Íme a SopronFest gourmet kínálata

Íme a SopronFest gourmet kínálata 

Május 11. és 17. között Sopron 12 étteremében és vendéglátóhelyén huszonhét gourmet program várja a vendégeket.
Készül az Ország Söre, jöhet az Országos Csapfoglalás

Készül az Ország Söre, jöhet az Országos Csapfoglalás 

Elrajtolt az az országos online szavazás, ahol a hazai sörrajongók eldönthetik, hogy milyen egyedi, újonnan megalkotott recept alapján készüljön el az Ország Söre.
A Mellow Mood Hotelsnél folytatja munkáját a híres séf

A Mellow Mood Hotelsnél folytatja munkáját a híres séf 

Varju Viktor „Vili” több, mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik a vendéglátásban, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia tagja.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
A SVÉT csapata ezzel a Michelin-ajánlásos étteremmel bővült

A SVÉT csapata ezzel a Michelin-ajánlásos étteremmel bővült 

Csatlakozott a minőségi vidéki vendéglátóhelyeket tömörítő SVÉT közösségéhez a Tokaj-hegyaljai Bobajka Étterem & Kávézó.
Zajos sikert arattak a badacsonyi borok

Zajos sikert arattak a badacsonyi borok 

A Badacsonyi borvidék legnagyobb szabású eseménye tizenharmadik alkalommal költözött Budapestre egy napra és újra hatalmas sikert aratott.
Korhatárhoz kötnék az energiaitalok fogyasztását

Korhatárhoz kötnék az energiaitalok fogyasztását 

Két parlamenti képviselő benyújtotta az energiaitalok 18 éven alattiaknak való eladását tiltó törvényjavaslatot az Országgyűléshez.
Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Törzshely a Pesti Broadway-n 

Március 23-a este, egyetlen karszalag megvásárlásával részt vehetünk a Színházak Éjszakája összes eseményén.

A magyar csapat magabiztosan bejutott a Bocuse d'Or világbajnoki döntőjébe! 

A norvégiai Trondheimben megrendezett európai válogatón elért kiváló eredménnyel.

Ez a legfinomabb magyar étel a külföldiek szerint 

A TasteAtlas nevű gasztronómiai portál a legjobb magyar ételeket vette górcső alá.

GasztroFok – kulináris körutazás Siófokon 

Idén már három alkalommal is várják a szolgáltatók az érdeklődőket, az első ízutazó hétvége április 12-14. között lesz.

Bővül a Singapore Airlines gasztronómiai kínálata 

A SIA több mint 200 új előételt, főételt és desszertet fejlesztett ki a fedélzeti étkezések bővítésének érdekében.

Luxusra vágyik? Vegyen fagylaltot! 

A frekventáltabb helyeken 600-650 Ft körül várható egy gombóc fagylalt ára

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.

Jön az év első borfesztiválja 

Tökéletes közösségi élmény, tökéletes borokkal, tökéletes hangulatban - Április 6-án ismét Winelovers Grand!

Jelnyelven kommunikáló pincérek, Braille-írásos étlap – a Gundel mindenkié 

Hallás- és látássérültek kapnak mostantól kiemelkedő figyelmet a Gundel étteremben.

Rekordszámú magyar résztvevővel zajlik az idei ProWein 

Közel 40 borászattal, mind a 6 magyar borrégió képviselteti magát az idei ProWein borszakmai rendezvényen Düsseldorfban.

Alapélelmiszerek, amelyek eltűnnének a méhek segítsége nélkül 

Ha a méhek eltűnnének a bolygónkról, nem lenne, ami megtermékenyítené a következő növényeket, gyümölcsöket.

Tíz éve Michelin-csillagos a Borkonyha 

Nem könnyű megszerezni egy Michelin-csillagot, de megőrizni talán még annál is nagyobb kihívás.

A nőké a főszerep az idei Gourmet fesztiválon 

Több mint 100 kiállítóval, köztük 35 étteremmel és 7 cukrászdával várják a közönséget május 24. és 26. között a Millenárison.

Házi készítésű húsvéti sonka a város tetejéről 

Különleges húsvéti meglepetéssel készül az ország legmagasabb pontján frissen megnyílt Virtu étterem séfje, Lendvai Levente.

A magyar Bocuse-csapat két hét múlva az európai döntőn főz 

A budapesti SIRHA kiállítás METRO standján meséltek a sajtó képviselőinek, hogyan készülnek a két hét múlva kezdődő európai válogatóra.

Nagy veszteség érte a Káli-medence gasztronómiáját 

Bezár a környék egyik legkedvesebb színfoltja, az Andriska Pékbisztró. 

Telt ház az idei Árpád Párlat koktélversenyen - jövőre szintet lép a rendezvény 

Minden várakozást felülmúlt a március 4-én megrendezett II. Árpád Párlat Koktélverseny, a jelentkezők száma a magyar koktélversenyek történetében az elmúlt évekhez képest magas volt.

Szűrt víz a vendéglátásban - a jó öreg csapvíz visszatért 

A fenntarthatóság és a környezetvédelem ma már alapvető fontosságú szempont a vendéglátóiparban.

Közeleg az év legnagyobb nemzetközi borszakmai találkozója 

A Hungarian Wine Summit egyedülálló lehetőséget kínál a magyar borászok számára, hogy hazai környezetben építhessék tovább nemzetközi kapcsolataikat.

Günzer Tamás az év bortermelője 

Március első vasárnapján a Marriott Hotelben, egy elegáns gálaebéd keretében átadták a magyar borászok által elnyerhető legrangosabb hazai kitüntetést.

Ebben a pesti étteremben már sírhatunk a pincérek után 

A Mia Valentina néven forgó olasz étteremben találkozhatunk a jövővel, azaz étlap helyett mobilapplikáció segítségével rendelhetünk.

Tavaszköszöntő Gasztrohét a METRO-val 

A hazai gasztronómiát ünneplő héten a METRO és több, mint 500 partnere 5000 Ft értékű éttermi kuponokkal csalogatják a vendéglátóhelyekre a vendégeket.

Budapesten nyit éttermeket a három Michelin-csillagot szerzett spanyol séf 

A közeljövőben két budapesti étteremmel növeli tovább nemzetközi portfólióját. 

Árpád Párlat Koktélverseny a Sirha előnapján 

Második alkalommal kerül megrendezésre a II. Árpád Párlat Koktélverseny, a döntőt hétfőn tartják Budapesten.

Egy hét múlva indul a TASTE BALATON fesztivál 

Családias, egyedi és kis létszámú eseményekre számíthatunk, melyekre érdemes előre foglalni, mert hamar telnek a helyek!

Átalakított budaörsi METRO-áruház: fókuszban a Horeca-vásárlók  

A professzionális vevők igényeinek való megfelelés és a magas hatékonyság voltak a vezérelvei a budaörsi METRO felújítási programjának.

Burger King-nyitás az M1-es autópályánál 

Az M1-es autópálya ácsi lehajtójánál nyílt a Burger King-hálózat 56. magyarországi étterme.

Franciaországban már betiltották, más EU-tagállamok még nem 

Azt, hogy növényi eredetű termékeket húsnéven forgalmazzanak. A francia döntést Gabriel Attal miniszterelnök kedden jelentette be.

Tíz év, hatmillió vendég - ez a Food Truck Show 

A guruló éttermek 2014 óta 1 millió kilométert tettek meg és hozzávetőlegesen 15 millió terméket értékesítettek.

Már lehet nevezni a Chaine Ifjúsági Szakácsverseny nemzeti válogatójára 

Hazai pályán játszható világverseny a tét.

Paradicsomfürdő, narancsok csatája vagy omlett 1500 tojásból 

Gasztrofesztiválok a nápolyi pizza hagyományán át az ízig-vérig mexikói fiesztáig, a rovaroktól a szelleműzésig.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!