A RATIONAL egész nyáron online és élőben is támogatja a vendéglátóipari szakembereket

A RATIONAL egész nyáron online és élőben is támogatja a vendéglátóipari szakembereket 

Tekintse meg élőben vagy online, hogy a RATIONAL iCombi Pro-val hogyan párolhat, blansírozhat, süthet, grillezhet vagy akár füstölhet. (x)
Kisüzemi sörök mellé ropogtatni valók

Kisüzemi sörök mellé ropogtatni valók 

Elhagyott gyárakban, külterületeken kezdtek feltünedezni a jobbnál jobb főzdék, amelyek termékeire nem mindenütt bukkanunk rá.
Ha valami rákkeltő, lehet biztonságos?

Ha valami rákkeltő, lehet biztonságos? 

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) bejelentését követően slágertémájává emelkedett világszerte az aszpartám édesítőszer használata és annak lehetséges kockázatai.
Ausztria visszavezeti a Schillinget?

Ausztria visszavezeti a Schillinget? 

Nem, erről szó sincs. Viszont egy leleményes grazi vendéglős olyan áron kínálja a sört, mint hajdan, ráadásul sörfőzdéjükben Schillinggel is lehet fizetni!
Bemutatkozott a Komondor Hazy Dupla  IPA

Bemutatkozott a Komondor Hazy Dupla IPA 

A hét elején került bemutatásra a skót BrewDog és a budapesti FIRST Craft Beer sörfőzdék első kollaborációs főzete.
Újra jön a Panyolafeszt - pálinka és pihenés

Újra jön a Panyolafeszt - pálinka és pihenés 

Immáron XVII. alkalommal kínál a település olyan életre szóló élményeket, amelyekre mindig szívesen emlékeznek és évről évre visszajárnak a vendégek, hogy feltöltődve térjenek haza.
A faszenes grillezés tízparancsolata

A faszenes grillezés tízparancsolata 

A séf praktikus tanácsai mellett még titkos, házi BBQ szószreceptjét is megosztotta.
Gasztrokalandok százezres követőtáborral

Gasztrokalandok százezres követőtáborral 

Alexander the Guest néven, február végén indult a YouTube csatorna, amely a világ legexkluzívabb, 3 Michelin-csillagos éttermeibe enged betekintést és azonnal megtalálta a közönségét.
Óriási show és 1 milliós nyeremény

Óriási show és 1 milliós nyeremény 

10 nap múlva két napos rendezvénysorozattal és 1 millió forint fődíjú nyereményjátékkal nyílik meg a Westend felújított ételudvara.
Átadták a Fine Dining Lovers Inspiráló Ételek Díjat

Átadták a Fine Dining Lovers Inspiráló Ételek Díjat 

A versenyen kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatal séf díjnyertes ételében nem csupán személyes meggyőződését, de örökségét is megjelenítette.

A skandináv harmónia receptje 

A hozzávalókat hosszan sorolhatnánk: most egy mennyei csokis kuglófot és a vendégcsalogató tálalást ajánljuk.

Olaszrizling, szürkebarát, kéknyelű 

Ezek a legkedveltebb balatoni borok egy friss kutatás alapján. Közülük is az olaszrizling viszi most a pálmát.  

Winelovers River Night 

Ahol összekapcsolódik a hajózás élménye, a Duna és Budapest látványa és a hazai borok válogatott tételeinek korlátlan kóstolása.

Étteremnyitás Szigligeten: dedikált séfre ma nincs szükség 

FRISSÍTVE  A budai Gléda egyszerre házias és közben izgalmasan progresszív ízei mostantól a balatoni északi part egyik legszebb helyén, a szigligeti Vár tövében is elérhetők. A nyitás körülményeiről a ház budai-szigligeti gazdájával, Deli János tulajdonossal beszélgetünk.

Hamarosan újra Badacsony Bor7 

Az idei évben ismét 17 napon keresztül élvezhetjük a borvidék legjobb borait Badacsony szívében!

Egyedi portékák 70 négyzetméteren 

Különleges csapat mutatkozott be a napokban Mátészalkán: a Minden, ami Szatmár-Bereg Egyesület egy helyi, értékteremtő közösség.

Egy retró klasszikus a jövő édessége? 

A felmelegedési hullám átrendezi az édesipart is, a legsikerebb termékkategóriákká a jégkrém, illetve a keksz és az ostya válik.

Már a kávéfogyasztás is csökken idehaza az infláció miatt 

Az alapanyagok jelentős drágulása miatt a magyar kiskereskedelmi kávépiac értéke tavaly ugyan 20 százalékkal, 82,8 milliárd forintra bővült, a volumene azonban 11 százalékkal, 18,2 ezer tonnára csökkent, mondta Árok Gábor, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletág vezetője csütörtökön egy Budapesten tartott sajtótájékoztatón, amelyről laptársunk, az mfor.hu beszámolt.

Bezár a csúcsminőségű kenyereiről híres budapesti pékműhely 

Öt év dagasztás-kelesztés-sütés után búcsúzik a PékEmber.

A Nébih tarolt a Tisza-tónál 

Hiányosságokat tárt fel a Tisza-tó környéki vendéglátó egységek ellenőrzésekor a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Megvan, ki képviseli hazánkat az ifjúsági szakácsvilágbajnokságon 

Kis-Berkes Márknak hívják, és ő az Arany Kaviár Étterem fiatal séfje.

Kiosztották az idei Wine Spectator 2023 Restaurant Awards díjakat 

Idén is díjazta a magyar éttermek borlapjait a világ egyik legbefolyásosabb borszakmai lapja, a Wine Spectator.

Végleg bezárt két budapesti étterem 

Hét év nyitva tartás után végleg bezárt a Ráday utcai Input Kitchen & Bar, miközben a Duna másik oldalán, Újbudán is leköszönt a Vokal Rock Bistro.

Meghalt a világhírű sztárszakács, akinek szívügye volt a magyar gasztronómia 

46 éves korában elhunyt Serge Vieira, a francia Bocuse d’Or csapat elnöke.

A Magyar Konyha stábja körbeette a Balatont 

A magazin gasztrokalauzának csapata ismét felkerekedett, bejárta a tó környékét, és felderítették, hol és mit érdemes enni a Balaton körül. A 300 tipp közé 60 új hely is került. 

Hozhatok esetleg egy tál ízléses krokodil levest? 

Egy dél-taiwani étteremben, a Witch Cat Kwai-ban mindent megtesznek a vendég érdekében: séfjük megalkotta, és napi kínálatukban szerepel a "Godzilla Ramen" elnevezésű étel, amely úgy néz ki, mintha a kultfilm névadója készülődne kikászálódni a tálból, hogy megragadja a vendéget.

Az MVI is beállt a SZÉP-kártya felhasználás módosítását kérők sorába 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) egyetért a napokban megjelent kormányrendelettel, ami a villamos energiára vonatkozó árplafonnal kapcsolatos a hazai szálláshelyek esetén, ugyanakkor azt kezdeményezi, hogy a vendéglátóipari szektor is bekerülhessen a kedvezményezettek körébe.

Rákkeltő édesítőszer a zéró kólában 

Rákkeltő anyagnak nyilvánítja júliusban a világ egyik legelterjedtebb mesterséges édesítőszerét a WHO – írja a Reuters, két meg nem nevezett forrásra hivatkozva.

Sörarzenál a Balatonnál 

A Balaton kézműves sörfőzdéinek legjobbjai mellett Csehország Európa- és világbajnok söreit is megkóstolhatják a vendégek július 6. és 8. között a Balatoni Sörök Fesztiválján, Zamárdiban.

8 év, 8 étterem és 800 forintos sajtburger 

Az esemény híre mellé itt a sajtburger receptje is.

Egyre kevesebb húst esznek a németek 

A lakosság mintegy 10 százaléka vegetáriánus, ami 4 százalékos növekedés 2018-hoz képest, adja hírül az euronews.com portál.    

Íme, Magyarország legjobb rántott húsos helyei 

Egy jó rántott hús mindig nyerő. A magyarok egyik kedvenc vasárnapi étele évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

Augusztus 20-án újra megsütik a pecsenyénket 

Idén 14. alkalommal rendezik meg a Magyar Ízek Utcáját - augusztus 18-tól három napig a gasztronómiáé a Várkert Bazár előtt húzódó budai rakpart.

Minden második kávékapszulát újrahasznosítanak a magyarok 

Az alumíniumból használati tárgyak készülnek, a kávézacc egy részét a Pannonhalmi Főapátság levendulamezőin hasznosítják újra: most megcsodálható az eredmény.

Az édes élet és a "Bondi Beach" koktél receptje 

Az Asterisk The Live – in Gallery egy izgalmas művészeti-és gasztro színtér Budapesten, mely első nyarát terasznyitással és különleges koktélkínálattal ünnepli.

Terasznyitás az Erzsébet téren 

Megnyílt az Erzsébet téri, egykori buszpályaudvar épületében lévő Gin Corner Botanist Gallery nevű szabadtéri terasz.  A Nyíri István Ybl-díjas építész által tervezett, egykori buszpályaudvar épületének felső emelete már a kilencvenes években is helyet adott rendezvényeknek.  

Gasztrokult a kertben 

A Homola Pincészet 2023 nyarától különleges gasztrokulturális programokkal várja a térségbe látogatókat.

Jegeskávé-variációk: a nyár ízei a Nespresso-tól 

Az új kollekció a Kaliforniai Álom fantázianevet kapta: hideg csepegtetéssel készült cold-márkák, letisztult ízek, hosszabb változatok jellemzik a nyári kínálatot.

Szomszédos országok éttermei a világ legjobbjainak listáján 

A hazai ínyencek számára jó hír, hogy a bécsi Steirereck étterem 18. helyen, a szlovéniai Kobarid városában található Hiša Franko pedig a 32. helyen végzett a listán.

Stühmer Cukrászda nyílik Egerben 

Június utolsó hétvégéjén megnyílik Eger legújabb cukrászdája, a Stühmer Mintabolt, Cukrászda és Cremeria.

Megabulival ünnepelt az Eventrend a Gundelben 

Kerek, harmincéves fennállásukat ünnepelte az Eventrend Group idén, harmincegyévesen. A halasztásnak megvolt az oka. Viszont a most megtartott szülinapi ünnepséget megfejelték egy plusz nappal, így egyáltalán nem egy szokásos kerti partira invitálták partnereiket, hanem két, egymás utáni este is felvágták a cégnek és vendégeiknek szánt szülinapi tortát.

Díjesővel ünnepelte a fenntartható gasztronómiát a METRO 

A fenntartható gasztronómiában élen járók munkáját méltató díjat június 8-án, aktuális fenntarthatósági témákat körüljáró szakmai fórum keretében adta át a METRO Nagykereskedelem. A díjakat idén a következő szakemberek nyerték el.

Kitört a champagne-láz Turán 

Közép-Kelet Európában első Krug Ambassade-kéntdebütált a BOTANIQ Turai Kastély a Krug x Lemonprogram keretén belül. Ahol sok szó esett a citromról is, mindjárt kiderül, miért.

Nézze élőben a világ 50 legjobb éttermének díjátadóját! 

Az eseményt ismét rangos helyszínen, Valencia kikötővárosában rendezik meg 2023. június 20-án. 

Spanyol utat lehet nyerni egy jó cikkel 

Indul a 6. WebWineWriting nemzetközi borszakíró-verseny!

Új pezsgőüzemet fejleszt a Kreinbacher Birtok 

Az 5,8 milliárdos ráfordítás fele kormányzati, illetve vidékfejlesztési támogatás.

Újabb dilemma előtt a vendéglátósok 

Nem jelentenek az üvegpoharak környezettudatosabb alternatívát a repoharakkal szemben, mert az előállításuknak ötször nagyobb a karbonlábnyoma, mint az újrahasználható műanyag poharaknak. Erre a következtetésre a független, nemzetközi, fenntarthatósággal foglalkozó denkstatt szakértő csapata jutott, akik Magyarország meghatározó repohár-rendszer üzemeltetője, a Cup Revolution felkérésére készítettek összehasonlító életciklus-elemzést - írja laptársunk, a Piac és Profit.

Milyen az igazi Szent Iván éjszakai svédasztal? 

Skandináviában a nyári napforduló, valójában nemcsak a nyár közepét jelenti, hanem az egész évét is, bár nem mindig ugyanazokra a napokra esik. A midsommar, vagy ahogyan nálunk nevezik, a Szent Iván éjszaka a karácsony után a svédek második legnagyobb ünnepe, és mindig három napos - péntek, szombat, vasárnap - mulatozást jelent.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!