Ingyensör a budapestieknek

Ingyensör a budapestieknek 

Tízezer korsó ingyen sörre hívja meg a budapestieket egy kézműves sörfőzde.
Mészáros Ádám otthagyta az Onyxot

Mészáros Ádám otthagyta az Onyxot 

Kilenc év után után távozik az Onyxtól Mészáros Ádám séf, aki csapatával nem csak megszerezte, de utána meg is tartotta a két Michelin-csillagot.
A bérbeadókat hidegen hagyja a járvány, bezárt a Funky Pho

A bérbeadókat hidegen hagyja a járvány, bezárt a Funky Pho 

Hatalmasat zuhant a budapesti étkezde forgalma a járvány miatt, a bérleti díj viszont nem változott. Ezért hétévnyi üzemelés után május végén bezár a hatodik kerületi Funky Pho étkezde.
Fél óra alatt mindenkit elér a koronavírus egy svédasztalos étteremben

Fél óra alatt mindenkit elér a koronavírus egy svédasztalos étteremben 

A kísérlettel részben az óceánjárókon, illetve a szállodákban is található reggeliző, ebédlő és vacsorázó helyeket modellezték, rámutatva, hogy egy gyors étkezés is elég arra, hogy bárki megfertőződhessen.
A tönk szélén a brit pub-ok

A tönk szélén a brit pub-ok 

Nagy-Britanniában tönkre mehet a legendás pubok nagy része, ha a kiskocsmák nem kapnak sürgősen állami segítséget a túléléshez. A brit sör- és pubszövetség, a vendéglők szakmai szervezete olyan támogatást kér, amely már nem is válságkezelés, hanem felér a csődöt követő újraindítással.
Házhoz viszi az ebédet a Mákvirág EbédExpressz!

Házhoz viszi az ebédet a Mákvirág EbédExpressz! 

Április 27-től a Mákvirág Étterem is csatlakozott azon éttermek sorába, akik házhoz szállítják Budapesten az ebédet.
Már a Salt is beszállt a kiszállításos bizniszbe

Már a Salt is beszállt a kiszállításos bizniszbe 

Igaz, nem jókedvükből teszik, hanem mert életben szeretnének maradni addig, amíg a járványhelyzet elmúlik.
Segítséget kérnek az olasz vendéglősök

Segítséget kérnek az olasz vendéglősök 

Üres székekkel tüntettek az éttermek tulajdonosai Milánóban, hogy a kormány segítse lehetetlenné vált helyzetüket.
Új honlapon az egri borok

Új honlapon az egri borok 

Az Egri Borműhely tagjai kommunikációs csatornáikat bővítve új honlappal jelentkeztek.
A Gerbeaud is beszállt a kiszállításos bizniszbe

A Gerbeaud is beszállt a kiszállításos bizniszbe 

A szükség nagy úr: a Gerbeaud üzemeltetői körét sem kímélte a vírusjárvány, válaszlépésként elindították Petit Gerbeaud elnevezésű almárkát, amellyel jóval szélesebb közönséghez szeretnének eljutni, mint eddig.

Hétfőtől Békéscsabán is újra ehetünk étteremben 

Hétfőtől vidéken kinyithatnak az éttermek és vendéglátóhelyek teraszai és kerthelyiségei. A Visit Békéscsaba értesülései szerint a Békéscsabai Turisztikai Egyesület tagjai is gőzerővel készülnek a hétfői nyitásra.

Még nem lélegezhetnek fel a vendéglátósok 

A turisztikai ágazat szereplői számára a május 4-i enyhítés azt jelenti, hogy hétfőtől Magyarország vidéki településein kinyithatnak a szállodák, az éttermek, kávézók teraszai és kerthelyiségei, kinyithatnak a strandok, a szabadtéri fürdők, az állatkertek, a szabadtéri múzeumok.

Elindult a VakVarjú jótékonysági akció 

Az étteremcsalád tulajdonosai CSR-akciót indítottak VakVarjú #szeretetszolgálat elnevezéssel, és a program bevételéből célzott támogatást nyújtanak az arra rászorulóknak.

Bréking: eladó a Klauzál tér ikonikus étkezdéje! 

Ami igen, valóban nem más, mint a Kádár. Eladósorba került a Klauzál téri Kádár Étkezde, vette észre az Erzsébetváros, az otthonunk portál.  

Főzz otthon sört! 

A zip’s vezető sörfőzőmestere, Pedro Reinoso Bernal és márkanagykövete, Fister Csenge Alexandra online kurzust tartott, ahol sörtörténelemről, a sörfőzés menetéről, a csomagolásról, a higiéniáról, az ízhibákról és okaikról beszéltek az érdeklődőknek.

Gerendai: Most nem nehéz pesszimistának lenni 

Michelin-csillagos házhoz szállításról, újranyitásról, átalakuló vendégkörről és hiányos konyhai személyzetről beszélgetés Gerendai Károllyal, a roadster cikke nyomán.

Michelin-csillagos francia séfek szerint ideje az embereknek éttermekbe járniuk 

A francia elnökhöz intézett közleményükben az éttermek részleges kinyitását követelik a vendéglátóipar válságos helyzete miatt.

Magyar cég szállt be egy osztrák kávézóláncba 

A Kajahu hálózatot üzemeltető Cyberg üzletrészt vesz a Coffeeshop Company nemzetközi kávéláncban.

Online segítség borászoknak 

A borászok csak nagyon lassan tudnak az online értékesítés felé fordulni. A magyar borgazdaságot a mostani válság legalább 1-3 évre is visszavetheti. Emiatt született most egy megoldás.

Konkurenciát kap a Netpincér és a Wolt: indul a Bolt 

Riválist kap a Netpincér és a Wolt: mától indul a Bolt Food ételkiszállító Már 600 futárt toboroztak, egyelőre a főváros belső kerületeiben érhető el a szolgáltatás.

Elmarad az idei Oktoberfest 

A koronavírus-járvány miatt 2020-ban nem rendezik meg a világ legnagyobb sörfesztiválját, a müncheni Oktoberfestet, jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Markus Söder, Bajorország miniszterelnöke.

Hírességekkel és séfekkel folytatódik az éttermeket segítő kampány 

Tovább folytatja a Magyar Turisztikai Ügynökség a néhány héttel ezelőtt elkezdett kampányát, amelynek célja, hogy a házhozszállítás népszerűsítésével segítse a nehéz helyzetbe került éttermeket. A kezdeményezéshez több véleményvezér és ismert ember csatlakozott már, és maguk a séfek, étterem-tulajdonosok is beszélnek majd arról: az ő életükben, a munkájukban, a dolgozóik boldogulásában mit jelent a #jótettem kampány.

Tesztelték a Fészek konyhai dolgozóit kiszállítás előtt 

Minden konyhai alkalmazottat, sőt, a családtagjaikat is tesztelték a zánkai Fészek Étteremben, mielőtt elkezdték a környékre a kiszállítást.

Vajna Tímea fánkozója végleg bezárt 

Andy Vajna özvegyének akkor vált valóra élete álma, amikor még férje támogatásával 2016-ban megnyithatta fánkozóját a pesti belvárosban, Mr. Funk néven. Ennek most vége.

Ausztriában nyitnak a gyorséttermi láncok 

Áprilisban engedélyt kaptak a gyorséttermi multik, hogy ismét kinyithassanak Ausztria szerte.

Jótékonysági főzés: meghosszabbítva 

Mivel a járvány nem vette figyelembe a Bocuse d'Or séfjeinek gáláns felajánlását, és tovább folytatódott a megadott határidőnél - így a topséfek folytatták CSR-akciójukat a METRO Gasztroakadémia nagykonyháján.

Nincs elég bajuk a spanyoloknak, még ez is... 

Olajbogyójárvány sújtja Spanyolországot az új koronavírus mellett.

Új közösségi felület a bajba jutott vendéglősök érdekében 

Új online platform indult annak érdekében, hogy a törzsvendégek támogatni tudják most éppen zárva tartó kedvenc vendéglátóhelyeiket.

Új platform, ahol egymásra akadhat vendéglátós és termelő 

Hirdetési felülettel szeretné segíteni a helyi termelők és potenciális vásárlóik összekötését az Agrárminisztérium és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) – jelentette be Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár. A kezdeményezés célja, hogy bővüljenek a nehéz helyzetbe került magyar termelők értékesítési lehetőségei. A felület elindításának első lépéseként a termelők regisztrációját várják, ami egy egyszerű űrlap kitöltésével megtehető a hivatal https://portal.nebih.gov.hu/termelo-kereso oldalán.

Jól jött, hogy bankjegyekkel dekorálta ki a kocsmáját 

Vendégek nélkül maradt a kocsmája, ezért a dekorációnak használt bankjegyekből fizette ki az alkalmazottait a georgiai Tybee Islanden üzemelő The Sand Bar tulaja.

„Palackposta 2020” borpromóciós kampány 

Elindult a „Palackposta 2020”, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) és az Agrármarketing Centrum (AMC) közös borpromóciós kampánya, amely az online termelői borrendelést népszerűsíti a fogyasztók felé.

Országos szintű éttermi felmérés  

Bár átmenetileg az éttermek fele bezárt, de a vendéglátóipari ágazat ennek ellenére nem látja sötéten a jövőt. Ez derül ki az Indepack Kft. felmérésének adataiból.

Most otthon iszik bort a magyar 

Ideje megbarátkozni a hazai borkészítőknek, forgalmazóknak a gondolattal: iszik bort továbbra is a magyar, viszont mivel ezt most szórakozóhelyen, vendéglátóegységekben nem teheti - marad megoldásként otthon, a négy fal között: ott nyitja ki a palackot, és önti tele a poharát.

Bajban az étterme? Akkor itt a megoldás egy német kisvendéglőstől! 

Drive-in étterem lett egy hagyományos frankfurti kisvendéglő.

Jelentés a konyhából 

Egy budapesti szakács arról, honnan indult, miképp dolgozott különböző konyhákon a járvány előtti időkben, és milyen tervei vannak az elkövetkezendő időszakra. Bár ez egyetlen ember története, de akár lehetne többé is, mert esete nem egyedi, hanem manapság nagyon is általános.

Csak a bor? 

3 példa, 3 különböző válasz ugyanarra a kérdésre. Vajon a mai világban elegendő-e, ha a borász apait-anyait belead, csodaszép tételeket készít, és a pince ajtófélfájához dőlve, karba tett kézzel várja a jelentkezőket kóstolóra? 

Bevállalják: ismét kinyit a hévízi termelői piac 

A helyi operatív törzs a hévízi termelői piac újra nyitásáról hozott döntést. A piac április 4-én fogad először vásárlókat.

Ételrendelő cég felajánlása a vendéglátós szakmának 

Ingyenes házhoz szállítással segíti az éttermeket a NetPincér GO.

Rászorulóknak főznek a zánkai Fészek étterem konyháján 

Szép kezdeményezés a zánkai étterem tulajdonosától, aki a neszmélyi Hilltop egyik tulajdonos-alapítója is egyben.

#borozzotthon: a Laposa Birtok és a Magyar Vöröskereszt kampánya 

A Laposa Birtok csomagjának megvásárlásával a Magyar Vöröskereszt munkáját támogathatjuk – kartononként 2000 forinttal.

Az éttermi kiszállítás ÁFA-jának csökkentését kérik a kormánytól 

A COVID-19 krízis hazai éttermekre mért súlyos következményeinek csökkentése érdekében éttermi partnereinek megsegítéséért kéri a Wolt ételszállító cég a kormányt, hogy az éttermekből elvitellel és kiszállítással értékesített ételek ÁFA tartalmát a jelenleg érvényes 27%-ról, a helyben elfogyasztott ételek esetében is alkalmazott 5%-os adómértékre csökkentse. A pénzügyminiszterhez eljuttatott levél aláírásához 500 étterem tulajdonosa valamint a Magyar Vendéglátók Ipartestülete is csatlakozott.

A vendéglátók is válasszák a hazait! 

A helyi termelők termékeinek választásával a vendéglátók, közétkeztetők is sokat tehetnek a vidék fennmaradásáért – hívta fel a figyelmet Nagy István agrárminiszter. A helyi élelmiszerek felhasználásával ráadásul a fogyasztók is nyernek, hisz ételük kiváló minőségű, magyar alapanyagból készül.

Új magyar sör lenne a vírus ellenszere? 

Nem egészen, de aki vesz belőle, az a jó érzés töltheti el, hogy a gyártók azt ígérik, a teljes profitot a koronavírus legyőzésére utalják át az egészségügynek.

Rendkívüli munkajogi státusz bevezetését kéri az MVI 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete ezt látja egyik kulcsmegoldásnak csaknem kétszázezer munkahely megmentéséhez.

Új utakon a Balatontipp.hu 

A békeidőkben főleg rendezvényekkel, strandolással, biciklizéssel foglalkozó Balatontipp.hu oldalt is keményen érintette balatoni turizmus járvány miatti leállása. De nem adják fel, próbálnak olyan feladatokat keresni, amik a közös túlélést, kilábalást szolgálják.

Nagy István: nyissák ki a bezárt piacokat! 

A koronavírus-járvány miatt bezárt piacoknak a szabályok szigorú betartása mellett történő újranyitására szólította fel az érintett települések polgármesterét az agrárminiszter szombaton Kaposváron.

Profilváltás két hét alatt 

A szükség nagy úr: két hét leforgása alatt lett menő találkozóhelyből profi házhoz szállító az à table! autentikus francia pékség.

Michelin-csillagos séf főz a német orvosoknak, ápolóknak 

Sztárséf főz minden nap a frontvonalban dolgozó orvosokra és ápolókra Berlinben.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!