Harmincötmilliót ért a Titanic menükártyája 

(MTI) - Százezer fontos rekordárat fizettek ki egy hétvégi brit aukción két, a Titanic fedélzetén felszolgált ebéd étlapjáért.

Robbanás egy kínai étteremben, több mint tucatnyi halott 

(MTI) - Legkevesebb 14 halálos áldozata van az észak-kínai Sanhszi tartomány egy éttermében pénteken este történt robbanásnak - jelentette a Hszinhua hírügynökség szombaton.

Könnyítés a kisebb vendéglátóhelyeknek 

A vendéglátóhelyek élelmiszerbiztonságáról szóló vidékfejlesztési miniszteri rendelet úgy módosulna, hogy a napi 29 adagnál kevesebbet előállító vendéglátóhelynek nem kell anyaghányad nyilvántartást vezetnie - az erről szóló rendelet tervezete a kormány honlapján jelent meg.

Újbor- és sajtfesztivál a Vajdahunyadvárban 

(MTI) - A magyar olimpikonok előtt tiszteleg a 9. Magyarországi Újbor- és Sajtfesztivál, amely csaknem 80 bortermelő és 15 sajtkészítő termékeivel várja a közönséget november 24-én és 25-én a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

Három nagy aranyérmes hungarikum bor 

(MTI) – Egy hárslevelű, egy zenit és egy tokaji cuvée érdemelte ki az idén 11. alkalommal megrendezett Hungarikum Borok és Pezsgők Országos Versenyének legrangosabb elismerését, a nagy aranyérmet.
Tortát kapott szülinapra a Centrál

Tortát kapott szülinapra a Centrál 

A legendás Centrál kávéház az idén ünnepli 125. születésnapját. A nevezetes esemény alkalmával dr. Somody Imre, a kávéház jelenlegi tulajdonosa az ételválaszték után a cukrászati választékot is megújította.

Giga KFC Bakuban 

Úgy tűnik, Baku megtalálta a receptet arra, hogyan lehet megmenteni az enyészettől az építészetileg különleges értéket képviselő épületeket - írja a Franchiseportál.

Bemutatkozik Berlinben a villányi és a somlói borvidék 

(MTI) - A Budapest Bár zenekar koncertjeivel, borszakmai fórummal és a leghíresebb berlini szállodában rendezett borvacsorával mutatkozik be a német fővárosban a villányi és a somlói borvidék.
A világ legbizarrabb éttermei

A világ legbizarrabb éttermei 

A világot járva számtalan furcsa, meghökkentő étteremre, bárra, bisztróra bukkanhatunk. A szokásostól való eltérés sok esetben üzleti sikert jelent. 
Kis borászatok összefogása a Balaton-felvidéken

Kis borászatok összefogása a Balaton-felvidéken 

„VSOP Balalaton-felvidék” név alatt fűzi szorosabbra a kapcsolatait a Villa Tolnay, a Sabar borház, az Orbán pincészet és a Pálffy Pince. Az összefogás alapja a közös szakmai megközelítés és filozófia, amelynek középpontjában a terroir fontosságának hangsúlyozása áll.

Robotszakács? 

A San Francisco-i “Momentum Machines” egy új étteremláncot szeretne létrehozni, melynek érdekessége, hogy a konyhákon szakácsok helyett robotok dolgoznának - adta hírül a Hír.ma.

Büntetlen édes örömök 

Aki eddig nem kattant rá az édességekre – mert félt a rá gyorsan felkúszó kilóktól, vagy valamilyen egészségügyi problémák miatt -, annak is eljött most az ideje. Ugyanis a világ legújabb édességtrendje így összegezhető: egyél desszertet, amennyi csak jól esik, mert kalória, és pláne galádul felszívódó szénhidrát szinte egy csepp se található benne…

OKÉS-ok voltak 

A METRO Vevőakadémián került megrendezésre az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete rendezésében, az "O.K.É.S" Közétkeztetési Szakácsverseny. A verseny célja az volt, hogy az iparágban dolgozó séfek is megmutathassák tudásukat, valamint új gondolatokat adni a nehézségekkel küzdő közétkeztetésbe.

Maradt az elnökség 

Tisztújító, ünnepi taggyűlést tartott kedden a PTE IGYK éttermében a Szekszárdi Borászok Céhe.

Ellopta a furgont 

A kínai étterem autója mellett még a kiszállított ételekért járó pénzt is le akarta nyúlni a tolvaj, akit az egyik címnél már a rendőrök várták - adta hírül a Hír24.

Ismét Wanggal ünnepelt a Lucullus 

Családias hangulatú ebéddel ünnepelte kilencedik születésnapját a Lucullus Baráti Társaság. A „szülinapi” ebédet az országban dolgozó talán legjobb kínai séf, Wang mester készítette.

Te milyen borjúpaprikást főznél két hónap szakmai tanulmány után? 

Te milyen borjúpaprikást főznél két hónap szakmai tanulmány után?

Hamis a Rotschild 

Tízezer palack vörösbort találtak Kínában egy elhagyott házban. Az ital a világ legdrágább borai közé tartozik, márkája: Chateau Lafite Rotschild. A szokatlan lelet azonban nagy valószínűséggel hamisított - adta hírül a Borászportál.

Szándékosan gyújtották fel az éttermet 

Szándékosan gyújtották fel az éttermet

Visszakövetelik az éttermet a lakók 

Több százan maradtak hoppon, miután a pécsi Nevelési Központ konyháját átvevő Hungast megszüntette az előfizetéses étkezés lehetőségét az egységben működő étteremben. A korábbi ígéretek arról szóltak, szeptember végén újraindul a nyáron leállt menüzés az egységben, ám a cég továbbra is csak büfészolgáltatást nyújt a Nevkóba betérő korgó gyomrúaknak. Az ügyvezető igazgató azonban azt ígéri, januártól újraindítják a szolgáltatást - írja a Pécsi Újság.

Csökkentek a McDonald’s eladásai 

A McDonald's eladási számai 1,8 százalékkal csökkentek októberben, ilyen majdnem 10 éve nem fordult elő a cég történetében. A részvények ára is esett 1 százalékkal.

Megérkezett a Beaujolais Nouveau Magyarországra 

Minden évben november hónap 3. csütörtökén ünnepli Franciaország az újbort vagyis a Beaujolais Nouveau-t. Az eseményt mindig számos program kíséri országszerte és természetesen minden étterem és presszó az újbort kínálja vendégeinek.

Toplistás magyar borvidékek 

(MTI) - Az egri borvidéknek ítélte idén a lengyel Wino (Bor) szakmagazin az év legjobb borrégiójának járó címet, az édes borok közül a Bodnár pincészet 1999-es évjáratú 6 puttonyos tokaji aszúja nyert aranyérmet.

Soha ennyi német Michelin csillag 

(MTI) - Minden korábbinál magasabbra emelkedett Németországban a Michelin-csillagos éttermek száma - derül ki a németországi Michelin-étteremkalauz szerdán Berlinben bemutatott 2013-as kiadásából, amely szerint a múltban nem éppen a konyhaművészetéről híres ország megtartotta a Franciaország mögötti második helyet a lehető legtöbb csillaggal rendelkező vendéglők európai mezőnyében.

Paraszti gasztronómia 

(MTI) - A paraszti gasztronómiát helyezi előtérbe a fővárosban a Hagyományok Háza támogatásával szerdán megnyílt Tradíció vendéglő.

Pub sport lett a ping-pong 

Valószínűleg az olimpia is az oka annak, hogy reneszánszát éli az asztalitenisz a londoni pubokban, éttermekben - írja a Haszon.

1,1 milliárd forintos támogatás a borászatoknak 

E hét elejétől ismét igényelhető összesen 4 millió euró (mintegy 1,1 milliárd forint) támogatás az olyan új borászati gépek és technológiai berendezések vásárlására, amelyek javítják a vállalkozások összteljesítményét - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) az MTI-vel.

Sikeres Éttermi Hét 

A 2012. október 15. és 21. között megrendezett Országos Étterem Hét ismét nagy siker volt, hiszen több, mint 11.000 Vendég foglalt asztalt, a résztvevő éttermekbe.

Vendéglőt nyit a Hagyományok Háza 

Tradicionális magyar vendéglőt nyit a Hagyományok Háza, mert a néprajzkutatók véleménye szerint a mai magyar konyha nem autentikus - adta hírül az MR1-Kossuth Rádió.

Eladó Douchev-Janics Natasa étterme 

Újból eladó a szegedi Bárka vendéglő épülete: miután az önkormányzat mégsem volt hajlandó visszavásárolni az 5 éve Douchev-Janics Natasa tulajdonában lévő hajdani vendéglőt, a sportoló interneten árulja tulajdonát - írja a Dél-Magyarország.

Kóstolni virtuálisan még nem lehet 

(MTI) - A toszkánai Montalcino és környékének térképét mutatja meg az iBrunelloHD című alkalmazás a védett eredetű vörösbort termelő 250 pincészet feltüntetésével.

Eldugta a hullát a kocsmáros 

(MTI) - Négy napra eldugta egy walesi kocsmáros egy halott vendégét, nehogy a rendőrség lezárja vendéglőjét, ő meg elessen a hétvégi élénkebb forgalom adta haszontól. Mindezért börtönbe került.

Ki lesz az MBA "Év bortermelője"? 

Az előző évek hagyományát folytatva, a Magyar Bor Akadémia ebben az évben is kezdeményezi az „ÉV BORTERMELŐJE MAGYARORSZÁGON 2012. évben” díj odaítélését.

Nagyobb a kár, mint gondoltuk 

Furcsa kép fogadja a turistákat a badacsonyi tanúhegyeken, még csak október vége van és mégis üresek a tőkék, már vége a szüretnek.

A munka melletti tanulást díjazta a McDonald's 

Immár hatodik alkalommal ünnepelte a McDonald's azon dolgozóit, akik a munkában és az iskolapadokban egyaránt folyamatosan helytállnak.

Kihirdették a Cégér boroscímke-tervező pályázat eredményét 

(MTI) - Bogányi Gergely nyerte el a Cégér - Jó bornak tervezz címkét! pályázat első díját és az azzal járó egymillió forintot. A pályaművekből a szombat esti díjátadót követően kiállítás is nyílt az Erzsébet téri Akvárium Klubban.

Hamarosan Libato(u)r 

Hamarosan indul a Márton-napi Libato(u)r és Újborünnep, amely a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre. A nagysikerű akció célja a Márton-napi hagyományok felelevenítése és az ünnepkörhöz kapcsolódó események népszerűsítése, így járulva hozzá a belföldi vendégforgalom élénkítéséhez. Márton idén „lúdlábra kap”, és két budapesti kitelepülés során, valamint az MT Zrt. Élmény Itthon Facebook oldalán toborozza rajongótáborát. Az akció keretében az MT Zrt. különböző libás meglepetésekkel és jobbnál jobb, az ünnepkörhöz kapcsolódó programokkal, belföldi úti tippekkel csábítja libato(u)rázásra az érdeklődőket.

Tokaj-Hegyalján rabolják a szőlőt? 

A tokaji borvidéken szeptember elején még azelőtt felvásároltak egy jókora mennyiségű szőlőt az alföldi cégek, mielőtt az teljesen beért volna — a Tokaj Kereskedőházat irányító Kiss István ezért a borvidék „kirablásáról” beszélt. Az alföldiek visszautasítják a kifejezést, ők egyébként is csak a fagykár okozta terméskiesést pótolják a felvásárolt szőlővel - írja a Mandiner Blogra hivatkozva az Elitbor.

Felavatták a soproni bormarketing-központot 

(MTI) - Felavatták a háromnegyed részben uniós támogatással elkészült bormarketing-központot Sopron belvárosában; a 150 négyzetméteres létesítményben a turisták és a helyiek körében egyaránt népszerűsítik a borvidék termékeit.

Újabb gasztro-mozi 

A séf jól meglepődik, amikor a köztársasági elnök személyes szakácsává kérik fel, mert innentől kezdve minden ételért neki kell felelősséget vállalnia....

Még a vécélehúzót is ellopják 

Havonta mintegy harmincezer szalvétát lopnak el az éttermeiből a vendégek – panaszolta a Cotcot információja szerint nemrégiben Jamie Oliver a Guardian riporterének.

Vida borvacsora a Garibaldi étteremben 

Vida borvacsora a Garibaldi étteremben

Hong Kong várja a magyar bort 

(MTI) - Hongkong nyitott kapukkal várja a magyar borászokat és borexportőröket.

Toszkánai a legjobb olasz vörösbor 

Toszkánai a legjobb olasz vörösbor, Friuliban pedig a legjobb fehéret palackozzák a Gambero Rosso borkalauz frissen megjelent idei kiadása szerint.

Lelkifröccs a kolbászhoz 

Az egri Almagyar-Érseki Szőlőbirtok bora lett az idei Csabai Kolbászfesztivál fesztiválbora - adta hírül az Elitbor.

Új helyen a legendás étterem 

A volt Pelikán étteremben talált új otthonra Szombathely egyik kultikus étterme, a Gödör - adta hírül a Westindex.

Vacsoraárverés a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat javára 

(MTI) - Harmincöt elismert étterem csatlakozott a Jótevő című jótékonysági vacsoraárveréshez, amelynek bevételét a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat javára ajánlják fel.

Nem írta alá a polgármester 

Nem írja alá a Bárka étterem adásvételi szerződését Botka László szegedi polgármester, pedig a Douchev-Janics Natasa tulajdonában lévő épület megvásárlása a küszöbön állt - adta hírül a Hír24.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!