hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Február közepéig minden valószínűség szerint meghosszabbítják a zárlatot. Az okot B117-nek hívják.

A bizottság olyan megállapodást szeretne a tagállamokkal, amelyet a közösség minden országában elismernének.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) a szakmának szóló alábbi tájékoztatásából ez derül ki.

A dél-nyugat franciaországi Ares városában működő ONA étterem megkapta a csúcsgasztronómia legjelentősebb elismerését, a Michelin-csillagot.

A vakcinákkal kapcsolatos információhiány miatt egyelőre az ENSZ egészségügyi szervezete sem javasolja, hogy az oltás meglétéhez kössék a nemzetközi utazást az országok.

Most a helyiek is megmutathatják, hogy milyennek szeretnék a keszthelyi partot, mely nagy fejlesztések előtt áll. A településen 2023-ra két négycsillagos hotel is létesül.

A St. Gotthard Spa & Wellness igazgatójaként folytatja pályafutását 2021. januárjától.

A koronavírus-járvány súlyos gazdasági következményeként meredeken, az előző évhez képest 84,1 százalékkal csökkent a Ciprusra látogató turisták száma tavaly.

Az utazási irodák abban reménykednek, hogy nyárra már olyan átoltottsági szintet ér el a világ népessége, hogy meg lehet majd nyitni a határokat. A kereslettel a jelek szerint, biztos nem lesz gond.

Az STR adatai szerint tavaly novemberben a magyar, illetve a budapesti szállodák REVPAR mutatója volt a legmagasabb a régióban. Sovány vigasz ennyi nyitva tartó házra. Az MSZÉSZ új Trend Riportja.

Az online szállásfoglalási platform megkezdi a repülőjegyek értékesítését a felületén utazási szakemberek számára.

Keszthelyen, Nagy Bálint polgármester turisztikai tanácsadójaként folytatja pályafutását Kovács Szabolcs turisztikai szakember.

A legújabb kutatási eredmények szerint felesleges, mert nem csodaszer.

Az IATA okostelefonos applikációt fejlesztett.

Harmincnégy fokos metakovasav tartalmú termál-, illetve gyógyvizet találtak Sümegen a két éve tartó kútfúrás eredményeként. Fürdő építését tervezik a helyiek.

Megelégelték a korlátozásokat több olasz étteremben, és a tiltó szabályok ellenére is nyitva maradtak vacsorára.

És újabb, jelentős mértékű  gazdasági mentőcsomag érkezik a turisztikai szektornak.

Idén már csak januárban 2 milliárd euróra rúgtak a kiesett bevételek. Február közepétől új típusú forgalompótló támogatás (Ausfallbonus) kerül bevezetésre a szolgáltatók számára.

A légitársaság minden dolgozóját beoltatja koronavírus elleni vakcinával. A program ma indul.

A már meglévő Hotel Nonius fejlesztésére kapott forrást a ménesbirtok.

 

A kirándulni vágyókat február 1-ig is számos lehetőség várja Miskolcon és környékén, ahol biztonságos körülmények között, a szabályokat  betartva mozdulhatnak ki a négy fal közül.

Heiko Maas szerint semmi értelme azokat a polgárokat korlátozni, akik már megkapták a vakcinát.

Májusra halasztották Közép-Európa vezető utazás kiállítását, a bécsi Ferien Messét, azonban január 16-án online programot sugároztak a Ferien Messe szervezői.

Az Európai Bizottság közlekedésért felelős főigazgatója szerint a krízis jó alkalom bizonyos reformokra.

Ki így, ki úgy a járvány második hullámának időszakában.

Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyitnak.

Elemzők megállapítása szerint a korlátozások megszűnése után gyorsan élénkülhet a turizmus.

2020-ban 7,8 millióan látogattak el Horvátországba ez a 2019-es turistaszám 37 százaléka.

A kormány hétfőtől minden ország esetében megszünteti a karanténkötelezettségtől mentes beutazás lehetőségét.

Rakonczay Gáborért mentőhelikopter ment, vége a rekordkísérletnek.

Ingyenjeggyel és Tiziano-kiállítással ünnepli 130. születésnapját a bécsi Kunsthistorisches Museum.

Bakody Katalinnal, a Jab Josef Anstoetz Magyarországi Képviseletének vezetőjével végigvettük, csapatával milyen munkákban vettek részt 2020-ban. (x)

Azoknak a szálláshely-szolgáltatóknak, akik az NTAK felületén december 25- ig nyújtották be kérelmüket a kieső bevételeik részleges megtérítésére.

Várható utazási szokások 2021-ben - a Szallas.hu friss online felmérése szerint.

Mikulás itt maradt és a jótékonyság fontosságára hívta fel a figyelmet.

2020 csupán egy rosszul összevágott előzetese volt a közeljövőnknek. A KPMG munkatársa szerint a gyors és rugalmas alkalmazkodás a nyerő a következő évek turizmusában.

A Tiszakavics Hotel 4 csillagos egysége 155 szobás szuperior szobával várja majd a vendégeket és zöldenergiával fog üzemelni.

Felújítási munkálatok kezdődnek az Andrássy Rezidencia Wine & Spa szállodában.

Covid-intézkedések a wellness szállodákban.

A dél-nyugat franciaországi Ares városában működő ONA étterem megkapta a csúcsgasztronómia legjelentősebb elismerését, a Michelin-csillagot.

Megelégelték a korlátozásokat több olasz étteremben, és a tiltó szabályok ellenére is nyitva maradtak vacsorára.

A külföldi turisták távolmaradása és az éttermek bezárása miatt tetemes készletek maradtak a japán marhatenyésztők nyakán a világ legdrágább marhahúsából.

A friss jogszabály leírja azt is, hogy mi a közétkeztetési rövid ellátási lánc, és ki minősül az élelmiszer ellátási láncban köztes szereplőnek.

Néhány nappal ezelőtt futótűzként járta körbe a hír a magyar médiát, hogy eltűnik az 1793-ben alapított Márványmenyasszony épülete.

19 ország 479 tétele közül lett aranyérmes a Hungaria Rosé Extra Dry pezsgő a Burgundia borvidékén megrendezett Effervescents du Monde világversenyen.

Huszonhat eltelt év után.

A vendéglátás hazai ismert szereplői beszélgettek élő adásban az Unilever Food Solutions (UFS)  szervezésében, január 13-án. Téma az idei évre várt előrejelzések, trendek, elvárások voltak.

Csaknem felére zuhant a vendéglátóhelyek forgalma 2020 utolsó két hónapjában a járvány második hulláma ellen hozott korlátozó intézkedések hatására.

A 2020-as Olivier Roellinger nemzetközi szakácsverseny első helyezést ért el a BGE KVIK hallgatója.

IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés

Webinárium

Nagy sikert hozó online szakmai beszélgetésünkben Faix Csaba, a Budapest Brand Nonprofit Zrt. vezérigazgatója rengeteg kérdésre választ adott, amelyet az ágazat szereplőitől gyűjtöttünk össze.

Szakértői vélemény

Év végi összegző beszélgetés Czeiszing Miklóssal, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) magyarországi képviseletének vezetőjével. (x)

Utazási irodásként miképp készülnek a majdani esetleges nyitásra?

Különleges lapszám, amelyben azokat a már elkészült - átalakított, vagy újonnan felépített - szálláshelyeket mutatjuk be katalógus-formában, amelyeket mind a Covid-időszak első hulláma alatt adtak át. Lapozzon bele! 

 

Biztonságos Kikapcsolódás - Vendégélmény - másképp. Ezzel a címmel jelent meg a Pont Itt magazin tematikus online különszáma, amelyben külföldi jó példákból, a vírushelyzetre adott kreatív megoldásokból is szemezgettünk.

Megjelent online különszámunk Biztonságos vendégvárás címmel, amely az újranyitó szállás- és vendéglátóhelyek vezetői, üzemeltetői számára szolgál fontos információkkal, hasznos tanácsokkal, ötletekkel. 

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai

hirdetés