Szöllősi Tímea cikkei

Izraeli turizmus: mikor jöhet a nagy visszatérés?
Vajon a körülmények továbbra is nehezítik a hosszú távú stratégiák kialakítását? És mit mutat a realitás? A teljes fellendülés még várat magára?

Lengyel-magyar közös kiállítás a Capa Központban
A tárlat 2025. február 13. és március 30. között látható a Capa Központban.

A tél legmenőbb sportja, amit mindenkinek érdemes kipróbálnia
A sífutás egy kihívásokkal teli, mégis élvezetes sport, amelyet bármely életkorban el lehet kezdeni.

MISZ: érdekvédelem és szakmai kapcsolatok bővítése
Összefoglaló a Magyarországi Idegenvezetők Szövetségének Közgyűléséről.

Bemutatkoztak a Maldív-szigetek luxusüdülőhelyei
Változatos turisztikai kínálattal várják a közép-kelet európai turistákat.

Nagy Szabolcs: Egy szalontüdő és egy töltött káposzta is lehet izgalmas
A tradíciók tisztelete és a kreativitás ötvözése áll Nagy Szabolcs séf konyhájának középpontjában.

Lovak, fenyőméztetű, hasra esés és egy új szerelem – élmények Salzkammergutban
Kipróbáltuk, belehúztunk és imádtuk a téli sportokat!

A világ legidősebb szőlőtőkéje, titkos alagút a város alatt és egy ezeréves vár
Téli városnézés Szlovéniában – síelés előtt vagy után.

Itt csak magunkra és a társunkra számíthatunk – interjú Esther Horvath fotográfussal
Esther Horvath sarkvidéki fotográfus képein nem csak emberi történetek kelnek életre, hanem azok a különleges pillanatok is, amelyek sehol máshol nem történhetnének meg.

Felfedeztük Szlovénia síparadicsomait
Szlovénia nem csak a túrázók és a kirándulók édenkertje vagy a vadvízi evezések páratlan helyszíne, hanem a téli sportok szerelmeseinek is egy valóságos paradicsom.
Növekszik a halfogyasztás Magyarországon
A METRO Gasztroakadémián rendezett eseményen hangsúlyozták a magyar halak kiváló minőségét, egészségügyi előnyeit és környezetbarát jellegét, valamint a hazai halászok fontos és áldozatos munkáját.
A csokoládé, amely pillanatok alatt meghódította a világot
Mi az a dubai csokoládé, és mi az oka annak, hogy mindenki megőrül érte?
Az Iberia bemutatta téli újdonságait
Az Iberia légitársaság a Budapest Airporttal közösen tartott sajtótájékoztatóján bemutatta téli időszakra vonatkozó stratégiájukat és beszámoltak újdonságaikról.
Szezonális finomságok és újragondolt klasszikusok a Kozmo Hotel téli étlapján
A tél közeledtével a Kozmo Étterem új menüje a szezon ízeit és hangulatát idézi, egyaránt kényeztetve a hagyományos és a modernebb gasztronómia kedvelőit.
Maldív-szigetek: esküvők szereplői és a nászutasok paradicsoma
A Visit Maldives által szervezett frissen tartott webinárium keretében betekintést kaptunk a Maldív-szigetek lenyűgöző kínálatába, amelyet kifejezetten esküvők és nászutasok számára kínálnak.
A tradíció és az elegancia világának pezsgő találkozása
A régióról és a champagne készítés hagyományairól Kiszely Katalin a Champagne For You tulajdonosával beszélgettünk.
A pulyka reneszánsza a konyhában
A főzés és étkezés kétségtelenül összehozza az embereket, ezért is volt külön öröm, hogy a Magyar Pulykaszövetség meghívott minket egy közös főzésre a Gallicoop-pal a Chefparade konyhájába.
Szlovák turisztikai workshop volt Budapesten
Először került megrendezésre Budapesten a Szlovák Turisztikai Képviselet workshopja. A 2024. november 25-én, a Courtyard Marriott Hotelben tartott esemény célja Szlovákia turisztikai ajánlatainak bemutatása volt a magyar utazásszervezők és a sajtó képviselői számára.
Champagne For You: ahol az ország legszélesebb pezsgőválasztéka vár
A Champagne For You tulajdonosa, Kiszely Katalin mesélt nekünk, aki a pezsgők szeretetét üzleti vállalkozássá és életérzéssé formálta.
Portugália turisztikai kínálata Budapest szívében
A rendezvényen közel harminc portugál turisztikai szolgáltató mutatta be legújabb ajánlatait, a résztvevők megismerkedhettek a portugál kulturális örökséggel, gasztronómiával, valamint a különböző régiók által kínált élményekkel, helyszínekkel, hotelekkel.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Közép-Európa legszebb karácsonyi vásárainak kaleidoszkópja
Közép-Európa legszebb adventi vásárai idén is megnyitják kapuikat, hogy ízekkel, illatokkal, zenével és különleges programokkal varázsolják el az oda látogatókat.
Amadeus: hódít a mesterséges intelligencia és az élményközpontúság
Az Amadeus 2024. november 11-én a Novotel Budapest Centrum Hotelben tartott sajtóeseményén nem csak turizmusban betöltött szerepükről volt szó, de betekintést kaptunk a jövőbeli fejlesztéseikbe és a legújabb utazási trendekbe.
MSZÉSZ Közgyűlés: bemutatták a megújuló Gellért Szállodát
Orbán Ráhel, a BDPST Koncept vezetője az MSZÉSZ 60. közgyűlésén tartott előadásában a Gellért Szálloda felújításáról és a projekt mögötti tervekről beszélt, kiemelve Budapest fontosságát és turisztikai jelentőségét.
Semsei Rudolf: ösztönös irányítás helyett tudatosra van szükség
Az étteremtulajdonos szerint a gondoskodó vezető ismérvei közé tartozik a kollégák iránti szeretet és elkötelezettség.
Történetek és ízek nyomában Szlovénia felfedezésre váró tájain
Szlovénia olyan vidék, amelynek minden szegletében ott van a lélek. Az ország kevésbé ismert régióit bejárva egyszerre elevenedik meg a történelem, és miközben felfedezzük a látnivalókat, magával ragadó emberi és családi történetek is kibontakoznak.
Tisztújítás az MSZÉSZ 60. közgyűlésén: Somlyai Zoltán az új elnök
Fontos döntések születtek a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) éves közgyűlésén.
Visit Hungary: A magyar turizmus növekedési stratégiája és céljai
Az MSZÉSZ LX. Közgyűlésére a budapesti Aquaworld Resort Budapestben került sor, ahol Csendes Olivér, a Visit Hungary vezérigazgatója az esemény második napján tartott előadásában beszámolt a szervezet marketingstratégiájáról és turisztikai céljairól.
Elvarázsolt étterem, fenntartható halgazdaság és az arany elixír
Piran különleges titkainak nyomában jártunk.
Gyógyvizek és történelmi látnivalók: bemutatkozott a Nyitrai-régió
A termálvizek, történelmi emlékek, a borászatok és római kori maradványok mellett egyre népszerűbb a kerékpáros turizmus és a számos kiépített via ferrata útvonalnak köszönhetően a különböző adrenalin túrák.
Megérkezett a világhírű Monet kiállítás - megnéztük
A Van Gogh és a Dalí kiállítások megálmodói ezúttal a Claude Monet immerzív kiállítást hozták el a fővárosi BOK Csarnokba.
Vadmacskák nyomában a Börzsönyben
A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság (DINPI) és a WWF szervezésében a Börzsönyben jártunk, és nem csak egy új erdőgazdálkodási projektbe pillanthattunk bele, hanem az itt nemrég felfedezett vadmacskák életébe is.
A Kúria döntött a turistabuszok felhajtásáról a Várba
Megsemmisítette a Kúria a Budavári Önkormányzat buszbehajtást korlátozó döntéseit.
Megnyílt a Néprajzi Múzeum minden eddiginél nagyobb állandó kiállítása
A 3600 műtárgyat bemutató tárlat október 11-től látogatható.
FATOSZ-konferencia: a vidéki szálláshely-szolgáltatók oktatásáról és képzéséről
A Tokaj-Hegyalja Egyetem és a Budapesti Gazdasági Egyetem elismert szakértői, és iparági vezetők osztották meg gondolataikat arról, hogy hogyan lehetne elősegíteni a vidéki turizmus fejlődését és sikerességét a képzések révén.
Válságban a fesztiválszektor?
Vegyes képet mutat az idei szezon.
Elkezdődött az Ifjúsági Szakács Világbajnokság
A Magyarországon megrendezésre kerülő világversenyen hazánkat idén Nyirkos Patrik képviseli.
Szlovákia ékszerdoboza, ahol nem csak síelni lehet
Donovalyt nem csak télen lehet élvezni, hiszen itt egész évben izgalmas kalandok várnak és a környék számtalan felfedeznivalót tartogat.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
MBH elemzés: merre tart a turizmus?
A külföldről érkezők húzzák a magyar turisztikai ágazatot.
Mindenkiben ott lakik a költő: középiskolásokat vár a legendás kávéház
A budapesti Centrál Kávéház a XIX. században a magyar irodalmi élet központja volt. Most ezt a régi kort és az irodalom akkori nagy alakjait idézi meg legújabb programjával.
Nagy Márton: az idei főszezon minden várakozást felülmúlt
A turizmusért felelős tárcavezető értékelte a nyári időszakot.
MSZÉSZ budapesti régióülés: Somlyai Zoltánt jelölik a Szállodaszövetség következő elnökének
Szeptember 16-án a Mercure-Ibis Budapest Castle Hillben tartotta őszi, tisztújító régióülését az MSZÉSZ fővárosi tagozata.
Lengyelország: a rejtett kincsek és az aktív turizmus hazája
Lengyelország egyre nagyobb erőket mozgósít, hogy megmutassa az ország látnivalóit és még több magyar turistát tudjon az országba csábítani.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Bolladoro: ahol az étel és a kultúra találkozik
A Bolladoro nem csupán kulináris, hanem kulturális programokkal is várja vendégeit.
Íme, a legújabb prémium gin portfólió
A Premium Gin legújabb portfóliójába kaphattunk betekintést.
Új mérföldkőhöz érkezett a Gere család
Gere Attila Pincészete nyerte el az Év Pincészete díjat.