Ro_gasztro cikkek
Csőstül jön a hamburger
Eddig a megrendelések mentek csőpostán egy új-zélandi étterem konyhájára, ezentúl a hamburger is acélkapszulában, 140 kilométeres sebességgel teszi meg az utolsó pár métert a vendég asztaláig, és közben mindenki látja mit kap, mert a szállítószalag fala átlátszó - írja az Origo.
Cseh söröző nyílt Győrben
Cseh söröző nyílt Győrben
Hackelt az elbocsátott szakács
Akit kirúgnak, szívesen áll bosszút a főnökein. Így volt ez Jim Knight-tal is, aki szakácsként dolgozott a Plough nevű brit étteremben. Amikor karácsony előtt egy héttel kirúgták, gonosz ötlete támadt. Nem volt másra szüksége, csak a vendéglő twitter oldalára.
Százra növelné magyarországi éttermei számát a Subway
(MTI) – Középtávon százra növelné magyarországi éttermei számát a Subway – közölte Sempers Katalin, a franchise rendszerben működő gyorsétteremlánc területi képviselője pénteken, Szegeden.
Újrahasznosítják a csikkeket
Az év végére már több mint hetven vendéglátóhely (étterem, romkocsma, bár), szálloda és iroda csatlakozott országszerte a TerraCycle legfrissebb akciójához, a cigarettacsikk-gyűjtéshez: a dohányhulladékot környezetbarát módon újrahasznosítják - írja a Szabad Föld.
Stereo Chef lett a Leroyból
Óbudán, a Kolosy téri „vígalmi negyed” újabb színfolttal gazdagodott: a korábbi Leroy helyén egy laza, fiatalos, ám divatos retro-jegyeket is magán viselő, amerikai stílusú étterem- szórakozóhely nyílt Stereo Chef néven.
Jónás és a bálna
A bibliai történet szerint, amikor Jónást bedobták a tengerbe, egy cethal gyomrában élte túl a három napig tartó tengeri utazást. Jónás egyik mai utódja, az e névre hallgató kézműves sörház a pesti Bálna gyomrában már csaknem két (hó)napja nyitva – és egyre többen látogatják.
Kedden indul a szeretet.éhség
Keddtől kapható a Starbucks kávézókban a szeretet.éhség mézeskalácsos hűtőmágnes 490 forintos áron, melynek értékesítéséből befolyt bevételt a kávézólánc a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek utalja át.
Boraukció
December 15-én izgalmas aukcióra kerül sor a budai Várban. Magyarországon eddig csak ünnepi alkalmakhoz kapcsolódva, jótékonysági céllal rendeztek borárveréseket, a valódi boraukciók szervezése még váratott magára – ami annak is köszönhető, hogy az „újkori magyar borkultúra” még nem termelt ki kellő mennyiségű muzeális tételt.
Szingapúrba is eljutott a magyar gasztronómia híre
Wong Ah Yoke, a Straits Times újságírója rettegett éttermi kritikus hírében áll Szingapúrban.
Magyar borkampány a Balti országokban
A magyarországi bor- és gasztronómiai turizmus élénkítése céljából, a Litván EU elnökségi időszakhoz kapcsolódóan magyar borkampányt folytatott a Magyar Turizmus Zrt. Litvániában, Észtországban és Lettországban.
Ötödével nőtt a magyarországi halfogyasztás az idén
(MTI) – A szaktárca múlt év végi népszerűsítő kampányának eredményeként az élelmiszerágazaton belül - egyedüliként - számottevően, mintegy 20 százalékkal nőtt a halfogyasztás az idén Magyarországon – közölte a vidékfejlesztési miniszter hétfőn az idei halmarketing-akció nyitórendezvényén, Tiszafüreden.
Aszúesszenciát loptak Hegyalján
Több mint nyolcszáz liter natúr esszenciát loptak ismeretlen tettesek tokaji borvidékről, Mádról. A borkülönlegesség több millió forintot ér.
Nem veszélyes az egészségre az aszpartám
Ha a jelenleg ajánlott mennyiségben fogyasztják az alacsony kalóriatartalmú italok és ételek édesítésére használt szert, akkor nem veszélyezteti az egészséget.
Eltűnnek a McDonald'sok Budáról?
Eltűnnek a McDonald'sok Budáról?
Összekeverték a zacskókat
"Nem fogod elhinni, de nem azt kaptuk, amit rendeltünk" - mondta a férj, amint előhúzta a nyilvánvalóan a pénzszállító autó számára előkészített csomagot.
Baldaszti's Garage Sale
Október 31-én végleg elbúcsúztunk a Baldaszti Group első gasztróvállalkozásától, a Market Delikátesztől.
Mi legyen a vendégmunkásokkal?
A brit Parlament képviselőnek egy része megelégelte a -főképp- kelet-európai bevándorlók végeláthatatlan hullámait, és szigorítana a feltételeken.
Gálné Dignisz Éva az Év Bortermelője 2013-ban
2013. december 6-án 12 órakor, sajtótájékoztató keretében kihirdették a Magyar Bor Akadémia által gondozott „Év Bortermelője 2013” cím nyertesét. A díj nem egy bor kiváló minőségének elismerését jelenti, hanem a nyertes bortermelő több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményéért, borainak állandó kiváló minőségéért, azok hazai és külföldi sikereiért adományozható. Ez tehát a magyar borászok által elnyerhető legrangosabb hazai kitüntetés.
Francia séf a szegedi halászléről
Francia séf a szegedi halászléről
Amerikai pincér álom
Több ezer dolláros borravalókat osztogat egy titokzatos csoport amerikai városokban - adta hírül az Index.
Hungarikum díjat kapott a tokaji aszú és a borvidék
(MTI) - A tokaji aszú és a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék hungarikum díjat kapott kedden - közölte Prácser Miklós, a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsa elnöke és Szakál Zoltán, a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék kultúrtáj Világörökségi Gondnokság vezetője szerdán sajtótájékoztatón, Tokajban.
Megalakult a NAK Szőlőtermesztési, Borászati és Italgyártási Osztálya
Megtartotta alakuló ülését a NAK Szőlőtermesztési, Borászati és Italgyártási Országos Kamarai Osztálya.
Bezárt a szegedi Cafe Stefánia
A kávézó lakatolt ajtaján cetli hirdeti: “Itt hamarosan Marlenka kávézó nyílik” - írja a Szeged Ma.
Megkezdi terjeszkedését Indiában a Burger King
A világ második legnagyobb hamburger lánca bejelentette, hogy a dél-ázsiai érdekeltségű Everstone Csoport fogja irányítani a hálózat indiai terjeszkedését.
A törökök már Győrben vannnak
Gazdagodik Győr éttermi kínálata. A Győr+ információi szerint rövidesen három-négy török étterem is nyílhat.
Továbbra is Tokio a topgasztronómia fővárosa
Továbbra is Tokióban van a világ legtöbb három Michelin-csillagos étterem - derült ki a japán fővárosról kedden megjelent legfrissebb kalauzból, amely ugyan a tavalyi 14 helyett csak 13 helynek ítélte oda a legmagasabb besorolást, Tokió azonban így is lekörözi a többi metropoliszt.
Nem jött be a becsületkassza
A rég elvesztett társadalmon belüli bizalom visszaállítását tűzte ki célul a Délkelet-kínai Fuzhouban élő Liu Pengfei, amikor étkezdéjében becsületkasszás fizetést vezetett be.
Kávéházi élet Nagyváradon a Monarchia idejében
(MTI) - Új könyvében Nagyvárad kávéházainak világát eleveníti fel az Osztrák-Magyar Monarchia idejéből Péter I. Zoltán helytörténész. A kötetben az érdeklődők Ady Endre kedvenc kávéházáról és a gardedám nélkül látogatható női szeparékról is olvashatnak.
Glasgow-i helikopterbaleset - Nyolc halottja van a szerencsétlenségnek
(MTI) - Nyolc halálos áldozata van a Glasgow belvárosában történt helikopterbalesetnek - közölte szombat délután a skót rendőrség.
Legfrissebb: Glasgow-i helikopterbaleset - három halálos áldozat
(MTI) - Legalább három halálos áldozata van a Glasgow belvárosában történt helikopterbalesetnek - közölte szombat reggel a skót rendőrség.
Helikopter zuhant egy pubra Glasgowban
(MTI) - Rendőrségi helikopter zuhant egy pubra közép-európai idő szerint szombat hajnalban a skóciai Glasgowban, s a kormányfő szerint fel kell készülni arra, hogy halálos áldozatok is lehetnek.
Megújul a Magyar Borok Bálja
(MTI) - A tradicionális hazai szőlőfajtákra épül a 9. Magyar Borok Bálja menüjéhez összeállított borsor, de a csúcsgasztronómia kedvelőinek szóló rendezvény egyéb újdonságokkal is várja a bálozókat 2014. február 22-én a budapesti New York Palotában.
Száz magyar bort mutatnak be a berlini Magyar Szüreten
(MTI) - Huszonkét pincészet összesen száz borát, valamint libából, kacsából és mangalicából készült termékeket mutatnak be Berlinben a Magyar Szüret nevű csütörtöki rendezvényen. A magyar borok és ételek a Német Parlamentáris Társaság adventi fogadásán debütáltak, amelyen Magyarország volt a díszvendég.
Gómijó kontra szegedi halászlé
"Fontos, hogy mit ír a kritikus, de nem dőlök a kardomba miatta" - mondta az értékelésről az egyik érintett a Délmagyar.hu írása szerint.
Régi idők romkocsmái
Nincs új a Nap alatt, a romkocsmák hungarikum számba menő koncepcióját nem a XXI. század élelmes üzletemberei találták fel.
Óriásplakát kampány a macska- és kutyahús-fogyasztás ellen
(MTI) - Óriásplakátokon több mint tucatnyi kínai nagyvárosban kampányol az Animals Asia alapítvány (AAF) az országban a mai napig elterjedt macska- és kutyahús fogyasztása ellen.
Forralt Bor és Puncs Párbaj
A téli estéken sokunknak jól esik a forralt bor vagy a puncs, ami átmelegíti a testet, lelket. A Hilltop november közepén írta ki az első forralt bor és puncs receptversenyt, amelybe várják a legfinomabb, legforróbb recepteket.
Ismét egy amerikai étteremlánc érdeklődik a magyar piac iránt
A Villa Enterprises gyökerei egészen 1964-ig nyúlnak vissza, amikor is az ED Sullivan színház mellett megnyitották első éttermüket New York városában. Az étterem hamisítatlan new york-i pizzával, tradicionális olasz ételekkel, salátákkal várták a különlegességekre éhes vendégeket.
Arany- és ezüstérmek a pezsgóversenyen
Az Effervescents du Monde elnevezésű pezsgőversenyt 11. alkalommal a korábbi évekhez hasonlóan a Lycée Le Castelnél rendezték meg Franciaországban.
Szeméttel fizettek a bécsi étteremben
Pénz helyett komposztálható hulladékkal is kiegyenlíthették a számlát a vendégek egy bécsi étteremben - írja a Nők Lapja Café.
Jótékonysági borrendezvények
Jótékonysági borrendezvények
Magyar éttermeket mutat be a CNN
Folytatódik a CNN magyar "sorozata". Ezúttal a gasztronómia kerül sorra: "paprika chicken, goulash, langos, kurtoskalacs". A szerző sok helyet kipróbált: megfordult a Fakanálban, a Gundelben és például a Budapest Bisztróban, de ellátogatott Szentendrére és Tihanyba is - adta hírül az InfoRádió.
Konferencia a zsírsertések szerepéről az élelmiszeriparban
(MTI) - A zsírsertésekkel kapcsolatos alap- és alkalmazott kutatások eredményeiről és ipari hasznosításáról kezdődött kétnapos konferencia csütörtökön Herceghalomban.
Ez tényleg OKÉS volt
A METRO Vevőakadémián megjelent nagy számú érdeklődő jelenléte is jelezte, hogy immáron a legjelentősebb hazai szakácsversenyek sorába lépett az OKÉS, a közétkeztető szervezetek és vállalkozások éves seregszemléje.
Ki lesz az Év Bortermelője?
Pénteken, a Mezőgazdasági Múzeumban megrendezésre kerülő boresten mutatkozik be az az öt borász, aki bekerült az "Év Bortermelője" cím várományosai közé.
Szekszárdi és etyeki bor lett Budapest Bora
(MTI) - A szekszárdi Szeleshát Pince 2011-es merlot-ja és az etyek-budai Nyakas Pince 2012-es chardonnay-je nyerte el a Budapest Bora címet, melyre a főváros első alkalommal írt ki nyílt pályázatot.
Ínyenc levesbár nyílt Szentendrén
Máhr Attila Jr., a hosszú múltra visszatekintő Aranysárkány Vendéglő séfje és tulajdonosa újabb gasztronómiai vállalkozásba vágott. Ezúttal a "gyorsan finomat" elv alapján megálmodott My Soup levesbár megnyitójára került sor november 16-án.