Személyre szabott ételek utcai automatákból

Személyre szabott ételek utcai automatákból 

Finnországi kutatók úttörő élelmiszergyártó technológiák kifejlesztésén ügyködnek. Hosszú távú céljuk, hogy az általuk összetákolt, high-tech ételautomaták mellől személyre szabott nassolnivalókkal távozhassanak el a vásárlók.

Csütörtöktől újra Gourmet Fesztivál 

Mindenből a legjobbat! – a már megszokott minőségi kínálattal, a legjobb séfek mestermunkáival és izgalmas ízkavalkáddal várja a gasztronómia szerelmeseit az OTP Bank Gourmet Fesztivál május 12-15 között a Millenáris Parkban.
Új trendek mentén: organikus koncepciójú ázsiai stand a Sirhán

Új trendek mentén: organikus koncepciójú ázsiai stand a Sirhán  

Fenntartható, zöld, környezetvédő: nyolc organikus kiállító érkezett az indonéz-szigetvilágból a Sirha Budapest 2016-ra.
Megjelent Magyarországon az eBlokk

Megjelent Magyarországon az eBlokk 

Hamarosan véget ér az az időszak, amikor minden vásárlás után papírblokkot kell gyűjtögetni, tárolni. Elérhetővé válik a magyar fogyasztók számára az eBlokk, amelytől gyors elterjedést várnak, hiszen modern, igazodik a XXI. századi informatikai igényekhez és környezetbarát megoldás – ismertette az újdonságot Bessenyei István, a Laurel Cégcsoport tulajdonos-ügyvezetője. Az innovációt a Kereskedj Okosan! Retail konferencián mutatták be.
Még mindig vannak rések a magyar fast food-piacon

Még mindig vannak rések a magyar fast food-piacon 

Még mindig nem tűnik telítettnek a magyar fast food-piac, újabb és újabb láncok jönnének az országba. A napokban bukkant fel egy mexikói gyorsétterem-hálózat, amely Magyarországon nyitna, most pedig egy brit étteremlánc, az 1992-ben alapított Wagamama keres itteni franchise partnereket - írja a hvg.hu.

A magyar gasztronómiát népszerűsítő rendezvény kezdődött Spanyolországban 

Magyar gasztronómiai napok kezdődtek csütörtökön a dél-spanyolországi Marbellában, az ország ízvilágát bemutató kínálatban egyebek mellett mangalicasült, gulyásleves, villányi és tokaji borok, valamint kürtőskalács szerepel.
George Clooney most az Aréna Plázába költözött

George Clooney most az Aréna Plázába költözött 

A Nestlé Nespresso S.A. május 2-án hivatalosan is megnyitotta harmadik Nespresso Boutique-ját az Arena Plazában. A cég üzleti modelljének legfontosabb eleme a saját értékesítési csatornák használata, melynek legmagasabb fokát jelentik ezek az üzletek. Ugyan a 23 féle Grand Cru kávékapszula, a magas nyomáson működő kávégépek és a különleges, formatervezett kávés kiegészítők akár online, a Nespresso webshopjában is beszerezhetők, a magas színvonalú kiszolgálást és a Nespresso élményt mégis a Nespresso Boutique-okban élhetik át a fogyasztók a legtökéletesebben. Így az Andrássy úti és az Allee-beli üzletek után immár az Aréna Pláza vásárlóinak is elérhetővé válik ez az élmény.

Sör mi több?  

Megnyitotta a 2016-os sörszezont a Magyar Sörgyártók Szövetsége. Eseménysorozatuk, a sörkultúrát középpontba helyező „Sör mi több” állomásain a gasztronómia mellett, ebben az évben hangsúlyt kapnak az alapanyagok, a minőségi sörgyártás, valamint a nők és a sör viszonya. A szezonnyitó ünnepségen, a komló magyarországi termesztésének újraindítását, egyelőre szimbolikusan, a frissen alapított Komló Klub vállalta fel.
Újra itt A Street Food Éjszakája!

Újra itt A Street Food Éjszakája! 

Tavaszi kiadással jelentkezik újra A Street Food Éjszakája, mely a népszerű első, decemberi alkalom után ezúttal a friss ízekre és a nyakunkon lévő nyárra koncentrál. Ennek megfelelően május 13-án kézműves sörrel vagy kézműves üdítővel kiegészített tavaszi menüvel, ételkülönlegességekkel, és 20-50%-ig terjedő árkedvezményekkel várnak minden érdeklődőt a fővárosi street food-osok.

Ismét be kellett zárni egy cukrászüzemet 

Felfüggesztette egy budapesti cukrászüzem működését a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) egy múlt heti ellenőrzés során. Az üzemben jelöletlen alapanyagok, ismeretlen gyártási idejű félkész- és késztermékek, valamint súlyos higiéniai problémák voltak. Az eljárás során több mint 330 kg alapanyagot és terméket kellett megsemmisíteni.

Magyar séf segített a mexikói receptek kidolgozásában 

Egy hónapon keresztül Mexikóé, és Mexikó ízeié a főszerep a Hard Rock Caféban, ahol most olyan ételkülönlegességek vannak terítéken, mint a guajillo, a barbacoa, vagy a carnitas. A mexikói kínálatnak magyar vonatkozása is van, a receptek kidolgozásáért felelős nemzetközi team egyik tagja a Hard Rock Cafe Budapest séfje, Belányi Károly volt, most pedig ezen receptek alapján készülnek a mexikói fogások a világ számos Hard Rock-jában.

Jön, jön, jön a Food Truck Show! 

Idén tavasszal, harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Food Truck Show Budapest május 6. és 8. között a Kincsem Parkban.

Csaó Choya! 

Japán ínyenc héttel zárult a Buddha-Bar Budapest tematikus gasztrokalandozása idén tavasszal a világban.

A tokaji aszú és a Puskás Öcsi képével díszített gyomorkeserű 

Három évvel ezelőtt született meg a Hungarikum Törvény, azóta folyamatosan gyarapodik a Hungarikumok Gyűjteménye, amelyen ma már 56 tétel szerepel, ugyanakkor sok még a tennivaló a nemzeti értékek megismertetése terén – derült ki egy mai sajtóbeszélgetésen.

Bacsó András lett idén a Borászok Borásza 

Bacsó András a Tokaj Oremus főborásza kapta 2016-ban a Borászok Borásza elismerést - írja a Borászportál.

Cukrászkötényt öltöttek magukra a gasztrocelebek 

A Magyarország Cukormentes Tortája verseny zsűrijének hírességei – Erős Antónia, Mautner Zsófi, Vadon Jani és Jókuti András – egészséges édességet kreáltak az Egy Csepp Figyelem Alapítvány sajtóeseményén, a Zsolnay Kávéházban. Az általuk összeállított desszertről hamarosan már nem szabad azt mondani, hogy diabetikus, mert ez a fogalom július 20-tól megszűnik. A változás a gyártókat és a vásárlókat, köztük több százezer cukorbeteget is érinti, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, együttműködésben az Egy Csepp Figyelem Alapítvánnyal, segít az eligazodásban.

Receptolvasás és online bevásárlás egyszerre 

Az ApróSéf.hu és a GRoby közös online szolgáltatást hozott létre.

A borturizmus legjobbjai között szerepel a Tasting Table Budapest 

A rangos nemzetközi Drinks Business Award szakmai díjra jelölték a Tasting Table Budapest-et. A független kóstolópince és borszaküzlet "A bor- és párlat-turizmus fejlesztése területén elért kiemelkedő teljesítményért” került fel a szűkített listára. A díjazottakat a London Wine Fair nemzetközi szakkiállításon hirdetik ki május 4-én.

Puskás került az Unicumra 

A Zwack Unicum egy új, limitált szériás Puskás-csomagolást mutatott be. Az új címkét az Artvertising reklámügynökség készítette a márkának.  

Úgy néz ki, a randa gyümölcsök egészségesebbek 

Az amerikai Nemzeti Közszolgálati Rádió (NPR) honlapjának egyik cikke azt sugallja, hogy a sérülésekkel tarkított termények elfogyasztása a szemrevalóbbakénál jótékonyabb hatást gyakorol a szervezetünkre. Számunkra az irományt a Fooducate nevű blog beszámolója foglalja össze.

A Nespresso is beszáll a HORECA piacra 

A Nespresso forradalmian új, kifejezetten a HORECA szektor számára fejlesztett profi kávékészülékét mutatta be hétfőn a Callas étteremben. Az Aguil barista kávégép speciális kávépárnákkal működik, rendkívül gyors és könnyű a használata, többféle barista minőségű kávé elkészítésére alkalmas és még tisztítani sem kell.

Legkevesebb 23 embert ölt meg egy sütemény Pakisztánban 

Már 23 ember halt meg Pakisztánban, miután ettek egy ünnepi alkalomra vásárolt szennyezett élelmiszerből. A Népszabadság Online beszámolója.

Budai gázátadó állomásból specialty kávézó 

Az Óbuda szívében található, nemrégiben megszépült ipari műemlék jellegű épület az Óbuda Napja rendezvénysorozat keretében, május 6-án specialty kávézóvá alakul. 

Végre kiderült, mi az a Nespresso Atelier 

Igaz, egy francia szótár is elegendő lett volna a fátyol fellebentéséhez.

A Balatonboglári Borvidéki Borversenyen az újságírók is szavazhattak 

A Dél-Balatoni Borút Egyesület idén április 26-án rendezte meg a Balatonboglári Borvidéki Borversenyt. A rendezvénynek ezúttal is a Rádpuszta Gasztro- és Élménybirtok adott otthont. A borversenyen a négy szakmai bírálóbizottságon túl Magyarország borvidékei közül elsőként a Dél-Balatoni Borút Egyesület vonta be a média képviselőit is a borok bírálatába, így idén első alkalommal kiosztották a Borvidéki Borverseny médiadíját is.

Mobilra kötött boradagoló ma a borászat csúcsa 

Okostelefonnal összekötött bortároló, amely a nap bármely órájában frissen, ideális hőmérsékleten tölti pohárba a bort. És alkalmazások, amelyek sokakat mentettek már ki tanácstalanságukból a hipermarket boros polca előtt állva. Az utóbbi időben a boros piacot is szépen átjárja a digitalizáció.

Retail stand a SIRHA 2016 kiállításon 

Saját standdal képviseli magát a Szintézis ZRt. az idei SIRHA kiállításon, a cég megjelenik retail portfóliójával. Üzletet nyitna? Korszerűsítene? Most megtekintheti a jövő technológiáit!

Kik győztek a SkillsHungary szakács- és pincérversenyen?  

Április 18-19-én került megrendezésre a Hungexpo „G” pavilonjában a magyarországi Skills szakács- és pincérverseny döntője.

Szellemi kulturális örökség lehet a tapas 

Spanyolország elérkezettnek látja az időt ahhoz, hogy az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete a globális eszmei értékek elitjébe integrálja a tapasnak becézett étvágycsináló falatkákat. A The Daily Meal cikke.

Bekerült az első háromba a BGE hallgatója a francia szakácsversenyen 

Czompa Fanny a BGE KVIK vendéglátás-szálloda szakirányos III. évf.-os hallgató az első három között végzett az Olivier Roellinger francia halas szakácsversenyen, melynek a témája a fenntartható fejlődés keretében felhasználható tengeri halak és tenger gyümölcsei voltak.

Rosé és Pezsgő a Ligetben 

A városligeti fák árnyékában sétálva megismerheti hazánk roséinak, pezsgő és habzó borainak ezer arcát a Rosalián.

Fő helyen Budapest a világ gasztrotérképén 

Ha még valaki nem tudná: SIRHA és ugyanott Bocuse d’Or európai döntő, május 9–11. között a HUNGEXPO-n.

Magyar street food: Kobe és Kolbice 

Szép magyar szokás szerint egy idő után szétváltak a két alapító tulajdonos útjai, egyiküknél maradt a sikeres Kolbice üzlet (figyelem! minden híresztelés ellenére kolbájsz a helyes kiejtés), másikuk pedig, Behovits Attila Kobe Sausages néven új vállalkozásba fogott, amiben a kolbice termékkínálat is szerepel.

Saját tortával ünnepli 6 éves szülinapját a Continental 

Fennállásának 6. évfordulójára a Continental Hotel Budapest és az Araz Étterem elérkezettnek látta az időt, hogy bemutassa konyhafőnökük, Barka Áron és a cukrászatuk által közösen megálmodott tortakülönlegességét.

Budapestre figyel májusban a topgasztro világ 

Ha még valaki nem hallott volna róla: SIRHA + Bocuse d’Or európai döntő, május 9-11 között Budapesten - erről tartottak nemzetközi tájékoztatót április 22-én pénteken, a Pesti Vigadóban.

Álrabbi szakács 

Kiderült Poznan rabbijáról, hogy valójában egy katolikus szakács - olvasható a hvg.hu-n.

Kreatív szakács- és cukrászverseny: jók a magyarok! 

Kiváló eredményeket értek el diákjaink az egyetlen tanulók számára szervezett nemzetközi gasztronómiai versenyen. A legjobb cukrász díjat a Gundel Károly, a legjobb pincér díjat pedig a Dobos C. József Szakképző Iskola csapata érdemelte ki.

Ilyen még nem volt a McDonald's történelmében 

A vállalat egyik új éttermében kísérleti jelleggel bevezetik a korlátlan rósejbnifogyasztást ráadásul mindenki maga tervezheti szendvicseit. Ezzel vége az uniformizált termékeknek. Az Index írása.

A ruhaszárító kötélre akasztott mangalica esete 

Pénteken a Larus Étterem és Rendezvényközpontban került megrendezésre az első Magyar Sonkafalat Verseny, melyek alkotásai nemcsak ízükben, de a látványban is felülmúltak mindent. A győztes Palágyi Eszter, a Costes étterem séfje lett. A Magyar Konyha gasztromagazin által rendezett versenyen olyan sztárséfek indultak, mint Bíró Lajos, a Bock Bisztró, Ruprecht László, a SVÉT és Jahni László, a Kistücsök étterem színeiben. A rendezvény egyúttal az 1991-ben elkezdett spanyol-magyar mangalicasonka-gyártási program 25. évfordulójának ünneplése volt, melyen a mangalicasonkákat gyártó spanyol cég vezérigazgatója, Juan Vicente Olmos Llorente és magyar partnere, Tóth Péter elevenítette fel a mangalica megmentésének kalandos történetét.

Miért szeretik a magyarok a csípőset? 

Legtöbben magáért a csípős érzetért, és nem a pozitív élettani hatásért esznek erőset – derül ki a BURGER KING® friss internetes kutatásából. Ugyanakkor a válaszadók 94%-a tudja, hogy a fűszeres étel mértékkel fogyasztva jót tesz a szervezetnek. Az étteremlánc annak kapcsán készített felmérést, hogy Angriest WHOPPER® néven a hazai BURGER KING® éttermekben is elérhető a magyarok ízléséhez különösen közel álló, minden eddiginél csípősebb hamburger.

Megkönnyíthetik a pálinkakészítők életét az új jövedéki szabályok 

Az új jogszabály általánossá teszi majd az elektronikus eljárásokat és a zárjegyrendszert; továbbá változtat a jövedéki biztosítékok és adatszolgáltatások rendszerén.

A’la carte fedélzeti menü divatos Bistro stílusban 

A kanadai Air Transat légitársaság tengerentúli járatainak economy osztályán bevezette az új stílusú a’la carte fedélzeti ellátását Euro Bistro néven.

Péntek éjszaka irány az ízek birodalma! 

Péntek éjszaka izgalmas bemutatókkal, interaktív foglalkozásokkal, szemetgyönyörködtető látványosságokkal, s a nemzetközi ifjúsági gasztronómiai verseny munkáival várja a Gundel Károly Szakképző Iskola az érdeklődőket.

Ifjú titán szakácsok versenye 

Úgy tűnik Budapesten idén ez a nagy nemzetközi gasztronómiai versenyek éve lesz! Pénteken ifjú szakácsok, cukrászok és pincérek mérik össze erejüket a Gundel Károly Szakképző Iskolában.

Jelentősen csökkenhet az éttermi szolgáltatások áfája 

27 százalékról 18 százalékra, majd 2018-ban 5 százalékra mérséklődhet az éttermi szolgáltatások áfája.

Országos hálózatot épít a BITE pékség-kávézó 

Hálózatépítésbe kezdett a teljességgel hazai fejlesztésű pékség-kávézólánc, a BITE bakery café: a néhány éve a budapesti Nyugati pályaudvarnál megnyitott első üzletüket követően a cég rövidesen a nagyobb megyeszékhelyeken, így Debrecenben, Szegeden, Kecskeméten nyithat újabb kávézókat, terveik szerint néhány éven belül országos franchise-hálózatot építenek ki. 

Fesztivál a mangalicatenyésztés szellemi központjában 

A magyar mangalicatenyésztés szellemi központjának nevezte Debrecent a város polgármestere, Papp László szombaton, a hetedik alkalommal megrendezett mangalica fesztivál megnyitóján - írja az MTI

Hal és vad köré szerveződik a májusi Gourmet Fesztivál 

Május 12. és 15. között több mint 120 kiállítóval - köztük az öt budapesti Michelin-csillagos étterem standjaival - várja az érdeklődőket a Millenáris parkban a Gourmet Fesztivál, melynek fókuszában ezúttal két alapanyag: a hal és a vad lesznek - adta hírül az MTI.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!