Sok szeletnyi Nápoly a bulinegyedben

Sok szeletnyi Nápoly a bulinegyedben 

A nápolyi stílusú pizzáiról híressé vált Digó Pizzát lehetett már kóstolni a Sziget VIP-ben vagy az Erzsébet téren, most azonban a Kazinczy utca közepén nyitották meg új, állandó helyüket, ahol továbbra sem kötnek kompromisszumot a minőségben. A Papp Zoltán és Gerendai Károly által fémjelzett, önmagát „fast fine”-ként definiáló egység nem étterem és nem is fast food.

Gyümölcsös pezsgőkkel újít a Varga Pincészet 

A Magyarországon évente 14 millió palack bort értékesítő badacsonyörsi Varga Pincészet mostantól nem csak borokat, hanem prémiumpezsgőket is készít. Több éves tapasztalatgyűjtés, kísérletezés eredménye a Friss Aranymetszés Extra Dry gyümölcsös pezsgőcsalád, amit az elmúlt évek egyik legkedveltebb fajtája az Irsai Olivér, illetve a szintén népszerű Pinot Noir rozé, valamint egy házasítás, azaz küvé alkot. A gyümölcsös pezsgőkkel a pincészet új fogyasztási szokásokat szeretne elindítania boroknál már bevált friss gyümölcsös trendet követve.

Hazai borszakembereket díjaztak 

A Magyar Sommelier Szövetség idén hatodik alkalommal döntött a Par Excellence díj odaítéléséről, amelyet évente öt kategóriában lehet elnyerni tagságának szavazatai alapján.
Fedélzeti menüt kezdett árulni a földön az Air Asia

Fedélzeti menüt kezdett árulni a földön az Air Asia 

Fedélzeti menüt kezdett árulni már 3 dollártól az Air Asia Kuala Lumpurban. Dél-Kelet-Ázsia legnagyobb diszkont légitársasága az amerikai gyorsétteremláncokkal akarja felvenni a versenyt.
Elkészült Buda étlapja

Elkészült Buda étlapja 

A Kés-Villa-Buda 12 étterme összeállította a budai vendéglátás legautentikusabb étlapját, tele tradicionális fogásokkal. Az étlap célja, hogy olyan körképet adjon, ami megmutatja, mit tud a 21. században a hagyományokon alapuló, őszinte budai konyha.

Indul a nevezés az Ifjúsági Szakácsversenyre! 

A Chaîne des Rôtisseurs Világszervezet versenykiírása alapján, 2020-ban XXV. alkalommal rendezik meg két fordulóban a Magyarországon üzemelő szállodákban és éttermekben dolgozó ifjú szakácsok részére a a 2020. évi XXV. „Jeunes Chefs Rôtisseurs” (JCR) Ifjúsági Nemzeti Válogató Szakácsverseny.
Jön a globális kávéhiány

Jön a globális kávéhiány 

Egy hónap alatt tíz százalékkal drágult a kávé ára. A Nemzetközi Kávészervezet (ICO) azzal számol, hogy a kávékereslet felülmúlja majd a kínálatot a 2019/2020-as idényben.
Megvan a megoldás a libamáj uniós problémájára

Megvan a megoldás a libamáj uniós problémájára 

Egy francia tudóscsoport kikísérletezte a természetesen hízott libamájat, vagyis azt a módszert, amely helyettesíti a libák tömését, miután az tilos az Európai Unió területén.
Koch Csaba az év borásza

Koch Csaba az év borásza 

Koch Csaba Hajós-Bajai borvidéki bortermelő vehette át a Magyar Bor Akadémia (MBA) által odaítélt, Az év bortermelője Magyarországon elismerést csütörtökön Budapesten.

Korszerűsítette badacsonyörsi palackozóját a Varga Pincészet 

Egymilliárd forintos beruházással állított üzembe modern, a palackok tisztaságát, épségét és a töltési szintet is ellenőrző gépsort a Varga Pincészet badacsonyörsi üzemében.

A kelbimbós gin után itt a kelbimbóketchup 

Érdekes módon karácsonyi különlegességnek szánják.

Michelin-csillagos étterem olasz séfje nyitott éttermet Budapesten 

Pasztell néven nyitott Budapesten éttermet Nicola Portinari, a verona melletti, két Michelin-csillagos La Peca étterem séfje.

Minél erősebb a sör, annál jobb a beleknek 

Egy holland kutatás szerint egyes sörök a bennük lévő baktériumok miatt annál egészségesebbek, minél erősebbek.

Indul a nevezés a Central European Beer Awards-2020-ra 

Elindult a nevezés a Central European Beer Awards-2020 díjra, eredményhirdetés a júniusi Gyulai Sörfesztiválon lesz.

Hús nélküli ételeket szolgálnak fel a madridi klímacsúcson 

Hús nélküli ételeket szolgálnak fel a világ vezető politikusainak, akik a madridi kílmacsúcson találkoznak, hogy a globális felmelegedésről és a tennivalókról tárgyaljanak.

„A prémiumkávé a mindennapok részévé vált” 

Cikksorozatunk 5. részében a kávé üzleti életben betöltött szerepét mutatjuk be.  (x)

Jakabkagyló és nyelvhal helyett 

A hazai gasztronómia meghatározó szereplőinek segítségével kiválasztották Magyarország ikonikus ételeit, és a hozzá illő italsort. Erről számolt be az MSZÉSZ közgyűlésén Hamvas Zoltán, a szövetség gasztronómiai társelnöke.

Magyar a világ egyik legjobb borszakértője 

Herczeg Ágnes magyar borszakértő a nemzetközi "The Future 50" díj elnyerésével a világ 31 legkiemelkedőbb új generációs borszakértőjének listájára került – jelentette be a WSET (Wine & Spirit Education Trust), valamint az IWSC (International Wine & Spirit Competition) csütörtökön.

Milliárdos fejlesztés a Varga Pincészetnél 

A Varga Pincészetnél 2019 novemberétől legnagyobb részben csúcstechnológiájú palackozósoron zárják palackba a borokat Badacsonyörsön.

Megnyílt a Minute Lounge & Bar 

A napokban megnyitott Minute Lounge & Bar hiánypótló helyszínként hozza vissza a klasszikus Andrássy úti miliő elegáns, de mégis barátságos hangulatát. Komoly spirit- és koktélválaszték, személyre szabott italok és különleges snackek várják a vendégeket.

A social media alapkérdései 

Hol? Mit? Kinek? Mennyit?

Elvesztette három Michelin-csillagát a leghíresebb szusiétterem 

Mivel nyilvánosan nem lehet foglalni a tokiói Jiróba, kikerült a Michelin-katalógusból a világ leghíresebb háromcsillagos szusiétterme.

Sok falatnyi gasztroélmény a budapesti belvárosban 

A volt VakEgér Tőzsdekocsma helyén a budapesti Paulay Ede utcában egy olyan gasztrokalandot álmodott meg a Budapest Party Service, ahol minden étel éppen 5villányi adag. Ez az 5Villa Gasztrokaland & Bar.

Vulkanikus borok világtalálkozója Budapesten 

Több mint negyven magyar és nemzetközi, vulkanikus termőhelyen gazdálkodó pincészet borai, valamint számos hazai és külföldi borszakértő előadásai, mesterkurzusai várják a közönséget a GoVolcanic borfesztiválon november 29. és december 1-je között a budapesti Holdudvarban.

Az országban nincs még egy ilyen nyakkendős gyorsétterem 

Hiánypótló egészséges gyorsétterem nyílt ősszel a budapesti Árkádban. A Yolo Bistro által kínált ételek közül a legtöbb diétába illeszthető, mégis finom, ráadásul olyan adagokat kínálnak, amitől biztosan jól laknak a vendégek. Kiss Gábor, a vendéglátóhely séfje arról beszélt, látványkonyhában készítik el az ételeket, így mindenki a saját szemével is megbizonyosodhat róla, hogy friss alapanyagokkal dolgoznak.

Gundel-díj a Gundelben 

A 9. alkalommal rendezett MVI gálaebéd és a 6. alkalommal kiosztott Gundel-díj immár végre először az elismerés névadójának ikonikus éttermében várta a szakma képviselőit november 24-én.

Vagány gasztronómiához vagány enteriőr 

Izgalmas dolgok történtek az elmúlt egy hétben a Traktor háza táján: alig öt nap alatt teljesen újjáépítették a belvárosi étterem belső enteriőrjét, hozzáigazítva a hely küllemét gasztronómiai koncepciójához. Tavaly novemberben nyílt meg a Traktor Étterem a Bazilika szomszédságában és azóta rengetegen megszerették azt a vagányságot, amit a konyhai stílusában képvisel Bicsár Attila és csapata. Most pedig azt a feladatot kapta Laki Eszter és Csap Viktor, hogy a helyszín megjelenését is igazítsák az ott kínált kulináris élményekhez, az eredmény pedig magáért beszél.

Neves nemzetközi életműdíj egy magyar borásznak 

A borvilág egyik legrangosabb kitüntetésével díjazták a tokaji borászlegenda, id. Szepsy István munkásságát Németországban.

Izgalmas téli menü az új Hiltonban 

A Garden 79 Restaurant & Bar, a nemrég megnyitott Hilton Garden Inn Budapest City Centre étterme bemutatta a téli szezon menüjét. A friss, közeli alapanyagokból készülő fogások ínycsiklandó élményt ígérnek a hideg téli hónapokra Budapest szívében.

3 millió hektoliter bor készülhet idén 

Átlagos, több mint 400 ezer tonna szőlő teremhet idén Magyarországon, így várhatóan 3 millió hektoliter körüli bor készül - mondta az Agrárminisztérium (AM) agrárpiacért felelős helyettes államtitkára hétfőn, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága szőlő-, bor-, pálinka albizottsága ülésén.

A Stand25 Budára költözött 

Széll Tamásék bisztrója a Hold utcai piactól elköszönt, a budai Attla úton várják mostantól vendégeiket.

Gyermekvédelem és vendéglátás – országos program 

Mosolyt fakaszt néven országos program indul a gyermekvédelem rendszerében lévő fiatalok és a vendéglátás összekötésére.

Hagyományok és modernitás a Ferenciek terén 

Igazi találkozóhellyé kíván válni a Párisi Passage Café & Brasserie, ennek érdekében a magyar ízek és alapanyagok kerülnek fókuszba, helyenként némi csavarral.

Fokozottan ellenőrzi a pálinkákat a Nébih 

Az eddigi tapasztalatok ugyan vegyesek, de túlnyomót többségében csak kisebb hibákat találtak az ellenőrök.

Frissítve! - Ők a Gastro&Hotel Design Award idei győztesei 

KÉPEKKEL November 14-én este, Buda egyik legmenőbb új helyén, a Haris Park rendezvénytermében, száz meghívott vendég részvételével adták át a hazai szállodások, éttermesek egyik legkülönlegesebb koncepciójú versenyének, a Gastro&Hotel Design Award díjait.

Van saját szilvafája, és itt az új receptkönyve is 

Bíró Lajos, alias Lali, a chef szerint ennél több nem is kell egy férfiember életében.

Debrecenben nyílik a Creppy PalacsintaHáz első franchise étterme 

A nemzetközi szinten is egyedülállónak számító gasztronómiai különlegességet nyújtó Creppy, egy családi vállalkozásból indult 13 évvel ezelőtt, Miskolcról. Az elmúlt évek sikereinek köszönhetően a Creppy mára egy sikeres franchise márkává nőtte ki magát, amit jelenleg a világ 12 legígéretesebb innovatív franchise vállalkozása között tartanak számon. Most a dinamikusan fejlődő vállalkozás egy újabb mérföldkőhöz ért, ugyanis Debrecenben nyílik a PalacsintaHáz első franchise étterme.

Díjeső a Danubius-nak a Gastro&Hotel Design Awardon 

„Az év HotelDesign terasza” a Danubius Hotel Helia terasza lett, a „JAB - Legszebb vendégszoba” különdíja a Hilton Budapesté. November 14-én adták át a Gastro&Hotel Design Award díjait a legkiválóbb belsőépítészeti megoldásokat megvalósító vendéglátó- és szállodaipari szereplőknek.

Nem „csak” rántott hús 

A mélysütés az egyik legalapvetőbb konyhai technika az éttermekben és az otthonokban egyaránt. Gyakran mégsem kap elég elismerést és figyelmet, pedig az így készült fogásoknak is megvannak a maga trükkjei. Ezekről kérdeztük Wolf Andrást, mikor leültünk vele beszélgetni a Séf Asztalában. A témához jobban illő helyet amúgy nem is találhattunk volna, hiszen az András által vezetett étterem az egyik legjobb, ha rántott húsról van szó.

Étlap- és arculatváltás a pesti Ritz-Carltonnál 

A The Ritz-Carlton, Budapest bemutatta: új név, más arculat, változó menükínálattal.

Új indiai séf a Kempinski Corvinusban 

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest örömmel jelenti be, hogy Dhanpal Singh Negi indiai szakács nemrégiben csatlakozott a szálloda csapatához.

Közétkeztetési Szakácsverseny - Megvannak a döntősök! 

Lezárult a Közétkeztetési Szakácsverseny (KÖSZ) 2019-2020 elődöntő szakasza és kiderült, melyik 12 közétkeztető csapat jutott tovább a döntőbe. Az október 12-én és 13-án, valamint november 9-én és 10-én tartott eldöntőkön 39 csapat állt a konyhapultok mögé. Közülük a legjobb 12 vehet részt a döntőben, ami 2020. február 6-án, a Sirha kiállításon lesz.

Márton-nap a Vörösmarty téren 

A november 8-án megnyitott és egészen 2020. január 1-jéig üzemelő Budapesti Téli Fesztivál és Vásár ezen a héten a Márton-napra fókuszálva várja a vendégeket.

Tokaji: földrajzi oltalom Kínában 

A Tokaji is szerepel az Európai Unió és Kína között létrejött, száz európai és száz kínai terméket tartalmazó listán, amelyeket földrajzi árujelző oltalom alá helyeznek – írja a Euronews.

Hozzánk is elért a növényi alapú Whopper 

25 ország 2500 éttermében, köztük a hazai Burger Kingekben is egyszerre kezdik el grillezni a Rebel Whoppert. Ez lesz a márka eddigi történelmének legnagyobb termékbevezetése, ezzel együtt pedig a Burger King lesz a legnagyobb európai étteremhálózat, amely növényi alapú pogácsát kínál szendvicseiben.

Indulhat a Duna Borút felfedezése 

A térség első határon átnyúló borútja jöhet létre a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat és a Vajdasági Autonóm Tartomány közös projektjének köszönhetően.

Tavalyhoz képest csökkent a világ bortermése 

De csak a sok éves átlag szintjéig ereszkedett vissza.

A Dunapark igazi menő kutyabarát hely 

Meg is lett az eredménye: idén a Dunapark Kávéház vitte el a Pont Itt magazin és a Turizmus Online különdíját Az év kutyabarát cukrászdája címért folytatott versenyben.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!