Élettel telt meg Zamárdi szombaton

Élettel telt meg Zamárdi szombaton 

Szombaton a Balatoni KÖR borászai, éttermesei, cukrászdái és pálinkafőzői Zamárdiba látogattak el, hogy bemutassák a Balaton ízeit, valamint azt, hogy a Balaton télen-nyáron menő.

Februárban ismét jön a kávés szcéna seregszemléje 

Fenntarthatóság, csúcsminőség, szakmai diverzitás az idei hívószavak a KávéBár Bazáron.

Eb, aki a kanalát meg nem eszi! 

Jól fogy a piacon az amerikai fejlesztésű, ehető kanál.

Túl sok szeszt isznak a magyar fiatalok 

Elindult a Szétcsúszva program, a Momentán Társulat által indított kezdeményezés célja a fiatalkori alkoholfogyasztás visszaszorítása interaktív színházi edukációs előadások segítségével - közölte a program kommunikációját végző cég az MTI-vel.
MVI-konferencia a SIRHA nyitónapján

MVI-konferencia a SIRHA nyitónapján 

Véresen komoly kérdések a vendéglátó üzletekben.
A Rettegett Iván előtt meghajolt Európa

A Rettegett Iván előtt meghajolt Európa 

Arany- és ezüstérmet nyert a 2020-as csehországi World Beer Idol (WBI) nemzetközi sörversenyen a Szent András Sörfőzde. A nemzetközi szaktekintélyekből álló zsűri 17 ország közel 50 sörfőzdéjének 200 söre közül választotta ki a magyar díjazottakat. Ez az eddigi legnagyobb elismerés, amit magyar sörfőzde ezen a világhírű megmérettetésen elért.
Zamárdiba érkezik a Balatoni KÖR GasztroPiknik

Zamárdiba érkezik a Balatoni KÖR GasztroPiknik 

Zamárdiban tartják a hétvégén a Balatoni KÖR GasztroPiknik következő állomását, ezzel bizonyítva, hogy a Balaton parti városban télen is lehet fesztivált rendezni.
Vannak, akik már a reggeli kávét is inkább rendelik

Vannak, akik már a reggeli kávét is inkább rendelik 

Vannak, akik már a reggeli kávét is inkább megrendelik, a magyarok legkedvesebb étele pedig a hasábburgonya és a gyros volt - derül ki a Netpincér kutatásából.

Gyűlnek a borászok adatai a bor.hu-n 

Már mintegy száz borászat adatai találhatók meg a magyar bor decemberben indult bor.hu című hivatalos honlapján - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség bormarketingért felelős szakértője az M1 aktuális csatornán.

Felszökhet a baromfihús ára 

Egyelőre az uniós piacon jelentkező túlkínálat miatt még nem érződik az árakban a Magyarországon is megjelent madárinfluenza. Hosszabb távon azonban az afrikai sertéspestis miatti drágulás hatására a baromfihús felé forduló lakossági kereslet felhajthatja az árakat – írta a Népszava.

Ez az étterem pénzt számol fel az ostoba kérdésekért  

A Denverben található étterem pontosan 38 centet számol fel pluszban, mely fel is van tüntetve a számlán.

Sokkolta Lyont a Michelin-csillaghullás 

Az euronews az Halles de Lyon Paul Bocuse-be látogatott, ahol egykor szívesen vásárolt helyi termékeket a legendás séf. Az itt megkérdezett vendéglátósok nem igazán értik a döntést:

Elvettek egy Michelin-csillagot Paul Bocuse éttermétől 

Január 27-én jelenik meg az aktuális Michelin-kalauz, de a szerkesztők már a nagy leleplezés előtt tájékoztatták a két évvel ezelőtt elhunyt séf legismertebb éttermének stábját, hogy elveszik tőlük az egyik csillagot.

A brit sztárséf legszívesebben rászólna az ételüket fotózókra 

Heston Blumenthal, a három Michelin-csillagos Kövér Kacsa tulajdonosa nemrég a RadioTimesnak kifejtette, a stábjával már többször beszéltek arról, hogy jelezni kellene-e az ételükről kismilliónyi fotót készítő vendégeiknek, hogy tegyék le a telefont, és inkább élvezzék ki a pillanatot.

Két magyar burgerező Európa legjobbjai között 

A Big 7 Islands utazási magazin ismét két magyarországi éttermet is beválogatott a TOP 50 európai burgerező közé.

Drágulni fog a liszt és a kenyér 

Hamarosan drágul a liszt és a kenyér, írta kedden a Világgazdaság, amely szerint az alapanyag-, energia- és munkabérköltségek emelkedése, valamint az afrikai sertéspestis-járvány megelőzésével kapcsolatos intézkedések miatt.

Szekszárdi csapat nyerte az első női flambírozó versenyt 

Szekszárdi csapat nyerte a Magyarországon első alkalommal, a Fadd-Domboriban működő Donautica Étterem és Hotelben megrendezett női flambírozó versenyt. A csapat Olaszországban képviselheti az országot az őszi nemzetközi flambé versenyen.

Agrárminiszter: nőtt a halfogyasztás Magyarországon 

A halfogyasztás növekedéséről is beszélt az agrárminiszter szerdán, a 110 millió forintból felújított tiszacsegei halászcsárda átadásán.

Folytatódik a Gasztrohegy Badacsonyban 

Januárban folytatódik a Gasztrohegy rendezvénysorozat Badacsonyban, a téma ezúttal a vadétel lesz.

Intenzívebb állami bormarketing 

Ez év elejétől a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a magyar borral kapcsolatos egységes állami kommunikációért és a borturizmusért felel, míg az Agrárminisztérium (AM) irányítása alatt működő Agrármarketing Centrum (AMC) a közösségi bormarketing állami feladatait látja el.

Rekordév volt 2019 a budapesti fürdőkben 

A Budapest Gyógyfürdői (BGYH) Zrt. által üzemeltetett fürdőket és strandokat 2019-ben több mint 5 millió vendég kereste fel, ami az előző évi forgalomhoz képest közel 13 százalékos növekedést jelent - közölte a BGYH az MTI-vel pénteken.

Hollywoodban is hódít a kizárólag növényi alapú menü 

Pár nappal a Golden Globe-gála után a Critics Choice Association (CCA) amerikai filmkritikus-szervezet is bejelentette, hogy díjátadó vacsoráján csak növényi alapú ételeket szolgálnak fel a klímaválság elleni küzdelem jegyében.

Ezek voltak 2019 trendi ételei 

Az egyik legnagyobb amerikai ételrendelő és -kiszállító cég, a Grubhub a hozzá befutott igények alapján idén is közzétette éves listáját - írja a Magyar Konyha.

Bezárt Budapest egyik emblematikus szórakozóhelye 

"Vége...Legalábbis ebben a formában és helyen az Anker't 2020. február 1-től bezárja fa kapuit" - írják facebook oldalukon.

Ő a magyar Bocuse-csapat első tagja 

A magyar döntőt február elején rendezik, ahol kiderül, ki lesz az a séf, aki a tallini európai selejtezőn versenyezhet, a csapat coach-a viszont már most hivatalos.

Ezt az italt keresték a legtöbben az ünnepek alatt 

Egy millió italkeresésből derült ki a végeredmény. A kimutatás rávilágít arra is, hogy mennyit költünk italokra az ünnepek alatt, amikor háromszorosára nő a kereslet az alkoholos italokat illetően.

A catering eszközök újrahasznosításán dolgozik a KLM 

A KLM Amszterdamból Vancouverbe közlekedő decemberi 18-i járatán zárt rendszerben újrahasznosított poharak, fedők és tárolók segítségével szolgáltak fel. Az eszközöket négy korábbi Amszterdam-Vancouver járatról gyűjtötték vissza, amik a megfelelő tisztítás után újra felhasználhatóvá váltak.

Újévi partin itták meg a világ legdrágább borát. Egy Tokaji Essenciát 

Egy újévi partin Kínában fogyasztották el az első palack Tokaji Essencia 2008-at, amely a világ legdrágább bora lett - számol be a CNN.

Se nem vega, se nem vegán a Burger King új húsmentes hamburgere 

Sem a vegetáriánusok, sem a vegánok nem fogyaszthatják a Burger King új, húsmentes hamburgerét, mert azt ugyanazon a sütőlapon készítik, mint a hagyományos változatokat.

Bezárt a Mátyás Pince, munkát keres a személyzet 

Egy szakmai Facebook-csoportban jelent meg az idei év első posztjaként az alábbi bejegyzés.

Szigligeti és villányi borok nyerték el a Magyar Bor Nagydíjat 

Fehér bor kategóriában a hegymagasi Szászi Birtok 2015-ös Szigligeti Kabócás Olaszrizlingje, a vörös borok között pedig a villányi Tiffán's Pincészet Grande Selection 2015-ös házasítása nyerte el a Magyar Borszakírók Köre által odaítélt Magyar Bor Nagydíjat.

Vissza akarta kapni Michelin csillagát, bukta a pert a francia séf 

Marc Veyrat elvesztette perét a Michelin francia étteremkalauz ellen, amelyet azért indított, mert La Maison des Bois nevű étterme idén csak két csillagot kapott a korábbi három helyet.

Japán konyha, magyar bor: igazi nyerő páros 

A magyar bor és a japán ételek nagyon jól működhetnek együtt – derült ki a 150 éves japán-magyar diplomáciai kapcsolatokat ünneplő „Hungarian Wine Grand Tasting Tokyo” eseményen, ahol a Bognár Pincészet Villányi válogatása nagy sikert aratott. A Tokióban megrendezett workshopokon többek között arra is fény derült Elizabeth Gabay Master of Wine segítségével, hogy milyen borokkal érdemes párosítani a jellegzetes japán ételeket.

A tönk széléről a prémiummárkáig 

A cseh Bernard sörgyár több szempontból sem csupán egy prémiumsöröket készítő vállalat. Hagyományos cseh sörfőzési eljárásokat élesztett újjá gyakorlatában, és markáns sörgasztronómiai, gyártási, na és közéleti véleményeket képvisel. Mindezt pedig kompromisszumok nélkül. (X)

Megvan a 2020-as Bocuse d'Or hústémája! 

Fontos információ lett nyilvános a napokban a Bocuse d’Or 2020-as európai válogatójával kapcsolatban: a húsétel alapanyaga a fürj. Erre reagálva a Magyar Bocuse d’Or Akadémia ma megváltoztatta a február 5-i hazai döntő szabályait is - értesült a Magyar Konyha.

A datolya a karácsonyi menü új alapanyaga 

A datolya pálmáját az élet fájának is nevezik, most van a szüret időszaka, íme néhány fontos tudnivaló erről az egzotikus termésről.

Itt vannak a S.Pellegrino Young Chef döntősei 

A S.Pellegrino bejelentette a S.Pellegrino Young Chef nemzetközi kulináris tehetségkutató döntőseinek névsorát, Köztük van Koppány Levente is.

Nem fordítunk kellő figyelmet a zöldségekre 

A karácsonyi fogások a legtöbb családban leginkább a különböző húsokból és süteményekből állnak, zöldséget kevesebb mint 40 százalék fogyaszt - derül ki a Bonduelle országos reprezentatív kutatásából.

105 liter whisky egy palackban 

Egy online aukción 15 000 fontért sikerült túladni az üvegen.

Toplistákkal, induló szállodai beruházásokkal itt a Pont Itt  

Évbúcsúztató lapszámunk innovációkkal, újdonságokkal, hazai éttermi, piaci, kávézós és új úticél toplistákkal tele.

Jövő májusban ismét grandiózus spanyol borkóstoló Budapesten 

Ismét megrendezik Budapesten a Fiesta de Vinót. A spanyol borok ünnepét május 15-én tartják a Stefánia Palotában.

Jótékonysági borrendezvényen vett részt négy magyar borászat 

Az Etyeki Kúria Borgazdaság négy másik magyar borászattal összefogva vett részt Temesváron a Rovinhud Wine Show jótékonysági borrendezvényen, a bevételt sérült emberek életminőségének javítására ajánlották fel.

Éjfekete, kávés sörrel ünneplik idén a téli napfordulót 

Egy magyar és egy dán kisüzemi sörfőzde együttműködéséből született, igazi karácsonyváró sörkülönlegességet mutatnak be Budapest több sörözőjében egyszerre, december 21-én este.

Gondoltuk, hogy nem a pokol bugyraiba látogatunk, de azért ilyen jóra nem számítottunk 

Kipróbáltuk a november közepén új helyre, a budai Attila útra költözött Stand25 Bisztrót.

A klímaváltozás egyik nyertese lehet a kékfrankos? 

V. alkalommal ültek össze a Jásdi borteraszon a balatoni borászok – az idei évben egy vendégborászattal kiegészülve - megvitatni az idei év fő témáját: Hogy alakul a kékfrankos helyzete hazánkban és milyen kitörési lehetőségünk van az exportpiacon. Az aktuális témák mellett, napjaink egyik legnagyobb kihívása is szóba került a borászok között, az pedig nem más, mint az egyre jobban érzékelhető klímaváltozás.

Főzz otthon, keress pénzt! 

Az Airbnb étel- és italkóstolós élményprogramjainak sikerén felbuzdulva nemrégiben új kategóriát vezetett be, amely a világ minden táján kínál otthonfőzős élményeket az autentikus házi kosztot kedvelő felhasználóknak - írja a magyarkonyha.hu.

Ünnepi birkaságok, kecsegtető kecskeségek 

A juh- és kecskehús fogyasztásának ösztönzését tűzte ki célul a „A JUH Ász. Mindenünk a birka” szlogen alatt futó kampány, amelyet 2019. december 11-én indított el az Agrárminisztérium, az Agrármarketing Centrum és a Magyar Juh és Kecsketenyésztő Szövetség.

Sok szeletnyi Nápoly a bulinegyedben 

A nápolyi stílusú pizzáiról híressé vált Digó Pizzát lehetett már kóstolni a Sziget VIP-ben vagy az Erzsébet téren, most azonban a Kazinczy utca közepén nyitották meg új, állandó helyüket, ahol továbbra sem kötnek kompromisszumot a minőségben. A Papp Zoltán és Gerendai Károly által fémjelzett, önmagát „fast fine”-ként definiáló egység nem étterem és nem is fast food.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!