Felvidéki borászok a Pesti Vigadóban 

Az idei tavasz egyik izgalmas boros eseménye lesz május 19-én, pénteken, a Pesti Vigadóban.
Magyar termékek hódítják meg Újvidéket

Magyar termékek hódítják meg Újvidéket 

Május 13-án, szombaton nyitotta meg Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a 84. Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár magyar pavilonját.

Házias ízek és magyar vendégszeretet 

Az itthon.hu összeállításában olyan hazai kisvendéglőket gyűjtöttek össze, amik őrzik a klasszikus házias vendéglátás és ételkészítés hagyományait. 
Kézműves magyar élelmiszerek Manchesterben

Kézműves magyar élelmiszerek Manchesterben 

Változatos gasztronómiai kínálattal és az erdélyi magyar kultúra legjavával debütál Manchesterben, az Albert Square-en a Góbé Fesztivál 2017. május 13-14-én.

Somogy megye is kapott egy saját borfesztivált 

Először rendezik meg a Somogyi Borfesztivált, a Somogy megye borait népszerűsítő eseményre június 8. és 11. között kerül sor Kaposváron.

Budapest belvárosában átadták a Borászok Borásza Csillagok Sétányát 

Május 9-én adták át a budapesti Zrínyi utcában a Borászok Borásza Csillagok Sétányát, amely a díj nyertesei, illetve rajtuk keresztül a magyar bor sikere előtt kíván tisztelegni.

Topgasztronómia Miskolctapolcán 

Mi kell a márkaépítéshez, egy brand ismertté tételéhez?
Gasztrotúrán Polányban

Gasztrotúrán Polányban 

Régóta szerettük volna közelebbről megnézni a somogyi dombok között megbúvó polányi Babérliget Kúriát – most végre eljött az alkalom. Új séf érkezett a házhoz, és bár mindössze 25 éves Bocskai Balázs, azonban többfelé bolyongott Európa-szerte, most pedig Polányba érkezve kamatoztatja, amit látott, tapasztalt.

Nyári ízek a Ritz-Carltonban 

Bár az időjárás még nem mutatja, de ami késik, nem múlik: idén is lesz nyár. Ennek jegyében készült el a The Ritz-Carlton Budapest éttermének, a Deák St. Kitchen új étlapja. A bemutatón jártunk.

Megnyitott a Zelna Borterasz és Vinotéka 

A balatonfüredi borászatban csütörtöktől vasárnapig várják a kóstolni vágyókat.

A nyár első frissítői a Starbucksban 

Ízvilágban ugyan még a csokoládé és a karamella dominál, az ételkínálatban viszont már légiesen könnyű muffinokkal és fehércsoki-tortával találkozhatunk a Starbucks kora nyári kínálatában.

A legboldogabb csirkék és az isteni nedűk nyomában 

Csokoládés bortúra, fondue, raklett, Franciaország egyik legjobb chardonnay-ja és még sok más ínyencség Lyonban.

A héten indul hazánk egyik legnagyobb borászati eseménye 

A borrendek felvonulásával kezdődik el pénteken a 23. Szegedi Borfesztivál.

Kolbászünnep a Hold utcai Piacon 

Békéscsaba polgármestere, Szarvas Péter kezdeményezésére hatféle hagyományos, Csabai kolbászt mutatnak be és értékesítenek békéscsabai kistermelők a Hold utcai Piacon, 2017. május 13-án szombaton.

Idén a Balaton kávéját is megválasztják 

A Balaton fagylaltja után a Balaton kávéját is szeretnék megtalálni és népszerűsíteni a Gyenesdiáson másodszor tartandó Balaton Barista Bajnokság keretében, az egyre több minőségi étterem és bor után a "feketelevesnek" is nagyobb figyelmet szentelve - mondta el a rendezvény ötletgazdája és szervezője az MTI-nek.

Arculatot váltott a Dubicz Borászat 

Nemzetközi színvonalú, autentikus imázsfilmmel és a Mátrai borvidék jellegzetességeit tükröző borcímkékkel újítja meg arculatát a 110 éves múlttal rendelkező Dubicz Borászat és Szőlőbirtok. A marketing- és kommunikációs eszköztár átalakításában a hazai és nemzetközi kreatívszakma több jeles képviselője is közreműködött.

Átadták a Bocuse d'Or hazai tankonyháját 

A Hungexpo B pavilonjában alakították ki a Magyar Bocuse d’Or Akadémia tankonyháját, az avató ünnepségre május 2-án került sor.

Hamarosan már Svájcban is ehetünk rovarokat 

2017 május 1-től Svájcban az élelmiszerüzletek és a szupermarketek számára legálissá vált a rovaralapú élelmiszerek forgalmazása.

Büfékamion-konvojjal demonstrálnak a street-foodosok 

Látványos felvonulásra készülnek a magyar street foodosok. Május 4-én 20-30 büfékocsi hajt keresztül az Erzsébet hídon rendőri kísérettel, hogy a truck-ok működésének belvárosi engedélyeztetésére hívják fel a figyelmet. A demonstráció 14 és 15 óra között zajlik, a büfékocsik a Citadellától az Astoriáig vonulnak majd konvojban.

Egyre népszerűbbek Magyarországon az utcai ételek 

A Street Food Egyesült tudja ennek az okát.

Piros vilmos lett idén a legjobb pálinka Gyulán 

Piros vilmoskörte lett a legjobb kerekedelmi pálinka a 18. Gyulai Pálinkafesztivál Brillante-2017 elnevezésű párlatversenyén szombaton.

Együtt könnyebb: Gasztrotérkép 2017 

Több, mint 60 balatoni vendéglátóhely, éttermek, borászatok és szálláshelyek összefogásával jelent meg a Balatoni Gasztrotérkép legújabb, 2017-es kiadása magyar és angol nyelven.

Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül 

A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International du Vin borversenyen, amelyet 41. alkalommal rendeztek meg Bordeaux-ban.

Megvan, ki a Borászok Borásza 2017-ben 

Egy csopaki bortermelő nyerte el idén az egyik legrangosabb hazai borszakmai elismerésként számon tartott díjat.

Mely borvidékeket radírozza le a térképről a klímaváltozás? 

Egy európai és ausztrál szakemberekből álló kutatócsoport érdekes megállapításra jutott.

Meglepő éttermek, sokkoló élmények 

A 21. század elejéig az éttermek többnyire az étkezés céljait szolgálták, és bár voltak köztük elegáns, drága éttermek korábban is, ezek az éttermek sem igazán akartak másnak látszani, mint amik voltak. Egy kocsma pusztán egy kocsma volt, egy étterem pedig egy étterem, minden különösebb trükk nélkül. A posztmodern korban azonban már semmi sem az, aminek látszik.

A Balaton ezer arca egy kóstolón 

Afterwork nevű rendezvénysorozatának következő eseményén balatoni borokkal ismerteti meg a résztvevőket a Winelovers.

Immár „hivatalosan” is megkezdődött a 2017-es sörszezon 

A Sörszövetség harmadik éve rendezi meg,,Sör mi több” elnevezésű, évadindító eseménysorozatát.

Bock-aranyak Brüsszelben és Pécsett 

Több érlelt nagy cuvée-t és könnyedebb, gyümölcsös Bock-vörösbort is aranyéremre értékelt a szakértő zsűri két nemzetközi és egy hazai borversenyen.

A spanyol HOVENTA-n szerepelt a tokaji aszú 

A spanyol fővárosban a héten zajló Salón de Gourmets nemzetközi gasztronómiai vásárhoz kapcsolódóan kóstolhattak tokajit a látogatók.

Még két hétig lehet nevezni a pálinka országkóstolóra 

A szervezők még közel két hétig várják a mintákat az idei pálinka országkóstolóra. A legjobb hazai röviditalokat majd az ősszel megjelenő Pálinkakiválóságok könyve tartalmazza.

Egyetlen hamburgerhez 3145 liter vízre van szükség! 

Mekkora egy hamburger vízlábnyoma? Mennyi vizet használunk fel hozzá?

Rizling Tavasz másodszor 

2017 május 13-án a Rizling Generáció immár második évben rendezi meg Rizling Tavasz elnevezésű sétálókóstolóját.

Új piaci márkajelzés a Bükfürdői Termelői Piacon 

Harmadik évadába lépett a fürdőváros kedvelt termelői piaca. A megnyitóra szép számban érkeztek vendégek, akiket a megszokott termelői csapat minőségi árui fogadtak. Bemutatkozott az új piaci márkajelzés is, a Bükfürdői Esszencia logójával ellátott árucikkek tovább öregbítik a város hírnevét.

Sörfőzési rekordot döntött Csehország 

Rekordmennyiségű, 20,5 millió hektoliter sört főztek tavaly a csehországi sörgyárak - közölték hétfőn Prágában sajtótájékoztatón a csehországi sörgyárak képviselői. A megelőző évben a sörgyárak 20,1 millió hektoliter sört állítottak elő.

A világ legjobb női séfje is ott lesz a Gourmet Fesztiválon 

A magyarországi éttermek immár szokásos seregszemléje mellett világ legjobb női séfjének vacsorájára és a hazai Michelin-csillagos éttermek közös menüjére is be lehet fizetni.

Külföldi headlinerek a Gourmet Fesztiválon 

A magyarországi éttermek immár szokásos seregszemléje mellett világ legjobb női séfjének vacsorájára és a hazai Michelin-csillagos éttermek közös menüjére is be lehet fizetni.

Eper és mangalicából dolgoznak az idei Gourmet Fesztiválon 

Regionálissá bővül idén a Gourmet Fesztivál.

Szabadegyetem a Kárpát-medence borászainak 

Csaknem 100 kárpát-medencei magyar borászat vett részt április 20-22. között a szőlész-borász rendezvényen Ópusztaszeren.

A takarítók sem tolakodnak a balatoni állásokért 

Az MSZÉSZ nemrég megválasztott, új elnöke arról számolt be, hogy erős szezonra számítanak a Balatonnál, de kihívások elé állítja a vállalkozókat a munkaerőhiány.

Gyökeres változás a GaultßMillau kalauznál 

2017 tavaszától jelenlegi formájában megszűnik a Gault&Millau Magyarország gasztronómiai kalauz.

Kóstoló a Sárrét ízeiből, megelevenítik a csökölyi komatálazást a Tájházak Napján 

2013 óta minden év tavaszán megrendezik a Tájházak Napját, hogy a néprajzi, az építészeti, a viseleti örökséget őrzők bemutathassák kincseiket az érdeklődőknek - mondta a Turizmus Online-nak Hegedűsné Majnár Márta, a Magyarországi Tájházak Szövetségének ügyvezető elnöke. - Hozzátette: az a céljuk, hogy ilyenkor a tájházak  még inkább a kíváncsiak középpontjába kerüljenek, ezért színes programokkal, egyedi lehetőségekkel várják őket.

Már lehet nevezni a 38. Országos Borversenyre 

Elindult a nevezés az Országos Borversenyre. A 38. alkalommal megrendezett hazai megmérettetés nemcsak a minőségi borok termelőinek kíván pozitív visszajelzést adni, hanem egyedülálló lehetőséget is nyújt a díjnyertes tételeknek a szereplésre itthon és külföldön egyaránt. Az egész ágazatot megmozgató esemény Magyarország borkínálatából a legnagyobb merítést kínálva, többszörös szűrővel dolgozva objektív mércéje kíván lenni a magyar boroknak.

Önnek van cekkere? 

A helyben megtermelt és előállított termékek piacra kerülését, ezáltal a helyi gazdaság élénkítését és a közösség építését tűzte zászlajára az a településfejlesztési program, amelynek égisze alatt Hetedhét Cekkeres védjegy kerül bevezetésre Csongrád megye hat településén. A Ruzsa Község vezetésével, Bordány, Öttömös, Pusztamérges, Üllés és Zákányszék összefogásával megvalósult településközi együttműködés egyedülálló hazánkban.

Kérdőívben méri fel a szakma problémáit az MVI 

Sikeres, programokban gazdag évet zárt az MVI – állapította meg Kovács László elnök az április 19-én tartott éves közgyűlésén.

A BalatonBor Budapestre költözött 

Huszonnégy pincészet részvételével itt a Balaton régió első közösségi bormárkája, a BalatonBor második évjárata, amely már Budapesten is kóstolható.

A reggelit népszerűsíti az idei SVÉT 

Egyre stílusosabb a vidéki éttermiség. Palkonyán idén is megrendezik a húsvéti gasztrofesztivált.

Amerika új kedvence: kőrözött kaviárral 

Kevés majonéz, hozzá krémsajt, spanyol paprika (nálunk kaliforniai paprikaként ismert), két féle cheddar sajttal összekeverve, szegfűborssal vagy szegfűborsos sajttal ízesítve – ez állítólag a nagymamák ősi receptje Amerika déli tájain, amit valaki előhalászott egy kamra polcának mélyéről – egyre nagyobb és zajosabb sikert aratva ezzel a gasztrománok körében a tengerentúlon.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!