Új támogatás a vendéglátásra termelő borászok számára 

2020. augusztus 10-24. között nyújthatják be igényüket átmeneti támogatásra a HORECA szektorban és a borturizmusban érintett bortermelők a 38/2020. (VII.30.) AM rendelet és a 83/2020 (VIII.3.) Kincstári közlemény alapján.
Háttérinfók egy gasztrofesztiválról, amely idén nyáron kivételesen nem marad el

Háttérinfók egy gasztrofesztiválról, amely idén nyáron kivételesen nem marad el 

Szinte már hírértéke van annak, ha idén nyáron egy fesztivált megtartanak. Ilyen az első Séf Fesztivál Tihanyban, amelynek augusztus 20-23 között lesz a premierje.

Kampány indult a bécsi kávéházak megmentéséért 

A bécsi gazdasági kamara (WKÖ) kampányt indít az alacsony forgalmú és veszteségesen működő kávéházak megmentése érdekében.
Idén rozmaringos-krumplis a leginnovatívabb kenyér

Idén rozmaringos-krumplis a leginnovatívabb kenyér 

Kihirdették a Magyar Pékszövetség hagyományos kenyérversenyének kategóriagyőzteseit, a Szent István-napi kenyeret és 2020 leginnovatívabb kenyerét.
Idén a Szentivánéji álom nyert

Idén a Szentivánéji álom nyert 

Ezúttal nem Shakespeare ötfelvonásos vígjátékáról van szó, hanem egy ilyen nevű finomság nyerte az idei Magyarország Cukormentes Tortája versenyt.

Szesztartalmú italt dob piacra a Coca-Cola 

Topo Chico Hard Seltzernek hívják az italt.
Idén sem hallgatnak a bárányok

Idén sem hallgatnak a bárányok 

Augusztus 7-8-án bárányhúst népszerűsítő Bárány napokat tartanak, agrár- és turisztikai szereplőkkel megalakul a Gasztronómiai Kulturális Unió Klaszter, a juhtenyésztők kétféle támogatást is igénybe vehetnek - egyebek közt ezekről volt szó a Juh- és Kecske Terméktanács sajtótájékoztatóján hétfőn, Balatonszemesen.
Topkoktélok az A38 hajó teraszán

Topkoktélok az A38 hajó teraszán 

Augusztus elejétől egyedülálló koktélbár az esti bulira hangolódáshoz Budapest egyik legkülönlegesebb szórakozóhelyén, az A38 Hajó teraszán.
Új üzemeltetője lesz a Spoon the Boatnak

Új üzemeltetője lesz a Spoon the Boatnak 

A gasztronómia-vendéglátás, rendezvényszervezés és hotelüzemeltetés területén működő, 28 éves múlttal rendelkező cégcsoport vezetőivel a jelenleg zárva tartó állóhajó tulajdonosai a napokban hosszú távú bérleti szerződést kötöttek.

Megaborhamisító hálózatot buktattak le 

Európán átívelő borhamisító bűnszervezetet lepleztek le a spanyol hatóságok.

Gálánsak, tízszázalékosak, fösvények  

Divat még a tízszázalékos borravaló, vagy a magyarok leszoktak erről is? Kiderül a Napi.hu megbízásából a Pulzus Kutató által készített friss felmérésből.

Titkos kert nyitása Budán 

Ahol még a legkínzóbb kérdésre is fény derül: miért éppen  "aMajomhoz" névvel illették?

Elfelejtheti a hűtött-fűtött teraszokat Franciaországban 

A környezetvédelmi miniszter egyenesen ökológiai aberrációnak nevezte a megoldást, hogy lényegében hűtsék és fűtsék az utcákat.

Sztárséf a BDPST csapatánál 

Neves kreatív séfet igazolt a BDPST Hotel Management Zrt.. július 29-től kezdve Litauszki Zsolt személyében.

Séf Fesztivál Tihanyban 

Széll Tamás, Segal Viktor, Wolf András és Varju Viktor - ők azok, akik az augusztusi hosszú hétvégén főznek majd Tihanyban. Az idei egyetlen gourmet gasztrofesztivál helyszíne a Belső-tó.

Csúcsfagyik érkeztek a Káli-medencébe 

Nem is egy hazai "fagyiguru", hanem egyszerre mindjárt kettő kínálja toptermékeit egymástól alig pár kilométerre.

Új gasztrohelyszín kombó Miskolcon 

Megnyitotta kapuit Miskolc új gasztro- és rendezvényhelyszíne, a Creppy Palacsintaház.

A jó nap mindig egy tökéletes reggelivel kezdődik 

Ezért a pandémia okozta lezárásokat követően, amint lehetett, újra indult az élet a KIOSK-ban, ahol ezentúl reggelenként is várják vendégeiket.

Szállodai lakosztályból étterem 

A Sacher szállodalánc salzburgi egységébe is bevezeti a Bécsben már sikerrel alkalmazott séparée étterem kezdeményezést.

Uniós védettséget kaptak a Csopaki borok 

Az Európai Bizottság jóváhagyta a magyarországi Csopak, vagy Csopaki név alatt termelt borok felvételét az oltalom alatt álló eredetmegjelölések (OEM) nyilvántartásába - közölte az uniós bizottság.

Megjelent az idei Balatoni Gasztrotérkép 

A mostani nyár főként a belföldi utazások jegyében telik, amihez segítség a Balatoni Gasztrotérkép legfrissebb kiadása.

Itt az VinAgora borverseny győzteseinek teljes listája 

Rekordszámú nevezéssel, kiváló bírálók munkájával zajlott hazánk egyetlen nemzetközi borversenye.

Pannonhalmának már sörfőzdéje is van 

A pannonhalmi sörfőzés hagyományait élesztik újjá. A helyi gyógynövényeket is felhasználják majd sörkülönlegességek gyártásához.

Koccintás: ismét találkozik a pezsgővilág 

A tavalyi indulás után, szeptember 3-án idén is megrendezik a Pezsgőkonferenciát. Újdonság, hogy a plenáris rész, tehát az előadások sora és a kerekasztal vitája után Pezsgőünnep néven egy különleges kulináris élményben is része lehet a résztvevőknek.

Disznótoros lett az év strandétele 

A BalaToros mellett egy gombócos erőleves is megszerezte az első helyet.

Változások a vendéglátás területén 

Mutatjuk.

Bárt nyit a tetőn a Budapest Marriott Hotel 

25 év után először nyitja meg a nagyközönség előtt a 9. emeletet a Budapest Marriott Hotel. A földszinten üzemelő Liz and Chain Bar égbe törő társat kap. Ez a Liz and Chain Sky Lounge rooftop bar.

Indul a "Jó bor" kampány 

Elindult a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) „Jó bor” elnevezésű kampánya, amely a fiatal felnőttek borfogyasztási szokásait segíti.

Pop up helyet nyit a veszprémi Oliva 

A tó körüli gasztronómia nemhogy feltámadt a járványhelyzet óta, hanem a régi helyek mellett újabbak is nyílnak.

Megszületett az MNGSZ - Agrárkamara együttműködés 

Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) - közölte a NAK az MTI-vel kedden.

Így eszünk bent 

A munkahelyünkön, ahol erősen szűkültek a lehetőségek a járvány hatására.

Sorbanállás nélkül ehetünk a Food Truck Show-n 

A szezonnyitót Szentendrén, a Kacsakő előtti Duna-parton rendezik július 17. és 19. között, ahol debütál a fesztiválra fejlesztett előrendelő applikáció.

Az MVI update-elte a borravalók területét 

Fontos szakmai tájékoztató a borravaló és a felszolgálási díj kezeléséről, illetve azok legfrissebb adóügyi vonatkozásairól.

A kártyás vásárlások alapján úgy tűnik, lassan magához tér a vendéglátás 

Júniusban már majdnem annyit fizettek a magyarok bankkártyával éttermekben, kávézókban és bárokban, mint a koronavírus-járvány előtt – derült ki az Erste Bank kártyaforgalmi adataiból.

Így lesz igazi a háttérzene 

A vendéglátóhelyeken szóló zene feladata, hogy a vendégek harmóniában érezzék magukat. A hazai dalszerzők a Zenéveljobb.hu oldalon segítenek a megfelelő lejátszási lista összeállításában. (X)

Áfacsökkentés és ártámogatás a brit vendéglátásnak 

Jelentős áfacsökkentéssel és az éttermi étkezés árának közvetlen költségvetési támogatásával segíti a brit kormány a koronavírus-járványt súlyosan megszenvedő vendéglátó és turisztikai ágazat újraindulását - közölte szerdán a brit pénzügyminiszter.

Rangos nemzetközi díjat söpört be az Opera Gin 

A piacvezető londoni szaklap, a The Spirits Business által évente megrendezett The Global Spirits Masters megmérettetésen a prémium ginek mezőnyében aranyérmet kapott az Első Magyar Gin Manufaktúra terméke, az Opera Gin Budapest.

Füredi az év fagyija 

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2020-ban rendhagyó módon rendezte meg a pandémia miatt az Év Fagylaltja versenyt. Kötelező íz idén sem volt, semmi nem szabott határt a versenyzők kreativitásának.

Bocuse d'Or: megvan mi lesz a kötelező alapanyag 

Nyilvánosságra hozták, hogy mi lesz Tallinnban, a Bocuse d'Or szakácsverseny európai válogatóján a tányértéma kötelező alapanyaga.

Gerendai Károly: Égetjük a milliókat 

A két Costes étteremből az egyik őszig zárva lesz, a másik megnyitott, de a korábbi forgalom 10 százalékát képes összehozni.

Gyászmenet lesz a Bulinegyedért 

Szervezkednek a vendéglátósok és vendégeik Budapest éjszakai életének érdekében. Szerda délután demonstrációt tartanak.

Klasszikus vonal az Auguszt fagyiknál 

Vannak felismerhetetlen, a legújabb trendeket követő fagyi kreációk - ahol aki kéri, fogalma sincs, mi kerül a kehelybe vagy a tölcsérbe, csupán találgatni lehet. Az Auguszt nem ilyen. Itt az alapkínálat állandó, és a minőség mindig magas. 

Megújult a tatai Platán 

A hangulat csak aláfestés, a hangsúly Pesti István ételein van, vallja Varró Zoltán designer-belsőépítész, akinek tervei alapján újult meg a tatai Platán Bisztró és Udvarház.

Magyar a világ legjobb boréttermei között 

A Wine Spectator bormagazin évtizedek óta a véleményformálók közé tartozik a borszakmában. 1981 óta publikált globális listájuk a világ leginkább ajánlott boréttermeit veszi sorba. A bekerüléshez komoly borkínálat szükséges.

Séfváltás a Párisi Udvarban 

Lutz Lajos vezeti mostantól a Párisi Udvar és a Párisi Passage étterem konyháját.

Zöld út a food truck-oknak 

A pesti alsó rakparton és a Városháza parkban. Tizennégy árusító helyet kínál a Főváros.

Az autós éttermek reneszánsza jöhet 

Az ötvenes évekről szóló amerikai filmek jellegzetes helyszínei voltak azok a dinerek, ahol a kor kamaszai bandákba verődve ütötték el az időt, és ahová a környék apraja-nagyja szívesen járt, ha egyszerű, de ízletes ételekre vágyott. A pin-up stílusban sminkelt, copfos, bő szoknyás lányok, és a bőrkabátos fiúk sokszor nem is bent ültek le; a rendelést inkább eleve az autókhoz kérték.

Prémium csokikat készítenek fogyatékkal élők 

A szekszárdi Kék Madár Alapítvány keretében július 7-étől elkezdi működését a a BeSweet Csokoládémanufaktúra, ahol kizárólag megváltozott munkaképességűek készítik a prémium csokitermékeket.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!