Tűz volt egy kaposvári gyorsétteremben 

A konyhában csaptak fel a lángok, az olajsütő felett, az alumínium szagelszívóban égett a lerakódott zsír.

A brit borok nagyon jól járnak az éghajlatváltozással 

Jól jönne Angliának, ha elolvadna még pár jéghegy: ők lehetnének ugyanis a világ vezető bortermelői. Az Origo Malackaraj nevű életmódmagazinja az environmentalleader.com cikkére hivatkozva vázolja fel a borászat lehetséges jövőjét.

Tokaji Wine Boutique Étterem nyílt Torontóban 

(MTI) - Megnyílt Torontóban a Tokaji Wine Boutique Étterem pénteken, amely a kontinensen elsőként rendelkezik magyarországi pincészetek termékeinek értékesítésére szóló, illetve a kanadai piacon egyedüliként a magyar borok helyszíni forgalmazására szóló joggal.

A legrégebbi pálinkafőző berendezés 

Valószínűleg a világ legrégebbi, a 9. századból származó pálinkafőzőjét találták meg építési munkálatok során Bulgáriában - írja a Múlt-kor történelmi portál.

"Karcsúak" az idei dél-balatoni vörösborok 

A mennyiségre és a minőségre sincs panaszuk a dél-balatoni borászoknak, ám az idei vörösborok, ahogy Bujdosó Ferenc balatonlellei borász fogalmazott a Somogy TV-nek, kicsit karcsúbbra sikerültek.

Delfinhús az olasz éttermekben? 

Vannak olyan éttermek Rómában és a fővárostól északra Civitavecchia városában, ahol a különleges vendégeknek – kérésre - delfinhúst szolgálnak fel. Az ügyben már az olasz környezetvédelmi rendőrség is vizsgálódik - írja a greenfo.hu.
Hungarikumok háza

Hungarikumok háza 

Igazi hungarikum, bár eredetileg a törökök hozták magukkal, ők idővel elmentek – a rétes pedig szerencsére maradt, és azóta is egyik legkülönlegesebb finomságunk. Lehet édes, lehet sós, sőt a hagyományos ízek mellett lehet kalocsai, hortobágyi vagy lazacos rétest is rendelni. Hol? Budapest szívében, egy eredetileg 1812-ben épült, műemlék épületben, ahol 2007-től – karácsony szent napja kivételével – mindig nyitva van az Első Pesti Rétesház.

Amikor a szakács showman is egyben 

Ha kajával nem tudják becsalni az embereket a vendéglőbe, akkor a szakácsot sütik ki Indiában - adta hírül a Daily Mail.
Csőstül jön a hamburger

Csőstül jön a hamburger 

Eddig a megrendelések mentek csőpostán egy új-zélandi étterem konyhájára, ezentúl a hamburger is acélkapszulában, 140 kilométeres sebességgel teszi meg az utolsó pár métert a vendég asztaláig, és közben mindenki látja mit kap, mert a szállítószalag fala átlátszó - írja az Origo.

Cseh söröző nyílt Győrben 

Cseh söröző nyílt Győrben

Hackelt az elbocsátott szakács 

Akit kirúgnak, szívesen áll bosszút a főnökein. Így volt ez Jim Knight-tal is, aki szakácsként dolgozott a Plough nevű brit étteremben. Amikor karácsony előtt egy héttel kirúgták, gonosz ötlete támadt. Nem volt másra szüksége, csak a vendéglő twitter oldalára.

Százra növelné magyarországi éttermei számát a Subway 

(MTI) – Középtávon százra növelné magyarországi éttermei számát a Subway – közölte Sempers Katalin, a franchise rendszerben működő gyorsétteremlánc területi képviselője pénteken, Szegeden.

Újrahasznosítják a csikkeket 

Az év végére már több mint hetven vendéglátóhely (étterem, romkocsma, bár), szálloda és iroda csatlakozott országszerte a TerraCycle legfrissebb akciójához, a cigarettacsikk-gyűjtéshez: a dohányhulladékot környezetbarát módon újrahasznosítják - írja a Szabad Föld.

Stereo Chef lett a Leroyból 

Óbudán, a Kolosy téri „vígalmi negyed” újabb színfolttal gazdagodott: a korábbi Leroy helyén egy laza, fiatalos, ám divatos retro-jegyeket is magán viselő, amerikai stílusú étterem- szórakozóhely nyílt Stereo Chef néven.

Jónás és a bálna 

A bibliai történet szerint, amikor Jónást bedobták a tengerbe, egy cethal gyomrában élte túl a három napig tartó tengeri utazást. Jónás egyik mai utódja, az e névre hallgató kézműves sörház a pesti Bálna gyomrában már csaknem két (hó)napja nyitva – és egyre többen látogatják.

Kedden indul a szeretet.éhség 

Keddtől kapható a Starbucks kávézókban a szeretet.éhség mézeskalácsos hűtőmágnes 490 forintos áron, melynek értékesítéséből befolyt bevételt a kávézólánc a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek utalja át.

Boraukció 

December 15-én izgalmas aukcióra kerül sor a budai Várban. Magyarországon eddig csak ünnepi alkalmakhoz kapcsolódva, jótékonysági céllal rendeztek borárveréseket, a valódi boraukciók szervezése még váratott magára – ami annak is köszönhető, hogy az „újkori magyar borkultúra” még nem termelt ki kellő mennyiségű muzeális tételt.

Szingapúrba is eljutott a magyar gasztronómia híre 

Wong Ah Yoke, a Straits Times újságírója rettegett éttermi kritikus hírében áll Szingapúrban.

Magyar borkampány a Balti országokban 

A magyarországi bor- és gasztronómiai turizmus élénkítése céljából, a Litván EU elnökségi időszakhoz kapcsolódóan magyar borkampányt folytatott a Magyar Turizmus Zrt. Litvániában, Észtországban és Lettországban.

Ötödével nőtt a magyarországi halfogyasztás az idén 

(MTI) – A szaktárca múlt év végi népszerűsítő kampányának eredményeként az élelmiszerágazaton belül - egyedüliként - számottevően, mintegy 20 százalékkal nőtt a halfogyasztás az idén Magyarországon – közölte a vidékfejlesztési miniszter hétfőn az idei halmarketing-akció nyitórendezvényén, Tiszafüreden.

Aszúesszenciát loptak Hegyalján 

Több mint nyolcszáz liter natúr esszenciát loptak ismeretlen tettesek tokaji borvidékről, Mádról. A borkülönlegesség több millió forintot ér.

Nem veszélyes az egészségre az aszpartám 

Ha a jelenleg ajánlott mennyiségben fogyasztják az alacsony kalóriatartalmú italok és ételek édesítésére használt szert, akkor nem veszélyezteti az egészséget.

Eltűnnek a McDonald'sok Budáról? 

Eltűnnek a McDonald'sok Budáról?

Összekeverték a zacskókat 

"Nem fogod elhinni, de nem azt kaptuk, amit rendeltünk" - mondta a férj, amint előhúzta a nyilvánvalóan a pénzszállító autó számára előkészített csomagot. 

Baldaszti's Garage Sale 

Október 31-én végleg elbúcsúztunk a Baldaszti Group első gasztróvállalkozásától, a Market Delikátesztől. 

Mi legyen a vendégmunkásokkal? 

A brit Parlament képviselőnek egy része megelégelte a -főképp- kelet-európai bevándorlók végeláthatatlan hullámait, és szigorítana a feltételeken.

Gálné Dignisz Éva az Év Bortermelője 2013-ban 

2013. december 6-án 12 órakor, sajtótájékoztató keretében kihirdették a Magyar Bor Akadémia által gondozott „Év Bortermelője 2013” cím nyertesét. A díj nem egy bor kiváló minőségének elismerését jelenti, hanem a nyertes bortermelő több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményéért, borainak állandó kiváló minőségéért, azok hazai és külföldi sikereiért adományozható. Ez tehát a magyar borászok által elnyerhető legrangosabb hazai kitüntetés.

Francia séf a szegedi halászléről 

Francia séf a szegedi halászléről

Amerikai pincér álom 

Több ezer dolláros borravalókat osztogat egy titokzatos csoport amerikai városokban - adta hírül az Index.

Hungarikum díjat kapott a tokaji aszú és a borvidék 

(MTI) - A tokaji aszú és a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék hungarikum díjat kapott kedden - közölte Prácser Miklós, a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsa elnöke és Szakál Zoltán, a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék kultúrtáj Világörökségi Gondnokság vezetője szerdán sajtótájékoztatón, Tokajban.

Megalakult a NAK Szőlőtermesztési, Borászati és Italgyártási Osztálya 

Megtartotta alakuló ülését a NAK Szőlőtermesztési, Borászati és Italgyártási Országos Kamarai Osztálya.

Bezárt a szegedi Cafe Stefánia 

A kávézó lakatolt ajtaján cetli hirdeti: “Itt hamarosan Marlenka kávézó nyílik” - írja a Szeged Ma.

Megkezdi terjeszkedését Indiában a Burger King 

A világ második legnagyobb hamburger lánca bejelentette, hogy a dél-ázsiai érdekeltségű Everstone Csoport fogja irányítani a hálózat indiai terjeszkedését.

A törökök már Győrben vannnak 

Gazdagodik Győr éttermi kínálata. A Győr+ információi szerint rövidesen három-négy török étterem is nyílhat.

Továbbra is Tokio a topgasztronómia fővárosa 

Továbbra is Tokióban van a világ legtöbb három Michelin-csillagos étterem - derült ki a japán fővárosról kedden megjelent legfrissebb kalauzból, amely ugyan a tavalyi 14 helyett csak 13 helynek ítélte oda a legmagasabb besorolást, Tokió azonban így is lekörözi a többi metropoliszt.

Nem jött be a becsületkassza 

A rég elvesztett társadalmon belüli bizalom visszaállítását tűzte ki célul a Délkelet-kínai Fuzhouban élő Liu Pengfei, amikor étkezdéjében becsületkasszás fizetést vezetett be.

Kávéházi élet Nagyváradon a Monarchia idejében 

(MTI) - Új könyvében Nagyvárad kávéházainak világát eleveníti fel az Osztrák-Magyar Monarchia idejéből Péter I. Zoltán helytörténész. A kötetben az érdeklődők Ady Endre kedvenc kávéházáról és a gardedám nélkül látogatható női szeparékról is olvashatnak.

Glasgow-i helikopterbaleset - Nyolc halottja van a szerencsétlenségnek 

(MTI) - Nyolc halálos áldozata van a Glasgow belvárosában történt helikopterbalesetnek - közölte szombat délután a skót rendőrség.

Legfrissebb: Glasgow-i helikopterbaleset - három halálos áldozat 

(MTI) - Legalább három halálos áldozata van a Glasgow belvárosában történt helikopterbalesetnek - közölte szombat reggel a skót rendőrség.

Helikopter zuhant egy pubra Glasgowban 

(MTI) - Rendőrségi helikopter zuhant egy pubra közép-európai idő szerint szombat hajnalban a skóciai Glasgowban, s a kormányfő szerint fel kell készülni arra, hogy halálos áldozatok is lehetnek.

Megújul a Magyar Borok Bálja 

(MTI) - A tradicionális hazai szőlőfajtákra épül a 9. Magyar Borok Bálja menüjéhez összeállított borsor, de a csúcsgasztronómia kedvelőinek szóló rendezvény egyéb újdonságokkal is várja a bálozókat 2014. február 22-én a budapesti New York Palotában.

Száz magyar bort mutatnak be a berlini Magyar Szüreten 

(MTI) - Huszonkét pincészet összesen száz borát, valamint libából, kacsából és mangalicából készült termékeket mutatnak be Berlinben a Magyar Szüret nevű csütörtöki rendezvényen. A magyar borok és ételek a Német Parlamentáris Társaság adventi fogadásán debütáltak, amelyen Magyarország volt a díszvendég.

Gómijó kontra szegedi halászlé 

"Fontos, hogy mit ír a kritikus, de nem dőlök a kardomba miatta" - mondta az értékelésről az egyik érintett a Délmagyar.hu írása szerint.

Régi idők romkocsmái 

Nincs új a Nap alatt, a romkocsmák hungarikum számba menő koncepcióját nem a XXI. század élelmes üzletemberei találták fel.

Óriásplakát kampány a macska- és kutyahús-fogyasztás ellen 

(MTI) - Óriásplakátokon több mint tucatnyi kínai nagyvárosban kampányol az Animals Asia alapítvány (AAF) az országban a mai napig elterjedt macska- és kutyahús fogyasztása ellen.

Forralt Bor és Puncs Párbaj 

A téli estéken sokunknak jól esik a forralt bor vagy a puncs, ami átmelegíti a testet, lelket. A Hilltop november közepén írta ki az első forralt bor és puncs receptversenyt, amelybe várják a legfinomabb, legforróbb recepteket.

Ismét egy amerikai étteremlánc érdeklődik a magyar piac iránt 

A Villa Enterprises gyökerei egészen 1964-ig nyúlnak vissza, amikor is az ED Sullivan színház mellett megnyitották első éttermüket New York városában. Az étterem hamisítatlan new york-i pizzával, tradicionális olasz ételekkel, salátákkal várták a különlegességekre éhes vendégeket.

Arany- és ezüstérmek a pezsgóversenyen 

Az Effervescents du Monde elnevezésű pezsgőversenyt 11. alkalommal a korábbi évekhez hasonlóan a Lycée Le Castelnél rendezték meg Franciaországban.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!