Michelin-csillagos séf főz a német orvosoknak, ápolóknak

Michelin-csillagos séf főz a német orvosoknak, ápolóknak 

Sztárséf főz minden nap a frontvonalban dolgozó orvosokra és ápolókra Berlinben.
Bocuse d'Or séfek főznek mentősöknek, kórházi dolgozóknak

Bocuse d'Or séfek főznek mentősöknek, kórházi dolgozóknak 

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia az elkövetkező időszakban az Országos Mentőszolgálat Központi Irányítócsoport, a SOTE Sürgősségi Betegellátó és a Fejér megyei Szent György Kórház dolgozóit támogatja naponta friss, meleg étel főzésével és kiszállításával.
Hogy lesz maszk sushiból, pizzából?

Hogy lesz maszk sushiból, pizzából? 

Úgy, hogy egy veszprémi étteremben minden rendelésből félretesznek száz forintot, amit védőmaszkok gyártására fordítanak.
Ételkiszállító céget indít egy topétterem tulajdonosa

Ételkiszállító céget indít egy topétterem tulajdonosa 

Hegyi Attila belevág az ebédkiszállító bizniszbe, azért is, hogy ne kelljen elküldenie éttermei és cateringes cégei dolgozóit.

A Wolt segít a bajba jutott éttermeknek 

Rendelésükkel támogathatják kedvenc éttermüket a vásárlók, ha a Wolt applikációján keresztül rendelnek maguknak ételt. A Wolt összesen 10 000 000 forinttal támogatja a koronavírus járvány miatt nehéz helyzetbe került vendéglátóhelyeket azáltal, hogy felhasználóinak 10 000 darab 1000 Ft értékű kreditet ad.
Egri borászok fognak össze az egészségügyi dolgozók étkeztetéséért

Egri borászok fognak össze az egészségügyi dolgozók étkeztetéséért 

Egri borászok elindították 1552 elnevezésű programjukat a helyi egészségügyben dolgozók étkezésének finanszírozására.
Home office-ban is kortyolható a magyar sör

Home office-ban is kortyolható a magyar sör 

Léptek járvány idején a magyar kisüzemi sörfőzde tulajdonosok: házhoz szállítást is vállalnak ezentúl.
Országos lista a házhoz szállító éttermekről

Országos lista a házhoz szállító éttermekről 

A benne szereplő kisebb és nagyobb vendéglátóhelyek névsorát, amint új információ érkezik, folyamatosan frissítjük.

Fizetésképtelenséget jelentett a Vapiano 

Fizetésképtelenséget jelentett pénteken a Vapiano étteremlánc. A német társaság a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak ellensúlyozására indított kormányzati programoktól reméli a csőd elkerülését. A Vapiano Magyarország tájékoztatása szerint a magyarországi, franchise formában működő Vapiano hálózat működésére semmilyen pénzügyi vagy jogi hatással nincs a német anyacég bejelentése.
A pékek válasza a járványra: karanténkalács

A pékek válasza a járványra: karanténkalács 

Önkéntesek bevonásával az egyik budapesti toppékség elindította a Karanténkalács-akciót. Bárki, aki vállalja a feltételeket, csatlakozhat hozzá.

NetPincér: egy hét alatt mintegy 500 új étterem csatlakozott a hálózathoz 

Jelentősen megnőtt a NetPincérhez csatlakozó éttermek száma, a koronavírus-járvány miatt hozott intézkedések: a vendéglátóhelyekre vonatkozó nyitvatartási korlátozások, a vendégszám csökkenése száma miatt az elmúlt egy hétben mintegy 500 új étterem kereste fel csatlakozási szándékkal a vállalatot - közölte az online megrendelés alapján ételkiszállítással foglalkozó társaság csütörtökön az MTI-vel.

Kapszulás kávé után kapszulás sör 

Négy ízesítésben kapható a különlegesség.

Karanténkonyhában főz a sztárséf 

Különleges helyen főz egy olasz sztárséf, aki a közösségi médián keresztül közvetíti konyháját Los Angeles-ben.

Alapinfók éttermeknek a jelenlegi helyzet alapján 

Mi lesz az éttermekkel, szabad-e rendelni, mit mond a NÉBIH? Körkép és konkrét intézkedések a Válasz Online összeállítása alapján.

Éttermesek, vendégek figyelmébe: ez is elhalasztva! 

Számos hazai étterem vesz részt évek óta a Dining City akciójában, amelyben az Étterem Hét keretében sok vendég választja ezt a kedvezményes programot. Ezért született a ráadás hét.

Varga Pincészet: félbeszakad a díjeső 

A négy berlini arannyal már 13-ra növelte a Varga Pincészet idei évi nagy nemzetközi versenyeken elért aranyai számát. Újabb éves rekordra azonban nem lesz lehetőségük, mert a járvány miatt valószínűleg nem lesz több verseny. Jól alakult a pincészet értékesítése az év elején, de az év hátralevő részében a gasztronómiában nagy veszteségekre számítanak. Mindent megtettek, hogy biztosítsák a termeléshez szükséges anyagokat, de így is előre nem látható nehézségek merülhetnek fel, ha valamit külföldről kell még behozni.

Szünetel a Bonne Chance 

A koronavírus-járvány miatt az étterem és a hotel munkatársaival, beszállítóinkkal, üzleti partnereinkkel egyeztetve azt a döntést hoztuk, hogy a bázakerettyei Bonne Chance holnaptól bizonytalan időre bezárja kapuit.

Karanténba vonult egy teljes hazai étterem koronavírusos vendég miatt 

Az elmúlt hét során az étteremben megforduló vendégeik egyikéről az orvosi vizsgálatok során később kiderült, hogy koronavírus-fertőzésben szenved. A Renaissance Éttermet – miután az információ a birtokukba jutott – azonnal bezárta a menedzsent, illetve megkezdték annak teljes körű, előírásoknak megfelelő fertőtlenítését (bár az esélye, hogy bárki is megfertőződött volna, a vizsgálatot végző szakemberek szerint szerencsére rendkívül csekély).

Éttermeseknek: megoldás járvány idején a házhoz szállítás? 

Külföldön és hazánkban is egyre több vendéglátósnak fordul meg a fejében B-tervként a házhoz szállítás a koronavírus-járvány idejére.

Íme a champion pincészet a villányi borok versenyén 

Eseménydús napot zárt március 11-én a Villányi borvidék. Idén 52. alkalommal került megrendezésre a nagy hagyományokkal bíró, mind a gazdák mind a szakmai plénum előtt komoly értéket képviselő Villányi borverseny.

Őszre halasztják a Gyulai Pálinkafesztivált 

A rendezvényt eredetileg április 23. és 25. között tartották volna meg.

A Wolt bevezeti az „érintésmentes” étel házhoz szállítást 

Érintésmentes házhoz szállítást vezet be a Wolt a koronavírus-járvány miatt, a rendelt ételt úgy lehet átvenni, hogy nem találkozunk a futárral.

Közösségi akcióba kezdtek a milánói séfek a koronavírus miatt 

A járvány miatt vesztegzár alá helyezett észak-olaszországi nagyvárosban találékony szakácsok nem törődtek bele a tehetetlenségbe. Közösségi akciót szerveztek - írja a hvg.hu.

Auguszt 150! 

Félre értés ne essék: nem a képen látható derék cukrászmester, Auguszt József 150 éves, hanem imádott helye, a Fény utcai cukrászda ünnepli alapításának dátumát.

Tízből hét magyarnak fontos, hogy eredeti terméket vegyen 

A magyar vásárlók 68 százaléka az eredeti márkát választaná az utánzat helyett – derült ki a Pilsner Urquell megbízásából készített felmérésből.

Amerika rászokik a növényi alapú termékekre 

A különböző állati eredetű élelmiszerek másolatairól beszélünk.

Nélkülü(n)k megállna a Föld 

Épp ezért a Sofitel Budapest Chain Bridge az ünnep előestéjén ismét elhívta Magyarország borásznőit, hogy együtt ünnepeljék a nőnapot a borszerető közönséggel.

Jakabffy fekete dossziéja 

A hóna alatt mindig mindenhová magával vitte, ebben volt összes munkája, feladata, az élete. A dosszié ma is meg van, csak Jakabffy László élete tűnt el mögüle 2017. december 22-én. Barátai, kollégái, tanítványai most rá emlékeznek: egy ízléses, mértéktartó és mértékadó könyv formájában.

A Nestlé is csatlakozott az Európai Műanyag Egyezményhez 

A Nestlé is csatlakozott az Európai Műanyag Egyezményhez, hogy csomagolóanyagaik teljes mértékben újrahasznosíthatóak, vagy újrafelhasználhatóak legyenek.

Saját üzletet nyitott négy autista fiatal Athénban 

Saját üzletet nyitott négy autista görög fiatal Athénban, mert megunták, hogy betegségük miatt nem akarják őket alkalmazni.

Rengetegen voltak kíváncsiak Badacsonyra 

Február utolsó napján tizedik alkalommal mutatkozott be a Badacsonyi Borvidék a szakmai és nagyközönségnek a budapesti New York Palota Róma termében és annak előterében. Összesen 33 borászat és 10 turisztikai szolgáltató hozta el és mutatta be kínálatát.

Koszorús megemlékezés a Gundel alapítójáról 

Koszorúzási ünnepséget tartott Gundel János (1844-1915) születésnapjára emlékezve a Magyar Vendéglátók Ipartestülete, a Gundel család, a Budapesti Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola a 2016. júniusában felavatott Gundel János emléktáblánál az V. kerületi Akadémia utca 1. szám alatt.

Rekordmennyiségű Michelin-csillag Németországban 

A szakácsművészetben továbbra is Franciaország és Olaszország mögött áll az Európai Unió legnagyobb tagállama, Németország, ahol a rekordnak számító tavalyi 309 után idén 308 éttermet minősített legalább egy csillaggal a Michelin kalauz.

Bulinegyed: jön a kötelező éjféli zárás 

Elfogadták a belső-erzsébetvárosi döntés-előkészítő munkacsoport tagjai azt a javaslatcsomagot, amelyet több hónapos tárgyalássorozat után dolgoztak ki a kerület bulinegyedében kialakult állapotok rendezésére.

Áfacsökkentést szorgalmaz a Pálinka Lovagrend 

Mintegy 60 százalékkal esett vissza tavaly a pálinka kereskedelmi forgalma a népegészségügyi termékadó (neta) bevezetésének hatására, az ágazat stabilitásának megőrzése érdekében a Magyar Pálinka Lovagrend a szakmai szervezetek támogatásának megszerzését követően szorgalmazná a Pénzügyminisztériumnál (PM) a termék általános forgalmi adójának (áfa) 27 százalékról 5 százalékra csökkentését.

Újabb nemzetközi nagyrendezvényt napolnak el 

Ezúttal az olaszországi boros rendezvényt, a Vinitalyt halasztják.

Tudással szerzett gasztronómia 

Új koncepcióval erősít az Aria Hotel Budapest Liszt Étterme: tudást is kölcsönöz ezentúl délidőben a lunch mellé a hozzá betérőknek.

50 séf, 50 történet az idei Gourmet Fesztiválon 

Május 21. és 24. között az ország legjobb fővárosi és vidéki éttermei, cukrászdái, borászatai, bárjai sorakoznak fel a 10. Electrolux Gourmet Fesztiválon, a már megszokott helyszínen, a Millenárison, a korábbinál is nagyobb területen. Idén az “örökség” jegyében ötven séf, az ország legismertebb szakemberei készítik el a számukra legkedvesebb ételeket a hazai gasztrokultúra legkedveltebb rendezvényén, az Electrolux Gourmet Fesztiválon.

TOP 10 élelmiszertrend 2020-ban 

Precíziós növénytermesztés a plázákban, műhúsok, nyugat-afrikai szuperfoodok, okostelefon-applikációkkal személyre szabott étrend és tintahaltinta-mánia. Ez mind nem a jövő, hanem a jelen. Listáztuk 2020 legfontosabb trendjeit, amelyek alapjaiban formálják át a fogyasztók viselkedését. Összeállításunk a Business Insider, a Forbes, a BBC és a Mintel elemzései alapján készült. 

A Marriott a Socially új ügyfele 

A gasztromarketing ügynökség felel az új étterem és bár social media felületeiért. 

Már hét Michelin-csillagos étterme van Horvátországnak 

A Pag szigetén található novaljai Boskinac és a korculai LD Terrace étterem kapott újonnan egy-egy Michelin-csillagot a híres gasztronómia kalauz ítészeitől idén, és ezzel már hét Michelin-csillagos étterem van Horvátországban - adta hírül a horvát sajtó.

Elhalasztják a ProWeint (is) 

A Messe Düsseldorf GmbH a ProWein 2020 szakvásár megrendezését egy későbbi időpontra halasztotta el.

Makery: csináld magad! étterem 

A Makery a világ első DIY (do it yourself, vagyis csináld magad!) étterme, ahol a vendégek maguknak főznek! az MFB csoporthoz tartozó Hiventures, valamint a Solus Capital befektetéséből a Makery most franchise hálózatként hódítja meg a világot!

Új bortörvény készül 

A rendszerváltás óta a harmadik bortörvény készül - mondta a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.

Lefújták a Michelin étteremkalauz németországi gáláját 

Lefújták a koronavírus-járvány miatt a Michelin étteremkalauz német kiadásának keddre tervezett hamburgi bemutatóját, az év legjelentősebb németországi csúcsgasztronómiai eseményét, amelyre 400 szakembert vártak az ország legjobb éttermeiből.

Borásznők tartanak borkóstolót a Sofitelben 

Márciusban ismét összejönnek Magyarország borásznői, hogy bemutassák boraikat a közönségnek. A Gyengébb? Nem! kóstolónak az idén is a Sofitel Budapest Chain Bridge ad otthont.

Rákap a világ az alkoholmentes borokra 

Egy tanulmány szerint a kategória piacának értéke 2027-re akár a tízmilliárd dollárt is elérheti.

Pálinkabemutatót szerveznek Gyulán 

Gyulán szervezik meg Magyarország legnagyobb pálinkabemutatóját, az április 24-én kezdődő rendezvényen többek között az alma és csonthéjas termésű, vadontermő és bogyósgyümölcsökből készült, valamint a szőlő- és tönkölypálinkákat készítő szeszfőzdék szakmai elismerésben részesülhetnek.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!