hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Elegük van a covid miatti korlátozásokból. Nem segélyt, hanem forgalmat akarnak. Ezért  tiltakoznak a korlátozások ellen. Van, ahol a polgármester is velük tüntet.

Így Európában elsőként 500 honfitársunk nem utazott sehová.

Külföldről érkezés esetén is.

A Covid-világjárvány miatt elmarad az idei Budapesti Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren. A több mint két évtizede működő adventi vásáron többnyire a Magyar Kézműves Szövetség tagjai kínáltak egyedi alkotásokat.

Ahogy ígértük, itt jönnek a részletek, hogy milyen célokért, hogyan küzd a néhány hete alakult Turizmusból Élők Társasága (TÉT).

Bejelentették, hogy megnyitják 38. bázisukat a dél-olaszországi Bariban.

November 24 és december 6. között online követhető nyomon az idei Zsifi 17 filmje és számos kísérőprogramja.

Eddig közel 5,5 millió belépő kelt el.

Kívétel ez alól a Kanári-szigetek.

Brüsszelben éjszakai kijárási tilalmat, kötelező utcai maszkviselést, a színházak és mozik bezárását rendelték el.

Péntektől kötelező a maszkviselés a szabadtéri rendezvényeken is.

Holnapután

Ezzel keresett meg Nagy-Szász István (45), aki a cseh érdekeltségbe tartozó (CPI Hotels) budapesti Mamaison Hotels & Residences General Managere.  

 

A pénztárgép és a szálláshely-kezelő szoftver után hamarosan még egy új beszerzésre kell felkészülnie minden hazai szálláshelynek. 

Történelmi siker Magyarország és Budapest számára, hogy házigazdája lehet az MTV European Music Awards rendezvénynek.

Megjelent kedden a tervezési közbeszerzés a Ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi út felújítására és bővítésére, az előkészítés megkezdésével egy régóta esedékes fejlesztés indul meg.

Szlovéniában szombattól egy hétig bezárják a nem alapvető fontosságú boltokat, a vendéglátóhelyeket és a szállodákat.

A GVH vizsgálatot indított a hazai éttermek, kocsmák és egyéb vendéglátó-ipari egységek italbeszerzéseinek elemzésére.

A kérdés az, vajon mennyiben segíti a nagy bajban lévő hazai turisztikai ágazatot a most bejelentett változás? 

Jön az éjszakai kijárási tilalom, amely húszmillió olaszt érint, többek között Milánó, Róma és Nápoly városát is - november közepéig. 

Október 23. éjféltől változik az “Amber-List”, azaz a máltai Borostyán listán szereplő országok és területek listája. A változás minket is érint.

Megérkezett Budapestre.

Ezt  kérik a repülési ágazat nagyágyúi.

Mint ismeretes, a főváros vezetése leállította a Projekt továbbiakban tervezett építéseit a zöld területek megmentése érdekében.

Felháborodtak a hollandok, ha ők nem utazhatnak, a király miért? Vilmos Sándor megbánását fejezte ki családja múlt heti görögországi nyaralása miatt és másnap hazajöttek.

Megnyitották a németországi Frankfurtban szerdán a felújított és új épületszárnnyal bővített zsidó múzeumot.

Elege van a Madách Színháznak (is) ebből a lehetetlen helyzetből, amit a pandémia okoz: novembertől indítják online színházukat.

Éles árverseny alakult ki a csopaki kikötőért: a szerdán záruló árverésen 52 millió forintról indult a licit, ami kedden délután már 464 milliónál járt. Kalapács alá került számos értékes Bahart ingatlan.

A Falatozz.hu országos ételrendelő portál összeállította legnépszerűbb frissensültek tízes toplistáját. A felmérés alapján a rántott húsételek továbbra is toronymagasan vezetnek.

2022 tavaszára készülhet el a tokaji turisztikai régió első, jelentős szobakapacitással rendelkező prémium kategóriás hotele, a Minaro Hotel Tokaj*****.

Megnyílt Málta első ötcsillag superior szállodája.

Az MSZÉSZ küldte a szomorú hírt: dr. Rubovszky András életének 84. évében elhunyt.

A fővárosba csábítja a vidéken élőket, és a vidéki szálláshelyekre érkezőket az Eventrend Group új kampánya.

"Egyből a kettőbe" címmel tartottuk nagy sikerrel zárult szakmai rendezvényünket október 6-án, kedden, a Cortile Hotel Budapestben. Az ott elhangzott előadásokból közlünk most fontos részleteket.

Az MSZÉSZ a KSH 2020. augusztusi adatai alapján elemezte a hazai szállodaipar helyzetét, és készítette el a Trendriportot.

Best Western márkával bővült a hotellánc.

Magas részvételi aránnyal,  pozitív hangvételű beszámolókkal végződött a Dél-dunántúli régióülés október 7-én, Harkányban.

Dénes Judit lett a Kempinski Hotel Corvinus Budapest új értékesítési- és marketingigazgatója. 

A gyógyfürdőhőz egy csáppal kapcsolódik, kívül-pedig furán tekereg a négycsillagos, 120 szobás új nyíregyházi szálláshely.

A GVH vizsgálatot indított a hazai éttermek, kocsmák és egyéb vendéglátó-ipari egységek italbeszerzéseinek elemzésére.

A Falatozz.hu országos ételrendelő portál összeállította legnépszerűbb frissensültek tízes toplistáját. A felmérés alapján a rántott húsételek továbbra is toronymagasan vezetnek.

Október 20-a a séfek világnapja, aminek alkalmából szakácsok egy fenntartható receptgyűjteménnyel hívják fel a figyelmet a zöld élelmezési rendszerek fontosságára. 

Az európai szeszesital-szegmens képviselőit tömörítő szervezet megújította a kapcsolódó ágazatokban dolgozó munkavállalók megsegítését célzó tervezetét.

Az elmúlt három évben megduplázódott a hazai nyúlfogyasztás - közölte az agrárminiszter a Csak nyúl elnevezésű 17. debreceni nyúlfesztivál megnyitóján. 

Súlyos hiányosságok miatt egy fővárosi távol-keleti éttermet záratott be azonnali hatállyal a Nébih.

Az angolna, a fürge cselle és a jászkeszeg van versenyben.

Az elmúlt három évben megduplázódott a hazai nyúlfogyasztás, hangzott el szombaton, a Csak nyúl elnevezésű 17. debreceni nyúlfesztivál megnyitóján.

A lovagrend magyarországi tagozata október 5-én a Gerbeaud Házban tartotta éves közgyűlését.

Mint arról már korábban hírt adtunk, október 15-16-án rendezik a Bocuse d’Or európai döntőjét, amelynek először ad otthont a Balti-tenger partján fekvő észt főváros, Tallinn.

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

5 érv, amiért érdemes nálunk hirdetni...

Szakértői hozzászólás

Rövid nyárértékelés a fővárosról (hosszan nem is lehetne elemezni, mert nincs nagyon mit), latolgatás az őszi időszakra, és még egy-két aktuális kérdés a keddtől érvényben lévő teljes határzár kapcsán. Flesch Tamást, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnökét kérdeztük.

Egyetért-e azzal, hogy idén elmarad a budapesti Vörösmarty téri karácsonyi vásár?

Biztonságos Kikapcsolódás - Vendégélmény - másképp. Ezzel a címmel jelent meg a Pont Itt magazin tematikus online különszáma, amelyben külföldi jó példákból, a vírushelyzetre adott kreatív megoldásokból is szemezgettünk.

Megjelent online különszámunk Biztonságos vendégvárás címmel, amely az újranyitó szállás- és vendéglátóhelyek vezetői, üzemeltetői számára szolgál fontos információkkal, hasznos tanácsokkal, ötletekkel. 

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai

hirdetés

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2020. november 19-én, csütörtökön a Budapesti Kongresszusi Központban/Novotel City Hotelben rendezi meg őszi, tisztújító Közgyűlését.