Levendulára kávézaccot? Mi mást?

Levendulára kávézaccot? Mi mást? 

Egy új együttműködés keretében a Pannonhalmi Főapátság levendulamezőin hasznosítják újra a használt Nespresso kapszulákból kinyert kávézaccot. És már látható is a különleges együttműködés eredménye: most virágzik a levendula.
Külföldi sztárséffel kalapozott a Magyar Bocuse d’Or Akadémia

Külföldi sztárséffel kalapozott a Magyar Bocuse d’Or Akadémia 

A napokban lezajlott a Magyar Bocuse d’Or Akadémia fundraising estje, amely bizonyára életre szóló élmény marad mind az alkotóknak, mind a vendégeknek.
Egy falatnyi zene: megnyílt a Café Liszt

Egy falatnyi zene: megnyílt a Café Liszt 

Ízekben „megszólaló" zenét alkotott a Chez Dodo az Aria Hotel étterme számára.
Ez ma a legjobb magyar gyümölcsalapú ital

Ez ma a legjobb magyar gyümölcsalapú ital 

Az egyik legrangosabb nemzetközi versenyen, a World Liqueur Awards 2022-n „A legjobb magyar gyümölcsalapú ital” díjat, valamint a Design kategória ezüstérmét nyerte el a prémium minőségű, gyógynövényes meggylikőr, a Woman Spirit - tájékoztatta lapunkat az ital készítője.
Z generáció, bolygónk megmentése, ökolábnyom, éttermi SEO

Z generáció, bolygónk megmentése, ökolábnyom, éttermi SEO 

Június 16-án a METRO meghívására a budaörsi METRO Gasztroakadémián vettünk részt a HoReCa-szektort megcélzó szakmai fórumon, ahol a meghívott előadók más-más szemszögből mutatták be a közös hívószót: a fenntartható gasztronómiát. Díjátadással zárult a program, hagyományteremtő szándékkal.
Ebben biztonságosan szállítható a forró étel is

Ebben biztonságosan szállítható a forró étel is 

Stabil bioműanyagot hoztak létre vaníliakivonatból, ami ráadásul pillanatok alatt lebontható.
Felmérés: a zöldülő vendéglátóiparról

Felmérés: a zöldülő vendéglátóiparról 

Bár az elmúlt időszak nem volt könnyű a vendéglátóipari cégek számára, az Indepack Kft. friss kérdőívének válaszai szerint, sokan választottak fenntartható megoldásokat.
Új F&B igazgató az Ensana margitszigeti házaiban

Új F&B igazgató az Ensana margitszigeti házaiban 

Lőrincz Dániel személyében új F&B igazgató vezeti az Ensana két margitszigeti szállodájának vendéglátó részlegét.
Egy újabb tetőbárral bővül a budapesti hotelkínálat

Egy újabb tetőbárral bővül a budapesti hotelkínálat 

A Hard Rock Hotel Budapest március óta várja vendégeit a belvárosban a lánc első közép-európai szállodájában. Június közepétől már a város felett koktélozva is átélhetjük a Hard Rock Hotel életérzést és élményt, ugyanis megnyílik a Roxy Rooftop Lounge, a hotel új, modern és elegáns tetőterasza Budapest szívében.
Visszatér a magyar sörforradalmat elindító Főzdefeszt

Visszatér a magyar sörforradalmat elindító Főzdefeszt 

Hat év szünet után, június közepén, a régi helyszínen  vissza tér az első magyarországi kézműves sörfesztivál, a hazai sörforradalom meghatározó rendezvénye, a Főzdefeszt.

Gyümölcs vagy zöldség a dinnye? 

Talán kevesen tudják, hogy ez az édes, piros gyümölcs legbelül súlyos identitászavarral küzd. Míg az emberek jó része gyümölcsként hivatkozik rá, mások állhatatosan zöldségnek titulálják.

Finom - és pont: Vkuszno - I tocska 

Ez A McDonald's helyén megnyíló orosz hamburgerlánc elnevezése.

Már Siófokra és a népszerű bulihelyszínre is szállít a Wolt 

Nyári élményeinknél sem kell nélkülöznünk a hétköznapokban már bevált kényelmi szolgáltatásokat.

Nemzetközi borversenyt alapít a Winelovers 

Winelovers Wine Awards néven nemzetközi borszakmai elismerést alapít a Winelovers; a június 20-22-re meghirdetett borversenyt nagyközönségnek szóló programok is kísérik a Continental Hotel Budapestben.

Nyit az orosz McDonald's utód 

Új névvel, logóval és tulajdonossal, de lényegében változatlan étlappal nyitnak vasárnaptól az ukrajnai orosz háború előtt a McDonald's-lánchoz tartozó éttermek Oroszországban.

Megszületett a magyar szakácsok eredménye a világdöntőn 

A Global Chefs Challenge az a verseny, ahol a világ legjobb szakácsai találkoznak azért, hogy megmérettessenek három versenykategóriában: a Global Chefs Challenge-ben, a Global Pastry Chefs Challenge-ben és a Global Young Chefs Challenge-ben. Idén Abu Dhabiban tartották a világversenyt.

Megújult a badacsonyi Tilia borvendégő 

Új koncepcióval és új csapattal kezdi a nyarat a 125 éves, badacsonyi Neptun Hotel étterme, a Tilia Borvendéglő. A kínálat a magyaros, századelőt idéző ízeken és a hozzájuk illő, kis helyi pincészetektől származó badacsonyi borokon alapul. A tulajdonosok az egyszerű, letisztult ízek mellett a hely szellemi örökségének ápolására is nagy hangsúlyt fektetnek.

A badacsonyi borvidék signature tétele 10 pincészet kínálatában 

Kéknyelű Zsendülés néven 10 helyszínen várják a borszerető érdeklődőket június 17-19. között. 

Először nyert magyar olaszrizling platinaérmet 

A világ egyik legtekintélyesebb borversenyén olaszrizling fajtaborként először nyert platina elismerést a Zelna Borászat 2021-es olaszrizlingje.

Friss kutatás a magyarok kávézási szokásairól 

Kiderült, naponta átlagosan két kávét isznak a magyarok, és ezek közül az egyiket biztos az otthonukban.

A svédek és a vendéglátás 

Egyszerű reddit-bejegyzésnek indult, ám óriási vihart kavart Svédországban az a történet, amelyben egy férfi leírta, mennyire nem vendégszeretőek a svédek.

Gourmet fesztivál a debreceni Nagyerdőben 

Magyarország első természetvédelmi területén, a Nagyerdőn és a Békás-tó partján szuper gasztronómiai rendezvény részesei lehetnek a vendégek július 1-3. között.

Felszökött az olasz fagyi ára 

Több mint tizenegy százalékkal drágult a tölcséres fagylalt ára az Istat, olasz statisztikai hivatal szerint, amely a nyári kánikula beköszöntével közölte az egyik legtöbbet fogyasztott olaszországi élelmiszerre vonatkozó adatokat vasárnap.

Saját márkás termékek szakkiállítása Amszterdamban 

A világ egyik legjelentősebb, saját márkás termék gyártóit és forgalmazóit célzó kiállításán, a PLMA „World of Private Label” rendezvényen május 31. és június 1. között az AMC már 14. alkalommal szervezett közösségi nemzeti standot a magyar élelmiszerágazat gyártói számára.

Bor- és pezsgőfesztivál debütál a pesti Szabadság téren 

I. Belvárosi Bor & Pezsgő Fesztivál és Junibor Ünnep a budapesti Szabadság téren, június 2-6. között.

Pannon csúcsborok kóstolója 

Ismét kiválasztották a Pannon Borrégió borválogatottját, azt a huszonöt bort, amelyek a következő évben a Top25 kitüntető címet és matricát viselhetik.

Húsok, halak grillen és barbecue-ban 

Folytatjuk vállalkozásunkat, amelynek során a METRO szakértői csapatával közösen olyan témákat, kérdéseket járunk körbe, amelyek aktuálisak, és megválaszolásával segítjük a szakmát a megfelelő megoldás kiválasztásában. A közelgő nyár vitathatatlan szabadtéri főszereplői a grillezés és a BBQ – most erről lesz szó. (X)

Örülnek a balatoni vendéglátósok, ha 2020 forgalmát elérik 

Több dél-balatoni vendéglátó üzletben is nehézséget okoz a szakképzett munkaerő hiánya, és a július elsejétől előírt adatszolgáltatási kötelezettség.

Új magyar séftehetséget fedezett fel a Michelin Guide 

Kollár Endréről és a St. Andrea Restaurantról jelent meg cikk a magazinban - tájékoztatta lapunkat az étterem.

Helyi vezető került a magyarországi METRO igazgatóságába 

Tóth-Korom Péter váltja június 1-től a METRO magyarországi áruházláncának vezérkarában francia kollégáját, Philippe Ernault az értékesítési igazgatói poszton; így helyi vezető kerül a vállalt igazgatóságába.  A korábbi igazgató a METRO AG Store Fulfilment Operations alelnöki pozícióját veszi át - tájékoztatta lapunkat a vállalat.

Worldchefs: összeszedetten versenyeztek a magyarok 

Az Abu Dhabiban megrendezett Worldchefs kongresszuson a Top 16 ország szakács párosa méri össze tudását. A kétnapos szakács világdöntőben Magyarországot Adamek Balázs és Kocsis Marcell képviselte, akik a verseny első napján szerepeltek - tájékoztatta lapunkat az MNGSZ.

Bakancsos bortúrák várják Badacsony szerelmeseit 

Idén is elindult a Badacsony Borközelből túrasorozat a Badacsonyi Turisztikai és Borút Egyesület szervezésében. De folytatódnak a szakvezetett bakancsos élménytúrák is. 

Itt a legjobb alternatív vendéglátóhelyek listája 

Világbéke, Buja Disznó, Digó Pizza - csak néhány a legfrissebb toprangsorból.

Digitális újdonságokkal várja a családokat a Gundel Kert 

Érintésmentes kávéházi és éttermi, továbbá gyermek-, és kutya étlappal csábítja a vendégeket a megújult Gundel Kert.

Magyar szakácsok a világdöntőben 

Abu Dhabiban. A döntő ma, azaz kedd reggel kezdődik.

Bezárt Gianniék budai étterme 

Egy évet sem élt a Terra, de Gianni Annoni résztulajdonos és Haraszti Zsolt executive chef új helyen folytatja.

Egyre nehezebb a vendéglátás közkatonáinak 

Könnyű a sztárséfeknek: fine dining menünél nincs költséghatár. Bezzeg, ha egy szoros keretből kellene sütni-főzni – jegyzete meg egy ismerősöm, amikor szóba hoztam a témát.

Zircről kerül ki az EKF söre 

A Zirci Ciszterci Apátság manufaktúrájában fogják gyártani a Veszprém-Balaton 2023 programsorozat italát, ahol a sörfőzés hagyománya az 1700-as évekre nyúlik vissza.

Lélekemelő imázsfilm a magyar borkultúráról 

A 19. és 20. században készült ritka felvételek animációjával kelti életre hazánk borkultúráját az Animatiqua és a Magyar Bor Személyesen együttműködésében készített új rövidfilm. „A magyar bor archív filmje" méltó módon állít emléket gazdag borkészítési hagyományainknak, látványos filmtechnikai bravúrokkal megelevenítve régmúlt idők életképeit.

Közeleg a gin ünnepe 

És méltóképp lehet megünnepelni június 10-12. között a Bálnában. Ahol bohókás borókás változatot is kóstolhat.

Ínyencparadicsom, az örökség jegyében 

Mi szem-szájnak ingere, bemutatkozott a hétvégén a Millenárison: a Gourmet Fesztivál két év szünet után ismét felvonultatta a magyar gasztronómia színe-javát.  Már pénteken élénk volt az érdeklődés, bár ekkor még inkább a szakmabeliek jöttek, hogy meglessék, hol tartanak, mit kínálnak a kollegák, míg a többi napon a nagyközönségé volt a főszerep.

Etikus kávézó nyílt Óbudán 

Etikus, és fenntartható módon beszerzett kávékülönlegességeket kínál Óbuda legújabb kávézója, a Daisuke Café & Wine, amelynek megnyitóján Litkai Gergely humorista, a fenntarthatóság elkötelezett híve is részt vett - tájékoztatta lapunkat a kávézó.

Most már biztos: lebontják Buda egyik ikonikus vendéglátóhelyét 

A Márványmenyasszonyról van szó: az épületre ugyan tavaly sikerült ideiglenes védelmet szerezni, ám építészeti értékek hiányában műemléki védettséget nem kaphatott, így kiadták rá a bontási kérelmet.

Kinyitott a Kismező a Nagymezőn 

Divatos small plate-koncepcióval nyílt meg az új gasztrohely a turisták által is szívesen látogatott Nagymező utca elején, a Pesti Disznó helyén.

Ezzel számoljon idén a dinnyebeszerzésnél 

Hatalmas drágulás várható, mivel a termelési költségek nőttek, a termőterület pedig tavaly óta jelentősen zsugorodott.

Megszűnik a szakács- és cukrászképzés Balatonfüreden 

Megszűnik szeptembertől a Balatonfüredi Szent Benedek Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium cukrász és szakács képzése, a diákoknak Veszprémbe kell járniuk.

Balatoni borászok közös kóstolója a tó közepén 

Bemutatták a – balatoni borászatokat és vendéglátó vállalkozásokat tömörítő - Balatoni Kör egyesület „Kóstold Körbe!” kiadványát, sétáló borkóstoló kíséretében, a Szántód és Tihany között közlekedő kompon.  

Összeállt a S.Pellegrino Young Chef Academy verseny regionális zsűrije 

A verseny horvátországi regionális döntőjén a térség öt ismert séfje bírálja a délkelet-európai és mediterrán régió fiatal tehetségeinek ételeit.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!