Gasztro
Mi a Simon's Burger-jelenség? És mi a titkuk?
Erre is van példa a magyar gasztronómiában: a Simon’s Burger Budapestre hozta az amerikai gyorséttermek hangulatát.
Pohárba zárt Balaton
Néhány nappal ezelőtt döntöttek a Balatoni Kör bírái arról, melyik borászatok nedűi felelnek meg az ehhez szükséges kritériumoknak.
Miele a SIRHA 2024 Budapest kiállításon
Alig várjuk, hogy bemutathassuk innovatív, környezetbarát és gazdaságos mosoda- és konyhatechnológia ipari gépeinket!
Egy dédelgetett álom megvalósulása
Az egykori Michelin-ajánlott Baraka tulajdonosa a Klauzál téren nyitotta meg a David’s Kitchen-t.
Balatonfüredre költözik a népszerű csopaki bisztró
A helyszín változik ugyan, de a gasztrokínálat, a vasárnapi ebéd és a sajátos hangulat marad a régi.
Miért válik egyre jelentősebbé az Év Mentes Séfje verseny?
A címben feltett kérdésre a mai világ új generációjának életmódszemlélete a magyarázat.
A kávé- és bárvilág legnagyobb hazai seregszemléje a Millenárison
Február utolsó hétvégéjén tartják a tizennegyedik KávéBár Bazárt, amelynek a Millenáris B épülete, a nagycsarnok ad otthont.
Íme, a világ tíz legrégebbi étterme
Ausztriától kezdve Kínán át, New York-ig, nézzük, melyik az a tíz étterem, melyek kiállták az idő próbáját.
Esszenciák Éve: útjára indul a Budafoki Pincejárat
Folytatva a nyolc éve nagy sikerű eseménysorozatot, 2024-ben március első szombatjától ismét várják a bor és kultúra szerelmeseit Budafokra.
Hat tökéletes reggeli Budapesten
A reggeli nem csupán egy, a napunk indítása szempontjából fontos étkezés: igazi élményforrás és az üzleti, baráti találkozók ideje is lehet.
Részt venne az Év Bortermelője Gálaebéden? Itt az alkalom
A Magyar Bor Akadémia idén is megrendezi az Év Bortermelője Gálaebédjét; idén Günzer Tamás az ünnepelt.
München és New York találkozása a Budai Várban
Házias ételekkel, burgerekkel, sörkerti klasszikusokkal, kézműves sörkínálattal és széles fröccslappal vár Spíler Biergarten a Dísz téren.
Rekordszámú kiállító az idei Badacsony New Yorkban eseményen
A Badacsonyi borvidék színe-java egy emberként megmozdulva március 23-án, szombaton egy napra ismét Budapest egyik legimpozánsabb épületébe költözik.
Michelin-csillagos étterem séfje tanítja egy szegedi középiskola diákjait
Bernard Fournier francia séf, egy olaszországi Michelin-csillagos étterem konyhafőnöke egy Erasmus+ program keretében szervezett workshopon adja át tudását.
Balatonföldváron nyit új egységet a Fricska
100 fő fogadására alkalmas belső térrel, és 1500 nm-es terasszal várjuk vendégeinket közvetlenül az ősfás Balaton parti sétányon.
Varjúgazda Éléskamrája pályázatot hirdet
Magyar kistermelők hazai portékáit keresi a VakVarjú étteremcsalád.
7 arany, 11 ezüst, 12 bronzérem és 7 diploma a magyarok mérlege a stuttgarti IKA Kulináris Olimpián
Hatalmas magyar siker a 2024-es Kulináris Olimpián Stuttgartban.
Nyolc étel, ital vagy szokás, ami a gasztronómiai világörökség része
A listára azok kerülhetnek fel, melyek valamilyen módon irányt mutatnak a gasztronómia fejlődésében vagy egy-egy ország megmásíthatatlan sajátosságait foglalják magukban.
Mesterséges intelligencia csökkenti az ételhulladék mennyiségét a KLM-nél
Így pontosabb előrejelzést kaphatnak a várható fogyasztásról, az első eredmények 63 százalékos csökkenést mutatnak az ételhulladék mennyiségében.
Egy időben, egy helyen: frigyre lépett a GELATISSIMO és az INTERGASTRA szakmai kiállítás Stuttgartban
A Horeca-területről érkező látogatók körében osztatlan elismerést aratva.
Valentin-nap a Matild Palotában?
A 6 fogásos, különleges vacsora után a tetőterasz titokzatos luxusbárjában lehet majd nézni a csillagos eget.
Pékné, Jóasszony, Udvarmester vagy Dubarry - tudja, mit takarnak az étlapokon jelzett elkészítési módok?
Kattintson, mert a gasztrokulturális alapműveltséghez hozzátartoznak ezek a kifejezések is!
A jövő héten Eger Wine Meetup
A kétnapos szakmai konferencia hű marad a tavaly elindított megújuláshoz.
Konferencia a fenntartható gasztroturimus jegyében
A szervezők célja egy diskurzus a nagyobb térségünket lefedő nemzetközi együttműködésről a fenntartható turizmus közös fejlesztése érdekében.
A Rizling Generáció arculattervezőt keres
Egységes borvidéki arculat kialakítására írt ki pályázatot a Balatonfüred-Csopaki Borvidék.
Felelős étkeztetés az Air France járatain
A havonta megújuló termékeket elegáns ételdobozban szolgálják fel és különleges bor- és pezsgőválaszték egészíti ki.
5 gastropub a Ráday utcában, ahol kultúrát is fogyaszthatunk
Itt még van olyan hely, mely 1993 óta folyamatosan üzemel.
Női séfekre épít a legendás pezsgőmárka, magyar résztvevő is szerepel a programban
A Veuve Clicquot Solaire Tables idén indítja két éves közép-európai programját, méghozzá összesen öt ország részvételével.
Ebédmenü luxuskivitelben
Ezt kínálja idei újdonságként a Spago Budapest, ahol ebédidőben teljesen más élményben lesz része a vendégeknek, mint az esti vacsora mellett.
Kedves, családias és még jól is főznek: ismét nyitva a VakVarjú Buda
Ismét kitárta szárnyait vendégei előtt a Vakvarjú Buda.
Bécsben is elérhető a budapesti croissant-mennyország
A pesti és a budai egység sikerén felbuzdulva Bécsben nyitja új üzletét a Freyja, Budapest első igazi croissant-péksége.
HR-igazgatóváltás a magyarországi Tesconál
Új HR-vezetőt nevezett ki a Tesco Magyarországon.
Télen sör? E helyen most először
Két napon át tartó korlátlan sörkóstoló a Várkert Bazárban.
Furmint Február Nagy Kóstoló több mint nyolcvan pincészet boraival
Magyarország és a Kárpát-medence számos borvidékéről érkeznek kiállítók a 14. Furmint Február Nagy Kóstolóra.
Kiderült, ki az Év Vendéglőse 2023 díjazottja
A soproni Erhardt Étterem, Panzió és Kézműves Pékség tulajdonosának,. Erhardt Zoltánnak ítélték oda a rangos elismerést.
Toszkána a firenzei reptér tetején terjeszkedik
Nemrégi mutatták be a firenzei Amerigo Vespucci repülőtér új nemzetközi termináljának látványterveit.
Idén négy napig tart az Avasi Borangolás
Az idei tavasz ismét elhozza (nem csak) a miskolciaknak a környék legunikálisabb borgasztronómiai rendezvényét.
Magyar siker a fagylalt világbajnokságon
Bronzérmes lett és a dobogó harmadik fokára állhatott fel a magyar cukrász csapat a Gelato World Cup-on.
Országos első hely, arany- és bronz minősítések a World Gin Awards-on
Új sikerek a Mrs Millicent gin háza táján.
Öt különleges hangulatú kávézó az Andrássy úton
Míg elsétálunk az Oktogontól a Hősök teréig, a legváltozatosabb hangulatú, hívogató kávézók között válogathatunk.
Nestlé - Tesco CSR-együttműködés
Tizenhat millió forintot gyűjtöttek össze a Magyar Élelmiszerbank Egyesület részére.
„A főszezon is kezd a hétvégékre korlátozódni”
Dél-balatoni gasztronómiai évértékelő Szikra Gabriellával, A Konyhám Stúdió 365 séf-tulajdonosával.
Rénszarvas és némi égetett szesz is terítékre kerül a következő Bocuse d’Oron
A magyar csapat már csak Trondheimre koncentrál.
Tavaly csökkent a magyarországi sörfogyasztás
Tavaly 10 százalékkal, évi 6,006 millió hektoliterről 5,4 millió hektoliterre esett a hazai sörfogyasztás.
5 balatoni gasztrocélpont hétvégi kiránduláshoz
Összeállítottunk egy listát azokról a helyekről, programokról, ahol garantáltan finom ételek mellett melegedhetnek fel a fagyos élmények után.
Hiányzik a hütte-hangulat? Íme, az 5 legjobb gőzgombóc-lelőhely Budapesten
Az alpesi hütték méltán kedvenc fogása az utóbbi években beférkőzött a budapesti vendéglátóhelyek kínálatába is.
Bezár a világ legszebb McDonald's étterme
Étteremátalakítási programja utolsó állomásaként, a hazai McDonald’s fél évre bezárja a Nyugati téri Mekit.
Öt hívogató gasztrokuckó a téli Városligetben
A téli Városliget a nemzetközi színvonalú kiállítások mellett számos kikapcsolódási lehetőséget tartogat - és remek kávézókat, ahol felmelegedhetünk.