Bezárás helyett két egységgel folytatja a főváros ikonikus étterme

Bezárás helyett két egységgel folytatja a főváros ikonikus étterme 

Bár az elmúlt hetekben felröppentek hírek az Onyx bezárásával kapcsolatban (erről mi is hírt adtunk), valójában nem is járhatnánk távolabb az igazságtól.
Itt kóstolható a világ legnagyobb tequila-kínálata

Itt kóstolható a világ legnagyobb tequila-kínálata 

A Meximodo több, mint 1000 különböző agavépárlattal várja a vendégeket.
Öt szerethető cukrászda Újbudán

Öt szerethető cukrászda Újbudán 

Tősgyökeres újbudai lakosként megmutatjuk azokat a kisebb-nagyobb cukrászdákat, amelyeket a környékünkön mindig felkeresünk – édes okból.
A bor barátja a mesterséges intelligencia

A bor barátja a mesterséges intelligencia 

A kutatók állítása szerint az algoritmus 100 százalékban megbízható, ami így akár a hamisítás elleni küzdelem során is hatalmas segítség lehet.
Íme, 2024 gasztronómiai trendjei

Íme, 2024 gasztronómiai trendjei 

A The New York Times újságírója átfogó kutatást végzett, hogy összesítse, mit gondol jelenleg a szakma az idei év várható trendjeiről.
Ajánlhatunk desszertnek egy Dior-rózsát?

Ajánlhatunk desszertnek egy Dior-rózsát? 

A parfümjeiről is ismert divatház sikeres kávézó- és étteremláncot is működtet a világ különböző pontjain.
Füstölgő bájitalok, kígyós-békás fagylalt shake és vajsörös forró csoki

Füstölgő bájitalok, kígyós-békás fagylalt shake és vajsörös forró csoki 

A SUGAR! a fentieken kívül nyolcféle süteménnyel és kétféle menüvel varázsolja el az édességimádókat e héten péntektől vasárnapig.
Björn Frantzén legújabb étterme a japandi stílus előtt tiszteleg

Björn Frantzén legújabb étterme a japandi stílus előtt tiszteleg 

A japandi mozaikszó egyre elterjedtebb használata is jelzi, mennyire felfutóban van a skandináv és a japán trendek ötvözése.
Borral bérelt nap a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban

Borral bérelt nap a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban 

Január 25-én BorÉRT konferencia és BorTÚRA a múzeum termeiben.
Íme, 2024 első számú gasztronómiai célpontja

Íme, 2024 első számú gasztronómiai célpontja 

2020-ban érkezett meg a Michelin Guide a szigetországba, legújabb kiadásában már hat étteremnek osztottak csillagot.

Veganuár a felhők felett - receptek az Emirates séfjeitől 

Az Emirates séfjei elárulják a légitársaság vegán menüjének titkát.

Bezár az Onyx - vasárnap tartják az utolsó vacsorát 

A csúcsgasztronómia magyar rajongóinak kedvence meghirdette utolsó gasztroprogramját, amelyre január 7-én kerül sor.

2024-ben is Év Pálinkás Bonbonja verseny 

Az Év Pálinkás Bonbonja verseny védnöke idén is a Magyar Cukrász Ipartestület.

Az év Mentes Séfje kerestetik! 

Az izgalmas szakmai versenyt idén is a METRO Gasztroakadémián rendezik.

Amit mindig is tudni akartál a Törley pezsgőkről, de sosem merted megkérdezni 

A Törley az elkészített pezsgők több mint egyharmadát, borainak mintegy felét exportra szállítja. Azonban ahol piacvezetőnek számít, az több mint meglepő.

Tiltólistán az ukrán méz - de mi van helyette? 

Az Index információi szerint elégedetlenek a magyar mézexportörök, mert a – hazai méhészek védelmében meghozott – ukrán méz behozatalának tilalma kontraproduktívvá vált. Az ukrán méz helyébe ugyanis az olcsó, sokszor hamis kínai méz került. 

Meghirdették a Magyarország étele - Szamos Mátyás Tányérdesszert versenyt 

A nevezéseket a verseny szervezői 2024. január 30-ig várják.

A Magyar Bormarketing Ügynökség tanácsa az ünnepekre 

Azt ajánlják, hogy aki csak teheti, ajándékozzon magyar bort vagy pezsgőt karácsonyra és az új év köszöntésére. Meg is indokolják nekünk küldött közleményükben, hogy miért.

Karácsonykor még a McDonald's-ok is zárva tartanak 

December 24-én reggel 6 órától zárva tart a hazai McDonald's éttermek zöme. A száztizenhárom hazai étterem közül csak kettő lesz nyitva: az Aréna Mallban és a MOM Parkban található üzletek jelentenek ez alól kivételt.

Karácsonyi lakoma elvitelre 

Nagyjából most jött el a pillanat, hogy elszámoljunk magunkkal, az időnkkel és az ünnepig előttünk álló teendőkkel: ilyenkor jöhet jól az alábbi lista, melyben a készen hazavihető, vagy házhozszállítással megrendelhető karácsonyi kedvenceket vettük sorra Budapesten.

Túl a buborékon: pezsgővilág 

A pezsgő az ünnepek nélkülözhetetlen kelléke, sőt, jelenlétével bármilyen alkalmat ünnepivé varázsol. Azonban a pezsgőnek az ünnepek előtt és után is helye van az asztalon. Pezsgő-kisokos - a METRO Nagykereskedelem szakértőinek segítségével. (x)

Szlovéniában az ízlelőbimbók is ünneplőbe öltöznek 

A szlovén ízvilág olyan, mint a szlovén táj: mozgalmas, meglepő és lenyűgöző. A 24 gasztronómiai régió mindegyikének megvannak a maga különlegességei, ám a december az egyik legizgalmasabb időszak Szlovéniában kulináris téren. Ilyenkor nemcsak az emberek szíve, hanem az ízlelőbimbói is ünneplőbe öltöznek, és évszázadok hagyományaos ízei kelnek életre.

Adventi vásárkörkép: a budapesti árak mindent visznek 

Összehasonlítás a budapesti, bukaresti, bécsi, pozsonyi és szegedi, az adventi vásárokon fizetendő árakról.

Gazdag évet zár a Váli Birtok 

Hazai és nemzetközi szinten is kiemelkedő, eredményekben gazdag évet zárt Váli Péter Badacsonyörsön található pincészete, a közel 10 hektáron organikusan gazdálkodó Váli Birtok.

Új gyorsétteremláncot villantott a McDonald’s 

CosMc’s néven debütált az Egyesült Államokban a McDonald’s által indított új gyorsétteremlánc, amely a hírek szerint közel sem a sajtburger duplázására készül. Az üzleti modell célkeresztjében a késő délutáni kávézó forgalom lefölözése és a Starbuck’s-hoz hasonló láncok vevőkörének átcsábítása áll. Íme a CosMc’s 5 kulcseleme.

Kilőtt az Eventrend Group 

A hazai vendéglátás és rendezvényszervezés területén meghatározó szerepet betöltő cégcsoport alapító tulajdonosai, Nagy Gábor és Kőrössy Zoltán összefoglalta az idei év főbb számait, a jellemző változásokat, fejlesztéseket és a HR területén bekövetkezett növekedést is.

Villányi siker a TOP 100 Magyar Bor idei versenyén 

A legjobb cabernet franc lett az országban a villányi Bodor Borászat 2017-es vörösbora  -  a  borászat nyár végén a legjobb cabernet sauvignon címet is megszerezte, ami kivételes eredmény.

Ennyi a forralt bor alkoholtartalma 

A forralt bor a karácsonyi vásárok legkelendőbb itala - sokan úgy isszák, mint a teát, pedig alkoholtartalma egyáltalán nem alalcsony.

Kötelező lesz feltüntetni a mézek származását 

Több mint négy év munkája érett be a hétfői döntéssel, hiszen 2019 novemberében kezdeményezte elsőként Magyarország a mézkeverékek származásjelölési szabályainak szigorítását.

Kedvenc desszertjeink a legszebb kiadásban 

Korábban írtunk már a ZAZIE „újragondolatlanul” merész, hamisítatlan magyar konyhájáról - de nem lehet szó nélkül elmenni Nagy Gergő szemet gyönyörködtető tányérdesszertjei mellett sem.

Hazai alapanyagok a Dorothea Hotel éttermének kínálatában 

Két hónapon át járták a ház éttermének séfjei az országot, hogy megtalálják azokat a helyi termelőket, akiktől beszerzik azokat az alapanyagokat, amelyekből a magyar konyhára alapuló, újragondolt fogásaikat megvalósítják. A szálloda középpontjában, a csupa élő zöld növényerdőben álló Pavilon Restaurant & Barjában kipróbáltuk a ház szezonális ajánlatsorát. 

Egy magyar pezsgő diadalútja Franciaországban 

A Hungaria Rosé Extra Dry egymást követő ötödik évben is aranyérmet nyert a világ egyik legjelentősebb pezsgőversenyén, az Effervescents du Monde-on.

A magyar konyha ünneplése 

15 éves lett a hely, ahol az emberek szeretnek egy kicsit többet enni, kicsit hangosabban beszélni és kicsit több bort megkóstolni, mint egy étteremben általában.

Már Balatonfüreden is vár a Velencei-tó kedvenc bisztrója 

Balatonfüreden nyitja meg második delijét a Velencén már lassan három éve üzemelő Groenk Deli - a nemrég bezárt Mór 24 helyére érkezik a második egység.

Mit esznek a magyarok karácsonykor? 

Ha a karácsonyi menüre gondolunk, elsőként mindannyiunknak a halászlé, a töltött káposzta, a mákos guba és a bejgli jut eszébe. A lehetőségek azonban ennél jóval messzebbre mutatnak. A frissen nyílt VIRTU Restaurant reprezentatív kutatásában annak járt utána, milyenek ételek kerülnek valójában a magyarok asztalára az ünnepek során.

Nem ihatunk akármiből tokaji aszút! 

Az idei AszúDay (december 10) kicsit más volt, mint az eddigiek. Elkészült egy magyar fejlesztésű, kézzel készült borospohár, mely teljesen új, elegáns, kifinomult arcát mutatja meg a világ egyik legjobb édes borának, Tokaj legegyedibb kincsének, az aszúnak. Megérkezett az ASZÚGLASS!

Valami régi, valami új – az újranyitott N28 séfjével beszélgettünk 

Az N28 borétterem egy hosszúra nyúlt nyári szünet után, szeptember közepétől új koncepcióval várja a vendégeket. A gasztronómiai kínálat megalkotását Nagy Szabolcs séfre bízták.

Pop-up pékséget nyitott a Michelin-csillagos étterem 

A karantén alatt már kóstolhattuk Tóth Szilárd, a SALT Michelin-csillagos séfjének kovászos kenyerét, most megint hazavihetjük a SALT-élményt.

A világ legrégebbi skót whisky-je Miskolctapolcára érkezik 

A világ legrégebbijének titulált, véletlenül felfedezett 40 palack skót whisky árverezése december 5-én ért véget. A 8-as számú palackot a miskolctapolcai  Avalon Ristorante nyerte a liciten 18.000 fontért, azaz több mint 8 millió forintnak megfelelő összegért.

Cirque du Matild & Wolfgang Puck ünnepi pulykavacsorája 

A Matild Palota cirkuszi forgataga nem csak a látványról, hanem az ízekről és az illatokról is szól. A luxusszálloda falai között megbújó Spago by Wolfgang Puck Budapest december 1. és 23. között páratlan, háromfogásos ünnepi menüvel készül, mely a szezonális alapanyagok és ízek mesteri kompozíciója. 

Kihirdették az Év Bortermelője 2023 díj nyertesét 

Ma délben kihirdették a magyar borászok által elnyerhető legrangosabb hazai kitüntetés nyertesét. A díj nem egy bor kiváló minőségének elismerését jelenti, hanem a nyertes bortermelő több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményéért, borainak állandó, kiváló minőségéért, azok hazai és külföldi sikereiért, a borszakmáért tett erőfeszítéseiért adományozható.

Magyar pezsgő történelmi sikere 

 Egymást követő ötödik évben is aranyérmet nyert a világ egyik legjelentősebb pezsgőversenyén, a párizsi Effervescents du Monde-on. A történet azonban itt nem ért véget, miután a megmérettetés legjobb tételeit felsorakoztató  TOP 10-es listára is újra felkerült a magyar italkülönlegesség. 

Halászlé-körúton a Dunakanyarban 

A Visit Esztergom kezdeményezésére izgalmas kihíváson vettek részt a Dunakanyar kiemelkedő, közismert éttermei, ahol a zsűrizést a Magyar Konyha magazin vállalta magára.

„Egy étterem akkor jó, ha a vendég bárhol leül egy székre, és úgy érzi, az övé a legjobb hely.” 

A tavalyi Klasszis TopDesign versenyünk győztes tervezője, a Zazie Bistro & Bar belsőépítésze, vezető tervezője, Radnóczy Eszter többek között arról mesél, hogy miért lehet jó egy éttermi design.

Miért járnak télen étterembe a magyarok? 

A magyarok többsége télen legalább egyszer elmegy étterembe, amit leginkább az ízletes ételek, a barátságos helyszín, az udvarias kiszolgálás és egy különleges fogás tesz emlékezetessé számukra – mutat rá A Kert Bisztró és az Opinio piackutató közös, reprezentatív felmérése. A vendégek ilyenkor elsősorban családi és baráti összejövetelekre, randevúkra és céges vacsorákra érkeznek, ahol fejenként általában 5-10 ezer forint közötti értékben fogyasztanak.

Ínyencségek 200 négyzetméteren 

November 28-án hivatalosan is megnyitotta kapuit a BOCCA Gourmet Stories gourmet üzlet a MOM Park Bevásárlóközpont -1. szintjén. A mintegy 200 négyzetméteres üzlet számos ország gourmet különlegességeit forgalmazza, de a kínálat mellett kiemelt hangsúlyt kapnak a gasztronómiai szolgáltatások is.

Kiválasztották „Az Év Szaloncukra 2023” díj nyerteseit 

Idén újra megrendezték civil kezdeményezésként Az Év Szaloncukra versenyt. A megmérettetésre igyekeztek az összes hazai kicsi és nagy gyártót is meghívni. A gyártók szabadon dönthettek az ingyenes versenyen való részvételről.

"Legyen a Horváth-kertben, Budán..." 

A Dobay-cukrászat legújabb egysége nyílt meg december 1-én, pénteken a budai Krisztinaváros szívében. Azon a helyen, amelyet egykor Horváth-kertként ismertek pestiek és budaiak egyaránt.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!