Jótékonysági borrendezvények 

Jótékonysági borrendezvények

Magyar éttermeket mutat be a CNN 

Folytatódik a CNN magyar "sorozata". Ezúttal a gasztronómia kerül sorra: "paprika chicken, goulash, langos, kurtoskalacs". A szerző sok helyet kipróbált: megfordult a Fakanálban, a Gundelben és például a Budapest Bisztróban, de ellátogatott Szentendrére és Tihanyba is - adta hírül az InfoRádió.

Konferencia a zsírsertések szerepéről az élelmiszeriparban 

(MTI) - A zsírsertésekkel kapcsolatos alap- és alkalmazott kutatások eredményeiről és ipari hasznosításáról kezdődött kétnapos konferencia csütörtökön Herceghalomban.
Ez tényleg OKÉS volt

Ez tényleg OKÉS volt 

A METRO Vevőakadémián megjelent nagy számú érdeklődő jelenléte is jelezte, hogy immáron a legjelentősebb hazai szakácsversenyek sorába lépett az OKÉS, a közétkeztető szervezetek és vállalkozások éves seregszemléje.

Ki lesz az Év Bortermelője? 

Pénteken, a Mezőgazdasági Múzeumban megrendezésre kerülő boresten mutatkozik be az az öt borász, aki bekerült az "Év Bortermelője" cím várományosai közé.

Szekszárdi és etyeki bor lett Budapest Bora 

(MTI) - A szekszárdi Szeleshát Pince 2011-es merlot-ja és az etyek-budai Nyakas Pince 2012-es chardonnay-je nyerte el a Budapest Bora címet, melyre a főváros első alkalommal írt ki nyílt pályázatot.
Ínyenc levesbár nyílt Szentendrén

Ínyenc levesbár nyílt Szentendrén 

Máhr Attila Jr., a hosszú múltra visszatekintő Aranysárkány Vendéglő séfje és tulajdonosa újabb gasztronómiai vállalkozásba vágott. Ezúttal a "gyorsan finomat" elv alapján megálmodott My Soup levesbár megnyitójára került sor november 16-án.

Bezöldül a csirkebár 

Az Ogilvy-vel partnerségben ideiglenesen megváltoztatja márkajelzését a KFC Ausztráliában, a 2013/14-es krikettbajnokság apropóján, egy integrált marketing kampány keretében - írja a marketinginfo.com.
Sztárséfek örömfőzése Mezőkövesden

Sztárséfek örömfőzése Mezőkövesden 

Immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) bálja, ahol az elmúlt évtizedek és a jelen sztárséfjei mérkőznek meg a gasztronómia kedvelőinek legnagyobb örömére.

Vonatra száll a kávézólánc 

Együtt ünnepel a svájci vasúttársaság (Swiss Federal Railways) és a Starbucks, hiszen hamarosan elindul az első vonat az országban, melyen az amerikai kávézólánc éttermében élvezhetik kávéjukat az utasok.

András havi disznótoros napok 

(OS) - A Vidékjáró programsorozat 2013. évi programjainak zárásaként november utolsó hétvégéjén "András havi disznótoros napokra" várják országszerte a vendégeket.

Meglepő magyar bor értékelés 

A magyar borszakma nagy bánata, hogy nemzetközi szinten nem sikerül a nagy áttörés, a külföldi szaksajtó és a véleményformáló borítészek csak ritkán veszik észre a magyarországi nedűket. Hiába a sok aranyérem a nagy borversenyekről, ezek sem hozzák meg a várt hatást, talán azért sem, mert a kifinomult értők számára az efféle megmérettetések nem igazán iránymutatóak - adta hírül az InfoRádió.

A LouLou visszatért! 

LouLou újra Budapesten. Ez a kijelentés azoknak jelent sokat, akik 2009-ben szomorú szívvel vették tudomásul, hogy a Vigyázó Ferenc utcai kulináris szentély, a korát megelőző és a jövőnek példát mutató LouLou bezárta kapuit. Négy év után azonban újraéledt egy „csúcsbisztró” képében, a VI. kerület Székely Mihály utcában.

A dobogó tetején a Dobogó 

A Dobogó Pincészet a nemzetközi sikerek mellett - 2004, 2005 és a 2006-os Dobogó aszú után idén a Dobogó 2011-es Furmintja is megnyerte az egyik legjelentősebb nemzetközi borverseny, a Decanter World Wine Awards trófeáját – nagyon büszke arra, hogy rangos hazai elismeréseket is kap: az idén immáron másodszorra nyerte el az Év Bora címet a Népszabadság Top 100 Magyar ranglistáján.

Indiai étterem(lánc) indul Budapesten 

India különbözik – ez a hangzatos turisztikai szlogen mindenre érvényes, de még a kontinensnyi országon belül is. Minden régiójának saját, a többitől eltérő gasztronómiája, hagyománya, kultúrája van. 

Magyar cégek a hongkongi borászati seregszemlén 

(MTI) – Magyarországot idén hat pincészet és négy kereskedő cég képviselte Hongkong legjelentősebb bor és szeszesital szakkiállításán, a Hong Kong International Wine&Spirits Fair rendezvényen – közölte a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) csütörtökön az MTI-vel.

Tizenkét magyar borászat mutatkozik be Kínában 

A 2013. november 13-15. között Sanghajban első alkalommal sorra kerülő ProWine China szakvásár iránt óriási a kiállítói érdeklődés: 500 kiállító a világ minden tájáról – köztük 12 magyar borászat – mutatkozik be a kínai metropoliszban.

Borturizmus márpedig nincs... 

Bár a borfesztiválok, a nyitott pincék rendezvénysorozata, illetve a szüreti mulatságok sok látogatót vonzanak, mégis a borkóstolás és a gasztronómia marginális marginális szerepet tölt be a magyarok utazási céljainak kiválasztásakor - írja elemző cikkében a NapiGazdaság.hu.

Közzétették az Év Bortermelője díj jelöltjeit 

(MTI) - Bolyki János, Borbély Tamás, Dúzsi Tamás, Gálné Dignisz Éva és Heimann Zoltán az idei Év Bortermelője díj jelöltjei; az eredményhirdetést december 6-án tartják Budapesten.

Megválasztják Budapest Borát 

(MTI) - Évente egy-egy fehér- és vörösbor nyerheti el a Budapest Bora címet, amelyre a főváros első alkalommal írt ki nyílt pályázatot.

Csúcsgasztronómia Londonból 

Különleges rendezvénysorozat indul a jövő héten Budapesten Globalista Konyha címmel. Fiatal londoni séfek érkeznek fővárosunkba, akik mindössze pár napig nyitva tartó pop-up éttermekben kínálják majd menüsoraikat. Az első ilyen rendezvény jövő héten lesz. 

Hajléktalanoknak főztek a ferencvárosi cigányok 

Egy civil akció keretében bringás futárok hordtak ételt hajléktalanoknak egy pesti roma lakásétteremből - adta hírül a magyarnarancs.hu.

Szepsy István bor-Oscart kapott! 

A világ legmagasabbra értékelt csúcsborainak találkozóját Francoiş Mauss hívta életre öt évvel ezelőtt, melyre a borvilág legmagasabb presztízsű borászatainak vezetői is áldásukat adták, és ezt nem csak levelükben, de jelenlétükkel is erősítik - írja az imad.blog.hu.

Borban az igazság 

November 15. és 17. között Borban az igazság címmel gasztro- és kulturális rendezvényt szervez a Budapesti Bevásárló és Tematikus utcák (BUM), valamint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK).

Jelentősen nő a szőlő- és bortermelés uniós támogatása 

(MTI) – Magyarország a következő ötéves időszakban 145,5 millió euró (43 milliárd forint) felhasználására jogosult a szőlő- és bortermelés uniós támogatási keretéből, ami több mint 30 millió eurós növekedést jelent – mondta a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára pénteken Soltvadkerten.

Nem kapott inni, tört-zúzott a vendég 

Egy üres italos pohár suhant el a pultos mellett és csapódott a háta mögött lévő üvegek és poharak közé...

Csúnya vendég ne üljön a kirakatba 

Újraértelmezte a fine dining fogalmát egy párizsi étterem: egy volt hostess azt mondta, a főnökei elvárták, hogy a szép embereket az ablakokhoz ültessék, a csúnyákat viszont rejtsék el a helyiség hátuljában - írja az origo.

Töretlen a német gasztronómia fejlődése 

(MTI) - Egy év alatt majdnem 40 vendéglő lépett elő a Michelin-csillagos éttermek közé Németországban, a legalább egy csillaggal rendelkező vendéglők száma pedig új történelmi csúcsra emelkedett az étteremkalauz csütörtökön Berlinben bemutatott 2014-es német kiadása szerint.

TableFree Éttermi Napok novemberben 

TableFree Éttermi Napok novemberben

Tizenegy éves lett a Vapiano 

Tízenegy éves születésnapját ünnepelte a Vapiano októberben. A hálózat alapítói 11 éve Hamburgban hozták létre az első éttermüket.

Gyorsétterem a Parlament szomszédságában? 

Az V. kerületi Önkormányzat visszafogott áron és a nyilvánosság teljes kizárásával adta el a Parlament Cafét és a mellette álló házasságkötő termet - írja a Városszíve Blog.

Látássérültek szüretelhettek Tokaj-Hegyalján 

(MTI) - Vakok és gyengén látók szüretelhettek a Tokaj-Hegyalja történelmi borvidéken egy egyedülálló kezdeményezésnek köszönhetően.

A Sió Csárda is megy a levesbe? 

A pécsi Saint Claire Kft. tulajdonában lévő Sió Csárda épületét 2011-ben nyilvánították műemlékké. – Ez volt a halálos ítélete – mondja teol.hu-nak a tulajdonos kft. ügyvezetője, Czakó Gábor.

Kigyulladt egy étterem Siófokon 

Kigyulladt egy étterem a Siófokhoz tartozó Balatonszabadifürdőn, a 7-es út mentén vasárnap – értesült a Sonline.hu szerkesztősége.

Indul a Márton-napi Libato(u)r 

Ha november, akkor újbor és libacomb: a Magyar Turizmus Zrt. ötödik alkalommal is megszervezi a Márton-napi Libato(u)r és Újborünnep nevű belföldi akcióját, melynek lényege, hogy különböző libás meglepetésekkel és jobbnál jobb, az ünnepkörhöz kapcsolódó programokkal, belföldi úti tippekkel csábítják libato(u)rázásra az érdeklődőket.

Kecskeméti győzelem az első Ifjúsági Szakácsolimpián 

2013. október 28-30. között első alkalommal rendezték meg az országos Mirbest Ifjúsági Szakácsolimpiát, amelynek Kecskeméten a Széchenyi István Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola adott helyet. A verseny díjkiosztó ünnepségére kedden este 20 órakor került sor, ahol a hat induló közül a kecskeméti csapat végzett az első helyen. Az első három helyezett tagjai az értékes nyeremények mellett kiutazhatnak a felnőtt szakács válogatottal a következő szakács olimpiára, ott pedig hivatalos segítőként vehetnek részt a magyar csapat versenyében - adta hírül a Bácsmegye.hu.

Finomat és táplálót 420 forintból 

Országos KözÉtkeztetői Szakácsverseny (OKÉS) címmel hirdetett versenyt közétkeztető cégeknek a Nemzeti Élelmiszerlánc- biztonsági Hivatal (NÉBIH) és az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete. A kétfordulós vetélkedőre kétfős csapatok nevezését várják. A cél, hogy bebizonyítsuk, kis odafigyeléssel – nettó 420 forintból is lehet – tápláló és finom ebédet készíteni nagyüzemi körülmények között.

Magyar sikerek a Wine & Spirit-en 

Szepsyt és a Royal Tokajit is beválasztották a világ legjobb 100 borászata közé, a Wine&Spirit magazin idei Top 100 kóstolóján - jelentette a Burkultusz

Adócsaló vendéglátósok 

Stróman cégek nevében működtettek kecskeméti gyanúsítottak csárdákat és pizzériát. Az adófizetés alól kibúvó férfit és két társát a NAV pénzügyi nyomozói őrizetbe vették, majd a Kecskeméti Járásbíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat – közölte a NAV Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának szóvivője.

Új ketchup-pal folytatja a gyorsétteremlánc 

Új ketchup-pal folytatja a gyorsétteremlánc

Itt vannak az Éttermi Hét legsikeresebbjei 

Itt vannak az Éttermi Hét legsikeresebbjei

A wifi veszélyei 

Már szinte ösztönösen kapcsolódik az ember a publikus Wi-Fi hálózatokhoz, hogy elidőzzön egy kávé mellett, sokan mégsem gondolják, hogy mekkora veszélynek lehetünk kitéve - jegyzi meg a technet.hu szerzője.

Az államfő kifogásai alapján pontosítják a hegyközségi törvényt 

(MTI) - Benyújtotta a fideszes Font Sándor az államfő kifogásait orvosolni hivatott módosító javaslatát a hegyközségi törvény módosításához, amelynek aláírását korábban megtagadta Áder János köztársasági elnök.

Eladó London leghíresebb magyar étterme 

Eladó London leghíresebb magyar étterme, amely konyhája mellett a brit nagypolitika balszárnyának törzshelyeként is évtizedekig közismert volt.

Változhat az Erzsébet utalvány rendszere 

A Népszabadság több, egymástól független piaci forrásból is úgy tudja, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az Erzsébet-utalvány átalakításának lehetőségét vizsgálja.

Sajtból van az út 

A magyarországi borutakhoz hasonlóan megkezdődött a Magyar Sajtút Hálózat kiépítése, ahol a kézműves sajtkészítők nemcsak saját portékáikat árusítják és kínálják, hanem turistákat is fogadnak - adta hírül a Borászportál.

Luxus borhamisítás 

A világ legdrágább borának hamisítói után nyomoznak európai hatóságok. Az "áldozat" a Romanee-Conti nevű bor, amelynek palackja 9 ezer euró - 2,7 millió forint.

A bor filozófiája bővített kiadásban lengyelül 

(MTI) - Hamvas Béla A bor filozófiája című könyve újabb, bővített kiadásban látott napvilágot lengyelül. A kötetet és az azt illusztráló fotókat hétfőn mutatták be a Varsói Magyar Kulturális Intézetben.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!