Mi a Simon's Burger-jelenség? És mi a titkuk?

Mi a Simon's Burger-jelenség? És mi a titkuk? 

Erre is van példa a magyar gasztronómiában: a Simon’s Burger  Budapestre hozta az amerikai gyorséttermek hangulatát.
Pohárba zárt Balaton

Pohárba zárt Balaton 

Néhány nappal ezelőtt döntöttek a Balatoni Kör bírái arról, melyik borászatok nedűi felelnek meg az ehhez szükséges kritériumoknak.
Miele a SIRHA 2024 Budapest kiállításon

Miele a SIRHA 2024 Budapest kiállításon 

Alig várjuk, hogy bemutathassuk innovatív, környezetbarát és gazdaságos mosoda- és konyhatechnológia ipari gépeinket!
Egy dédelgetett álom megvalósulása

Egy dédelgetett álom megvalósulása 

Az egykori Michelin-ajánlott Baraka tulajdonosa a Klauzál téren nyitotta meg a David’s Kitchen-t.
Balatonfüredre költözik a népszerű csopaki bisztró

Balatonfüredre költözik a népszerű csopaki bisztró 

A helyszín változik ugyan, de a gasztrokínálat, a vasárnapi ebéd és a sajátos hangulat marad a régi.
Miért válik egyre jelentősebbé az Év Mentes Séfje verseny?

Miért válik egyre jelentősebbé az Év Mentes Séfje verseny? 

A címben feltett kérdésre a mai világ új generációjának életmódszemlélete a magyarázat.
A kávé- és bárvilág legnagyobb hazai seregszemléje a Millenárison

A kávé- és bárvilág legnagyobb hazai seregszemléje a Millenárison 

Február utolsó hétvégéjén tartják a tizennegyedik KávéBár Bazárt, amelynek a Millenáris B épülete, a nagycsarnok ad otthont.
Íme, a világ tíz legrégebbi étterme

Íme, a világ tíz legrégebbi étterme 

Ausztriától kezdve Kínán át, New York-ig, nézzük, melyik az a tíz étterem, melyek kiállták az idő próbáját.
Esszenciák Éve: útjára indul a Budafoki Pincejárat

Esszenciák Éve: útjára indul a Budafoki Pincejárat 

Folytatva a nyolc éve nagy sikerű eseménysorozatot, 2024-ben március első szombatjától ismét várják a bor és kultúra szerelmeseit Budafokra.
Hat tökéletes reggeli Budapesten

Hat tökéletes reggeli Budapesten 

A reggeli nem csupán egy, a napunk indítása szempontjából fontos étkezés: igazi élményforrás és az üzleti, baráti találkozók ideje is lehet.

Részt venne az Év Bortermelője Gálaebéden? Itt az alkalom 

A Magyar Bor Akadémia idén is megrendezi az Év Bortermelője Gálaebédjét; idén Günzer Tamás az ünnepelt.

München és New York találkozása a Budai Várban 

Házias ételekkel, burgerekkel, sörkerti klasszikusokkal, kézműves sörkínálattal és széles fröccslappal vár Spíler Biergarten a Dísz téren.

Rekordszámú kiállító az idei Badacsony New Yorkban eseményen 

A Badacsonyi borvidék színe-java egy emberként megmozdulva március 23-án, szombaton egy napra ismét Budapest egyik legimpozánsabb épületébe költözik.

Michelin-csillagos étterem séfje tanítja egy szegedi középiskola diákjait 

Bernard Fournier francia séf, egy olaszországi Michelin-csillagos étterem konyhafőnöke egy Erasmus+ program keretében szervezett workshopon adja át tudását.

Balatonföldváron nyit új egységet a Fricska 

100 fő fogadására alkalmas belső térrel, és 1500 nm-es terasszal várjuk vendégeinket közvetlenül az ősfás Balaton parti sétányon.

Varjúgazda Éléskamrája pályázatot hirdet 

Magyar kistermelők hazai portékáit keresi a VakVarjú étteremcsalád.

7 arany, 11 ezüst, 12 bronzérem és 7 diploma a magyarok mérlege a stuttgarti IKA Kulináris Olimpián 

Hatalmas magyar siker a 2024-es Kulináris Olimpián Stuttgartban.

Nyolc étel, ital vagy szokás, ami a gasztronómiai világörökség része 

A listára azok kerülhetnek fel, melyek valamilyen módon irányt mutatnak a gasztronómia fejlődésében vagy egy-egy ország megmásíthatatlan sajátosságait foglalják magukban. 

Mesterséges intelligencia csökkenti az ételhulladék mennyiségét a KLM-nél 

Így pontosabb előrejelzést kaphatnak a várható fogyasztásról, az első eredmények 63 százalékos csökkenést mutatnak az ételhulladék mennyiségében.

Egy időben, egy helyen: frigyre lépett a GELATISSIMO és az INTERGASTRA szakmai kiállítás Stuttgartban 

A Horeca-területről érkező látogatók körében osztatlan elismerést aratva.

Valentin-nap a Matild Palotában? 

A 6 fogásos, különleges vacsora után a tetőterasz titokzatos luxusbárjában lehet majd nézni a csillagos eget.

Pékné, Jóasszony, Udvarmester vagy Dubarry - tudja, mit takarnak az étlapokon jelzett elkészítési módok? 

Kattintson, mert a gasztrokulturális alapműveltséghez hozzátartoznak ezek a kifejezések is!

A jövő héten Eger Wine Meetup 

A kétnapos szakmai konferencia hű marad a tavaly elindított megújuláshoz.

Konferencia a fenntartható gasztroturimus jegyében 

A szervezők célja egy diskurzus a nagyobb térségünket lefedő nemzetközi együttműködésről a fenntartható turizmus közös fejlesztése érdekében.  

A Rizling Generáció arculattervezőt keres 

Egységes borvidéki arculat kialakítására írt ki pályázatot a Balatonfüred-Csopaki Borvidék.

Felelős étkeztetés az Air France járatain 

A havonta megújuló termékeket elegáns ételdobozban szolgálják fel és különleges bor- és pezsgőválaszték egészíti ki.

5 gastropub a Ráday utcában, ahol kultúrát is fogyaszthatunk 

Itt még van olyan hely, mely 1993 óta folyamatosan üzemel.

Női séfekre épít a legendás pezsgőmárka, magyar résztvevő is szerepel a programban 

A Veuve Clicquot Solaire Tables idén indítja két éves közép-európai programját, méghozzá összesen öt ország részvételével.

Ebédmenü luxuskivitelben 

Ezt kínálja idei újdonságként a Spago Budapest, ahol ebédidőben teljesen más élményben lesz része a vendégeknek, mint az esti vacsora mellett.

Kedves, családias és még jól is főznek: ismét nyitva a VakVarjú Buda 

Ismét kitárta szárnyait vendégei előtt a Vakvarjú Buda.

Bécsben is elérhető a budapesti croissant-mennyország 

A pesti és a budai egység sikerén felbuzdulva Bécsben nyitja új üzletét a Freyja, Budapest első igazi croissant-péksége.

HR-igazgatóváltás a magyarországi Tesconál 

Új HR-vezetőt nevezett ki a Tesco Magyarországon.

Télen sör? E helyen most először 

Két napon át tartó korlátlan sörkóstoló a Várkert Bazárban.

Furmint Február Nagy Kóstoló több mint nyolcvan pincészet boraival 

Magyarország és a Kárpát-medence számos borvidékéről érkeznek kiállítók a 14. Furmint Február Nagy Kóstolóra.

Kiderült, ki az Év Vendéglőse 2023 díjazottja 

A soproni Erhardt Étterem, Panzió és Kézműves Pékség tulajdonosának,. Erhardt Zoltánnak ítélték oda a rangos elismerést.

Toszkána a firenzei reptér tetején terjeszkedik 

Nemrégi mutatták be a firenzei Amerigo Vespucci repülőtér új nemzetközi termináljának látványterveit.

Idén négy napig tart az Avasi Borangolás 

Az idei tavasz ismét elhozza (nem csak) a miskolciaknak a környék legunikálisabb borgasztronómiai rendezvényét.

Magyar siker a fagylalt világbajnokságon 

Bronzérmes lett és a dobogó harmadik fokára állhatott fel a magyar cukrász csapat a  Gelato World Cup-on. 

Országos első hely, arany- és bronz minősítések a World Gin Awards-on 

Új sikerek a Mrs Millicent gin háza táján.

Öt különleges hangulatú kávézó az Andrássy úton 

Míg elsétálunk az Oktogontól a Hősök teréig, a legváltozatosabb hangulatú, hívogató kávézók között válogathatunk.

Nestlé - Tesco CSR-együttműködés 

Tizenhat millió forintot gyűjtöttek össze a Magyar Élelmiszerbank Egyesület részére.

„A főszezon is kezd a hétvégékre korlátozódni” 

Dél-balatoni gasztronómiai évértékelő Szikra Gabriellával, A Konyhám Stúdió 365 séf-tulajdonosával.

Rénszarvas és némi égetett szesz is terítékre kerül a következő Bocuse d’Oron  

A magyar csapat már csak Trondheimre koncentrál.

Tavaly csökkent a magyarországi sörfogyasztás 

Tavaly 10 százalékkal, évi 6,006 millió hektoliterről 5,4 millió hektoliterre esett a hazai sörfogyasztás.

5 balatoni gasztrocélpont hétvégi kiránduláshoz 

Összeállítottunk egy listát azokról a helyekről, programokról, ahol garantáltan finom ételek mellett melegedhetnek fel a fagyos élmények után.

Hiányzik a hütte-hangulat? Íme, az 5 legjobb gőzgombóc-lelőhely Budapesten 

Az alpesi hütték méltán kedvenc fogása az utóbbi években beférkőzött a budapesti vendéglátóhelyek kínálatába is.

Bezár a világ legszebb McDonald's étterme 

Étteremátalakítási programja utolsó állomásaként, a hazai McDonald’s fél évre bezárja a Nyugati téri Mekit.

Öt hívogató gasztrokuckó a téli Városligetben 

A téli Városliget a nemzetközi színvonalú kiállítások mellett számos kikapcsolódási lehetőséget tartogat - és remek kávézókat, ahol felmelegedhetünk.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!