Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája

Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája 

 A kezdeményezés idén még több pizzériával/étteremmel folytatódik - az ország számos pontján. 
Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny

Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny 

Tokaji borok bizonyultak a legjobbnak a 3. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.
Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus

Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus 

A Spirit Tourism egy gyorsan fejlődő ágazat, ami lehetőséget kínál a helyi turizmus növekedésére, ezáltal munkahelyek teremtésére és a helyi gazdaságok fellendítésére.
Stratégiai partnerség egy rummal?

Stratégiai partnerség egy rummal? 

Bizony, a mai világban ez nagyon is megtörténhet. Hiszen az imént jelentették be, hogy a FLAVA Kitchen & More lett az Eminente rum márka első hazai képviselője.
Luxuscikk lett a körte

Luxuscikk lett a körte 

A legfeltűnőbb jelenség hosszú távon a terméspotenciál csökkenése. 
Idén is megrendezik az egyik legkedveltebb őszi eseményt

Idén is megrendezik az egyik legkedveltebb őszi eseményt 

A Mecseknádasdi Szőlő- és Bortermelők Egyesülete és a Pécs-Mecseki Borút Egyesület idén is megrendezi a Pécsi Borvidék egyik legkedveltebb őszi rendezvényét, a Mecseknádasdi Bor-Barangolót .
Világszínvonalú csokoládé készül Budapesten

Világszínvonalú csokoládé készül Budapesten 

Egyesével válogatott, tökéletes kakaóbabok Venezuela, Nicaragua, Tanzánia és Madagaszkár egzotikus termőterületeiről, ritka és egyedülálló ízvilág, high-tech, mégis manufakturális eljárások, és a mindezt megalapozó, sok évnyi kutatás.
Bezár a Várkert Bisztró

Bezár a Várkert Bisztró 

Nem a budai topvendéglátóegységről van szó, hanem a gyulai Várfürdőnél lévő bisztró zár be napokon belül.
Hamarosan Food Truck Show

Hamarosan Food Truck Show 

A Vámház körúton ünnepelnek a mozgó éttermek.
Olasz csúcsgasztronómia, szuperprémium italok, hamisítatlan itáliai hangulat

Olasz csúcsgasztronómia, szuperprémium italok, hamisítatlan itáliai hangulat 

Ilyen volt a a Balaton Wine&Gourmet fesztivál Veszprémben, a nyárt búcsúztató utolsó hétvégén.

Indul a pályázat vidéki kávéházaknak és speciális vendéglátóhelyeknek 

Egymilliárd forint értékű támogatást hívhatnak le vidéki kávéházak és alkoholmentes italokra specializálódott vendéglátóhelyek.

Itt az új magyar szőlőfajta? 

Elismerést kapott a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Georgikon Campusán nemesített szőlőfajta.

Bolladoro: ahol az étel és a kultúra találkozik 

A Bolladoro nem csupán kulináris, hanem kulturális programokkal is várja vendégeit.

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.

Ciberézés, öregítés és Szatmár "fekete aranya" Tatán 

Bemutatják Szabolcs-Szatmár Bereg gazdag ízvilágát.

Szép üzenettel készítettek filmet a történelmi étteremről - komoly elismerés a jutalma 

A legjobb három közé választották egy rangos filmfesztiválon a Gundel Étterem jelnyelvi kommunikációt bemutató alkotását.

Ismét topséfek választják ki a világ legjobb fiatal tehetségét 

Bejelentették a S.Pellegrino Young Chef Academy verseny 2024-25 nemzetközi zsűrijének névsorát.

Három héttel korábban kezdődött a szüret ezen a szőlőbirtokon 

Az aszályos időjárás ellenére jó termésre számít Benesch Antal főborász.

Íme, a legújabb prémium gin portfólió 

A Premium Gin legújabb portfóliójába kaphattunk betekintést.

Olaszországban már hódít a vegán Nutella 

Vajon ugyanazt az ízt és állagot kínálja, mint az eredeti?

Rovarok és romlott ételek: bezártak egy kecskeméti éttermet  

Aggasztó körülményeket látva elrendelték a bezárást.

Különleges bemutatóra készül a Meki 

Ingyenes koncertekkel és a McDonald’s történetében is egyedi meglepetéssel ünnepel a Nyugati téri Meki.

Olívaolaj-válság: egekben az árak, sok a hamisítás 

A hőhullámok és a szárazság megtette hatását az elmúlt években és megbénította az olívaolaj-termelést.

Közel negyven borászat a Budafoki Borfesztiválon 

Csaknem negyven borászat, valamint helyi és országos ismertségű művészek, nemzetiségi műsorok és gyerekzenekarok is várják a családokat a Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon szeptember 6. és 8. között.

Megvan az ország legjobb Sauvignon Blanc-ja 

A Haraszthy Pincészet Sauvignon Blanc-ja 90 pontot kapott, és ezzel nemcsak Etyek legjobb fehérbora, hanem az ország legjobb sauvignon blanc-ja is lett.

Elkészült Badacsony egyedülálló bora 

Szintén kuriózumként, a borrajongók legnagyobb örömére a napokban került első alkalommal forgalomba a limitált mennyiségű 2017-es évjáratú Kéknyelű Magnum is.

Franciaország idén elbukja a világ vezető bortermelője címet 

Úgy 13 százalékos csökkenést jeleznek a szakemberek, ami nem is olyan nagy gond, hiszen a világon mindenütt érezhetően szűkül a kereslet a borok iránt.

Új mérföldkőhöz érkezett a Gere család 

Gere Attila Pincészete nyerte el az Év Pincészete díjat.

Gordon Ramsay egyik csúcsszakácsa az életéért küzd 

A Gordon Ramsay és Marcus Wareing alatt dolgozó csúcsszakács az életéért küzd, miután megtámadták a Notting Hill karnevál közelében: gyilkossági kísérlet miatt letartóztatják a 31 éves férfit.

White Raven Skybar: a hollók után most rárepültek egy fantasztikus borsorra 

Magyar borkülönlegességek és a Halimba Crystal kelyhek bemutatójára szólt a meghívás a város tetejére. És az időjárás is kegyes volt a tájékoztató idején - káprázatos panoráma tárult elénk a Vár-beli program alkalmával.

Felmérés: mást és másképp isznak a mai fiatalok 

Az MSZSZT információgyűjtése szerint az idei sportközvetítés-nézők tudatosan, visszafogottan isznak, és a hűsítőkkel kevert alkoholos italokat preferálják – valamint, hogy együtt lehessenek.

Limitált kiadású kávékülönlegességek a népszerű kávémárkánál 

Visszatérnek az ősz kedvenc ízei: a Pumpkin Spice Cake és a Maple Pecan.

Újragondolt stílusban ismét nyitva Szeged egyik kedvelt helye 

Szűk két év után ismét megnyitotta kapuit az újjávarázsolt és újragondolt Tiszavirág – kávézó, étterem és ezernyi élmény egy helyen!

Hamarosan Borfesztivál a Budai várban 

Egyre növekszik a kiemelt, extra szolgáltatást igénylő vendégek száma.

A designdíjak Oscarját kapta egy hazai pincészet palackjainak címkecsaládja 

Red Dot-díjas lett a Pátzay Borbirtok új címkecsaládja.

Bajban Berlin fine dining éttermei 

És ez figyelmeztető jelzés lehet a magyarországi, szintén csúcskategóriás vendéglátóhelyek számára is.

A Tojásszövetség szerint túl alacsonyak a tojásárak 

Állítólag az elmúlt időszakban annyit csökkent az étkezési tojás ára, hogy az már veszélyezteti a termelés fenntarthatóságát.

Ez hozzánk is begyűrűzik: egekben az olívaolaj termelői ára a spanyoloknál 

Az elmúlt évek hőhullámai és a brutális szárazság megbénították Spanyolországban az olívaolaj-ipart.

Kovács Lázár bevette pizzáival a Svábhegyet (is) 

A népszerű televíziós séf és műsorvezető Budapest egyik menő hegyi célpontján nyitott új vendéglátóhelyet.

Nagy SVÉT találkozó Tatán 

Összesen 35 étterem, 20 borászat, több kézműves termelő és termelői közösség lesz jelen.

A Starbucks új vezére magángéppel jár majd dolgozni 

Ennél "környezetbarátabb" megoldást nem is választhatott volna.

Ősszel is látogatható a Viadukt Bár 

A kultúra és szórakozás nem ér véget: a közösségi tér színes hétvégi eseményekkel készül egészen október 20-ig.

Hamarosan Magyar Bor Napja  

A Magyar Bor Napja - Koccintás 2024 rendezvénysorozat központi eseménye szeptember első hétvégéjén kezdődik.

A legjobb kortárs és progresszív magyar konyhák 2024-ben 

A Dining Guide Top100 Étteremkalauz listázása alapján.

Íme, a világ legértékesebb élelmiszer márkája 

A Brand Finance szerint a 100 legértékesebb élelmiszermárka értéke egy év alatt 4 százalékkal, 268 milliárd dollárra csökkent.

Arculatot váltott a belvárosi bisztró 

Átalakuláson és az újrapozicionáláson is keresztülmentek.

Nehéz helyzetben a Starbucks-lánc 

Az augusztus közepén kinevezett új vezérigazgatónak több problémával is meg kell küzdenie.

Magyar tehetség is szerepel a séf verseny regionális döntősei között 

A kiválasztott fiatal séfek készen állnak arra, hogy bemutatkozzanak a rangos helyi zsűri előtt, megmutatva egyedi elképzeléseiket a gasztronómia jövőjéről.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!