Gasztro

Elindult a fiatalokat megcélzó nyári boros kampány
Június 1-jén a Magyar Bormarketing Ügynökség elindította a fiatalokat célzó országos Buborékok nyara kampányát.

Megkóstoltuk az olaszok kedvenc fagylaltját
Gianni Annoni bemutatta nekünk legújabb fagylaltkínálatát, amelyeket a legjobb alapanyagokból, hagyományos receptek alapján készítenek és a Candy hűtőinek köszönhetően a legtökéletesebb hőfokon kínálnak.

Durrantottak a somlói pezsgőkészítők a világ legrangosabb versenyén
A Kreinbacher Birtok Brut Classic és Prestige Brut pezsgői aranyérmet vihettek haza a 2024-es Decanter World Wine Awards-ról, Londonból.

Életműdíj a villányi borásznak
A most díjazott villányi szakembert a 2017-ben alapított Életmű Díj átadásán családtagjai, a Magyar Bor Akadémia tagjai és barátai köszöntötték.

Szalonnás fagylalt és többezer dolláros nuggets: amerikai mekikben tesztelték az AI-t
A technológia már a kezdetek kezdetén ellentmondásos volt, bár eleinte csak azért aggódott mindenki, hogy a mesterséges intelligencia elveszi majd az emberek munkáját.

Görögnek már a vevők felé a magyar görög dinnyék
Jövő hétvégétől érkeznek a Lidl Magyarország raktáraiba a kizárólag magyar termelőktől és beszállítóktól származó görögdinnyék.

Kiderült, ki a legjobb fagylaltkészítő mester
Fazekas Ádám kétszázhuszonhét ponttal és három koronával ugrott a nemzetközi dobogó legfelső fokára.

Újabb világsztár reklámoz egy HELL-terméket
Először Bruce Willis, majd az olasz szívtipró, Michele Morrone után újabb világsztárt mondott igent a HELL felkérésére.

Cipőt a cipőboltból, BalatonBort a Balatontól!
Június 16-án a tihanyi Balaton Pikniken tartotta a Balatoni Kör a BalatonBor, Hegybor premier rendezvényét. Itt megtudhattuk idén melyik tó körüli pincészetek adják majd a legjobb fröccsbort?

Új visszaváltási megoldások a vendéglátás és a rendezvények számára
Fontos információk az új visszaváltási rendszerrel kapcsolatban.
Bezárt a Rutin Budaörsön
Pallag Dávid alapító-tulajdonos videóban mesélt a helyzetről.
Exkluzív csúcsgasztronómiai találkozó a Bükk lábánál
Borsod vármegyébe érkezik a legendás Thummerer Pincészet országjárása.
Csányi Sándor pincészete nem tud kikeveredni a veszteségből
Utoljára 2020-ban volt nyereséges a cég, bár akkor is mindössze 3,3 milliós profitot könyvelhetett el.
További magyar sikerek a rizlingek világbajnokságán
A Gottwald családi pincészetének két olaszrizling bora is arany, illetve platina értékelést kapott a rangos Grow du Monde versenyen.
Változik a Frei-koncepció: könyvesboltok ölelése helyett önálló kávézók
Frei Tamás rövid időre megszakítva világ körüli kávés körútját néhány napra Magyarországra látogatott, és ha már ideérkezett, június 11-én felavatta legújabb flagship-kávézóját.
Bajban a McDonald's - égető a munkaerőhiány, túl gyors a fluktuáció
A McDonald's, mint sok más étteremlánc, súlyos munkaerőhiánnyal küzd világszerte. Ennek oka összetett, most megpróbáljuk végig venni nehézségeik okait.
A sportközvetítések és a sör lendítheti fel a balatoni turizmust
Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy egy-egy világverseny idején, hétköznapokon 20-40 százalékkal, de hétvégéken akár 150 százalékkal is megnőhet a balatoni éttermekben, sörözőkben megforduló vendégek száma.
Ez történt az idei METRO Fenntartható Gasztronómia Fórum és Díjátadón
Ahol a fő téma a generációk megértése a jövőkompatibilis vendéglátásért volt.
Mutatjuk 2024 legjobb cukrászdáit
Ide menjünk sütizni, ha valami kivételesre vágyunk - az idei legédesebb kísértések.
Újdonságokkal jön a bulinegyed ikonikus bárja
Mostantól a laza esték mellett új, minden nap elérhető brunch-kínálattal, juice-okkal és szezonális ételekkel találkozhatnak a vendégek.
Kategóriagyőztes a Figula Pincészet bora
A Balatonfüreden megrendezett GROW du Monde borverseny díjátadó ünnepségén öt trófeát adtak át a kategóriagyőzteseknek.
Harcsa&Krumpli, Vízikutya, Pulled Ponty, Gofcsi, Balatoni nyelves - mi jöhet még?
Itt a pályázati felhívás - idén is keresik az Év Strandételét.
Fogd munkára a mesterséges intelligenciát!
A mesterséges intelligencia futurisztikus vízióból átlépett a valóságba, és egyre inkább mindennapjaink részévé válik. A vendéglátás számára remek fejlesztési lehetőségeket rejt az AI használata.
Átadták a megújult debreceni METRO-t
A METRO áruházlánc 2022-től folyamatosan alakítja át hazai áruházait: a felújítási munkák most befejeződtek a debreceni egységben is.
Bemutatkozik az új Árpád Pink Málna Gin - garantáltan a nyár kedvence lesz!
Az Árpád Pálinka Manufaktúra legújabb ginje friss fertődi málnából készül, aromázás nélkül. Édemes megkóstolni!
Köztük van Magyarország idei kenyérversenyének győztese
A második körös bírálattal csütörtökön ért véget a Magyar Pékszövetség által kiírt XIII. Szent István napi Kenyérverseny, amelyre csaknem 100 terméket neveztek a magyar sütőipari vállalkozások.
A 130 éves Gundelben hírességeknek készített ételeket kóstolhat
A Gundel annyi mindenről híres... például ikonikus vendégeiről és a számukra elkészített pazar fogásokról, amelyek közül most egyet életre keltettek.
Afrikában turnézik a magyar tejtermék-helyettesítő
Agrár Roadshow-n vesz részt a magyar tejtermék-helyettesítő Szenegálban, Ghánában és Kenyában.
Féláron fagyizhat a Csokifagyi Napján
A szervezők remélik, hogy ezen a napon mindenki eszik 1 gombóc csokoládé fagyit, ami máig a legkedveltebb TOP 5 íz egyike.
Már elérhető a Balatoni Gasztrotérkép legfrissebb kiadása
Idén a készítők a fenntartható vendéglátás, valamint a tudatos fogyasztás fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú éttermek kínálatában
A vendégek mostantól Lackfi János, Nyáry Krisztián és Leiner Laura kedvenc főételét és desszertjét kóstolhatják bármelyik VakVarjú-egységben
Kiszámolták, hogy telt az Avasi Borangolás
Hatalmas sikerrel ért véget a XII. Avasi Borangolás, amelyet a számokban kifejezett eredmények is mutatnak.
Újdonság a nyár pezsgőkínálatában
Ahogy tavaly a Törley ICE, úgy idén a Törley ICE PiNK! robban be a nyári buliszezonba.
A METRO értékesítői ellepték a Balatont
Nem, nem strandolni indultak - egész más okból keresték fel a tó két oldalát.
Itt az idei Dining Guide Év Étterme díjazottjainak teljes listája
A SALT Budapest az Év Étterme díj nyertese 2024-ben. Mellette még sokan kerültek fel idén a díjazottak listájára - mutatjuk a győzteseket.
Íme, az olaszrizlingek füredi világbajnokságának győztesei
Hét ország 349 bora érkezett be a GROW du Monde versenyre, amelyet harmadik alkalommal rendeztek meg. Az idei évben Magyarország lehetett a házigazda.
„Ha fenntartható módon működik egy étterem - sikerrel megszólítható a Z generáció”
Hallhattuk Gerendai Károlytól azon a szakmai beszélgetésen, amelyre egyik fine dining helyén, a pesti Costes Downtown-ban került sor május 29-én, és ahol a fenntarthatóság volt a fő téma.
Ismét elnyerte a Megbízható Munkaadó címet a METRO Magyarország
A METRO Magyarország ismét átvehette a Megbízható Munkaadó címet tanúsító oklevelet a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara éves taggyűlésének keretében.
Vakteszt és borkóstoló a Klasszis Média partnereinek - újratöltve
Második alkalommal került sor lapcsoportunk, a Klasszis Média kiemelt ügyfeleinek szóló ügyféltalálkozónkra május 28-án, kedden az ötcsillagos Aria Hotel Budapestben.
Hamarosan Napbor Ünnep Egerszalókon
Június 15-én jön a St. Andrea Szőlőbirtok nyárköszöntő fesztiválja.
Sörakadémia a bor nyári fővárosában
Már nem csak Zamárdiban, hanem a bor nyári fővárosában, Balatonfüreden is megrendezik a balatoni sörök fesztiválját, a Balaton Beer Weekendet.
Rekordszámú nevezés a kenyérversenyen
Évről évre egyre nagyobb hangsúlyt kap az egészséges életmód.
Tovább bővül a Kreinbacher Birtok
Jelen formájában már csak nyár végéig fogadja a látogatókat a komplexum.
Megvan, ki indul magyar színekben az idei ifjúsági szakács világbajnokságon
A Stand Étterem fiatal séfje képviseli hazánkat 2024. október 4-én, a Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2024 Magyarországon megrendezésre kerülő ifjúsági szakács világbajnokságon.
Európai városok, ahol isteni a kávé
Egy friss kávézási szokásokra vonatkozó kutatásban az alapján is rangsorolták Európa fővárosait, hogy mennyi az egy főre eső kávézók számának átlaga és mennyibe kerül egy kávé.
Magyar fejlesztésű AI szoftver a vendéglátóiparban
Az Everguest legújabb fejlesztése pedig már a piaci bevezetése előtt jelentős figyelmet kapott, mostanra pedig már több mint 250 szálláshely iratkozott fel a várólistára.
Életstílusról, etikettről és a siker mibenlétéről írt a luxusszakértő
Pécsi Balázs könyvében betekintést kapunk a gourmet ételek világába is, legyenek azok franciás desszertek vagy rákfélék – de az osztrigakóstolás helyes mikéntjét is könnyűszerrel elsajátíthatjuk.
Ezek az idei nyár legnagyobb kávéslágerei
Íme a nyár legnagyobb kávéslágerei: a görög ihletésű Freddo és az olasz Shakerato.