Összeállnak a nagyágyúk: közös éttermeket nyit a sztárséf és Beckham? 

Londonban és Amszterdamban nyitna közös éttermeket Gordon Ramsay sztárszakács és David Beckham - értesült a holland De Telegraaf című napilap. Az újság állítólag a séfhez közeli forrásból tudja, hogy az újdonsült üzlettársak már keresik is a helyszínt az éttermeknek - írja a Menedzsment Fórum

Mérgezett ételtől mentette meg a szakács a tanulókat 

Majdnem tisztítószerrel mérgezett levest szolgáltak fel egy iskolai menzán, a szakács azonban még időben észlelte a bajt. A tanulók ezúttal megúszták, a rendőrség viszont teljesen értetlenül áll az eset előtt - írja a Női Lapozó.

Az olaszok nem kérnek a molekuláris gasztronómiából 

A molekuláris konyha meghatározás – mint az a szakácsok körében közismert - egy olyan főzési technikát takar, mellyel a séfek különböző speciális eszközöket és vegyi anyagokat, valamint a technika legújabb vívmányit veszik igénybe – gyakran meglepő, formabontó módon -, hogy megváltoztassák az ételek szerkezetét és ízét.

Anyatejből étel 

A New York-i szakács, Daniel Angerer nyolc héttel felesége szülése után megkóstolta anyatejét és úgy érezte: fel kéne azt használnia ételeihez - írja a Bors online.

ÍzKép Gasztro Fotópályázat 

Hatalmas érdeklődés övezte az ÍzKép Gasztro Fotópályázat első megmérettetését, melynek témája Valentin – nap alkalmából a Szerelem az ételekben volt. Kovács Lázár séf fotópályázatot hirdetett, amely révén ötvözi az ételkészítés nyújtotta örömöket a fotózás szenvedélyével - írja a BTL.hu.

Vendéglátós munkára toboroznak a németek   

Németországban hiány van vendéglátóipari szakmunkásokból. Ezt jelzi az a tény, hogy a német állami munkaügyi központ munkatársai március 8-17. között több magyar városban felmérik a szakember-kínálatot. Az Info-tour nevű rendezvényre szállodai szakemberek, felszolgálók, szakácsok részvételét várják - írja a Monster.

Macsó séfek a konyhában 

A mocskos szájú tévészakácsok felkavarták a konyhák eddigi csendes, nyugodt világát – állítja egy brit áruház.A mocskos szájú tévészakácsok felkavarták a konyhák eddigi csendes, nyugodt világát – állítja egy brit áruház.

Francia étkek a Novotelben  

A szegedi Novotel péntek este először rendezett üzleti partnereinek és az önkormányzat képviselőinek olyan találkozót, amely egyben gasztrokulturális eseménnyé is vált - írja a Délmagyarország.

Megújult a Pomo d'Oro 

Belevágott a beruházásba, és két hónap alatt olyan igazi, olaszos vendéglátóhelyet varázsolt, amilyenre mindig is vágyott Gianni Annoni, a kilenc éve üzemelő Pomo d'Oro tulajdonosa.

Elhunyt az új brit konyha egyik vezéregyénisége 

Vasárnap, 71 éves korában rákban elhuny Rose Gray, London egyik legismertebb éttermének, a River Cafénak a társtulajdonos séfje - adta hírül a BBC híre alapján a diningguide.hu.

Guiness rekord Székelykáposzta 

Guinness-rekordot jelentő 1075 kilogramm székelykáposzta rotyogott a szolnoki főtéren felállított óriásbográcsban. A Télűző Karnevál egyik leglátványosabb programja során a szakácsok az evezőméretű fakanállal és a mostoha időjárással is megküzdöttek - adta hírül a Szabad Föld.

A METRO kiemelten támogatja a magyar gasztronómiát - 5000 euró a magyarországi Bocuse d’Or győztesének 

A METRO biztosítja/biztosította az alapanyagokat három jelentős gasztronómiai megmérettetésre, melyet a napokban Budapesten tartottak a Foodapest kiállítás keretében.

Bombasikert aratott a magyar szakács  

Nemzetközi zsűri előtt nyerte meg a csúcsgasztronómia versenyét a 27 éves Széll Tamás. A budapesti séf akár most megszerezhetné a konyhaművészet legrangosabb elismerését: a Michelin-csillagot - írta a Bors Online.

Minden tekintetben sikeres volt a "Sztárszakácsok Haitiért" jótékonysági gálavacsora 

Február 17-én tartották a Vendég&Hotel, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia és a Baptista Szeretetszolgálat által szervezett "Sztárszakácsok Haitiért" jótékonysági gálavacsorát a Sofitel Chain Bridge éttermében, ahol a Bocuse d'Or Selection Hungary döntőjébe jutott nyolc kiváló, fiatal séf készítette el az eseményen megjelent vendégek öt fogásos menüjét.

Akkor most mi lesz az El Bullival? 

A Barcelonától nem messze fekvő három Michelin csillagos étterem séfje, Ferrán Adriá most hétvégén a New York Timesnak adott telefonos interjújában már nemcsak 2 éves szünetről, hanem az El Bulli végleges bezárásáról beszél - adta hírül a Zipp.

Hétfőn eldől, ki képviseli a magyar szakácsokat Európában 

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia 2010. február 21-22-én tartja a Bocuse d’Or Selection Hungary 2010 döntőjét. A világ jelenlegi legnagyobb presztizsű nemzetközi szakácsversenyének magyar döntőjét a Hungexpo Foodapest és UKBA kiállításának „D” pavilonjában rendezik, ahol a nemzetközi normáknak megfelelő verseny-boxok és 500 férőhelyes lelátó várja a versenyzőket, illetve a nézőket.

Van élet a Michelin-csillag után is 

A legnevesebb francia szakácsok a gyorséttermi piac meghódítására készülnek. A Michelin-csillagos séfek tervei közt például pizza-házhozszállítás szerepel - írja a Pénzcentrum.

A Zwack és a Metro is támogatja a Vendég és Hotel jótékonysági gálavacsoráját. 

A Zwack és a Metro is felsorakozott a Vendég és Hotel szaklap, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia és a Baptista Szeretetszolgálat jótékonysági gálavacsorája támogatói közé. A vacsorazenét id. Varnus Xavér biztosítja majd.

Az új trend: a gerillaétterem 

A vendégek ülnek az étteremben és tudják, hol alszik a szakács. Azt is tudják, hogy néz ki a fürdőszobája, milyen könyvek hevernek az éjjeliszekrényén, és hogy az illemhelyen egy műanyag Madonna villog - írja a Hírextra.

Ma adják át a 2010-es „Balázs Mester” Díjakat  

A kutatórium döntése alapján Kovács Mihályné nyíregyházi tanárnő, Gellény József, a siófoki Öreg Halász vendéglő tulajdonosa, Kopcsik Lajos egri mestercukrász és Székhelyi József színművész részesül idén Balázs mester díjban.

Indonéz szakács nyerte a WACS Global Chefs Challenge-et 

A chilei fővárosban rendezett gasztronómiai kongresszussal egy időben megrendezett Global Chefs Challange elnevezésű szakácsverseny győztese az indonéz Wajan Wicaya lett.

Ha megnyerte... Hol a fődíj? 

— Még most sem lehet tudni, hogy mikor „veheti át nyereményét", mikor főzhet a Michelin-csillagos séf oldalán Thurzó Gabriella, a Mesterszakács című műsor nyertese - írja a Blikk.

A Bátor Tábor Alapítvány tábori élelmezésvezető-szakácsot keres 

A közép-európai daganatos és más krónikus betegséggel élő gyermekek élményterápiás táboroztatásával foglalkozó Bátor Tábor Alapítvány – a hazai civil szféra egyik legsikeresebb szervezete - keres élelmezésvezetői feladatkört is betöltő szakács vállalkozó munkatársat.

Új tankonyha és cukrászműhely a gyöngyösi főiskolán 

Kiemelkedő fejlesztésbe kezdenek a gyöngyösi Károly Róbert Főiskolán, a Turizmus Online értesülései szerint csaknem 670 millió forintos költséggel új tankonyhát és cukrászdát építenek.

Tízmilliárdokat követel a körmendi polgármester  

Panaszt tesz az Európai Uniónál a Körmend polgármestere, mert nem kapott pénzt a helyi kastély felújítására és konferenciateremmel, illetve termálfürdővel, szállodával való kibővítésére.

Kormányzati harc a túlzott sófogyasztás ellen az Egyesület Államokban 

New York városában hétfőtől várhatóan hivatalosan arra kérik az éttermeket és élelmiszer termelőket, hogy a sótartalom mérséklésével védjék a polgárokat. A magas sótartalom elleni csata az egész Egyesült Államokban zajlik, bár többnyire a színfalak mögött – tudósította a Gazdasági Rádiót Martin-Kovács Miklós Chicagóból.

Újabb sztárséfek a Bocuse d’Or Selection Hungary döntőjének zsűrijében! 

Az újesztendő újabb szenzációs hírekkel indul a Bocuse d’Or Selection Hungary szervezői és versenyzői számára. A február 21-22-én, a Hungexpo „Foodapest” kiállításán megrendezésre kerülő verseny döntőjének zsűrijébe elfogadta a meghívást két kiemelkedő szakember, a norvég Charles TJESSEM, valamint az októberben már Budapesten megfordult francia Joseph VIOLA.

Tavaszra lesz Michelin csillagunk (?) 

A Népszabadság információi szerint a világ egyik legelismertebb étterem minősítő kiadványa, a Michelin Guide szakemberei több fővárosi étteremben is jártak a közelmúltban, és – a hírek szerint – kedvező tapasztalatokkal távoztak.

Séfcsere a Costes konyháján 

Az újesztendő új konyhafőnököt köszönt a budapesti Costes konyháján. A portugál Miguel Vieira Rochát az argentin Nicolas Rafael Delgado váltja.

Megjött a csillagos séf  

Csúcsgasztronómus érkezett hazánkba, aki nemcsak látogatóban főz nálunk, hanem állandóan az egyik dunántúli kastélyszálló konyhájában sürög-forog – írta a Blikk Sztárvilág.

A konyhafőnökök élik a legegészségtelenebb életet Britanniában. 

A legészségtelenebb munkakörök toplistájának élére kerültek a konyhafőnökök a legfrissebb szigetországbeli felmérés szerint.

Új szárnnyal bővül a zalakarosi Hotel Venus 

A zalakarosi háromcsillagos szálloda jövőre már négycsillagos szobákkal is és új szolgáltatásokkal várja a vendégeket.

Megnyílt Wang mester ujgur-kínai étterme 

A 15 éve Magyarországon élő Wang Qiang kínai sztár- és mesterszakács megnyitotta meg újabb kínai étekműhelyét. A létesítmény háromnegyed részben ujgur és negyedrészben hunani/pekingi/szecsuáni stílusú ételekkel várja az érdeklődőket; van minőségi büfé- és magas színvonalú gasztronómiai szekciója is. Az étterem kiemelt érdekességei a tésztafélék sokasága, a kézzel gyúrt rizs, a pekingi kacsa, és a grillezett bárány- és kenyérsaslik.

Negyvenkét éve hiába vár vendégeire a név nélküli hotel 

Négy emeleten hatvan szoba, elegáns pincérek, finomabbnál finomabb ételek, mosolygó portás - egyetlen dolog hiányzik a Közel-Keleten álló hotelből: a vendég, immáron negyvenkét éve - irja a nol.hu.

Kiváló Magyar Élelmiszerek a Bocuse d’Or Selection Hungary döntőjében 

Megtartotta a 2010. február 21-22-én Budapesten sorra kerülő Bocuse d’Or Selection Hungary döntőjének első technikai megbeszélést a Magyar Bocuse d’Or Akadémia.

Az utolsó 10 év legnagyobb tévedései a vendéglátásban 

A Chicago Tribune nemrégiben csokorba gyűjtötte mindazokat a gasztronómiai trendeket és jelenségeket, amik az utóbbi tíz esztendő legnagyobb balfogásának bizonyultak az amerikai szakemberek szerint.

Jótékony Mesterszakácsok a Vörösmarty téri Karácsonyi Vásárban 

November 30-án, hétfőn délután 17:00 órától a nézők személyesen is találkozhatnak a Mesterszakács című műsor szereplőivel. Gianni Annoni, Bíró Lajos és a Mesterszakács-jelöltek finom ételekkel várják a vásár látogatóit a Vörösmarty téren.

Szakképzettség nélkül dolgozik Obama szakácsa 

Bár nem rendelkezik szakácsvégzettséggel, Sam Kass a Fehér Házba is elkísérhette munkaadóját, Barack Obamát. A séf már három éve főz az elnök családjának, természetesen egészséges és bio alapanyagokból készült ételeket - írja a deluxe.hu.

Különleges ízutazás a harmónia jegyében 

Izgalmas ételek hívták randevúra a sörök különleges aromáit, különleges ízutazáson vehettek részt a szegedi Gőry Pince-Vendéglőbe meghívott vendéglátóipari szakemberek. A Hügli Food Kft. mesterszakácsa, Simon Tamás által összeállított különleges menüsor mellé Csóka Sándor, a Borsodi Sörgyár Zrt. sörszakértője kínált igazán különleges, vagy éppen a mindennapokból már jól ismert sört.

Az év zalai vendéglátóhelye 2009: Disznótoros és bistro menü  

Ötödik alkalommal hirdette meg a zalaegerszegi városi önkormányzat Az év vendéglátóhelye elnevezésű versenyt. A győztesek szerdán vették át jutalmukat az Erdőgyöngye Vendégházban.

A vilag topszakacsai 2013-ban Baselben föznek 

Ugyan először felröppent a hír, hogy már a következő ’ igeho’-n (kétévente megrendezésre kerülő nemzetközi vendeglátóipari, gasztronómiai és húsipari szakkiállítás Svájcban), azaz 2011-ben találkoznak a világ topszakacsai Baselben, ám ez a rendkívüli esemény 2013-ra tolódott. Ez az időpont viszont mar nyilvános, azaz biztosan létrejön a találkozó, mondta el lapunknak a szakkiállítás szervezőinek nevében Ursula Escher, a baseli Messe külföldről érkező kiállítóinak szakmai vezetője.

Görög Gasztronómiai Hétre invitálják az érdeklődőket 

Görögország tavasszal, az Utazás 2009 kiállítás díszvendégeként igyekezett elcsábítani a hazai utazóközönséget, majd egy nagyszabású hajós rendezvényen hívta fel magára a magyar utazásszervezők és média figyelmét.

Ki lesz a toronyőr? 

Az 1964-ben épített, a következő évben átadott, majd éveken át állami kommunikációs létesítményként működő, végül az 1981-es privatizációt követően az új tulajdonos révén átkeresztelt londoni BT Torony (British Telecom Tower, ezt megelőzően Post Office Tower) tetőtéri étterme újra megnyílik.

Alászálltak a metroba a francia séfek 

Úgy látszik, Franciaországban is új marketingeszközöket vetnek be az étkezési kultúra, és az étterembe járás hagyományainak ápolására, fejlesztésére. Három napon keresztül a legnevesebb szakácsok, konyhafőnökök tartanak főzőbemutatókat a párizsi Metro egyik állomásán.

Ott leszünk a Bocuse d’Or Europe-on! 

Bár a szkeptikusok nem hittek a sikerben, mégis lesz magyar versenyző a legjelentősebb nemzetközi csúcsgasztronómiai eseményen, a 2010-es Bocuse d’Or Europe-on.

Hazai beszállítók és vendéglátók sikeres üzleti találkozója  

Csaknem másfél száz érdeklődő jelenlétében zajlott lapunk közreműködésével, az Agrármarketing Centrum fő szervezésében a „Kiváló Magyar Élelmiszerek” Horeca fórum, amelynek legfontosabb feladata, hogy a vendéglátó szakma figyelmét felhívja arra a tényre, hogy igenis vannak jó minőségű hazai termékek, nem minden esetben indokolt Ausztriába, vagy Olaszországba utazni alapanyagokért.

Főzős reality a Paprika TV-n 

„Casting” címmel indított főzős realityt a TV Paprika.

Francia sztárszakácsok Budapesten 

A jövő héten megrendezésre kerülő Hoventa alkalmából a világ élvonalába tartozó francia csúcsséfek érkeznek Magyarországra.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!