Gasztro
Gasztrohelyzet Budapesten
100 nap alatt 50 vendéglátóhelyet térképezett fel a 444 újságírója, amelyek között volt kiváló és borzalmas, nagyon drága és nagyon olcsó, evésre és ivásra alkalmas hely egyaránt.
Zavarta a hangos zene - a halakat
(MTI) - Lehalkíttatta a hatóság a zenét Svédországban egy night-clubbal, mert úgy találta, hogy díszhalai szenvednek a túl hangos muzsikától.
KFC - csont nélkül
A Kentucky Fried Chicken augusztus 5.-én nyíló Louisville-i étterméről eltűnt Harland Sanders ezredes mosolygó arcképe - írja a Marketinginfo.
A Subway éttermet nyitott a Lidl egyik üzletében
Megnyitott az első olyan Subway étterem, amelyet egy diszkont áruházban, a Lidl üzletében hoztak létre. A mintegy 75 négyzetméteres Subway étterem Észak- Angliában, a norfolki Cromer kikötővárosban található- értesült a talkingretail.com.
Fröccs, flódni, forróság
Annyira sikeres már évek óta Budapesten a VinCe bormagazin rendezvénye a főváros egyik ötcsillagos szállodájában, hogy gondoltak egy nagyot a rendezők, és a Balatonnál is kipróbálták, milyen az, amikor a bort szeretők a tó partján, sőt, a vizen egy hosszú hétvége alkalmával találkozhatnak a készítőkkel, és tételeiket kóstolhatják.
Az átlagosnál jobb lehet a szőlőtermés
(MTI) - A mostani kilátások szerint a szőlőtermelők és a borászok az átlagosnál nagyobb mennyiségű és jobb minőségű szőlőt szüretelhetnek az idén - közölte a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára hétfőn az MTI érdeklődésére.
Újabb Michelin-csillagos étterem ment a levesbe
Megint egy legendával kevesebb. Lehúzza a rolót Katalónia első három Michelin-csillagos étterme, a Can Fabes - adta hírül a hvg.hu.
Vendég vs. biztonsági őr
Összeverekedett a vendég és a biztonsági őr az étteremben. Mindkettő ellen eljárás indul garázdaság miatt...
Kitüntetést kapott a Firkász
Kitüntetést kapott a Firkász
Növekszik a derelye ereje
Egyre több étterem veszi fel az étlapjára a legújabb magyar ételt, a Badacsonyi halderelyét. Aki kóstolta, pozitívan nyilatkozik.
Nyár, meleg, joghurtfagylalt
A hagyományos fagyinál jóval egészségesebb édesség receptje Olaszországból származik, az elkészítéséhez használt friss tejet és joghurtot azonban magyarországi partnerektől szerzik be.
Ökörszívnyárs polgármester módra
Hatodik budapesti éttermét nyitotta meg Zsidai Zoltán Roy. A Baltazár a Várban van és szálloda is tartozik hozzá.
Kimerült a támogatási keret
Az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból a borászati gépek, technológiai berendezések beszerzéséhez a 2011. évtől igényelhető támogatásról szóló 83/2011. (VIII. 31.) VM rendelet 8. § (3) bekezdése értelmében a Vidékfejlesztési Minisztérium tájékoztatja az érdekelteket, hogy a rendeletben meghatározott támogatások kifizetéséhez a 2012/2013. borpiaci évre rendelkezésre álló keret kimerült.
Indokínai ízekre vált Baldaszti
Anh Tuan vietnámi származású, magyar divattervező idén új oldaláról mutatkozik be. Baldaszti Péter partnereként az Andrássy úton hamarosan megnyíló indokínai étterem szakmai vezetőjeként debütál. A közösen kreált autentikus és minőségi menüsorok elérhető áron várják majd az ázsiai konyha iránt érdeklődőket.
A ló nem gépkocsi
(MTI) - Lóval állított be Nagy-Britanniában egy gyorsétterembe egy nő.
Bezár a náci kávézó
Bezárja tulajdonosa azt az indonéziai kávéházat, amely közfelháborodást keltett azzal, hogy falain náci jelképek voltak láthatóak - adta hírül a hirado.hu.
Étterem - víz nélkül
Mosatlan edények halmaza, koszos törlőrongyok fogadták szombaton az ellenőröket a forgalmas lellei sétányon üzemelő vendéglőben. – A bérlő nem volt hajlandó fizetni, ezért előbb a villany-, majd a vízórát szereltettem le – kereste meg a Somogyi Hírlaspot Kreisz András, az étterem tulajdonosa.
Bérlőkre vár a Bálna
Már augusztusban látványos programokkal szándékozik előkészíteni a Bálna október végi megnyitását a fővárosi önkormányzat – írja a pályázati felhívásra hivatkozva a Népszabadság.
Az ARA étterem lett Fejér megye kedvenc étterme
A szavazók 46,41%-a gondolta úgy, hogy a móri ARA étterem Fejér megye kedvenc étterme.
Mobiltelefonnall lesz ellenőrizhető a francia borok eredetisége
A jövőben mobiltelefonnal lesz lekérdezhető egy bordeaux-i borászat termékeinek eredetisége.
Marihuánás pipa volt gyerekmenüben
Marihuánás pipa volt gyerekmenüben
Elfutott a vacsora
Elfutott a vacsora
Egy euro a pohár víz
Egyre több bécsi kávéház és étterem szakít az eddigi szokással és az idáig ingyen felszolgált csapvizet is felszámítja vendégeinek.
Csabagyöngye ültetvény a tóparton
Katonás rendben sorakoznak egymás után, szépen zöldellnek a Csaba tó melletti területen azok a szőlőtövek, melyek a városi ültetvényt adják, s jövőre már szüretelhetünk is itt. Pénteken délelőtt Vantara Gyula polgármester és Hanó Miklós alpolgármester kalauzolásával a sajtó képviselői is szemügyre vehették a Csabagyöngye ültetvényt.
Vietnamban is McDonald's
Vietnamban is McDonald's
Átvették megbízólevelüket a hegybírók a Hegyközségek Nemzeti Tanácsától
(MTI) - Összesen 103 hegybíró vette át megbízólevelét és munkaszerződését a Hegyközségek Nemzeti Tanácsától hétfőn Gárdonyban, a XX. országos hegybírói tanfolyamon.
25 év, 37 milliárdnyi beruházás
(MTI) - Eléri a 37 milliárd forintot a McDonald's magyarországi beruházásainak összértéke, és 97 milliárd forint értékben vásárolt hazai beszállítóktól alapanyagot 1988 és 2012 között - tudatta a cég hétfőn az MTI-vel annak kapcsán, hogy 25 éve nyitotta meg első magyarországi gyorséttermét.
Életre keltik a békéscsabai borkultúrát
Életre keltik a helyi borkultúrát Békéscsabán; a város két hektáron létesített szőlültetvényt mintegy 9 ezer tőkével.
Kecskékkel csalogatja a vendégeket egy japán kávézó
(MTI) - Mivel a "hagyományos" macska- és kutyakávézók már nem hatnak az újdonság erejével, egy tokiói hely kecskékkel próbálkozik felkelteni a vendégek érdeklődését.
Villányban készült a legtöbb Pannon bor
(MTI) - Az utóbbi öt évben a villányi borvidéken hozták forgalomba a legtöbb, Pannon borrégió jelzéssel ellátott bort, a régió négy borvidékéről idén eddig 19 féle Pannon bor került eddig forgalomba - tájékoztatta a tisztújítás előtt álló borrégió elnöke az MTI-nek.
Budapest és a magyar borok a kínai Hotel Magazinban
A Magyar Turizmus Zrt. kínai képviseletének jelentése szerint, a 180 ezer példányszámban megjelenő kínai Hotel Magazin júliusi száma négyoldalas cikkben számol be Magyarországról, azon belül is kiemelten Budapest vonzerőiről és egri borainkról.
Megkezdődött a XVII. Egri Bikavér Ünnep
Az Egri Bikavér Ünnep egy életérzés, melyet csak a helyszínen lehet átélni és megtapasztalni. Összegyűlünk, jó zene mellett kóstolgatjuk kiváló borainkat, egyszerűen csak jól érezzük magunkat, idén immár tizenhetedik alkalommal. Évről évre fontos alkalom ez, hiszen amellett, hogy Eger város egyik legnagyobb rendezvénye, az Egri Bikavér és most már az Egri Csillag is az Egri borvidék legismertebb bormárkája - tudatták a szervezők a Vendég & Hotel Online-nal.
Új topétterem Budapesten
Hatalmas sajtóérdeklődés mellett hivatalosan is megnyitott a Bruno&Bruno, Herczeg Zoltán első budapesti étterme. A vendéglőnek a Hegyvidék Bevásárlóközpont ad otthont. A konyhát Kisuti Dávid, a pécsi Enoteca Corso volt séfje irányítja.
Dunaújváros legjobb éttermei
A Dunaújvárosi Hírlap internetes kiadásában kérte szavazásra olvasóit arról, hogy szerintük melyik a legjobb városi vendéglátóipari egység.
Gond van a mohácsi teraszokkal
Ismét terítékre került a sétálóutca a képviselő-testület legutóbbi ülésén: Winternitz Ferenc képviselő a helyzet rendezését szorgalmazva azt tette szóvá, hogy egyes ott működő vendéglátóhelyek kerthelyiségei jóval több helyet foglalnak el mint korábban - adta hírül a Dunántúli Napló.
Saját bora lesz Gárdonyi Gézának
Különleges borokkal teszik emlékezetessé a Gárdonyi-emlékévet az Egri Borvidék borászai: elkészítik a Gárdonyi Gézáról elnevezett tételt és a legkiválóbb egri termelők által jegyzett Egri Csillag Grand Superiort - írja az Egri Hírhatár.
Különleges magyar konyhát mutattak be Moszkvában
(MTI) - Különlegesen elkészített és tálalt ételsorokkal mutatták be a magyar konyhaművészetet az orosz fővárosban, ahol a tervek szerint hosszú évek után ismét magyar étterem nyílhat.
Vendéglők égtek Fertőrákoson
(MTI) - Vendéglők égtek le az éjjel Fertőrákoson - közölte a katasztrófavédelem Győr-Moson-Sopron megyei szóvivője az MTI-vel pénteken reggel.
Baraka Labor, belvárosi pop up étterem
A Baraka Restaurant & Lounge elköltözik az Andrássy útról. Már készül az új, igazán különleges és Magyarország egyik legszebb étterme, ám az őszi nyitás előtt útba ejtettek még egy megállót. A belváros szívében, az V. kerületi Culinaris üzletben rendezték be kísérleti „laborjukat”, ahol a Baraka védjegyévé vált ételek mellett, igazi meglepetésekkel is készülnek - írja a NoSalty.
Mekkora???????
Mekkora???????
Újabb luxuskávézót vásárolt meg a Louis Vuitton
Többségi tulajdont szerzett a világ egyik legnagyobb luxuscikk-csoportja, a LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton a milánói Pasticceria Confetteria Cova luxuskávézóban és cukrászdában.
Budapesti étteremből érkezett a legjobb sommelier
Molnár György, a Larus étterem vezető sommelier-je nyerte a magyar bajnokságot. A második helyen Varga Norbert, a Michelin-csillagos Onyx étterem pohárnoka végzett, a harmadik helyen pedig Cseke Gábor, aki korábban a Csalogány 26 étterem munkatársa volt. A végeredmény igen szoros versenyben alakult ki - tudta meg az Inforádió a Magyar Sommelier Szövetség elnökétől, Káli Ildikótól.
Osztrák és magyar borászatok versengenek
(MTI) – A Fertő-táj Világörökség legjobb bora címmel kétnapos borverseny és -fesztivál kezdődött pénteken Fertőszéplakon. A Fertő-tó osztrák és magyar oldalának borai ezúttal első ízben versengtek közösen az elismerésekért.
A hungarikumok a témája az európai gasztronómusok pécsi kongresszusának
(MTI) - A hungarikumoknak az európai gasztronómiában betöltött szerepével és a magyar ételekkel, borokkal foglalkozik az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének (CEUCO) szombaton, Pécsett kezdődő 11. kongresszusa.
Védjeggyel látják el a házilag készült ételeket a francia éttermekben
(MTI) - A francia éttermekben az étlapon ezentúl kötelezően fel kell tüntetni minden étel mellett, hogy "házilag készített" vagy pedig előre gyártott alapanyagokból, konzervből, illetve mélyhűtött termékekből készült.
Csődbe ment a Michelin csillagos étterem
A spanyol közvéleményt és médiát jócskán meglepte, hogy a szakma által is nagyra tartott, népszerű Sergi Arola Gastro étterem a héten lakat alá került – remélhetőleg csak átmenetileg - írja a hvg.hu.
Bock bisztró lesz a Taverna étterme
Vonyarcvashegyen is lesz Bock Bisztró, a Helikon Taverna étterme ugyanis az idén csatlakozik a franchise-rendszerhez, amely Bock József villányi borász és Bíró Lajos elismert séf nevéhez fűződik. Magyarországon elsőként a balatoni étterem kötött megállapodást a tulajdonossal, 2012 óta Koppenhágában is sikeresen működik az étteremhálózat - írja a Monitormagazin Online.
Új boros őrület az USA-ból.
A tengerentúlon egyre többen látnak fantáziát a rendhagyó, modern, vagy egyszerűen csak praktikus borcsomagolási ötletekben. Míg külföldön évek óta hódít a bag-in-box névre hallgató környezetbarát borcsomagolási őrület, a trendek követői egyre gyakrabban találkozhatnak egyadagos kiszerelésű, előretöltött műanyag borospoharakkal is –írja a Borkultusz.com