Trianon Hotel - Bukarestben is 

Az egykori kisantant országai közül először Romániában nyílt meg a nevében a Magyarországot feldaraboló párizsi békediktátumra emlékeztető hotel - írja a Történelemportál.

Hűségjutalom a McDonald's-nál 

93 lojális munkatársat díjazott a McDonald's 2009 végén. A gyorsétterem-lánc a 10, 15 és 20 éve hűséges munkavállalóit jutalmazta Törzsgárda programja keretében, akik között 12 millió forintot osztott szét. A vállalat az elmúlt 5 évben összesen több mint 60 millió forintot költött a hűséges munkatársak jutalmazására - adta hírül a Marketinginfo.

A Costes a 2009. év étterme a Dining Guide szavazásán  

A Hotel Mariott báltermében szerda este osztották ki a Dining Guide 2009. év étterme szavazásábak díjait. A tíz döntőbe jutott étterem közül a zsűr szavatai alapján a Costes lett a legjobb.

Új ínyencétterem nyílik a fővárosban 

Január végétől a VI. kerületi Ó. utcában az ex-Segal étterem helyén alakuló La Rosa étterem dél-olasz ízekkel és spanyol/mediterrán behatásokkal várja az érdeklődőket.

Meghalt a világhírű gyorsétterem alapítója 

86 éves korában meghalt Glen W. Bell Jr. amerikai üzletember, aki életre hívta a mára több mint 5600 egységgel randelkező Taco Bell nevű mexikói ételeket kínáló gyorsétterem-láncot - adta hírül az mfor.

A sörgyártók komolyan veszik 

A mai napon hozta nyilvánosságra első közös állásfoglalását a VEDD MAGAD KOMOLYAN Szakértői Kör, amely a Magyar Sörgyártók Szövetségének kezdeményezésére alakult meg. A Kört alkotó neves, sikeres szakértők a magyar társadalmat és gazdaságot érintő témakörökben publikálnak állásfoglalásokat, amelyekhez magánszemélyek és vállalatok is csatlakozhatnak, ha egyetértenek az állásfoglalás tartalmával. Az első közös állásfoglalás az önszabályozás témakörét járja körül, melyhez vállalatok, médiumok és társadalmi szervezetek csatlakozását egyaránt várják a Szakértői Kör tagjai.

Eger: hotelek, panziók ünnepi fényben 

Immár harmadik alkalommal hirdette meg az egri önkormányzat, a Városvédők Egyesülete, az Egri Lokálpatrióta Egylet és az Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Zrt. Az Eger ünnepi fényei című pályázatot.

A fiatalok alkoholfogyasztását kutatta a Heineken 

A felmérést a vállalat felelős alkoholfogyasztási programja keretében végezték. Az eredmények szerint a magyar fiatalok túlzottan befolyásolhatóak, felelősségüket könnyen hárítják a környezetükre - írja a Marketinginfo.

Kormányzati harc a túlzott sófogyasztás ellen az Egyesület Államokban 

New York városában hétfőtől várhatóan hivatalosan arra kérik az éttermeket és élelmiszer termelőket, hogy a sótartalom mérséklésével védjék a polgárokat. A magas sótartalom elleni csata az egész Egyesült Államokban zajlik, bár többnyire a színfalak mögött – tudósította a Gazdasági Rádiót Martin-Kovács Miklós Chicagóból.

Kocsma- és sörtérképet készítenek Bükön 

Bük vendéglősei azon munkálkodnak, hogy megmozdítsák a turistákat, s az eligazodáshoz egy kocsma- és sörtérképpel igyekeznek segítséget adni - írja a Vas Népe.

Újabb sztárséfek a Bocuse d’Or Selection Hungary döntőjének zsűrijében! 

Az újesztendő újabb szenzációs hírekkel indul a Bocuse d’Or Selection Hungary szervezői és versenyzői számára. A február 21-22-én, a Hungexpo „Foodapest” kiállításán megrendezésre kerülő verseny döntőjének zsűrijébe elfogadta a meghívást két kiemelkedő szakember, a norvég Charles TJESSEM, valamint az októberben már Budapesten megfordult francia Joseph VIOLA.

Magyar termékek mutatkoznak be a berlini METRO áruházakban 

Ebben az évben hazánk partnerországként jelenik meg az egyik legrangosabb nemzetközi élelmiszeripari szakkiállításon, a berlini Grüne Wochén. Az idei évben hat berlini METRO áruház is segíti Magyarország jó szereplését, a magyar termékek ismertségének növelését. Gráf József Földművelődésügyi és vidékfejlesztési miniszter, látogatást tesz egy áruházban és találkozik a METRO Cash & Carry Németország vezérigazgatójával, Harald Fraszczak úrral.

A Mellow Mood Group bővítette együttműködését a WORLDHOTELS-el 

A történet még 2008-ban kezdődött, amikor a Mellow Mood Group elsőként a 2010 végén nyíló, 5-csillagos Buddha Bar Hotel Budapest Klotild Palace-ra kötött megállapodást a WORLDHOTELS-el. A világszintű szervezet Deluxe Brandjéhez csatlakozó luxushotel nemcsak minőségi, de megkülönböztetett szolgáltatást nyújt majd, így szinte automatikus volt, hogy ennek az elsőrendű szállodai egyesületnek a tagjává avanzsáljon. A magyar Buddha Bar Hotel Budapest Klotild Palace lesz a világ második, ehhez a világmárkához tartozó luxus szálláshelye.

Lezárult a második budapesti kulturális kutatás 

Lezárult a BTH Budapesti Turisztikai Nonprofit Kft és a Budapesti Kulturális Munkacsoport szeptemberben indított kérdőíves felmérése, melyet idén több mint 4000-en töltöttek ki a világ különféle országaiból.

Májusban nyit a pécsi Corso Hotel 

Pécs új, négycsillagos szállodája tavasszal nyitja meg kapuit. Az értékesítés már megkezdődött.

Mi a helyzet a Chateau Visz körül? 

Alig másfél évvel az ünnepélyes átadás után - a tulajdonosokhoz közel álló szakemberektől származó körökben a minap elterjedt a hír: Tolvaly Ferenc bezárja tulajdonát, a Somogy megyei Chateau Visz kastélyszállót.

Borturizmusra folyik el az uniós pénz 

A kormány és az unió támogatásával 2013-ig háromszázmilliárd forint fordítható turisztikai fejlesztésekre

Bezárt a Vapiano Debrecenben 

2008 novemberében nyitotta meg második egységét a Vapiano étteremlánc. Körülbelül egy éves működést követően azonban - 2009 végén - megszűnt a Debrecenben lévő étterem.

Tavaszra lesz Michelin csillagunk (?) 

A Népszabadság információi szerint a világ egyik legelismertebb étterem minősítő kiadványa, a Michelin Guide szakemberei több fővárosi étteremben is jártak a közelmúltban, és – a hírek szerint – kedvező tapasztalatokkal távoztak.

Vége a hagyományos bevásárlóközpontoknak? - Indulnak a sör és tejplázák  

Kérdés a cseh kiskereskedelmi piacról: mi lehet 2010–11-ben a nagy dobás? Válasz: a tematikus pláza, például az olyan, amelyikben csak éttermek, kávézók, szendvicsbárok, sörözők vagy tejivók vannak.

195 milliós támogatás a hotelnek 

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében 500 millió forintból újult meg a tapolcai Hunguest Hotel Pelion, melyből 195 millió forint uniós támogatás.

Válságba jutott a magyar bor  

Kevesebb lett a magyar bor 2009-ben, hiszen a szőlő is fogyatkozott és a hazai piacra nyomást gyakorol az egyre növekvő borbehozatal is. A borászok hitelforrásai szűkösek és csapdahelyzetbe kerültek - mondja Heimann Zoltán, a Pannon Bormíves Céh ügyvezető társelnöke. Ez azért is "kellemetlen". mert 2009-ben kifejezetten jó évjárattal számolhattak a vörösboroknál - teszi hozzá Horváth Csaba, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnöke.

Hagyományteremtő újévi köszöntő az Aranykulcsosoknál 

A Magyar Szállodaportások Aranykulcs Egyesülete január 5-én a Gundel étterembe invitált olyan személyiségeket, akik ma meghatározók a hazai turisztikai, vendéglátóipar területén.

Több száz jelentkező étterem a Torkos Csütörtökre 

Bár még néhány napig nyitott a regisztráció, de máris több száz vendéglátóhely csatlakozott az immáron hagyományosan megszervezett Torkos Csütörtökre - adta hírül sajtóközleményében a szervező Magyar Turizmus Zrt.

Megjött a csillagos séf  

Csúcsgasztronómus érkezett hazánkba, aki nemcsak látogatóban főz nálunk, hanem állandóan az egyik dunántúli kastélyszálló konyhájában sürög-forog – írta a Blikk Sztárvilág.

IX. Egri Borszalon híres boraink és a kulturált borfogyasztás népszerűsítéséért 

December 29-én immár kilencedik alkalommal rendezték meg az Egri Borszalont. A swing jegyében zajló rendezvény keretében az egri borászok személyesen kóstoltatták boraikat.

Három budapesti szálloda a Times negyvenes listáján 

A Times összeállított egy 40-es listát a világ legjobb jövőre nyíló szállodáiból. Meglepő módon három budapesti is szerepel rajta – írta az Urbanista.

Díjat kapott a Coca-Cola Magyarország a szabadidősport népszerűsítéséért 

A Coca-Cola Magyarország szabadidősport szervezéséért és népszerűsítéséért, illetve támogatása érdekében végzett kiemelkedő munkájáért a Magyar Szabadidősport Szövetség A Lakosság Sportjáért emlékplakettet adományozta a vállalatnak.

2010 a konferenciaturizmus éve lehet 

A legtöbb szállodában teltház lesz szilveszterkor, és idén karácsonykor is több volt a hotelvendég, mint tavaly. Ennek dacára 2009-ben jelentős veszteséget szenvedett el a szállodaipar, és fellendülésre is csak 2011-ben lehet számítani - mondta az InfoRádiónak a Magyar Turizmus Zrt. elnöke.

A világ legdrágább pezsgői - B.Ú.É.K.! 

Magyarországon évente kb. 30-32 millió üveg pezsgőt veszünk. Ennek fele decemberben fogy. 15-16 millió üveg, azaz fejenként kb. 2-3 üveg, ha a gyerekeket nem számoljuk.

Zöld sört mérnek Nagykanizsán  

Érdekes módon nem a Ferencvárosból, hanem Nagykanizsáról indult ország- és talán világhódító útjára a 100 csoda kiállításon is bemutatkozó zöld sör. A feltalálónak - aki természetesen Fradi-szurkoló - közel három évre és több millió forintra volt szüksége ahhoz, hogy egy magyar rövidital segítségével kifejlessze egyedülálló sörkoktélját - írja a Vállalkozói negyed.

Külföldre kerül a magyar pálinka alapanyaga  

Külföldre viszik a magyar pálinka alapanyagát, az osztrák és a német kifőzdék ugyanis sokkal jobb feltételeket biztosítanak az égetettszesz-forgalmazóknak, mint a hazai versenytársaik. A földművelésügyi miniszter szerint a kormány elég pénzt fordít a hazai főzdék fejlesztésére.

Brandyt neveztek el a bolgár miniszterelnökről 

A bolgár miniszterelnökről a házi készítésű hagyományos pálinkát neveztek el, miután megvétózta az adóemelési terveit - adta hírül a MediPress.

Állatvédő éttermek – Nincs több tigris és medve!  

Hanoiban több mint 150 étterem csatlakozott a „zöld étterem” kampányhoz. Ebben vállalják, hogy nem készítenek többé veszélyeztetett fajokból készült ételeket.

2010 a jégbor éve lehet 

A nemzetközi piacon 150 dollárt is megadnak egy üveg minőségi jégborért azok, akik ezt a fajtát szeretik. A magyar borok ezt a (rekord) összeget még soha nem érték el. Idén azonban nemzetközi mércével is jó évjárata lesz a magyar jégboroknak, ennek egyik oka, hogy a hideg jótékonyan hatott a tőkékre. Minőségben ezzel a terméssel a világ legnagyobb jégbortermelőivel is felvehetik a versenyt a magyarok! - írta Karácsonykor a Popháló.

Négycsillagos lett a Hunguest Hotel Palota Lillafüreden 

A lillafüredi, korábban még háromcsillagos superior kategóriában üzemelő Hunguest Hotel Palota szobáinak és közösségi tereinek felújítása, a wellness részleg területének megnövelése és szolgáltatásainak kibővítése, valamint négy új szobaegység kialakítása után a szálloda besorolása egy kategóriával feljebb, a négycsillagos osztályba került.

Világszínvonalú étterem az M7-esen  

A balatoni sztráda székesfehérvári pihenőjében a hetvenes évek végén nyílt az első vendéglátóhely Fehérvár bisztró néven. Az üzletet 1997 óta a Szakály Kft. működtette. Vendégköre meglehetősen széles volt: országúti fuvarozók, iparosok, Balatonra igyekvő nyaralók tértek be ide, de a székesfehérváriak is szívesen látogatták. A hely népszerűsége miatt nyaranként gyakran előfordult, hogy a várakozók hosszú sora miatt szinte már mozdulni sem lehetett a vendégtérben. Az önkiszolgáló étterem forgalma sokszor meghaladta a kapacitásmaximumot. Ráadásul a kilencvenes évek elején korszerűsített konyhai eszközök cseréje egyre sürgetőbbé vált.

Szörfverseny az Aquaworldben 

Az erős havazás és az országos forgalmi dugó sem tántorította el a szörf kedvelőit, hogy 2009. december 19-én, szombat délután ellátogassanak a budapesti Aquaworld – Vízibirodalomba, hogy megnézzék az első szörfversenyt, melyet speciális állóhullám szörf medencében rendezett a Magyar Hullámlovas Szövetség.

Összefogással beelőz a Kempinski 

Lehet egyedül is boldogulni, de minek? Veti fel – teljesen jogosan – a kérdést a Kempinski-csoport, amelynek magyarországi tagja, a Kempinski Hotel Corvinus Budapest is csatlakozott ahhoz a központi kezdeményezéshez, amely ezentúl összefogja a hotellánc közép-európai tagjait.

Aranykulcsosok karácsonya a Hotel Presidentben 

Évzáró, évbúcsúztató összejövetelüket a Magyar Aranykulcsosok Budapest egyik legújabb ötcsillagosában, az október 1-én megnyitott Hold utcai Hotel Presidentben tartották december 16-án.

A Fesztiválok Évében is torkoskodhatunk 

Ismét készülhetnek a torkoskodást kínáló vendéglátóhelyek, illetve a torkoskodni kívánó vendégek, ugyanis a Magyar Turizmus Zrt. a 2010-es Fesztiválok Éve keretében is meghirdeti az immár védjeggyé vált Torkos Csütörtök akciót. 2010-ben a néphagyományon alapuló, a Hamvazószerdát követő napon zajló akció február 18-ára esik. A csatlakozni kívánó éttermek az MT Zrt. által létrehozott www.menjunkenni.hu honlapon keresztül regisztrálhatják magukat az ötödik Torkos Csütörtök akcióban való részvételre. A mára sikeres védjeggyé vált esemény alkalmából évről évre több étteremben fogyaszthatnak fél áron a vendégek. 2009-ben – az MT Zrt. szervezésének és koordinálásának köszönhetően – 1300 étteremben 230 ezer vendég torkoskodott.

A Papa John's rendkívüli kedvezményekkel várja a csatlakozni vágyókat 

A gazdasági válság közepette megkönnyíti a csatlakozni szándékozók dolgát a világ három legnagyobb pizza franchise-hálózata között állandó hellyel rendelkező Papa John's pizzéria lánc. A közeljövőben jobb feltételekkel várja a belépni szándékozókat, mint valaha!

Védső döntés: felszámolják a Magyar Bormarketinget 

A Magyar Bormarketing Nonprofit (MBM) Kft. felszámolásának megindításáról döntöttek tulajdonosai - értesült a Világgazdaság. Az ügyvezetési feladatokkal Oláh Lászlót, a Corvinum borkereskedelmi cég vezetőjét bízták meg, miután Nemes Richárd korábbi ügyvezető rendkívüli felmondással távozott.

Ingatlantrendek 2009 végén 

Közel fél évvel ezelőtt arról érkeztek a hírek, hogy az elmúlt 9 év legmagasabb üresedési arányaival nézünk szembe Budapest belvárosának üzlethelyiség piacán. 2009 végén pedig elmondhatjuk, hogy a gazdasági válság eltérően befolyásolta az egyes részpiacokat - ez derül ki az Ecorys Magyarország nemzetközi tanácsadó cég felméréséből.

Study tour 

December 9-13 ig a Magyarországi Ifjúsági Szállások Szövetsége study tourt szervezett az ifjúsági turizmussal foglalkozó európai szervezetek képviselői számára.

Új konferenciaterem és luxuslakosztály a Hunguest Grandhotel Galyában 

A Hunguest Hotels három észak-magyarországi szállodájában történtek jelentős fejlesztések az utóbbi időben. Az egri Flóra, a galyatetői Grandhotel Galya és a lillafüredi Hotel Palota 348,6 millió forintos európai uniós támogatásban részesült a Nemzeti Fejlesztési Terv Észak-magyarországi Regionális Operatív Programjából. A fejlesztések értéke összesen közel 900 millió forint.

Mit ér a vendég, ha magyar? 

Egy nemzetet gyorsan meg lehet ismerni gasztronómiájáról és vendéglátásáról. Jó szöveg, kár, hogy nem én találtam ki. Abszolút így van egyébként, ráadásul az adott országban uralkodó állapotokról már az is elég pontos kórképet ad, ha valahol az ember beül egy kocsmába és rendel egy sört – írja Szentgyörgyi László a Mix Online-on.

Csődvédelmet kért a Cívis Hotels 

A Hotel Aranybikát is működtető Cívis Hotels Zrt. november 27-től csődeljárást kezdeményezett saját maga ellen. A társaság így próbál időt nyerni a közgyűlés által elhatározott reorganizációs terv végrehajtásoz, a forrásgyűjtéshez.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!