelte a NÉBIH 

A közkedvelt sült burgonya készítési körülményeit ellenőrizte négy gyorsétteremlánc egy-egy üzletében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). A legfrissebb Szupermenta termékteszten a használt sütőzsiradékot is laboratóriumi vizsgálatnak vetették alá a szakemberek.

Kiderült, hol a legolcsóbb az élelmiszer az EU-ban 

Egy friss jelentés szerint az Európai Unió országai körében az élelmiszer, az italok és a dohány ára Lengyelországban a legalacsonyabb. A legtöbbet Dániában kell fizetni ezekért a termékekért.

Michelin-csillagos séfek a Nespresso Atelier-n 

Michelin-csillagos magyar és olasz séfek, tökéletes étel- és italpárosítások, valamint különleges alkoholos kávékoktélok várnak mindenkit a Nespresso Atelier rendezvénysorozaton, amelyet idén második alkalommal rendeznek meg Budapesten.

Helyzet? Folytatják tovább! 

Bár hatalmas, nem várt meglepetéssel indult az év a budaörsi Coninvestnél, a váratlan helyzet csak megerősítette őket abban, hogy továbbra is professzionális módon folytassák az értékesítést és a szervízmunkát. 

Indiai séf főz hétvégéig a Buddha-Bar konyháján 

A marokkói Buddha-Barból érkezett Budapestre néhány napra az indiai Ashish Purty vendégséf, aki autentikus menüsort készít hétvégéig a budapesti topvendéglátóhely konyháján.

Amerika lefőzte Európát 

De mi sem adtuk alább: épp hogy lecsúszva a dobogóról, negyedik lett a magyar csapat (képünkön), emellett a legjobb csirkés fogás és a legjobb plakát közönségdíját is Széll Tamásék hozták el a Bocuse d'Or Lyon-i világdöntőjén.

Már bizonyítottunk, jöhet az eredményhirdetés 

Széll Tamás nem örült, hogy első napon főztek a sorsolás alapján. Ráadásul a dobogóra esélyes, ötszörös győztes norvégok melletti konyhán. De a magyar csapat bizonyított: a zsűri ámulva nézte munkáikat - főként csapatunk vegán tálját.

Házhozszállítást indít a McDonald's 

Amerikában igény van rá. Több pénzt tolnának a technológiába, úgy általában.

Worldskills 2017 versenyfelhívás 

Szakácsok, pincérek és cukrászok jelentkezését várják.

Kihirdették a Super 12 - Magyar Bor Nagydíj első győzteseit 

A Magyar Borszakírók Köre által első alkalommal meghirdetett Super 12 elnevezésű meghívásos borversenyén a Magyar Bor Nagydíját a Szent Tamás szőlőbirtok és pincészet Szent Tamás furmint 2013-as évjáratú fehérbora, illetve a Thummerer Pince Egri bikavér grand superior 2012-es vörösbora nyerte el 12-12 fehér- és vörösbor közül - jelentették be a szervezők kedden Debrecenben, a Déri Múzeumban tartott sajtótájékoztatón.

Sikeres pálinkaverseny Csipkerózsika lakhelyén 

A méltatlanul lepattant és manapság új tulajdonosra váró, Csipkerózsika álmot alvó lillafüredi Palotaszállóban tartották az elmúlt hétvégén a VII. Quintessence Pálinka- és Párlatversenyt. A megmérettetés abszolút Agárdi sikert hozott.

Vásárlás, vegán méltatás, échalotte és csicsóka - itt a Bocuse megnyitója 

A magyar csapat alaposan bevásárolt a Metro piacon. Bocuse d'Or első nap, Lyon, tudósítás.

Ma kezdődik a Bocuse d'Or, hajrá magyarok! 

Természetesen most is a METRO biztosítja az alapanyagokat a ma kezdődő Bocuse d’Or világdöntőn. A versenyt megelőző hétfői "bevásárló" napon egymás lábát tapossák a METRO zöldség piacán a versenyző csapatok: 140 féle zöldségből, gyümölcsből válogatnak a gyökér zöldségektől kezdve a mikro hajtásokon, magokon át a friss szicíliai mandarinig.

Ismeri a gasztropornót? 

Új szint jelent meg a magyar étel-házhozszállításban, hogy ne csak pizzán és gyroson éljünk. Minőségi, egészséges, finom ételeket ígér séfekkel, környezettudatosan a YoloFoodPorn.

Idén is várják a fiatal séftehetségeket 

Bár a világ már a Bocuse d'Or világdöntő lázában ég, hírt kaptunk még egy most kezdődő szakácsversenyről: idén is megrendezik azt a viadalt, amelynek során a világ fiatal legmenőbb séftehetségét keresik. A versenyt idén harmadszor rendezik, azonban a nevezés feltételei változnak!
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!