Ötvenféle sör az 5. Veszprémi Sörfesztiválon 

Tizenkét kisüzemi sörfőzde és nemzetközi sörgyár csaknem ötvenféle sörével, koncertekkel és gyermekprogramokkal várja az 5. Veszprémi Sörfesztivál a közönséget június 15. és 18. között a Historia Kertben.
Ásványolaj a pizzásdobozban!

Ásványolaj a pizzásdobozban! 

Életünk során akár 40 dekagrammnyi, az élelmiszerbe oldódott csomagolóanyagot is megeszünk, és bármily meglepő, még a szilárd felületen érintkező anyagok is oldódhatnak egymásban. A papír csomagolóanyag ásványianyag-tartalma bekerülhet az élelmiszerbe, ami kifejezetten veszélyes, ezért is szabályozza a kérdést az Európai Unió nemrég életbe lépett ajánlásában. A Laboratorium.hu összeállításában egy példán keresztül bemutatjuk, hogy a liszt mely pontokon találkozhat ásványolaj-maradékokkal.
Házi bivaly és gyöngytyúk a Debrecziner idei főszereplői

Házi bivaly és gyöngytyúk a Debrecziner idei főszereplői 

 Idén a hagyományos hortobágyi alapanyagok kerülnek a középpontba a Debrecziner Gourmet Fesztiválon, amelyet június 24-én és 25-én rendeznek meg a Nagyerdőben, a Békás tó partján - hangzott el a rendezvényt beharangozó pénteki debreceni sajtótájékoztatón.

25 éves a Gastroblues fesztivál 

Mások mellett az SBB, Cliff Moore, Julian Sas, a Texas Flood, Ana Popovic és Erja Lyytinen is fellép a 25. Gastroblues Fesztiválon július 3. és 9. között Pakson. A rendezvényt az eddigi történetet bemutató Kárpát-medencei vándorkiállítás vezeti fel.
Gastro Design Award 2017 – Melyik az ország legdizájnosabb hotele / étterme?

Gastro Design Award 2017 – Melyik az ország legdizájnosabb hotele / étterme? 

A verseny célja, hogy felhívja a figyelmet az éttermi és a szállodai vendéglátás arculatának, megjelenésének fontosságára. 

Új brand a rendezvény-vendéglátásban 

Bemutatkozik a prémium kategóriás ART Catering.
Új vendéglátós összefogás

Új vendéglátós összefogás 

A Gyenesdiási Turisztikai Egyesület partner vendéglátó egységeinek kezdeményezésére 2017. júniusában életre kel a Gyenesdiás Gastro Card.
Újdonság Badacsonyban: Pancs Gasztropiac

Újdonság Badacsonyban: Pancs Gasztropiac 

A Tihanyi PIAC placc-on a 3 napos pünkösdi hétvége programjai indítják be a nyarat, a Homola Borteraszon egész napos, naplementébe hajló bakelitlemezes bulira lehet számítani, Badacsonyban pedig a Pancs Gasztropiac mozgolódik, először a Balatonnál.
Kávé és kikapcsolódás Budapest legkisebb kávézójában

Kávé és kikapcsolódás Budapest legkisebb kávézójában 

Óbuda páratlan hangulatú, macskaköves Fő terén az Esernyős működteti a főváros legkisebb kávézójaként emlegetett Gázlámpa Kioszkot.

Bor- és halünnep péntektől négy napon át Balatonfüreden 

Pénteken kezdődik Balatonfüreden a Balatoni Bor- és Halünnep, amelyen a gasztronómiai kínálat mellett koncertek várják a látogatókat. A hétfőig tartó fesztiválon fellép a Sebő együttes és Huzella Péter is.

Bemutatkozott a kézműves sörök és borok városa 

Alig egy hónapja Pozsony mutatkozott be Budapesten, most május 31-én pedig Kassa látogatott el hozzánk. 

MNGSZ Közgyűlés a Stefánián 

Május 30-án, elegáns helyszínen, a pesti Stefánia Palotában tartotta éves küldött közgyűlését a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ), ahol fontos bejelentésekre került sor.

Indianer, csokis és citromos mignon, linzer, ishler, habos kávéval 

60 éves születésnapját ünnepli a budai, Fény utcai Auguszt Cukrászda, amely ma is épp ott üzemel, ahol nyitása idején.

200 rászoruló családot támogatnak a hazai vendéglősök 

A BFTK által szervezett Vörösmarty téri Budapesti Tavaszi Vásárban minden 1 kg eladott kolbász után 1 kg tartós élelmiszert ajánlanak fel, amit az Ökumenikus Segélyszervezet juttat el rászoruló családokhoz

A sztárséf szerint a legízletesebb "fűszer" a faszén füstje 

Serényi Zsolt, alias Tetovált séf él-hal a faszénparázson sült ételekért. Belvárosi barbecue éttermében egy gyorstalpalót is tartott a tavaszi grillszezonra készülve, ahol izgalmas technikákkal ismertette meg a gasztronómia szerelmeseit.

Gyomorforgató állapotokat talált egy budapesti étteremben a NÉBIH 

Csaknem 90 kg alapanyag, félkész- és késztermék forgalomból történő kivonását, valamint a melegkonyhás tevékenység felfüggesztését rendelte el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) egy budapesti étteremben. A vendéglátóhely raktárában több éve lejárt és egérrágta alapanyagokat is találtak az ellenőrök.

Folytatódnak az élelmiszerek esetleges kettős minőségét ellenőrző vizsgálatok 

A földművelésügyi miniszter egyes élelmiszerek újabb átfogó vizsgálatát rendelete el annak érdekében, hogy kiderüljön: a nyaranta nagyobb mennyiségben fogyasztott termékeknél létezik-e a kettős mérce. Vagyis az azonos márkanév alatt forgalmazott élelmiszerek azonos minőségben kaphatók-e itthon és külföldön. A vizsgálat elindulásáról Fazekas Sándor beszélt az M1 és a Kossuth Rádió reggeli műsoraiban.

Újra keresik az ország legjobb pálinkáját 

Hamarosan önálló oltalmat élvez a Vasi vadkörte és a Nagykörűi Cseresznyepálinka, de folyamatosan dolgozunk Magyarország pálinkatérképének teljesebbé tételén, és regionális pálinkáink oltalom alá helyezésén – mondta Gulyás Andrea a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára a 2017. évi Pálinka Országkóstoló hivatalos megnyitóján. 

Újra vigadhatunk a barackbirodalomban 

A Gönci Barack Vigasság az a két nap a nyárban, amikor a legjobbat kaphatja, tapasztalhatja, érezheti az, aki erre a vidékre látogat.

Platinaérmet kapott Londonban a Somlói Kreinbacher pezsgő 

A DWWA, a legnagyobb nemzetközi borverseny, amelyre idén rekord számú, 17 200 nevezés érkezett és zsűrizésükben 219 nemzetközi szakértő vett részt Londonban. 

Borok és lóerő a Balatonnál 

Pünkösd hétvégén második alkalommal rajtol el a Motoros Borok Útja Rallye, hogy felfedezze a Balatoni Borrégiót.

5000 látogatót várnak a palkonyai pincék Pünkösdkor 

Mintegy ötezer látogatót várnak a 23. Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék rendezvénysorozatra június 3-án és 4-én - mondta el a villányi borvidékhez tartozó község turisztikai egyesületének elnöke.

Ágyaspálinka Fesztivál lesz Újszilváson Pünkösdkor 

Könnyűzenei koncertek és neves dj-k is várják az érdeklődőket a 12. alkalommal megrendezendő Ágyaspálinka Fesztiválon június 3-án és 4-én Újszilváson.

Olasz borok és ételek napja 

Harmadik alkalommal rendezik meg az Olasz Fesztivált Budapesten. Idén a gasztronómia is helyet kap.

Kóstolt már kapros uborkás vagy fekete cseresznyés fagyit? 

Izgalmas új, meghökkentő ízekkel készül a nyárra a Damniczki Budapest cukrászda.

Kóstolt már kapros uborkás vagy fekete cseresznyés fagyit? 

Izgalmas új, meghökkentő ízekkel készül a nyárra a Damniczki cukrász manufaktúra.

Vega lett a tulaj, bezár a Matrjoska 

Szomorú videóüzenetben köszön el vendégeitől a budapesti Matrjoska bisztró tulajdonosa. 

Sikeres magyar bemutatkozás a London Wine Fairen 

Május 22. és 24. között Londonban találkozott a borszakértők színe java. A Magyar Turisztikai Ügynökség száz négyzetméteres standdal és kilenc társkiállítóval vett részt a London Wine Fairen. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója a nemzetközi borszakmai vásáron arról beszélt, hogy a magyar borról egységes, de célpiaconként differenciált nemzetközi kommunikációt kell kialakítani.

Interaktív élménytúrák a Csokoládé Múzeumban 

Különleges tárlatvezetésen vehetnek részt a csokoládé szerelmesei a Szamos Kossuth téri üzletében, amelynek harmadik szintjén egy évvel ezelőtt nyílt meg a Csokoládé Múzeum. A tematikus termekbe rendezett tárlaton a résztvevők végigkísérhetik és végigkóstolhatják a kakaóbab teljes életútját, a program utolsó állomásaként pedig mindenki elkészítheti saját táblás csokoládéját.

53 milliárd támogatást ad a kormány a Tokaj-Hegyalja térség fejlesztésére 

A május 19-én megrendezett sárospataki konferencián a Tokaj-Hegyalja térségét érintő aktív turizmus fejlesztési szükségletei álltak az előadások fókuszában. 

Összeomolhat a brit vendéglátóipar az EU-s vendégmunkások nélkül 

A Brit Vendéglátóipari Szövetség által megrendelt tanulmányból kiderül, hogy a szektor munkaerejének 24%-a EU migránsokból áll és a Brexit után 10 évvel a munkaerőhiány 1 millió lesz, ha az EU migrációja 2019-re nullára esik vissza.

Hungarikum lehet a bakator 

A debreceni és a bihardiószegi önkormányzat borászokkal összefogva kezdeményezi a bakator szőlőfajta és a bakator bor hungarikumként történő elismerését - közölte Bihardiószeg polgármestere kedden Debrecenben, a cívisváros polgármesterével közösen tartott sajtótájékoztatóján.

Kihagytad a London Wine Fair’17-et? Rosszul tetted... 

Még nem késő: ma és holnap is nyitva az Egyesült Királyság legnagyobb borszakvására, a London Wine Fair ’17 az Olympia Hall rendezvényhelyszínen, ahol természetes napfényben fürdenek borok, látogatók, programokon résztvevők - az épület természetes világításának köszönhetően.

Pesti étterem a Gourmet Fesztivál nagy újítója 

A Gourmet Fesztivál eddigi történetének legsikeresebb fesztiválján vagyunk túl, ez a látogatók számában is megmutatkozott: idén a fesztivál átlépte a 20 ezer fős álomhatárt, és mintegy 23.500 érdeklődő volt kíváncsi a legmenőbb hazai gasztrofesztiválra.

Megújult a Hisztéria Kávézó 

Csúcsminőségű fagylaltok, francia desszertek, letisztult design, megújult külső - ez ma a Hisztéria Kávézó a Westendben, ahol az ország tortája versenyen induló remekművüket is bemutatták.

Első alkalommal rendeznek Dunamenti Halfesztivált Mohácson 

Első alkalommal rendezi meg július 22-én a Dunamenti Halfesztivált Mohácson a baranyai város német nemzetiségi önkormányzata, amelyre a Duna Győrtől Újvidékig tartó szakaszáról várnak halfőző mestereket, valamint szabadidős halászléfőző csapatokat.

Gourmet-fesztivál a szegényekért Bécsben 

Második alkalommal rendezik meg az osztrák fővárosban a jó ételek és italok fesztiválját, a Wienissimot. A rendezvény bevételével egy olyan egyesületet támogatnak, amely a boltokban kidobásra ítélt, de még fogyasztható élelmiszereket gyűjti össze és juttatja el szociális szervezeteknek. 

Hamarosan nyílik a világ első Nutella Étterme 

Május 31-én nyitja meg a Ferrero az első saját éttermét, a Nutella Cafét a chicagói Millenium Parkban, ahol a nutellás harapnivalók mellett kávékülönlegességeket kínálnak majd.

Hordóreptetés is lesz az idei Csabai Sörfesztiváon  

Csaknem százfajta csapolt sört lehet kóstolni a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádén, amelyet június 2. és 4. között rendeznek meg a békési megyeszékhelyen.

Atyaég, mi jöhet még? 7ágra süt a nap a Gourmet Fesztiválon 

Emberemlékezet óta nem történt meg, ami most tény: melegen süt a nap a Gourmet Fesztivál idején! Gumicsizma, esernyő, esőköpeny, villanymelegítő - a jól megszokott tárgyak egyelőre idén a szekrények mélyén maradnak...

Negyvenöt belga sörfőzde egy budapesti fesztiválon 

Negyvenöt belga sörfőzde 250 féle sörét, köztük 65 féle csapolt sört kóstolhatnak meg a hétvégén a 8. Belga Sörfesztivál vendégei a Bálna Budapestben.

Bővülő programkínálat, már két pavilonban: Sirha Budapest 2018 

2018 februárjában a tavalyinál nagyobb alapterületen, új programokkal gazdagítva rendezik a Hungexpo területén a Sirha Budapest szakkiállítást, jelentették be a szervezők.

A kulináris innovációt díjazza az MTÜ 

A legjobb újrafelfedezett tradicionális magyar ételt készítő éttermet díjazza a Magyar Turisztikai Ügynökség az idei Gourmet Fesztiválon.

Miért nem alapélelmiszer a kenyér? 

Fellélegezne a sütőipar, ha a kormányzat elfogadná a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) javaslatát az ütemezett áfacsökkentésről – mondta a Magyar Pékszövetség elnöke.

Pannon Borrégió Top25 idén tizedszer 

A Dél-Dunántúl legnagyobb szabású borfesztiválját rendezik meg június 10-én.

Pszichológusból kenyérszakértő 

David Seboek a Szex és New York sorozat egyik kedvenc pékségében tanulta meg az alapokat, saját éttermében Budapesten pedig már több mint 15 éve süti maga a kenyeret.

Házi fagylalt készítő kurzus a Coninvestben 

Az olasz fagylalt készítés egyik nagymesterétől tanulhatnak a résztvevők.

A Gundel szakácsa képviseli hazánkat az Ifjúsági Szakácsvilágbajnokságon 

A világversenyt 2017. szeptember 8-án Frankfurtban rendezik meg.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!