Gasztro

Átalakított budaörsi METRO-áruház: fókuszban a Horeca-vásárlók
A professzionális vevők igényeinek való megfelelés és a magas hatékonyság voltak a vezérelvei a budaörsi METRO felújítási programjának.

Burger King-nyitás az M1-es autópályánál
Az M1-es autópálya ácsi lehajtójánál nyílt a Burger King-hálózat 56. magyarországi étterme.

Franciaországban már betiltották, más EU-tagállamok még nem
Azt, hogy növényi eredetű termékeket húsnéven forgalmazzanak. A francia döntést Gabriel Attal miniszterelnök kedden jelentette be.

Tíz év, hatmillió vendég - ez a Food Truck Show
A guruló éttermek 2014 óta 1 millió kilométert tettek meg és hozzávetőlegesen 15 millió terméket értékesítettek.

Már lehet nevezni a Chaine Ifjúsági Szakácsverseny nemzeti válogatójára
Hazai pályán játszható világverseny a tét.

Paradicsomfürdő, narancsok csatája vagy omlett 1500 tojásból
Gasztrofesztiválok a nápolyi pizza hagyományán át az ízig-vérig mexikói fiesztáig, a rovaroktól a szelleműzésig.

Megújult az egyik legrégebbi hazai márka - fókuszban a természetesség
1924-ben jegyeztették be a Globus márkanevet a vállalat zöldség- és gyümölcskonzervjeire. A jeles évfordulót különleges új külsővel ünneplik: új, egészséges terméküket most vezetik be a piacra.

Elengedés, finomítás, felkészülés: ez vár a vendéglátóiparra a közeljövőben
Mi vár a vendéglátóiparra 2024-ben? Bár jósgömbünk nincsen, a kurrens vendéglátóipari és gazdasági folyamatok, valamint a rendelkezésre álló adatok alapján tudunk prognosztizálni bizonyos trendeket.

Betiltották az energiaitalok forgalmazását kiskorúak számára
Nem nálunk, hanem Romániában szavazta meg az ottani képviselőház az erről szóló törvénytervezetet.

MVI-konferencia a SIRHA-n
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) konferenciát szervez a szakmának a SIRHA kiállítás nyitónapján.
Kezdődik az asztalfoglalás a jubileumi Országos Étterem Hétre
Március 7. és 24. között országszerte 177 étterem várja a vendégeket, akiknek figyelméért fix, rendkívül előnyös árú, válogatott menüsorokkal versengenek.
Ellopták a showt a balatoni fagylaltok
A legnagyobb tömeg nem a külföldi standok előtt, hanem egy balatoni fagylaltot kínáló kerékpáros hűtőkocsi körül alakult ki az Utazás+ kiállítás első napján.
Jelentkezhet a S.Pellegrino Young Chef Academy versenyre
A S.Pellegrino nemzetközi megmérettetésére 2024. február 21-től lehet jelentkezni.
Ezek a borok kapták a "Debrecen város bora 2024" címet
Debrecen városa a Debreceni Borozó bor-és gasztronómiai magazinnal együttműködve választja ki azokat a borokat, melyek érdemesek a kitüntető címre.
Újra várja a jelentkezőket a S.Pellegrino Young Chef Academy verseny
A megmérettetés hatodszorra irányítja a figyelmet a legkiválóbb kulináris tehetségekre.
Öt szuper fánklelőhely Budapesten
Érdemes még ezt a hétvégét kihasználni, mert sok helyen szezonális a lehetőség és a „fánknap” általában szombatra esik.
Az Emirates felvásárolta a világ legnagyobb vertikális farmját
Az itt, fenntartható eljárással termelt alapanyagokból készülnek a légitársaság fedélzeti menüi.
Kocsonya, koncertek, Miskolc
A régió legnagyobb gasztrokulturális fesztiválja idén március 8-10. között kerül megrendezésre.
Mesterséges intelligencia a vendéglátásban és az élelmiszeriparban
A közelgő SIRHA Budapest kiállításon kerekasztal beszélgetést rendeznek a mesterséges intelligenciában (AI) rejlő lehetőségekről, iparági tapasztalatokról.
Öt forró csokizó Budapesten, amiben nem fog csalódni
A csokoládérajongóknak szívből ajánlunk egy látogatást ezekre a helyekre az utolsó borús napok egyikén.
Hét lakat alatt őrzik a világ legértékesebb borgyűjteményét
Ha hinni lehet a találgatásoknak, a borbefektetések összege az évtized végére el fogja érni a megdöbbentően magas fél milliárd dollárt.
Hallott már a Magyar Evő Versenyzők Szövetségéről?
Pedig van ilyen. És arról, hogy világversenyi részvételi álmokat dédelgetnek?
Miamiba utaztatja tételeit ez az egri borbirtok
A világ elismert teljesítményeit nyújtó borászatai közé, a Great Wines World 2024 exkluzív amerikai eseményére kapott meghívást a St. Andrea Szőlőbirtok.
Közel tízezer liter sört vernek csapra a Várkert Bazárban
Százféle különböző sörrel, majd tízezer liter habos nedűvel várja vendégeit február 23-24-én a legnagyobb hazai téli sörfieszta.
Gasztronómia a felhők felett
A világ legnagyobb nemzetközi légitársasága percenként 149 finomságot szolgál fel utasainak, ami 490 járatán naponta 215 ezer adag ételt jelent.
Mi a Simon's Burger-jelenség? És mi a titkuk?
Erre is van példa a magyar gasztronómiában: a Simon’s Burger Budapestre hozta az amerikai gyorséttermek hangulatát.
Pohárba zárt Balaton
Néhány nappal ezelőtt döntöttek a Balatoni Kör bírái arról, melyik borászatok nedűi felelnek meg az ehhez szükséges kritériumoknak.
Miele a SIRHA 2024 Budapest kiállításon
Alig várjuk, hogy bemutathassuk innovatív, környezetbarát és gazdaságos mosoda- és konyhatechnológia ipari gépeinket!
Egy dédelgetett álom megvalósulása
Az egykori Michelin-ajánlott Baraka tulajdonosa a Klauzál téren nyitotta meg a David’s Kitchen-t.
Balatonfüredre költözik a népszerű csopaki bisztró
A helyszín változik ugyan, de a gasztrokínálat, a vasárnapi ebéd és a sajátos hangulat marad a régi.
Miért válik egyre jelentősebbé az Év Mentes Séfje verseny?
A címben feltett kérdésre a mai világ új generációjának életmódszemlélete a magyarázat.
A kávé- és bárvilág legnagyobb hazai seregszemléje a Millenárison
Február utolsó hétvégéjén tartják a tizennegyedik KávéBár Bazárt, amelynek a Millenáris B épülete, a nagycsarnok ad otthont.
Íme, a világ tíz legrégebbi étterme
Ausztriától kezdve Kínán át, New York-ig, nézzük, melyik az a tíz étterem, melyek kiállták az idő próbáját.
Esszenciák Éve: útjára indul a Budafoki Pincejárat
Folytatva a nyolc éve nagy sikerű eseménysorozatot, 2024-ben március első szombatjától ismét várják a bor és kultúra szerelmeseit Budafokra.
Hat tökéletes reggeli Budapesten
A reggeli nem csupán egy, a napunk indítása szempontjából fontos étkezés: igazi élményforrás és az üzleti, baráti találkozók ideje is lehet.
Részt venne az Év Bortermelője Gálaebéden? Itt az alkalom
A Magyar Bor Akadémia idén is megrendezi az Év Bortermelője Gálaebédjét; idén Günzer Tamás az ünnepelt.
München és New York találkozása a Budai Várban
Házias ételekkel, burgerekkel, sörkerti klasszikusokkal, kézműves sörkínálattal és széles fröccslappal vár Spíler Biergarten a Dísz téren.
Rekordszámú kiállító az idei Badacsony New Yorkban eseményen
A Badacsonyi borvidék színe-java egy emberként megmozdulva március 23-án, szombaton egy napra ismét Budapest egyik legimpozánsabb épületébe költözik.
Michelin-csillagos étterem séfje tanítja egy szegedi középiskola diákjait
Bernard Fournier francia séf, egy olaszországi Michelin-csillagos étterem konyhafőnöke egy Erasmus+ program keretében szervezett workshopon adja át tudását.
Balatonföldváron nyit új egységet a Fricska
100 fő fogadására alkalmas belső térrel, és 1500 nm-es terasszal várjuk vendégeinket közvetlenül az ősfás Balaton parti sétányon.
Varjúgazda Éléskamrája pályázatot hirdet
Magyar kistermelők hazai portékáit keresi a VakVarjú étteremcsalád.
7 arany, 11 ezüst, 12 bronzérem és 7 diploma a magyarok mérlege a stuttgarti IKA Kulináris Olimpián
Hatalmas magyar siker a 2024-es Kulináris Olimpián Stuttgartban.
Nyolc étel, ital vagy szokás, ami a gasztronómiai világörökség része
A listára azok kerülhetnek fel, melyek valamilyen módon irányt mutatnak a gasztronómia fejlődésében vagy egy-egy ország megmásíthatatlan sajátosságait foglalják magukban.
Mesterséges intelligencia csökkenti az ételhulladék mennyiségét a KLM-nél
Így pontosabb előrejelzést kaphatnak a várható fogyasztásról, az első eredmények 63 százalékos csökkenést mutatnak az ételhulladék mennyiségében.
Egy időben, egy helyen: frigyre lépett a GELATISSIMO és az INTERGASTRA szakmai kiállítás Stuttgartban
A Horeca-területről érkező látogatók körében osztatlan elismerést aratva.
Valentin-nap a Matild Palotában?
A 6 fogásos, különleges vacsora után a tetőterasz titokzatos luxusbárjában lehet majd nézni a csillagos eget.
Pékné, Jóasszony, Udvarmester vagy Dubarry - tudja, mit takarnak az étlapokon jelzett elkészítési módok?
Kattintson, mert a gasztrokulturális alapműveltséghez hozzátartoznak ezek a kifejezések is!
A jövő héten Eger Wine Meetup
A kétnapos szakmai konferencia hű marad a tavaly elindított megújuláshoz.