Duna Parti Piknik a partra vetett Bálnánál 

2014. március 6-án, azaz az idei torkos csütörtökön nyitja meg kapuit a Budapesti Duna Parti Piknik, amely egészen 2014. március 9-éig várja látogatóit a Duna parton - hangzott el a március 3-én tartott sajtótájékoztaton, amelynek a Jónás Kézműves Sörház biztosított helyszínt. 

Szakmai Összefogás a vendéglátóipari tanulókért 

2014. február 25-én a budapesti, Dobos C. József Vendéglátóipari Szakképző Iskola adott helyszínt a Szakmai Összefogás egyeztető közgyűlésének. A szakmai egyeztetés legfontosabb témái a szakképzések finanszírozása és a szakközépiskolások gyakorlati képzései voltak. 

Átadták „Az MTA Bora 2014” díjakat 

A Magyar Tudományos Akadémia minősített borversenyén tudósok és borászok 54 magyar pincészet és borászat 147 bora közül választották ki azt a hetet, amely egy éven keresztül viselheti „Az MTA Bora 2014” elismerő címet.

Lobbis tizenkettő 

Közös nyilatkozatot fogadott el tizenkét borászati szakember annak érdekében, hogy meg lehessen határozni a kézműves borok "tartalmi kérdéseit". Rögzítették azokat az alapelveket, amelyek megvitatásához társadalmi egyeztetésre van szükség.

Újra csillogni fog az Aranybika 

Újra csillogni fog az Aranybika

Bukolyi Marcell kapta a Gál Tibor emlékdíjat 

Budapest egyik legnagyobb presztízsű bálján annak a tehetségesnek tartott borásznak adták át az elismerést, akire a nagyközönség a legtöbb szavazatot leadta. 2014. február 22-én, Budapesten az elismerést Bukolyi Marcell, a Bukolyi Családi Birtok borásza vehette át - adta hírül a Vinoport.
Tradicionális magyar ételek és zene az ARAZ-ban

Tradicionális magyar ételek és zene az ARAZ-ban 

A Continental Hotel Budapest ARAZ étterme és a Hungarian FolkEmbassy – Magyar Népzenei Nagykövetség közös projektbe fogott; a magyar ételek és a népzene igényes szórakoztatás keretében a mindennapokba való beemelését tűzték ki célul.

Ausztriában is házhoz viszik a hamburgert 

McDonald's több osztrák városban is elindítja házhozszállítási szolgáltatását, miután sikeresnek bizonyult annak bécsi tesztidőszaka - adta hírül a Marketinginfo.

Indul a Pálinka Ország kóstoló 

(MTI) – Március 7-ig nevezhetnek a pálinkaházak a Pálinka Ország kóstolóra, a megmérettetés eredményeként május elejére létrejöhet a pálinkakiválóságok könyve – jelentette be Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, a Hungarikum Bizottság elnöke a visegrádi pálinkamúzeumban hétfőn.

Nem permetezett, börtönbe küldhetik a gazdát 

A vád az, hogy nem permetezte meg szőlőit az aranyszínű sárgaság fitplazma nevű baktérium ellen, ezzel pedig hatalmas károkat okozott, okozhatott a bortermelő vidék többi gazdaságának, egy francia törvény szerint pedig ez büntethető is - emeli ki a Biovonal.

Új bajnokot avatott a Magyar Sommelier Szövetség 

Szik Mátyás, a Prime Steak and Wine Étterem pohárnoka nyerte az idei sommelier bajnokságot. A döntőt vasárnap rendezték.

Szénmonoxid ölt az étteremben 

Az étterem alagsorában eszméletlenül találták meg az 55 éves Steve Nelsont, miközben 19 vendéget kisebb-nagyobb rosszullétre panaszkodva kellett kórházba szállítani vagy a helyszínen ellátni szombaton - adta hírül a ma.hu.

Elárverezték a "pizzás" villát 

Egy hétvégi árverésen 2500 dollárért (565 ezer forintért) kelt el az a villa, amellyel a New York-i polgármester - sokak megrökönyödésére - pizzát evett.

Thai sztárszakácsok a Paris Budapest Étterem konyháján 

Egy napra átvették az uralmat a thai gasztronómia jeles képviselői az ötcsillagos Sofitel hotel Paris Budapest Étterem konyháján.

Mindent elönt a fekete pálinka? 

Minden eddigi rekordot megdöntő, elképesztő mennyiségű pálinka kerülhet feketén a piacra az elmúlt évben lepárolt óriási készletből. Az otthon készített vagy bérfőzetett adómentes párlatokból akár 20 millió liter is illegálisan cserélhet gazdát, miközben a szeszipari cégek korábbi piacaik csaknem felét elvesztették és csődhullámtól tartanak – írja az agrárszektor.hu.

Az ilyen rendezvények a magyar éttermi kultúra színvonalát emelik 

Ismét több mint száz felső- és középkategóriás étterem kínálatát ismerhetik meg az érdeklődők az immár hatodszorra megrendezendő Országos Étterem Hét keretében, március 17. és 23. között.

Kamu Burger King Pittsburgh-ben 

Egy pittsburgh-i étteremben a híres hamburgerlánc nevét viseli a cégér, az étlapok és alkalmazottak munkaruhája, pedig nincs sok közük hozzá - adta hírül a Marketinginfo.

Születésnapot ünnepel a Gundel 

104 éve, 1910. február 15-én nyitotta meg kapuit a magyar vendéglátás kultikus étterme, a városligeti Gundel.

Elég volt a fotózásból 

Elég volt a fotózásból

Elbukhatjuk a szabad pálinkafőzést 

Megtámadhatja a szabad pálinkafőzést az Európai Bíróság – értesült a Magyar Nemzet. A kormány 2010-es intézkedése a házi pálinkafőzést a minőség irányába mozdította el, az addig illegálisan tevékenykedők immár minőségi termékekkel állhattak elő – mutatott rá V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a nemzetgazdasági tárca már keresi a megoldási lehetőségeket, amelyekkel megtarthatók az eddigi eredmények.

Mégis csak lehet szlovák "tokaji"? 

(MTI) - Elutasította csütörtökön a luxembourgi székhelyű Európai Bíróság a magyar fellebbezést a "Tokaj" márkanév ügyében, kimondva azt: nem minősül megtámadhatónak a "Vinohradnícka oblast' Tokaj" szlovák névnek a nyilvántartásba való bejegyzése.

Szakácsot keresnek 

Szakácsot keresnek

Régi idők konyhája 

A magyarság étkezési kultúrája, konyhájának fejlődése is szorosan összefügg történelmünkkel. Ezt a kölcsönhatást idézi fel a mezőkövesdi Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness által útjára indított, évszázadokon átívelő, különleges gasztronómiai sorozat.

Vízimentőket támogat a borászat 

A Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet, amely a Balaton és a vízisportok elkötelezett híve, 2014-től támogatja a balatoni vízimentőket.

A magyarországi borrégiókat mutatták be az Európai Parlamentben 

(MTI) - Három magyarországi borrégió termékeit mutatta be Schöpflin György európai parlamenti (EP-) képviselő az EP brüsszeli székházában - közölte szerdán a képviselő irodája.

Tanulság: ne flörtölj az eladóval 

Tanulság: ne flörtölj az eladóval

Zárt borvidék lesz Eger? 

(MTI) - A Vidékfejlesztési Minisztérium támogatja, hogy az Egri borvidék rangja és a borok minőségének javítása érdekében az borvidéket zárttá tegyék, ám ennek hatásait is fel kell mérni, így azt, hogy miként lehet majd értékesíteni az itt maradt mennyiséget, és hogy a szereplők mennyire fegyelmezetten tartják be a rendelkezéseket - mondta Fazekas Sándor kedden Egerben.

Országos Pálinkaverseny 2014 – Felhívás 

A Pálinka Nemzeti Tanács az országos pálinka- és törkölypálinka-versenyről, valamint az érzékszervi bírálók képzéséről szóló VM rendeletben foglalt felhatalmazás alapján az idén új alapokra helyezve rendezi meg az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyt.

Fél árral ünnepel a tex-mex lánc 

Fél árral ünnepel a tex-mex lánc

Borjour Magnum 180 termelő 600 borával 

(MTI) - Minden eddiginél több, 180 pincészet mintegy 600 bora kóstolható az 5. Borjour Magnumon szombaton a Millenáris parkban, ahol idén már 30 sajtos, sonkás, olívás, csokoládés és egyéb gasztrostand is várja a közönséget.

Gyorsétteremláncot nyit a futballklub 

(MTI) - Gyorsétteremláncot indít a brazil élvonalban szereplő Gremio labdarúgóklub.

Megnyitott az első McDonald's Vietnamban 

A miniszterelnök veje Amerikában nevelekdett, övé az első McDonald's Vietnamban - írja az [origo].

Tavaly 386 ezer tonna szőlő termett 

(MTI) - Magyarországon a múlt évben mintegy 386 ezer tonna szőlőt szüreteltek le, ami a korábbi évekénél lényegesen magasabb, 6,9 tonnás hektáronkénti átlagtermés - mondta Frittmann János, a Kunsági borvidéket képviselő borász csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Készül a jégbor a Balatonon 

A balatoni borászok négy év kihagyás után ismét szüretelik a jégbornak valót - adta hírül a Somogy TV.

Újra elúszott az étterem 

Elszabadult egy úszó étterem az Ohio folyón csütörtök reggel.

Botcsinálta séfek 

Új divat hódít Tel-Aviv kulináris köreiben, több neves vendéglőben a vendégek szakácsművészetükkel kápráztathatják el barátaikat, ismerőseiket, írta a Háárec című lap.

Ismét TableFree Éttermi Napok 

Hatodik alkalommal kerül megrendezésre az év első éttermi akciója, melyben több mint 50 vendéglátóhely vesz részt.

Február 20-án nyit a Bock Bisztró Balaton 

Alig két hét múlva Vonyarcvashegyen megnyitja kapuit a Bock Bisztró franchise legújabb tagja, a Bock Bisztró Balaton, a Balaton első Bock Bisztrója. A Bisztró az 1820-ban épült Helikon Taverna történelmi épületében, a korábbi Helikon Taverna Éttermében kapott helyet.

Kiszállítással kísérletezik Németországban a McDonald's 

Ez egy piaci igény egyértelmű megnyilvánulása - adta hírül a W&V. A csoport lelkesedését úgy néz ki, siker koronázta. A hálózat osnabrücki franchise átvevője három napra elindítja termékei autós kiszállítását kísérleti jelleggel.

Ismét kiírták a boroscímke-tervező pályázatot 

(MTI) - Harmadik alkalommal írták ki a Cégér - Jó bornak tervezz címkét! boroscímke- és arculattervezési pályázatot, melynek célja a fiatal grafikusművészek és borászok egymásra találásának elősegítése.

Rangos nemzetközi elismerést kapott a hévízi Carbona étterme 

Magyarországon először a hévízi NaturMed Hotel Carbona éttermét értékelték a nemzetközileg elismert TÜV Rheinland Star tanúsítványával. Az Attila étterem több szempont alapján vizsgált működését kiemelkedő színvonalúnak találták. A rangos minősítés hivatalos átadására a szállodában került sor.

Februárban újra VinCE Budapest Wine Show 

Hazai top borászatok mellett a borvilág nemzetközi sztárjai érkeznek február végén Budapestre, az 5. VinCE Budapest Wine Show-ra. Idén is híres évjáratokkal és az aukciók világával ismerkedhetnek a vendégek. Természetesen újdonságokkal, többek között a hazánkban debütáló Abrau-Durso pezsgőpincészettel készülnek a szervezők. 

Nagy Furmint Február 

(MTI) - Hetvenöt pincészet több mint száz prémium furmintjával találkozhat a közönség a Nagy Furmint Február kóstolón csütörtökön a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

Bezárt a budafoki Beldor 

Bezárt a budafoki Beldor

Ünnepélyes ceremónián adták át az év bortermelője díjat 

(MTI) - Gálné Dignisz Éva átvette Az év bortermelője címet a Corinthia Hotelben rendezett vasárnapi ünnepi gálaebéden és díjkiosztón Budapesten. Az elismeréssel először tüntettek ki női borászt.

Márciusban újra Étterem Hét 

Idén tavasszal folytatódik az Országos Étterem Hét rendezvénysorozat. 

Menzaellenforradalom 

Megunták a szülők, hogy gyermekeik éhesen mennek haza a suliból, mert ehetetlennek találják a menzát a Budapest környéki település iskolájában.

Sót, borsot, heroint adhatok hozzá? 

Letartóztatta a rendőrség azt a gyorséttermi alkalmazottat, aki a bennfentes vásárlóknak kis zacskó fehér porral egészítette ki a gyermekmenüt - adta hírül a CNN.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!