Szepsy István bor-Oscart kapott! 

A világ legmagasabbra értékelt csúcsborainak találkozóját Francoiş Mauss hívta életre öt évvel ezelőtt, melyre a borvilág legmagasabb presztízsű borászatainak vezetői is áldásukat adták, és ezt nem csak levelükben, de jelenlétükkel is erősítik - írja az imad.blog.hu.

Borban az igazság 

November 15. és 17. között Borban az igazság címmel gasztro- és kulturális rendezvényt szervez a Budapesti Bevásárló és Tematikus utcák (BUM), valamint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK).

Jelentősen nő a szőlő- és bortermelés uniós támogatása 

(MTI) – Magyarország a következő ötéves időszakban 145,5 millió euró (43 milliárd forint) felhasználására jogosult a szőlő- és bortermelés uniós támogatási keretéből, ami több mint 30 millió eurós növekedést jelent – mondta a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára pénteken Soltvadkerten.

Nem kapott inni, tört-zúzott a vendég 

Egy üres italos pohár suhant el a pultos mellett és csapódott a háta mögött lévő üvegek és poharak közé...

Csúnya vendég ne üljön a kirakatba 

Újraértelmezte a fine dining fogalmát egy párizsi étterem: egy volt hostess azt mondta, a főnökei elvárták, hogy a szép embereket az ablakokhoz ültessék, a csúnyákat viszont rejtsék el a helyiség hátuljában - írja az origo.

Töretlen a német gasztronómia fejlődése 

(MTI) - Egy év alatt majdnem 40 vendéglő lépett elő a Michelin-csillagos éttermek közé Németországban, a legalább egy csillaggal rendelkező vendéglők száma pedig új történelmi csúcsra emelkedett az étteremkalauz csütörtökön Berlinben bemutatott 2014-es német kiadása szerint.

TableFree Éttermi Napok novemberben 

TableFree Éttermi Napok novemberben

Tizenegy éves lett a Vapiano 

Tízenegy éves születésnapját ünnepelte a Vapiano októberben. A hálózat alapítói 11 éve Hamburgban hozták létre az első éttermüket.

Gyorsétterem a Parlament szomszédságában? 

Az V. kerületi Önkormányzat visszafogott áron és a nyilvánosság teljes kizárásával adta el a Parlament Cafét és a mellette álló házasságkötő termet - írja a Városszíve Blog.

Látássérültek szüretelhettek Tokaj-Hegyalján 

(MTI) - Vakok és gyengén látók szüretelhettek a Tokaj-Hegyalja történelmi borvidéken egy egyedülálló kezdeményezésnek köszönhetően.

A Sió Csárda is megy a levesbe? 

A pécsi Saint Claire Kft. tulajdonában lévő Sió Csárda épületét 2011-ben nyilvánították műemlékké. – Ez volt a halálos ítélete – mondja teol.hu-nak a tulajdonos kft. ügyvezetője, Czakó Gábor.

Kigyulladt egy étterem Siófokon 

Kigyulladt egy étterem a Siófokhoz tartozó Balatonszabadifürdőn, a 7-es út mentén vasárnap – értesült a Sonline.hu szerkesztősége.

Indul a Márton-napi Libato(u)r 

Ha november, akkor újbor és libacomb: a Magyar Turizmus Zrt. ötödik alkalommal is megszervezi a Márton-napi Libato(u)r és Újborünnep nevű belföldi akcióját, melynek lényege, hogy különböző libás meglepetésekkel és jobbnál jobb, az ünnepkörhöz kapcsolódó programokkal, belföldi úti tippekkel csábítják libato(u)rázásra az érdeklődőket.

Kecskeméti győzelem az első Ifjúsági Szakácsolimpián 

2013. október 28-30. között első alkalommal rendezték meg az országos Mirbest Ifjúsági Szakácsolimpiát, amelynek Kecskeméten a Széchenyi István Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola adott helyet. A verseny díjkiosztó ünnepségére kedden este 20 órakor került sor, ahol a hat induló közül a kecskeméti csapat végzett az első helyen. Az első három helyezett tagjai az értékes nyeremények mellett kiutazhatnak a felnőtt szakács válogatottal a következő szakács olimpiára, ott pedig hivatalos segítőként vehetnek részt a magyar csapat versenyében - adta hírül a Bácsmegye.hu.

Finomat és táplálót 420 forintból 

Országos KözÉtkeztetői Szakácsverseny (OKÉS) címmel hirdetett versenyt közétkeztető cégeknek a Nemzeti Élelmiszerlánc- biztonsági Hivatal (NÉBIH) és az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete. A kétfordulós vetélkedőre kétfős csapatok nevezését várják. A cél, hogy bebizonyítsuk, kis odafigyeléssel – nettó 420 forintból is lehet – tápláló és finom ebédet készíteni nagyüzemi körülmények között.

Magyar sikerek a Wine & Spirit-en 

Szepsyt és a Royal Tokajit is beválasztották a világ legjobb 100 borászata közé, a Wine&Spirit magazin idei Top 100 kóstolóján - jelentette a Burkultusz

Adócsaló vendéglátósok 

Stróman cégek nevében működtettek kecskeméti gyanúsítottak csárdákat és pizzériát. Az adófizetés alól kibúvó férfit és két társát a NAV pénzügyi nyomozói őrizetbe vették, majd a Kecskeméti Járásbíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat – közölte a NAV Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának szóvivője.

Új ketchup-pal folytatja a gyorsétteremlánc 

Új ketchup-pal folytatja a gyorsétteremlánc

Itt vannak az Éttermi Hét legsikeresebbjei 

Itt vannak az Éttermi Hét legsikeresebbjei

A wifi veszélyei 

Már szinte ösztönösen kapcsolódik az ember a publikus Wi-Fi hálózatokhoz, hogy elidőzzön egy kávé mellett, sokan mégsem gondolják, hogy mekkora veszélynek lehetünk kitéve - jegyzi meg a technet.hu szerzője.

Az államfő kifogásai alapján pontosítják a hegyközségi törvényt 

(MTI) - Benyújtotta a fideszes Font Sándor az államfő kifogásait orvosolni hivatott módosító javaslatát a hegyközségi törvény módosításához, amelynek aláírását korábban megtagadta Áder János köztársasági elnök.

Eladó London leghíresebb magyar étterme 

Eladó London leghíresebb magyar étterme, amely konyhája mellett a brit nagypolitika balszárnyának törzshelyeként is évtizedekig közismert volt.

Változhat az Erzsébet utalvány rendszere 

A Népszabadság több, egymástól független piaci forrásból is úgy tudja, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az Erzsébet-utalvány átalakításának lehetőségét vizsgálja.

Sajtból van az út 

A magyarországi borutakhoz hasonlóan megkezdődött a Magyar Sajtút Hálózat kiépítése, ahol a kézműves sajtkészítők nemcsak saját portékáikat árusítják és kínálják, hanem turistákat is fogadnak - adta hírül a Borászportál.

Luxus borhamisítás 

A világ legdrágább borának hamisítói után nyomoznak európai hatóságok. Az "áldozat" a Romanee-Conti nevű bor, amelynek palackja 9 ezer euró - 2,7 millió forint.

A bor filozófiája bővített kiadásban lengyelül 

(MTI) - Hamvas Béla A bor filozófiája című könyve újabb, bővített kiadásban látott napvilágot lengyelül. A kötetet és az azt illusztráló fotókat hétfőn mutatták be a Varsói Magyar Kulturális Intézetben.

Éttermekből is loptak a Szombathelyen elfogott betörők 

Előzetes letartóztatásba helyezték azt a két férfit, aki italboltokba, éttermekbe és irodaházakba tört be Szombathelyen és környékén.

Étterem is lesz az új Rudas-szárnyban 

(MTI) - Indul a Rudas Gyógyfürdő déli szárnyának, az egykori palackozó üzemnek a rekonstrukciója, a közel egymilliárd forint összköltségű beruházás várhatóan jövő szeptemberre készül el - közölte a fürdőt üzemeltető Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. az MTI-vel.

A turisztikai célelőirányzat emelését kérik a szállodások 

A jövő évi költségvetésben tervezett turisztikai célelőirányzat felülvizsgálatát, illetve minimum az idei összegre való emelését javasolja a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ).

Súlyos sérültek az étteremteraszon 

(MTI) - Versenyautó hajtott egy vendéglátóhely teraszán tartózkodók közé a Veszprém megyei Városlődön. Öten sérültek meg, egyikük életveszélyes állapotban van.

Új szerveződés fogja össze a balatoni borászokat 

(MTI) - Balatoni Kör néven alakítanak a Balaton menti borvidékeket összefogó szervezetet a régió vezető pincészetei.

Szakácskönyvet ad ki a Gundel 

(MTI) - A fővárosi Gundel Étteremben ma is felszolgált ételek eredeti receptjeit és modernizált fogásokat mutat be a novemberben megjelenő Gundel Szakácskönyv, amelyet pénteken sajtótájékoztató keretében mutattak be Budapesten.

Köles reneszánsza 

A Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége, az Országos Ómagyar Kultúra Baráti Társaság és a Budapesti Gazdasági Főiskola szakmai koordinálásával konferenciát rendeznek azzal a céllal, hogy a feledésben ment kölest újra népszerűvé tegyék a gyermek- és a közétkeztetésben, a vendéglátásban, a cukrászatban, a pékségekben, a háztartásokban és a sörgyártásban.

Három dudás egy csárdában 

Minden áldott nap elsőnek érkezik, és utolsónak hagyja el a „fedélzetet” az öreg Tanyacsárda egyik alapító-tulajdonosa, a hely meghatározó arca, Garaczi János, akinek a Kecskeméthez közeli csárda több évtizede az élete.

Néma vacsora 

Néma vacsorákat kínál egy étterem New Yorkban, ahol már a vendéglátóhelyeken is akkora a zaj, hogy különféle szabályokkal próbálják elejét venni a hangzavarnak - írja a Travelo.

Lakásétterem nyílt Pécsett 

Megnyitotta kapuit Pécs első pécsi lakásétterme műemléki környezetben a belvárosban.

Elstartolt a Bornaptar.hu, a Kárpátmedence új boros eseménykeresője 

Nem volt könnyű dolga eddig azoknak, akik a magyar és határon túli boros eseményekről próbáltak meg tájékozódni.

Gombócból is sok 

Gombócból is sok

Pörköltfőző szüreti verseny a Hilltop dombon 

Hagyományőrző szándékkal 2013. október 19-én rendezi meg a Hilltop Borhotel & Étterem az Első Szüreti Pörköltfőző Versenyt. A szüreti mulatságra bárki nevezhet, aki szereti a magyaros ízeket és a finom borokat.

Anyukám mondta: itt a Gault & Millau’14 

Ezúttal nem egy frissiben felkapott fővárosi étterem, hanem egy észak-magyarországi, eldugott kis település vendéglátóhelye, az Anyukám mondta (Encs) kapta az Év étterme előkelő címet a Gault & Millau Magyarország 2014. évi kiadásának bemutatóján. Ahol történtek egyéb meglepetések is...

A szekszárdi borászok a prémium borokat vitték el Oroszországba 

(MTI) - A szekszárdi borászok a prémium borokat vitték el Oroszországba.

Beperli a kormányt a dohányzásellenes törvény miatt 

Az osztrák kormányt perli egy étterem tulajdonos: pénzt akar, cserébe a nemdohányzók védelmére elvégzett átalakításokért. A dohányzásról hozott törvények szigorítása ugyanis fölöslegessé tette az eredeti jogszabály alapján elvégzett munkákat - adta hírül a kurir.hu.

Brit pékségtől lopott a Starbucks 

A brit Starbucks a múlt héten dobta piacra a muffin formájú, de tésztájában inkább fánkra hasonlító új süteményét, amit "duffin"-nak neveztek el (a fánk angol neve, a doughnut és a muffin ötvözéséből), az elnevezést pedig le is védette a kávézólánc beszállítója, a Rich Products.

Vendéglők Hete Vas megyében 

Hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal rendezik meg a Vas Megyei Vendéglők Hetét Szeretem, mert Vasból van címmel.

Amikor a borászat és a gasztronómia együtt törekszik a tökéletesre 

A MÁK bistro 2013. október 15-19-ig, keddtől szombatig öt különleges vacsoraestre várja vendégeit. Ezeken a napokon a csodálatos pannonhalmi apátsági borokhoz hagyománytisztelő és mégis formabontó fogásokat komponál a MÁK csapata.

Megsarcolják a romániai vendéglátókat 

Egy közelmúltban módosított kormányrendelet lehetővé teszi 2014. január 1-jétől, hogy Romániában az állam újabb sarcot vessen ki a szállodákra, vendéglőkre, kávézókra. 

Szüreti mulatsággal nyit az egri Márai látogatóközpont 

(MTI) - Kétnapos szüreti mulatsággal nyitja meg kapuit a hétvégén a látogatók előtt az egri Szépasszonyvölgyi Márai Aktív Turisztikai Látogatóközpont - közölte hétfői egri sajtótájékoztatóján Papp-Kormos Éva, az intézmény koordinátora.

Magyar Bor Klub Londonban 

A Magyar Turizmus Zrt. londoni külképviselete 2013. október 3-án rendezte meg második bor és gasztronómiai estjét Hungarian Wine Club néven a londoni Magyar Kulturális Intézetben.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!