Bocuse d'Or: szurkolói központtá válik a Hold utcai piac 

A Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny keddi lyoni döntőjét interneten is követhetik, akik nem utaznak ki szurkolni, a budapesti Hold utcai piac szurkolói központ lesz, ahol kivetítő előtt is szoríthatnak az Európa-bajnok magyar csapat sikeréért - mondta el az m1 aktuális csatornán és a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában csütörtök reggel a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke.
Katalóguszárás, jégrendelés: befutónál a ProWein 2017

Katalóguszárás, jégrendelés: befutónál a ProWein 2017 

Jó jel a hazai borpiac számára, hogy idén – több éves kihagyás után - újból tartott sajtótájékoztatót Budapesten a világ legfontosabb borszakvásáraként ismert, németországi ProWein csapata. Ezek szerint ismét visszakerültünk a világ „borkeringésébe”. Nyilván az is sokat nyomott a latba, hogy tavaly, a magyar kiállítók mellett a hazánkból érkező szaklátogatók száma 50 százalékkal volt több az előző évhez képest.
Szavazz a kalitkával erdőben kószáló Széll Tamásra!

Szavazz a kalitkával erdőben kószáló Széll Tamásra! 

Segítsük győzelemre a jövő héten, a Lyon-i Bocuse d'Or-on versenyző magyar csapat versenyplakátját! Amióta magyarok versenyeznek, eddig még mindig miénk lett a legjobb plakát díja, ne szakítsuk meg ezt a szép hagyományt!
Kóstolt már méregdrága Trump koktélt?

Kóstolt már méregdrága Trump koktélt? 

Sok felesleges pénze van, amit végképp nem tud mire költeni? Akkor induljon a tavaly szeptemberben, az Egyesült Államok fővárosában, Washingtonban megnyílt, legújabb Trump-hotelbe! Ahol a legegyszerűbb, legolcsóbb koktél 24 dollárba kerül.

Egy szálloda, két mesterszakács 

2016 decembere óta a zalakarosi MenDan két mesterszakáccsal valósítja meg elképzeléseit 33 méter hosszú büféasztalán.

Öreg kávé nem vén kávé - itt az új trend a Nespressonál 

A kor nemesít - már a nemzetközi kávéscég is visszanyúlt az "Öregember nem vénember" jól bevált megállapításhoz, és ez alapján most egy olyan kávéval rukkoltak elő, amelyet érlelt múltja aranyoz be.

Kettévált a Coninvest 

A budaörsi illetőségű Coninvest Kft. két tulajdonosa és ügyvezetője, Kertész Mirjam és Neményi András húsz együtt töltött üzleti év után külön utakon folytatja munkáját.
Széll Tamáséknak nem úgy alakult a karácsony, ahogy tervezték

Széll Tamáséknak nem úgy alakult a karácsony, ahogy tervezték 

Karácsonyra váratlan meglepetést hozott a januári lyoni szakácsvilágbajnokságra, a Bocuse d'Or világdöntőjére készülő magyar csapatnak a Jézuska: dobhatták a kukába addigi koncepciójuk egy fontos elemét, a faszenes grill használatát, és indulhatott az újratervezés...

Próbára tették a Michelin csillagos séfet 

A Konyhafőnök séfje nem is tudott róla, hogy az ő ételeit is tesztelte két olasz séf, hogy eldönthessék, melyik a 10 legjobb étterem hazánkban. Persze, a szembesítés sem maradhatott el.

Új pizza-étteremlánc érkezik Magyarországra 

Magyarországi terjeszkedésre készül a világ harmadik legnagyobb pizzérialánca, az amerikai Little Caesars, adta hírül a franchising.hu.

A Starbucks lassan beéri a McDonald's-ot 

Egyre több elemző számol reális forgatókönyvként azzal, hogy a Starbucks hamarosan értékesebb lesz, mint a McDonald's.

Mentes süteményújdonságok a Zsolnayban 

Három új, cukor- és lisztmentes süteményt mutattak be a Radisson Blu Béke szálloda Zsolnay Kávéházában január 6-án, mindegyik más-más történetet rejt magában: a varázslatos Cassiopeia, a megújult Béke desszert és a legújabb tortaszelet, a Zsolnay-Lúdláb. A kávéház minden évben előrukkol egy újabb desszertsorral, 26 süteményt kínálnak, és ennek mintegy fele valamitől „mentes”.

Jamie Oliver-t is elérte a Brexit 

A Brexittel magyarázza Jamie Oliver, az ismert angol sztárséf, hogy miért zárja be több olasz éttermét a szigetországban. Hat étterme esik áldozatul a Brexitnek - írja a Bloomberg híre alapján a hvg.hu.

Itt a NAV útmutatója az éttermi ÁFA-szabályok alkalmazásához 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján tett közzé egy útmutatót azzal kapcsolatban, hogy hogyan kell a gyakorlatban alkalmazni az új éttermi ÁFA-szabályokat.

Budapesti éttermek és butikhotel a New York-i legfrissebb toplistán 

Megjelent a The New York Times online kiadásának a "52 Places to go in 2017”, azaz “52 hely, ahová el kell menned 2017-ben” című cikke, amelyben a világ számos izgalmas helyszínei közül 50. helyen javasolják Budapestet, és több budapesti vendéglátóhelyet is kiemelnek a szerkesztők.

Bíró Lajosék tizenkilencre húztak egy lapot 

Néhány hete bezárt, hogy teljesen megújult külsővel, nagyobb konyhával és bővebb kínálattal újranyithasson a Belvárosi Piac egyik híresen jó egysége: Bíró Lajos A Séf Utcája elnevezésű profi etetőhelye.

Versenyben az otthoni és az éttermi étkezés a „gyomrok részesedéséért” 

Étteremben nálunk száz megkérdezett közül tizennyolcan esznek hetenként legalább egyszer vagy többször. Száz magyar fogyasztóból további tizenhárom havonta kétszer-háromszor étkezik otthonán kívül, tizenkettő pedig egyszer. Így a vendéglátóhelyek komoly versenyt támasztanak az élelmiszer-kiskereskedőknek és gyártóknak a fogyasztók „gyomor részesedéséért” és pénzéért folyó versenyben. Többek között ezt állapítja meg a Nielsen hatvanegy országban, köztük Magyarországon végzett felmérése. 

Trump étterem nyílt Irakban 

Donald Trump az Egyesült Államok újonnan megválasztott elnöke, akinek ünnepélyes beiktatása január 20-án lesz. Egy iraki vendéglős pedig gondolt egyet - és róla nevezte el most megnyitott éttermét, ahol kizárólag egyféle halfogást kínál.

McDonald’s nyílt a Vatikán tőszomszédságában 

Hiába tiltakoztak többen is a gyorsétterem nyitása ellen, szombat óta zavartalanul működik a hely, több bíboros lakásával egy tömbben.

Egyetlen ábrán az éttermi ÁFA szabályai 

Nem könnyű eligazodni az új éttermi ÁFA-szabályok útvesztőjében, de egy könyvelőiroda által készített hasznos ábra segítséget nyújt ebben.

Ha megkóstolod ezt a burgert, akkor jöhet az újratervezés 

Elérkezik az ember életében a pillanat, amikor rádöbben, amit eddig burgerként evett, az csak gyenge utánzata volt annak, amilyen valójában lehet egy burger. Legalábbis, ha betévedsz Bobby Flay egyik Burger Palace nevű etető helyére, és eléd teszik a rendelt húspogácsát, elég csak rávetned egyetlen pillantást, már abból látszik, hogy ez egy másik burger, nem az, amit eddig annak ismertél.

A harcsa lett a 2017-es év hala 

A harcsa az év hala 2017-ben - közölte a Magyar Haltani Társaság.

Pizza 2000 dollárért? Ez vicc? 

Egy New York-i felkapott étteremben, Manhattan déli részén, az Industry Kitchenben (Ipari konyha) 2000 dollárért lehet pizzát rendelni. Igaz, nem mindennapit: 24 karátos, ehető aranypelyhek díszítik, libamáj, szarvasgomba és kaviár van még a nyolc szeletre vágható tészta tetején.

„Minőségi Magyar Hal" tanúsító védjegyet vezetne be a kormány 

Növelni kellene a halfogyasztást Magyarországon, mivel a hal az egyik legegészségesebb étel - mondta Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Milyen desszertbort tegyünk a karácsonyi asztalra? 

Szinte elképzelhetetlen az ünnepi asztal valamilyen természetes édes bor nélkül, legyen az aszú, szamorodni, késői szüret vagy jégbor. A Pince Művek válogatása nagyszerűre sikeredett. A felsorolt desszertborok ugyanis különbözőképpen készülnek, de ami biztosan közös bennük: természetesen édesek, s ha jól sikerülnek, koncentráltan gyümölcsösek, illatosak, gazdagok.

Széll Tamás: Mindig nagy dolgokról álmodtam! 

Januárban újabb mérföldkőhöz érkezem. Alig várom, hogy megtörténjen! - hallhatjuk a filmben Széll Tamás magabiztos szavait, mely a budapesti döntő megnyerésének meghatározó pillanataitól a felkészüléssel járó megpróbáltatásokat és az örömteli várakozást örökíti meg.

Jókuti András lesz a Bocuse d'Or helyszíni műsorvezetője 

A TMC Group Facebook-oldala számol be róla, hogy magyar műsorvezetője lesz a világ legfontosabb szakácsversenyének, Jókuti András, a nemzetközileg is jegyzett Világevő blog szerzőjének személyében, ugyanis ő a lyoni Bocuse d'Or első számú házigazdája.

Az év legtrendibb hazai pezsgői 

Sokszor az utolsó pillanatokra marad az ünnepi pezsgővásárlás, holott, ha időben ébredünk, és nem a sarki boltban vesszük meg a koccintanivaló bubis italt, a kellemes együttlétet megalapozó különlegességekkel lephetjük meg barátainkat a Pince Művek szerint.

Adventi gasztroforradalom a Bazilikánál 

Magyarország legjobb gasztro fotósát, Szendeff Lőrincet is megihlette az Adventi Ünnep a Bazilikánál street food fesztiválja. A vásáron olyan neves kiállítók ételei találhatók, mint a Zing Burger, a KIOSK, a Szegyház, a Fish & Chips, a Budaörsi Halpiac vagy a Post Bistro, melyekhez DiVino forralt bort, gyümölcsös Finlandia vagy Unicum aszalt szilvás forró koktélokat is választhatnak az odalátogatók.

Csókod megrészegít 

Mintha csak a smink része volna, egy pohár bor alkalomadtán mélyen vörös tónust kölcsönözhet fogyasztója ajkának. Egy koreai cég ezen a tényen felbuzdulva létre is hozta a borrúzst.

Adj nevet a bornak! 

Nyolc budapesti borbár, egy szekszárdi pince, egy borkereskedés és egy bormédium összefogásából születik az a kékfrankos bor, amellyel a kezdeményezés résztvevői a Kárpát-medence egyik legfontosabb szőlőfajtájára szeretnék felhívni a figyelmet.

Úszhat a kubai rumban Csehország 

Szokatlan módon törlesztené Kuba adósságát Csehország felé: a híres kubai rummal – tájékoztat az Index.

Macaron workshop, kanapé szendvicsek a Ritz-Carltonban 

A Ritz-Carlton Budapest új gasztrokoncepcióval indul neki az ünnepi forgatagnak: ikonikus festett üveg kupolája alatt folyton változó gasztronómiai programokat kínál ezentúl karácsonyig mind vendégeinek, mind az utcáról hozzájuk betérőknek.

Védjegyet kap a magyar hal 

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) védjegy bevezetésével tenné népszerűbbé a halfogyasztást Magyarországon – írja szerdai számában a Magyar Idők, amely arról is beszámol: a tervek szerint az első védjegyes halak és feldogozott termékek jövő karácsonykor kerülhetnek a piacra.

Jelöletlen halat fogtak a NÉBIH halőrei 

Két étteremben összesen mintegy másfél mázsa jelöletlen, így ismeretlen eredetű halat és haltermékeket semmisített meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Állami Halőri Szolgálata.

Most már tényleg itt a karácsony: az Auguszt bejglije rá a biztosíték 

A budai Fény utcai Auguszt Cukrászdában az idén is a hagyományoké, a klasszikus, monarchiabeli süteménykultúráé a főszerep.De a tuti befutó bejglik, karácsonyi kekszek, sütemények és szaloncukrok mellé idén felsorakozott a málnás pisztáciáskenyér, a csokis fatörzs és a trópusi kenyér passion fruittal - a feleség, Ibolya új kedvencei, amelyeket utazó sütemények néven Franciaországban tanult egy neves cukrászműhelyben.

Sör mi több: párosan szép az ünnep 

Káposztától édességig minden ünnepi fogáshoz társítható a sör. A sör-étel párosítás alapjai könnyen elsajátíthatóak. A Sör mi több sörgasztronómusa, Vásárhelyi István ünnepi ajánlót készített, amiből ihletet meríthetünk.

Tippeljen! Evett-e zserbót Gerbeaud Emil? 

Konyhamalac címmel jelent meg a Vinkó József újságíró, szerkesztő, műsorvezető hetvenöt gasztrotörténeti tárcát, kritikát tartalmazó, legújabb kötete, amelyből kiderül, miért barátfüle a barátfüle, ki készített először vargabélest, kiről nevezték el a székelykáposztát vagy a Rákóczi-túróst, honnan jön a léhűtő elnevezés és kik a sörkoptatók.

Bocuse d'Or: Sportpszichológus segít a magyar csapatnak 

A korábbiakhoz hasonlóan sportpszichológus segítségével is készül a magyar csapat a Bocuse d'Or januári világdöntőjére - mondta el a Bocuse d'Or Akadémia elnöke az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Halászléhez lágert, pulykához barna sört 

Káposztától édességig minden ünnepi fogáshoz társítható a sör. A sör-étel párosítás alapjai könnyen elsajátíthatóak. A Sör mi több sörgasztronómusa, Vásárhelyi István ünnepi ajánlót készített, amiből ihletet meríthetünk.

Pop-Up Ízelítő a gasztroforradalom jegyében 

Egészen új kezdeményezéssel, egy egyedülálló gourmet kóstolóval robbant be a hazai gasztronómia világába Tóth Edit.

A legjobb méz 2016-ban 

A 9. Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztiválon hirdették ki a fajtamézek versenyének eredményét és az idei év legjobb mézét.

Az Újfehértói Fürtös Meggy elnyerte a HÍR védjegyet 

A Hagyományok – Ízek – Régiók (HÍR) védjegyhasználatát elnyerte az Újfehértói Fürtös Meggy, mely már 1961 óta ismert, amiből a Zsindelyes Pálinka Zrt közkedvelt zászlós pálinkája készül.

Kihirdették a Magyar Sommelier Szövetség 2016-os díjazottait 

Kovács Nimród bortermelő, Tálos Attila borkereskedő, Bíró Lajos séf, Mészáros Gabriella borakadémikus, oktató Cseh Gábor borszakíró nyerte el Magyar Sommelier Szövetség (Masosz) 2016-os Par Excellence díjait.

Ez a vodkamárka minden izlandit név szerint köszöntött 

Facebook Live videóban köszöntötte az izlandi Reyka Vodka az izlandi embereket karácsony alkalmából.

Széll Tamásék bisztrót nyitnak a Hold utcai Piacon 

Amint lezajlik január végén a franciaországi Lyon-ban a Bocuse d’Or döntő, Széll Tamás és párja, Szulló Szabina utána sem tétlenkedik, mert nagy fába vágták a fejszéjüket: 2017 februárjában saját vendéglátóhelyet nyitnak a fővárosban, a belvárosi Hold utcai Piac földszintjén.

Igen, ilyen is van: újhullámos sütik boltja 

Körtés-fekete teás torta, wasabis macaron, almás-fahéjas chia puding, citromos-marcipános keksz, málna-rózsa szörp – csak néhány azok közül az újhullámos édességek közül, amelyek a frissen megnyílt I Love Kex cukrászda kínálatát alkotják. A különleges ízkombinációkkal készült torták, kekszek, cake pop-ok és számos más édesség mintegy fele cukor-, glutén- és laktózmentes.

30 szakács 30 alatt 

Évbúcsúztató Business Klub rendezvényünk igencsak rendhagyóra sikeredett, hiszen ezúttal nem voltak szakmai előadások, nem a jól megszokott mederben zajlottak az események.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!