Szöllősi Tímea cikkei

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.

Közép-Európa legszebb karácsonyi vásárainak kaleidoszkópja
Közép-Európa legszebb adventi vásárai idén is megnyitják kapuikat, hogy ízekkel, illatokkal, zenével és különleges programokkal varázsolják el az oda látogatókat.

Amadeus: hódít a mesterséges intelligencia és az élményközpontúság
Az Amadeus 2024. november 11-én a Novotel Budapest Centrum Hotelben tartott sajtóeseményén nem csak turizmusban betöltött szerepükről volt szó, de betekintést kaptunk a jövőbeli fejlesztéseikbe és a legújabb utazási trendekbe.

MSZÉSZ Közgyűlés: bemutatták a megújuló Gellért Szállodát
Orbán Ráhel, a BDPST Koncept vezetője az MSZÉSZ 60. közgyűlésén tartott előadásában a Gellért Szálloda felújításáról és a projekt mögötti tervekről beszélt, kiemelve Budapest fontosságát és turisztikai jelentőségét.

Semsei Rudolf: ösztönös irányítás helyett tudatosra van szükség
Az étteremtulajdonos szerint a gondoskodó vezető ismérvei közé tartozik a kollégák iránti szeretet és elkötelezettség.

Történetek és ízek nyomában Szlovénia felfedezésre váró tájain
Szlovénia olyan vidék, amelynek minden szegletében ott van a lélek. Az ország kevésbé ismert régióit bejárva egyszerre elevenedik meg a történelem, és miközben felfedezzük a látnivalókat, magával ragadó emberi és családi történetek is kibontakoznak.

Tisztújítás az MSZÉSZ 60. közgyűlésén: Somlyai Zoltán az új elnök
Fontos döntések születtek a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) éves közgyűlésén.

Visit Hungary: A magyar turizmus növekedési stratégiája és céljai
Az MSZÉSZ LX. Közgyűlésére a budapesti Aquaworld Resort Budapestben került sor, ahol Csendes Olivér, a Visit Hungary vezérigazgatója az esemény második napján tartott előadásában beszámolt a szervezet marketingstratégiájáról és turisztikai céljairól.

Elvarázsolt étterem, fenntartható halgazdaság és az arany elixír
Piran különleges titkainak nyomában jártunk.

Gyógyvizek és történelmi látnivalók: bemutatkozott a Nyitrai-régió
A termálvizek, történelmi emlékek, a borászatok és római kori maradványok mellett egyre népszerűbb a kerékpáros turizmus és a számos kiépített via ferrata útvonalnak köszönhetően a különböző adrenalin túrák.
Megérkezett a világhírű Monet kiállítás - megnéztük
A Van Gogh és a Dalí kiállítások megálmodói ezúttal a Claude Monet immerzív kiállítást hozták el a fővárosi BOK Csarnokba.
Vadmacskák nyomában a Börzsönyben
A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság (DINPI) és a WWF szervezésében a Börzsönyben jártunk, és nem csak egy új erdőgazdálkodási projektbe pillanthattunk bele, hanem az itt nemrég felfedezett vadmacskák életébe is.
A Kúria döntött a turistabuszok felhajtásáról a Várba
Megsemmisítette a Kúria a Budavári Önkormányzat buszbehajtást korlátozó döntéseit.
Megnyílt a Néprajzi Múzeum minden eddiginél nagyobb állandó kiállítása
A 3600 műtárgyat bemutató tárlat október 11-től látogatható.
FATOSZ-konferencia: a vidéki szálláshely-szolgáltatók oktatásáról és képzéséről
A Tokaj-Hegyalja Egyetem és a Budapesti Gazdasági Egyetem elismert szakértői, és iparági vezetők osztották meg gondolataikat arról, hogy hogyan lehetne elősegíteni a vidéki turizmus fejlődését és sikerességét a képzések révén.
Válságban a fesztiválszektor?
Vegyes képet mutat az idei szezon.
Elkezdődött az Ifjúsági Szakács Világbajnokság
A Magyarországon megrendezésre kerülő világversenyen hazánkat idén Nyirkos Patrik képviseli.
Szlovákia ékszerdoboza, ahol nem csak síelni lehet
Donovalyt nem csak télen lehet élvezni, hiszen itt egész évben izgalmas kalandok várnak és a környék számtalan felfedeznivalót tartogat.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
MBH elemzés: merre tart a turizmus?
A külföldről érkezők húzzák a magyar turisztikai ágazatot.
Mindenkiben ott lakik a költő: középiskolásokat vár a legendás kávéház
A budapesti Centrál Kávéház a XIX. században a magyar irodalmi élet központja volt. Most ezt a régi kort és az irodalom akkori nagy alakjait idézi meg legújabb programjával.
Nagy Márton: az idei főszezon minden várakozást felülmúlt
A turizmusért felelős tárcavezető értékelte a nyári időszakot.
MSZÉSZ budapesti régióülés: Somlyai Zoltánt jelölik a Szállodaszövetség következő elnökének
Szeptember 16-án a Mercure-Ibis Budapest Castle Hillben tartotta őszi, tisztújító régióülését az MSZÉSZ fővárosi tagozata.
Lengyelország: a rejtett kincsek és az aktív turizmus hazája
Lengyelország egyre nagyobb erőket mozgósít, hogy megmutassa az ország látnivalóit és még több magyar turistát tudjon az országba csábítani.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Bolladoro: ahol az étel és a kultúra találkozik
A Bolladoro nem csupán kulináris, hanem kulturális programokkal is várja vendégeit.
Íme, a legújabb prémium gin portfólió
A Premium Gin legújabb portfóliójába kaphattunk betekintést.
Új mérföldkőhöz érkezett a Gere család
Gere Attila Pincészete nyerte el az Év Pincészete díjat.
Natúrpark-konferencia: A növekedés általunk ismert kora lejárt, jöhet az újturizmus
A közösségek együttműködését, az elnéptelenedett vidék felemelését, az új környezetpolitikai célok fontosságát hangsúlyozták és szóba került az újturizmus gondolata is.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén
A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.
Porsche úr, alpesi legelők és kolompoló marhák nyomában
Ausztria mesekönyvbeillő tájain jártunk, és közben meglátogattunk egy izgalmas múzeumot Stuttgartban is.
Az ország húsz legjobb péksége is ott lesz a megújult Kenyérlelke Fesztiválon
Augusztus 20-án új helyszínen és megújult tartalommal, a Magyar Kézműves Kenyér Társaság szervezésében jelentkezik a Kenyérlelke Fesztivál, a kézműves pékszakma legrangosabb hazai összejövetele.
Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni
A Mátra gyönyörű bortermelő vidékén található Ludányi Pincészet tulajdonosával, Ludányi Józseffel beszélgettünk a borászat történetéről és persze borokról.
Új magyar jármű született
Bemutatták az új magyar elektromos midibuszt - a Városligetben tette meg első köreit a bajai gyár fejlesztése.
Így duplázhatná meg Budapest a turisták számát
Budapest képes lehet megduplázni az ideérkező turisták és az általuk itt töltött vendégéjszakák számát, illetve megkétszerezni-háromszorozni a költéseiket a fővárosban.
Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni
A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető
Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel
A 120. születésnapját ünneplő legendás győri szálláshelyen jártunk.
Luxus és elegancia a Balaton partján: Kenese Bay Garden Resort & Conference Hotel
Két és féléves felújítás után közel két hónapja nyílt meg a Kenese Bay Garden, ahol néhány felejthetetlen napot töltöttünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”
Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.
Ha nyár, akkor a tóhoz indulóknál ott a Balatoni Gasztrokalauz
Az idén 48 éves Magyar Konyha a főszezonra ismét olvasói kezébe adja ingyenes balatoni gasztroiránytűjét.
Megkóstoltuk az olaszok kedvenc fagylaltját
Gianni Annoni bemutatta nekünk legújabb fagylaltkínálatát, amelyeket a legjobb alapanyagokból, hagyományos receptek alapján készítenek és a Candy hűtőinek köszönhetően a legtökéletesebb hőfokon kínálnak.
Vízesések, hegycsúcsok és vízi élmények a Magas-Tátrában
Szlovákia a túrázás fellegvára, ahol nemzeti parkok, hegyekkel, tavakkal, barlangokkal és folyókkal tarkított tájak számtalan élménnyel várnak.
TUI 2024: Fedezze fel a legújabb görögországi és ciprusi luxushoteleket
Görögország legnagyobb szállodaláncai mutatták be csütörtökön idei újdonságaikat a TUI szervezésében hazai utazási szakembereknek a páratlan panorámával rendelkezdő Sunhill Bisto & Skybárban.
Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”
Legújabb fejlesztéseikről és a hotel bővítéséről Gottwald Szilárddal beszélgettünk.
Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: Dizájn hotel a tó közepén
Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023.évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
A 130 éves Gundelben hírességeknek készített ételeket kóstolhat
A Gundel annyi mindenről híres... például ikonikus vendégeiről és a számukra elkészített pazar fogásokról, amelyek közül most egyet életre keltettek.
Turkish Airlines: álljon meg Isztambulban, és fedezze fel!
A szolgáltatást azok az utasok vehetik igénybe, akik Budapestről indítják útjukat és a légitársaság oldalán feltüntetett célországok valamelyikébe utaznak