Sajtból van az út 

A magyarországi borutakhoz hasonlóan megkezdődött a Magyar Sajtút Hálózat kiépítése, ahol a kézműves sajtkészítők nemcsak saját portékáikat árusítják és kínálják, hanem turistákat is fogadnak - adta hírül a Borászportál.

Luxus borhamisítás 

A világ legdrágább borának hamisítói után nyomoznak európai hatóságok. Az "áldozat" a Romanee-Conti nevű bor, amelynek palackja 9 ezer euró - 2,7 millió forint.

A bor filozófiája bővített kiadásban lengyelül 

(MTI) - Hamvas Béla A bor filozófiája című könyve újabb, bővített kiadásban látott napvilágot lengyelül. A kötetet és az azt illusztráló fotókat hétfőn mutatták be a Varsói Magyar Kulturális Intézetben.

Éttermekből is loptak a Szombathelyen elfogott betörők 

Előzetes letartóztatásba helyezték azt a két férfit, aki italboltokba, éttermekbe és irodaházakba tört be Szombathelyen és környékén.
Étterem is lesz az új Rudas-szárnyban

Étterem is lesz az új Rudas-szárnyban 

(MTI) - Indul a Rudas Gyógyfürdő déli szárnyának, az egykori palackozó üzemnek a rekonstrukciója, a közel egymilliárd forint összköltségű beruházás várhatóan jövő szeptemberre készül el - közölte a fürdőt üzemeltető Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. az MTI-vel.

A turisztikai célelőirányzat emelését kérik a szállodások 

A jövő évi költségvetésben tervezett turisztikai célelőirányzat felülvizsgálatát, illetve minimum az idei összegre való emelését javasolja a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ).

Súlyos sérültek az étteremteraszon 

(MTI) - Versenyautó hajtott egy vendéglátóhely teraszán tartózkodók közé a Veszprém megyei Városlődön. Öten sérültek meg, egyikük életveszélyes állapotban van.

Új szerveződés fogja össze a balatoni borászokat 

(MTI) - Balatoni Kör néven alakítanak a Balaton menti borvidékeket összefogó szervezetet a régió vezető pincészetei.

Szakácskönyvet ad ki a Gundel 

(MTI) - A fővárosi Gundel Étteremben ma is felszolgált ételek eredeti receptjeit és modernizált fogásokat mutat be a novemberben megjelenő Gundel Szakácskönyv, amelyet pénteken sajtótájékoztató keretében mutattak be Budapesten.

Köles reneszánsza 

A Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége, az Országos Ómagyar Kultúra Baráti Társaság és a Budapesti Gazdasági Főiskola szakmai koordinálásával konferenciát rendeznek azzal a céllal, hogy a feledésben ment kölest újra népszerűvé tegyék a gyermek- és a közétkeztetésben, a vendéglátásban, a cukrászatban, a pékségekben, a háztartásokban és a sörgyártásban.

Három dudás egy csárdában 

Minden áldott nap elsőnek érkezik, és utolsónak hagyja el a „fedélzetet” az öreg Tanyacsárda egyik alapító-tulajdonosa, a hely meghatározó arca, Garaczi János, akinek a Kecskeméthez közeli csárda több évtizede az élete.

Néma vacsora 

Néma vacsorákat kínál egy étterem New Yorkban, ahol már a vendéglátóhelyeken is akkora a zaj, hogy különféle szabályokkal próbálják elejét venni a hangzavarnak - írja a Travelo.

Lakásétterem nyílt Pécsett 

Megnyitotta kapuit Pécs első pécsi lakásétterme műemléki környezetben a belvárosban.

Elstartolt a Bornaptar.hu, a Kárpátmedence új boros eseménykeresője 

Nem volt könnyű dolga eddig azoknak, akik a magyar és határon túli boros eseményekről próbáltak meg tájékozódni.

Gombócból is sok 

Gombócból is sok

Pörköltfőző szüreti verseny a Hilltop dombon 

Hagyományőrző szándékkal 2013. október 19-én rendezi meg a Hilltop Borhotel & Étterem az Első Szüreti Pörköltfőző Versenyt. A szüreti mulatságra bárki nevezhet, aki szereti a magyaros ízeket és a finom borokat.

Anyukám mondta: itt a Gault & Millau’14 

Ezúttal nem egy frissiben felkapott fővárosi étterem, hanem egy észak-magyarországi, eldugott kis település vendéglátóhelye, az Anyukám mondta (Encs) kapta az Év étterme előkelő címet a Gault & Millau Magyarország 2014. évi kiadásának bemutatóján. Ahol történtek egyéb meglepetések is...

A szekszárdi borászok a prémium borokat vitték el Oroszországba 

(MTI) - A szekszárdi borászok a prémium borokat vitték el Oroszországba.

Beperli a kormányt a dohányzásellenes törvény miatt 

Az osztrák kormányt perli egy étterem tulajdonos: pénzt akar, cserébe a nemdohányzók védelmére elvégzett átalakításokért. A dohányzásról hozott törvények szigorítása ugyanis fölöslegessé tette az eredeti jogszabály alapján elvégzett munkákat - adta hírül a kurir.hu.

Brit pékségtől lopott a Starbucks 

A brit Starbucks a múlt héten dobta piacra a muffin formájú, de tésztájában inkább fánkra hasonlító új süteményét, amit "duffin"-nak neveztek el (a fánk angol neve, a doughnut és a muffin ötvözéséből), az elnevezést pedig le is védette a kávézólánc beszállítója, a Rich Products.

Vendéglők Hete Vas megyében 

Hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal rendezik meg a Vas Megyei Vendéglők Hetét Szeretem, mert Vasból van címmel.

Amikor a borászat és a gasztronómia együtt törekszik a tökéletesre 

A MÁK bistro 2013. október 15-19-ig, keddtől szombatig öt különleges vacsoraestre várja vendégeit. Ezeken a napokon a csodálatos pannonhalmi apátsági borokhoz hagyománytisztelő és mégis formabontó fogásokat komponál a MÁK csapata.

Megsarcolják a romániai vendéglátókat 

Egy közelmúltban módosított kormányrendelet lehetővé teszi 2014. január 1-jétől, hogy Romániában az állam újabb sarcot vessen ki a szállodákra, vendéglőkre, kávézókra. 

Szüreti mulatsággal nyit az egri Márai látogatóközpont 

(MTI) - Kétnapos szüreti mulatsággal nyitja meg kapuit a hétvégén a látogatók előtt az egri Szépasszonyvölgyi Márai Aktív Turisztikai Látogatóközpont - közölte hétfői egri sajtótájékoztatóján Papp-Kormos Éva, az intézmény koordinátora.

Magyar Bor Klub Londonban 

A Magyar Turizmus Zrt. londoni külképviselete 2013. október 3-án rendezte meg második bor és gasztronómiai estjét Hungarian Wine Club néven a londoni Magyar Kulturális Intézetben.

Országos Étterem Hét: októberben ötödször 

(MTI) - A korábbi évekhez hasonlóan száznál is több közép- és felsőkategóriás étterem különleges menüjét fogyaszthatják kedvezményes áron az ötödik Országos Étterem Hét vendégei október 14. és 20. között, a foglalásokat szerdától várják a résztvevő éttermek.

Hatvanhét csillag New Yorkban 

New York idén is előrelépett a gasztronómiai ranglétrán: a Michelin útikalauz 2014-es kiadásában már 67 csillaggal jelölt étterme van, eggyel több, mint az előző évben. Most első alkalommal egy koreai étterem is kétcsillagos lett.

Gázmérgezés a fehérvári étteremben 

Fojtogató gáz miatt többen rosszul lettek pénteken este egy székesfehérvári gyorsétteremben. A friss levegőn mindenki jobban lett, senkit nem kellett kórházba szállítani – adta hírül a HavariaPress.

Kifut a musthajó 

(MTI) - Hagyományteremtő céllal musthajót indított a közös Olaszrizling szüretelés megkezdésekor a balatoni pincészetek képviselőiből álló Badacsonyi Kör csütörtökön Badacsonyból, öt balatoni borászat szőlőjének összeöntésével készítettek mustot a fedélzeten.

Felmérésre hív a BDO és a MSZESZ 

A tervezéssel kapcsolatos szokásokat, tendenciákat vizsgálja a BDO Hotel és Ingatlan Szolgáltató Kft. illetve a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének átfogó kutatása.

Majd harminc borász vesz részt a Somlói borászgálán 

(MTI) - Csaknem harminc borász mutatja be borait a Somló Borászgálán szombaton a Kreinbacher Birtok régi birtokközpontján; a rendezvény keretében felavatják a felújított Séd-forrást is.

Vihar a szegedi Alabárdos körül 

Vissza kell állítani az eredeti állapotot az Alabárdos étterem kerthelyiségében egy jogerős örökségvédelmi hivatali határozat alapján. Ha a vendéglő üzemeltetője végrehajtja a határozatot, újra patkányfészek lehet a közel 200 négyzetméteres belvárosi kerthelyiség - adta hírül a délmagyar.hu.

Hasított a svájci penge 

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) negyedik alkalommal volt házigazdája a a WACS (World Association of Chef Societies) által 8 éve életre hívott melegkonyhás szakács világverseny közép-európai döntőjének.

A bor színe, a pohár alakja és mérete is befolyásolja, ki mennyit iszik 

(MTI) - A bor színe, valamint a pohár alakja és mérete is befolyásolja, ki mennyit iszik. A fehér borból több kerül a poharakba, mint a vörösből - derült ki egy amerikai tanulmányból.

Vörösborfesztivál kezdődik pénteken Villányban 

(MTI) - Neves pincészetek, pálinkaházak és kézművesek is kínálják termékeiket a Villányi Vörösborfesztiválon, amely pénteken kezdődik a baranyai kisvárosban.

„Nem a bornak vagy a vásárlónak tervezek, hanem egy történetet adok át” 

A sörös csomagolás tervezésétől kirándult át a borok világába, aztán ott is ragadt. Ma a boroscímke-tervezés fogalma idehaza szinte összeforrt Ipacs Géza grafikus nevével. Ezért amikor egy hangulatos budai kávézó mélyén találkozunk, naná, hogy sikerének titkáról faggatom. Közben kiderül, nincs semmiféle titok: nincs píár, önhirdetés sem, üzletfogó marketing a legkevésbé, csak sok-sok munka, ötletelés és egyre mélyülő, baráti beszélgetések a borászokkal.

Tányérhús és panoráma 

A Városligeti Műjégpálya gyönyörűen felújított központi épületében 2013. szeptember 26-án hivatalosan is megnyitott a Városligeti Café & Bár. Ez a történelmi környezetbe költöztetett, tradicionális értékeket is bemutató, mégis szerethetően mai kávéház és bár, polgári bisztró ételkínálattal, és modern háttérzenével várja vendégeit. A hely különlegességei közé tartozik a 3 féle babkávéból rendelhető frissen pörkölt Liget kávé, az ízletes Tányérhús valamint az egyedülálló történelmi panoráma.

Bréking: Két Michelin csillagos magyarok Angliában 

A magyarokat is a személyzet soraiban tudó, londoni Dinner by Heston Blumenthal ismét előrelépett, immár két csillaggal büszkélkedhet az étterem. 

Nyomul a McDonald's Németországban 

Nyomul a McDonald's Németországban

Kínában is hódítanak a témaéttermek 

(MTI) - Akár a toaletten, az A380-as típusú repülőgépen ülve vagy Mao Ce-tung korát idéző falak közt is fogyaszthatják vacsorájukat a kínai étteremlátogatók, egyre több ugyanis a témaparkok mintáját követő témaétterem az országban.

Elkészült Slash saját hamburgere 

Az Umami Burger - amely megtalálható Oakland-ben, San Francisco-ban, Miamiban és New York City-ben is - most egy újdonsággal rukkolt elő.

Amerikai étteremlánc érdeklődik a magyar piac iránt 

A Villa Enterprises gyökerei egészen 1964-ig nyúlnak vissza, amikor is az ED Sullivan színház mellett megnyitották első éttermüket New York városában. Az étterem hamisítatlan new york-i pizzával, tradicionális olasz ételekkel, salátákkal várták a különlegességekre éhes vendégeket - adta hírül a Franchiseportál.

Hangos volt a gyerek, kirúgták a családot 

Az amerikai Eli Gau és felesége, Lilian, vasárnap két kisfiukkal, a 3 éves Ryannel és az 1 éves Ethannel mentek ebédelni egy magát családbarátnak mondó étterembe - írja a Nők Lapja Café.

Szüret a Svábhegyen, a Jókai-kertben 

Az immár harmadik Költő utcai szüretet annak jegyében s örömére tartják meg Jókai Mór legendás kertjében, hogy immár több, mint 800 oltványt telepített el a nagy mesélő szőlősének helyén a Kadarka Kör.

Szlovén-magyar sommelier program 

A ZalaiBorút Egyesület jóvoltából a nyáron huszonöten vehettek részt sommelier képzésen. A program hazánkban és Szlovéniában zajlott, és célja az volt, hogy a finom magyar borok mellé igazi szakértők is „teremjenek” - írta a Zalai Hírlap Online.

Polgárőröket vetnek be a vendéglátók 

Három soproni vendéglátóhely üzemeltetői fogtak össze a Deák tér éjszakai nyugalma érdekében: ők finanszírozzák a jövőben a Soproni Polgárőr Egyesület hétvégi járőreit - adta hírül a Kisalföld.

Tízezer étterem zárt be egy év alatt 

(MTI) - Még az ínyencek paradicsomában, Olaszországban is spórolnak a gasztronómián a gazdasági válság hatására: 2012-ben közel tízezer étterem zárt be, a trend pedig folytatódni látszik.

Átadták az Etyeki Kúria Borászat új épületét 

Matolcsy Sára, az Etyeki Kúria Borászat ügyvezető igazgatója köszöntője után Bordás Péter építész, Babarczi László projektfelelős és Mérész Sándor főborász vezette körbe a sajtó képviselőit a szeptember 19-i ünnepélyes megnyitó keretében átadott, Magyarország egyik legkorszerűbb borászatában. Alig több mint egy évvel az ünnepélyes alapkőletétel után befejeződtek a borászat átfogó modernizálási és bővítési munkálatai. Az idei szüret már a 220 m2-ről 1100 m2-re megnövekedett alapterületű, 2.500 hektoliter bor befogadására alkalmas épületben zajlik a múlt hét közepe óta.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!