Menekült séfek fesztiválja lesz Párizsban

Menekült séfek fesztiválja lesz Párizsban 

A migránsokról kialakult kép megváltoztatására menekült séfek fesztiválját hirdette meg tíz párizsi étterem. 
Pop-up étterem csak két főnek az Erzsébet téren

Pop-up étterem csak két főnek az Erzsébet téren 

Az Electrolux látványkonyhájában sztárséfek fognak főzni. A különleges, egy napig üzemelő étterembe június 17-től lehet asztalt foglalni. 
Meztelenül lehet fogyasztani a júliusban nyitó tokiói étteremben

Meztelenül lehet fogyasztani a júliusban nyitó tokiói étteremben 

Jelentős vitákat gerjesztett diszkriminatív belépési szabályzatával egy tokiói, meztelen vendégek számára fenntartott étterem – írja a The New Daily.
44 érmet nyertek a magyar borok az egyik legfontosabb borversenyen

44 érmet nyertek a magyar borok az egyik legfontosabb borversenyen 

A magyar borászatok összesen 44 érmet nyertek a Decanter World Wine Awards most véget ért londoni mustráján. A magyar induló két platina, nyolc arany, 18 ezüst és 16 bronz minősítést kaptak. További 21 magyar bor részesült elismerő oklevélben.
Nem fogja kitalálni, miben döntött világrekordot egy horvát falu

Nem fogja kitalálni, miben döntött világrekordot egy horvát falu 

Guinness-rekordot állítottak fel a horvátországi Karlovác megye alig ötszáz lakosú Jaškovo településén – nem mással, mint a világ leghosszabb rétesével.
Garai Ádám és Nagy Fruzsina képviseli hazánkat a Chaine világbajnokságon

Garai Ádám és Nagy Fruzsina képviseli hazánkat a Chaine világbajnokságon 

Garai Ádám az Olimpia étterem ifjú szakácsa fogja képviselni Magyarországot a 2016. szeptember 30-án Manchesterben, Nagy Fruzsina az Apetitorium ifjú sommelier munkatársa pedig augusztus 26-án képviseli hazánkat a Vaduzban megrendezésre kerülő világbajnokságon.

Találja ki, milyen színű volt eredetileg a debreceni páros kolbász! 

A hungarikummá nyilvánított debreceni páros kolbász a főszereplője az első Debrecziner Gourmet Fesztiválnak, amelyet a cívisváros polgármestere nyitott meg szombaton a nagyerdei Békás-tó partján - írja az MTI.
Drágább lesz az orosz vodka

Drágább lesz az orosz vodka 

Drágul a vodka Oroszországban: hétfőn üvegenként 185-ről 190 rubelre (815 forintra) emelkedik a félliteres vodka kiskereskedelmi minimálára - közölte az Interfax hírügynökség a moszkvai pénzügyminisztériumra hivatkozva csütörtökön.
Nemzetközi elismerésben részesült a Chef almaecet és a Veritas Gold ásványvíz

Nemzetközi elismerésben részesült a Chef almaecet és a Veritas Gold ásványvíz 

A Nemzetközi Íz és Minőség Intézet (The International Taste & Quality Institute – iTQi) , két magyar terméket, a Veritas Gold természetes ásványvizét három, a BUSZESZ Zrt. Chef almaecetét két aranycsillaggal tüntette ki a 2016-os „Superior Taste Award” brüsszeli világversenyén.

Indul a Borászok Borásza Ösztöndíjprogram 

A Vinum Praemium Alapítvány meghirdeti a Borászok Borásza Ösztöndíj Programot! Pályázhat minden fiatal magyar, az Alapítvány partnerintézménynél felsőfokú szőlész-borász alapképzésen részt vevő hallgató. Cél a jövő Borászok Borászának megtalálása, aki választott hivatása iránt elkötelezett, határozott jövőképpel rendelkezik és számára a „tökéletes bor” elkészítése mellett a közösség építése, ápolása egyaránt fontos.

Magyarország legjobb lángosozóját keresik 

Kedvenc lángosozó a Balaton parton vagy éppen egy budapesti strandon, esetleg egy nyüzsgő piacon az ország bármely pontján? A Vénusz Lángos Voks oldal segítségével mindenki megtalálhatja, hol érdemes ezt a magyar street food klasszikust megkóstolni.

Itt az Iftar ideje a Baalbekben 

Mivel elkezdődött a muszlimok 30 napos böjtjének időszaka, a Ramadan, Budapest első autentikus libanoni étterme, a belvárosi Buddha Bar Hotel Budapest keretein belül működő Baalbek speciális, un. Iftar menüt állított össze.

Ízlelő kaland csupa csokiból 

Chocopest néven új sorozattal állt elő a szekszárdi Ízlelő Étterem csapata.

Új Szamos kávézó a Parlamentnél 

Egyedülálló gyűjteménnyel, és Csokoládé Múzeummal nyitotta meg legújabb kávézóját a Szamos Marcipán a Kossuth téren.

Amikor a föld is a barack körül forog 

Minden nyáron, a barackérés idején Boldogkőváraljára érkezik, aki szereti a kajszik királyát. Július első hétvégéjén, az V. Gönci Barack Vígasságon ünnepelhetjük e nemes gyümölcsöt és mindent, ami abból készül.

10 millió forintnak megfelelő összegért kelt el az óriás tonhal 

260 ezer jüant fizetett egy árverésen a több mint egy mázsás japán tonhalért egy vendéglős a délkelet-kínai Fucsou városban.

Az Év Söre idén a Székely sör lett 

Több ezren látogattak fel hétvégén az Utolsó Sörfesztiválra a Budai Várba, ahol közel kétszázféle sört kínáltak az Oroszlános és Hunyadi udvarban. A legnépszerűbbek idén is a világos, láger típusú főzetek voltak, a közönség kedvence pedig a Székely sör lett. A rendezvénynek a vár felújítása miatt kell jövőre elhagynia hagyományos környezetét, de a szervezők azt ígérik, az új helyszín nem változtat majd a megszokott minőségen.

Itt a kisvárdai pálinkások új termékcsaládja 

Az 1922-ben, Kisvárdán alapított Várda-Drink csoport, a magyar szeszesital piac egyik meghatározó szereplője idén új, 19 exkluzív pálinkát tartalmazó termékcsaláddal jelentkezik a piacon, amelyet május 25-én a La Perle Noire étteremben exkluzív, pálinkával kísért ebéd keretében mutattak be a szakmai közönségnek.

Vajon léteznek emlékezőtehetséget javító élelmiszerek? 

Az emberi kihívások teljesítéséhez a legtöbb esetben jó memóriára van szükség. Ez az oka annak, hogy a memóriafokozó étrend-kiegészítők vagy tabletták miért váltak az utóbbi években annyira népszerűvé. Sokan nem tudják azonban, hogy több élelmiszerrel is javíthatnak emlékezőtehetségükön, és ugyanazt a hatást elérhetik velük, mint az egyébként megkérdőjelezhető kimenetelű memóriafokozó készítményekkel. A Food World News ezeket az ételeket (és italokat) ismerteti.

Drónpincérek Eindhovenben 

Drónpincéreket alkalmazó pop-up kávézót nyitottak az Eindhoveni Műszaki Egyetem diákjai.

Megválasztották a Zrínyi Emlékév borait 

A Zrínyi Miklós-Szigetvár 1566 Emlékév keretén belül, a Pécs-Mecseki Borút Egyesület szervezésében rendezik meg az I. Zrínyi Fesztivált június 3-5-én.

Első Budapesti Borbár Túra: 22 helyen kedvezménnyel 

A Magyar Turisztikai Ügynökség szakmai együttműködésével rendezik meg június 8-án az I. Budapesti Borbár Túrát. Ezen az estén budapesti borbárok látják vendégül a huszonkét magyar borvidéket, kedvezményes kóstolást és találkozási lehetőséget kínálva a borászoknak és a borfogyasztóknak. Az első Budapesti Borbár Túrán a borkedvelők huszonkét helyszínt járhatnak végig. Az esemény beharangozó sajtótájékoztatóját július 1-jén a Király utcai ETAP Borbárban rendezték. 

Újra dj-versenyt hirdetett a Finlandia 

A finnek kedvenc vodkája idén is izgalmas versenyre hívja a lemezlovasokat. Akik 30 perces mixükkel és tracklistjükkel meggyőzik a zsűrit, valamint a közönséget, idén is a Balaton Soundon a Less Ordinary Bárban pörgethetik a lemezeket.

Jól vizsgázott a bazsalikom 

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) ezúttal cserepes bazsalikomokat vizsgált Szupermenta projektjének keretében. A hivatal szakemberei hat fűszernövényt teszteltek élelmiszerbiztonsági és növényvédelmi szempontok mentén.

Melyik az ország legjobb sillere? 

Szabó Balázs Band- és Péterfy Bori & Love Band-koncert is lesz az Országos Sillerfesztiválon, amelyet kilencedik alkalommal rendeznek meg Pakson június 3-4-én. A borversenyre már most száznál több mintát neveztek mintegy negyven településről, de a jelentkezéseket a rendezvény kezdetéig fogadják.

Ezek ma a legjobb magyar pezsgők 

A Winelovers – a Pezsgő Június programsorozathoz kapcsolódó – vaktesztjén idén szinte az összes hazai méthode traditionelle, azaz hagyományos champagne-i eljárással készült pezsgő megmérettetett. A 22 versenyző közül egy tízfős szakmai zsűri választotta ki a legjobbakat. Sopron és Etyek domborítottak!

Világszerte kevesebbet isznak az emberek 

Globálisan 2001-óta első ízben kortyol kevesebb szeszt a Föld lakossága.  A csaknem univerzális tendencia alól Észak-Amerika figyelemre méltó kivételt képez. Az írás a The Daily Meal cikke alapján készült.

A szuvidolt sertés találkozása a göcseji dödöllével 

Sűrű erdő szélén, távol a világ zajától, a göcseji dombok között találjuk Bázakerettyén a Bonne Chance éttermet és hotelt, amelyet egyre többen ismernek kísérletező konyhájáról.

Gigantikus tortával nyit újra a szegedi Virág cukrászda 

Június 3-án, pénteken délután 4 órakor megnyitják a felújított Virág cukrászdát.

Vörösmarty egykori pincéje látogatható 

Minőségi jazz zene, kiváló borok, ínycsiklandó ételek, borrendi felvonulás színesíti a hagyományos, ám a korábbiakhoz képest jelentősen megújuló szombati Szent Orbán Borünnepet Velencén, ahol Vörösmarty Mihály egykori présháza is nyitva lesz a látogatók előtt.

Az Artisjus nem támogatta a forgalom alapú díjszabás bevezetését 

Az Artisjus nem támogatta az MVI és más szakmai szervezetek által is képviselt rendszerszintű változtatást eredményező, forgalom alapú díjszabás bevezetését. Ugyanakkor a támogatott javaslatok között megtalálható az MVI által felvetett tarifa kalkulátor megvalósítása és a szállodai közös helyiségekre vonatkozó jogdíjak módosítása.

Dűlőtúrák és koncertek a Tokaji Bornapokon 

Nemzetközileg is ismert és elismert boros eseménynek szánják a szervezők a Tokaji Bornapok programsorozatát, amelyet a korábbi borfesztiválok méltó, még színvonalasabb utódrendezvényeként először június 3. és 5. között rendeznek meg a történelmi borvidék fővárosában.

Több mint 130 éves borokat találtak egy cseh kastélyban 

Neves borszakértők megkóstolták a nyugat-csehországi Becov nad Teplou-kastélyban 1985-ben felfedezett több mint 130 éves italgyűjtményt. Megállapították, hogy a borok kitűnő állapotban vannak, és értékük jóval magasabb lehet, mint a korábban becsült mintegy 20 millió korona (mintegy 230 millió forint) - közölte Jakub Pribyl borszakértő hétfőn a cseh hírügynökséggel ( forrrás: MTI).

Imádják a magyar pezsgő muskotályos ízét 

Május 23-án Hong Kongban a Vinexpo Asia kiállítás megnyitó napján hirdették ki a Franciaországban Bordeauxban rendezett a Citadelles du Vin nevű borverseny eredményeit, amelyen a BB Spumante pezsgője elnyerte a verseny különdíját is, az aranyérmen túl, ezzel a legjobb magyar tételnek választotta a szakmai zsűri.

A nők körében hódít a sör 

Megdőlni látszik a tévhit, hogy a sör a férfiak itala. A Sör mi több legfrissebb, kizárólag nők körében végzett kutatása szerint ugyanis, a hölgyek háromnegyede igenis fogyaszt sört, a karakteres ízek mellett a kecses pohárformákat preferálják és tudatosan válogatnak a sörtípusok között. A Sörszövetség nemzetközileg is páratlan kézfotó sorozattal mutatja be, milyen az, amikor hölgyek veszik kézbe a sört.  A fotókiállítás a nagyközönségnek az Utolsó Sörfesztiválon mutatkozik be a Budai Várban.

George Clooney Győrben bukkant fel 

A Nespresso hazai népszerűségének növekedése és az egyre nagyobb kereslet indokolta, hogy a minőségi kávét nyújtó világmárka Budapesten kívül is terjeszkedjen.

A tíz legjobb étterem Budapesten 

A külföldiek által legkedveltebb helyeket mutatja be a The Times c. brit napilap utazási oldala. 

Inna ön konyakot a forradalom előtti időkből? 

1788-as borpárlatot bocsát aukcióra egy (rendkívül) nagy múltú párizsi étterem – adta hírül a Food & Wine.

Zacskós műanyagrizsről szóló rémhírek kaptak szárnyra a világhálón 

A zacskós rizst műanyagból készítik, ezért mérgező – ez a hír terjed a napokban gőzerővel a neten. Az Urban Legends beszámolóját a hvg.hu összegzi a számunkra.

Milyen lehet az ürgéből készült pekenyica? 

A Szolnok és térsége roma gasztronómiájának legjellegzetesebb ételeit tartalmazó, látványos, színes képekkel illusztrált könyvet jelentetett meg a város önkormányzata.

Jól végződött a 'Balatoni vihar' 

A NÉBIH koordinálásával három nap alatt 89 észak Balaton-parti borászatot és 300 000 hektoliter bort ellenőriztek az élelmiszerlánc-biztonsági szakemberek.

A világ hízottlibamáj-termelésének négyötöde Magyarországról származik 

Kulturális és nemzetgazdasági érdek a magyar libamájtermékek megőrzése - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára pénteken az Orosháza-Gyopárosfürdőn rendezett libamájfesztiválon, amelyről a szaktárca közleményben tájékoztatott.

Idén utoljára lesz sörfesztivál a budai Várban 

Az idei lesz június 2. és 5. között az utolsó sörfesztivál, melyet a budai Várban rendeznek meg, az ezt követő években más helyszínen kóstolhatják a látogatók a legnagyobb sörgyárak, importőrök és kézműves sörüzemek kínálatát.

Innovációs elismerés a Sirhán 

Európa legnagyobb zöldségspecialistája két innovációs termék-elismerést is kapott a SIRHA Budapest kiállításon.

Gourmet Fesztivál - Bemutatták az első BalatonBort 

Több mint húsz balatoni pincészet részvételével készült el a régió első közösségi bormárkája, a BalatonBor, amelynek első, 2015-ös évjáratát a budapesti Gourmet Fesztiválon mutatták be csütörtökön.

Magyarország bekerült a gasztronómiai elitklubba 

Azzal, hogy Széll Tamás megnyerte a Bocuse d'Or európai döntőjét Budapesten, Magyarország még inkább felkerült a világ gasztronómiai térképére, bekerült a gasztronómiai elitklubba - mondta a szerdai eredményhirdetést követően a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke az MTI-nek.

Ami a lábosok mögött van: backstage túra a Bocuse d'Or-on 

Izgalmas 'backstage' túrára invitált bennünket Florent Suplission, a Bocuse d'Or versenyt szervező GL Events gasztronómiai események igazgatója.

Gasztrobloggert keres a Nagyi titka liszt 

Gasztroblogger-kampányt hirdet a GoodMills Magyarország, a Nagyi titka lisztek gyártója és forgalmazója. A több mint egy hónapig tartó kihívásban útravaló sütiket kell készíteniük a bloggereknek, a pályázatokat az újhullámos cukrászat leghíresebb képviselői, Márk Szonja (Édesem) és Sallay Fanni (Cake Shop) értékelik majd.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!