Nesze neked pálinkafőzés! 

Az Európai Bíróságon folytatódik tovább a házi pálinkafőzéssel kapcsolatban az Európai Bizottság által Magyarország ellen indított kötelezettségszegési eljárás - közölte az Európai Unió Bírósága sajtó- és tájékoztatási Osztálya.

Halála után is segít a motoros 

Vége nincs azoknak a kezdeményezéseknek, amikkel a Marco Simoncelli Alapítvány által megálmodott fogyatékos gyermekek számára tervezett gondozó központ megvalósulását szeretnék segíteni - adta hírül a Motorrevü.

Lövöldözés volt egy budapesti étteremben 

(MTI) - Meglőtte egy külföldi férfi szintén külföldi ismerősét csütörtök délután Budapesten, egy belvárosi étteremben, majd elmenekült, de a támadót egy autó elütötte és a meglőtt férfival együtt kórházba került - tájékoztatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az MTI-t.
Nyílik Budapest első tengeri bisztrója

Nyílik Budapest első tengeri bisztrója 

A tervek szerint kedden nyílik meg az Andrássy úton a The Bigfish, Budapest első tengeri bisztrója. Az étterem kikötői hangulatot idéz majd a belvárosba, megálmodói főként nem a turistákra, hanem elsősorban hazai vendégekre számítanak. Változatos, elérhető áron kínált és jó minőségű, friss napi fogásaikkal céljuk, hogy a halfogyasztást népszerűsítsék a hazai étterem látogatók körében.

Már a lengyeleknek is van csillaguk 

Hagyományos lengyel ételeket kínál modernizált, az évszakokhoz erősen igazodó változatban a varsói Atelier Amaro, amelynek a lengyelországi vendéglők közül elsőként sikerült elnyernie egy hőn vágyott Michelin-csillagot a rangos éttermi kalauztól.

Borcímke- és arculattervezési pályázat 

Idén második alkalommal indul el a fiatal grafikusoknak szóló borcímke- és arculattervezési pályázat. A CÉGÉR - Jó bornak tervezz címkét! alkotói pályázaton tavaly 225 grafikus indult. A program sikerességét jelzi, hogy a döntőben párt alkotó 10 borász és 10 grafikus szinte kivétel nélkül folytatja a közös munkát.

Változatlanul az édes vörösbor a magyarok kedvence 

onzervatív, de változik a magyar borízlés: feljövőben vannak a fehérborok, de a fogyasztók továbbra is a vörös édes asztali borokat kedvelik, ezek pedig nem a minőségi kategória képviselői - mondta az Agrár Marketing Centrum (AMC) vezérigazgató-helyettese egy soproni szaktanácskozáson.

Közétkeztetők az élelmiszer-biztonságról és a higiéniáról 

Közétkeztetők az élelmiszer-biztonságról és a higiéniáról

Szőlész-borász szakmai nap Keszthelyen 

Szőlész-borász szakmai nap Keszthelyen

Átadták a Syngenta Országos Borverseny díjait 

(MTI) - Az idén tizenkettedik alkalommal megrendezett Syngenta Országos Borversenyen a Quadris-díjat a Béres Szőlőbirtok 2007-es Béres Tokaji 6 Puttonyos Aszúja, a Schieber Pincészet 2011-es Cabernet Franc-ja és a Varga Pincészet 2009-es 'Aranymetszés" Balatoni Olaszrizling bora érdemelte ki - közölte a verseny szervezője csütörtökön.

Megtartotta Michelin-csillagát a Costes és az Onyx 

Ismét kiérdemelte a Michelin egycsillagos minősítését a budapesti Costes és Onyx étterem; a világ legelismertebb gasztrokalauza csütörtökön jelentette meg 2013-as európai kötetét.

Szakmai továbbképzéssorozat indul 

2013 április 18-án a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) és a Nemzeti Egység Klaszter (NEK) tisztelettel meghívja az ÁROP (Államreform Operatív Program) „Jogalkalmazás javítása a mezőgazdasági szakigazgatásban 2.” című pályázat keretében meghirdetett szakmai továbbképzésre.

Mexikói franchiselánc a láthatáron 

Jó hír a fűszeres, pikáns ízek kedvelőinek, hogy hamarosan Budapesten is megkóstolhatják a mexikói ízeket kínáló Mucho Burrito ételeit - adta hírül a Franchiseportál.

Bővítene a Wienerwald 

Magyarországon és Szlovákiában is franchise partnereit keresi a Wienerwald gyorsétterem hálózat. Németország legnagyobb csirkeételekre specializálódott gyorsétterem hálózata 2012 decembere óta van jelen hazánkban. Első egységüket a WestEnd City Center food courtján nyitották - írja a Franchisportál.

Gasztrosznobok, bloggerek előre! 

Egészen egyedi módon, Sotheby's aukcióján lehet megszerezni a jogosultságot arra, hogy az elBulli volt tulajdonosával, Ferran Adriával étkezhessen a szerencsés gourmet... A licit 5000 dolláron indul.

Ettél már bodzát, rózsaszirommal, mimózával? 

A Four Seasons Hotel Gresham Palace új koncepciója, hogy még ismertebbé tegyék a hazai nagyközönség előtt Gresham Éttermüket, és ne az legyen az általános kép, hogy ott annyira topkategóriát képviselnek, amely szinte megfizethetetlen a magyar lakosság körében.

Olaszok a VinCE Budapesten 

Olaszország a világ egyik legjelentősebb bortermelő országa, a magyar borkedvelők számára pedig különösen kedvesek az olasz borok.

Nem nyitják ki újra Sammy Hagar bárját 

A rockzene rajongók kedvelői között rendkívül nagy népszerűségnek örvendő Sammy Hagar’s Beach Bar & Grill – mely 2010-ben a Bally’s Atlantic City Hotel and Casinóban nyílt meg – a tavaly októberi Sandy hurrikánban jelentős károkat szenvedett.

"Csillagvizsgálat" a borkedvelőknek Egerben 

(MTI) - "Csillagvizsgálatra" hívják a borkedvelőket március 15-én az egri bortermelők, ugyanis 20 helyi pincészet ekkor mutatja be a város központjában 2012-es évjáratú Egri Csillag borát.

Ételmérgezés a világ legjobb éttermében 

Hatvanhárom vendég került kórházba norovírus fertőzéssel, miután a világ legjobbjának választott koppenhágai Noma étteremben étkeztek.

Vinalies 2013: érmes magyar borok 

Lezajlott a 2013-as év első komolyabb nemzetközi borversenye, ahol az idei évben 50 magyar bor mérettetett meg a nemzetközi mezőnyben. A 19. alkalommal Párizsban lebonyolított, több nemzetközi szakmai szervezet védnökségét is élvező versenyen 8 arany és 11 ezüst érmet nyertek hazánk borai.

Élménypince lesz Szekszárd legrégebbi borospincéjéből 

Élménypincét alakítanak ki Szekszárd legrégebbi borospincéjéből; a borkészítést, a szekszárdi borvidéket, a borfogyasztás kultúráját, trendjeit bemutató interaktív kiállítás várhatóan jövő év júliusában készül el - mondta Horváth István, a tolnai megyeszékhely polgármestere szerdai sajtótájékoztatóján.

Eladó a legendás csárda 

Eladósorba került Békés megye egyik legnevesebb vendéglátó-ipari egysége. 

Elhunyt Inhauser István 

Elhunyt Inhauser István

Reklámügynökséget keres Jamie Oliver 

Jamie Oliver közvetítőiroda segítségével keresi olasz étteremhálózata első reklámügynökségét.

Amerikai gyorsétteremlánc érkezik Ukrajnába 

Március folyamán a Texas Chicken két étterme nyílik Kijevben, tájékoztat a Kyiv Post, weboldalán. A két étterem a város két különböző pontján, de mindkettő bevásárlóközpontokban (Ocean Plaza és Dream Town) nyit.

Szakított a Claridge's és Ramsay 

Tizenkét évi együttműködés után megválik Gordon Ramsay brit sztárszakácstól a londoni Claridge's luxusszálloda vezetősége - adta hírül a Hír24

Bajban a francia gasztronómia 

(MTI) - A gyorséttermek megfosztották trónjától a hagyományos vendéglőket Franciaországban, a tradicionális konyhaértékek legerősebb védőbástyájában: 2012 az első év, amelyben az éttermi piac több mint felét - 54 százalékát - a "gyorsak" szerezték meg.

Mákjuk volt… (Frissítve) 

Február 24-26. között zajlik az idei Danubius Tanulóverseny három vendéglátós szakma (szakács, cukrász, felszolgáló) részvételével a Best Western Hotel Hungariában.

Kirekesztő étterem pekingben 

(MTI/AFP) - Hatalmas felháborodást váltott ki egy Pekingben működő kínai étterem, amely megtiltotta, hogy bizonyos ázsiaiak és kutyák betérjenek a vendéglátóipari egységbe.

Zalakarosi séf és sárvári mixer sikere 

Negyedik alkalommal rendezte meg a Kanizsa és Környéke Gasztronómiai Egyesület valamint a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Zala megyei régiója a Szabó Levente Emlékversenyt.

Lóhúsbotrány: update 

MTI) - A spanyol Ebro csoporthoz tartozó Panzani cég kedden bejelentette, hogy lóhúst talált több, Franciaországban forgalmazott raviolis konzervében. A terméket a William Saurin nevű alvállalkozó készítette a Panzani számára.

Jövő héten TableFree Éttermi Napok 

(MTI) - Több mint ötven budapesti étterem kínálja kedvezményes áron különleges menüjét a TableFree Éttermi Napok keretében március 6. és 12. között.

És elért hozzánk is a lóhús-balhé... 

Magyarország is érintetté vált a lóhúsbotrányban. Egy marhaburgernek álcázott szállítmány még a nyáron elfogyott egy étteremben, a zömmel lóhúsból álló marhahúsos lasagnéről még nincs részletes információ - írja az atv.hu.

Macska kávézó nyílik Londonban 

Londonnak is lesz macskázó kávézója: ha minden jól megy, májusban már járhatnak macskát simogatni pénzért a saját állattal nem rendelkezők.

Hacker törte fel a Burger King szerverét 

McDonald's-nak öltözött a Burger King egy hackernek hála - adta hírül a Mosaic Online.

Szigorúbb borseprő szabályozás 

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) kezdeményezte a Nemzetgazdasági Minisztériumnál a gyümölcsborok köztes alkoholtermékké minősítését, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnál (Nébih) pedig a borseprő felhasználásának szigorú ellenőrzését - írja az Elitbor.

Újra nyitott a szegedi legenda 

Szerelmesek adtak egymásnak randevút Valentin napján és töltötték meg teljesen a négy és fél hónapos felújítás miatti kényszerszünetet tartó, és a héten újra megnyílt szegedi Roosevelt téri Halászcsárdát, ahol immáron kibővült és megszépült, 160 férőhelyes - 80 ülőhely a pincében és 80 a földszinten - vendéglátó-helyiséggel várják a halászlé szerelmeseit - adta hírül a Dél-Magyarország.

A Nordsee nem adja fel 

A Westend és a Mammut bevásárlóközpontok után, márciusban a Camponában is Nordsee gyorsétterem nyílik. Ez lesz a hálózat harmadik egysége hazánkban - adta hírül a Franchiseportál.

Büntit kap a vendég ha nem eszik meg mindent 

Megbünteti vendégeit egy étterem Japánban, ha nem eszik meg az utolsó falatig az ételt - adta hírül a Yahoo amerikai hírportál.

A Magyar Tudományos Akadémia Bora 

Magyarország szinte összes jelentős borvidéke 57 pincészetének és borászatának 151 bora közül választották ki a bort kedvelő és ahhoz értő tudósok, valamint az MTA elnöke által felkért hivatásos borászok azt a 6 nemes nedűt, amely az idén negyedik alkalommal rendezett bormustrán elnyerte a „Magyar Tudományos Akadémia Bora 2013” elismerő címet. A szigorú szakmai előírásoknak megfelelő, minősített borversenyként elismert rendezvénnyel az Akadémia a magyar bor hírnevének öregbítéséhez kíván hozzájárulni.

Szívrohamban meghalt a „Szívroham Grill” szóvivője 

z egészségtelen ételeit büszkén vállaló Las Vegasi étterem nem hivatalos szóvivője a hely előtt esett össze. Az 52 évesen elhunyt férfi minden nap oda járt - emlékeztet a Hír24.

Négyszázezer euro bormarketingre 

Borturisztikai szolgáltatások közös fejlesztésébe kezdett egy horvátországi település és két magyarországi szakmai szervezet a napokban, az egy évig tartó projektre 405 ezer eurót költenek.

Egy frissen sült sarat kérek! 

Szó szerinti földi jóval, vagy legalábbis földi étekkel szolgál egy tokiói étterem: földből főzött menüt is kínál vendégeinek.

Friss perecet kínál az új magyar gyorsétteremlánc 

Egy több mint 30 éve működő magyar cégcsoport leányvállalatának üzletfejlesztési terveit támogatja az Széchenyi Tőkebefektetési Alap 49 millió forintos befektetéssel – határozott az Alap igazgatósága. A friss alapanyagból készülő magyar perecekkel és tekercsekkel új gyorséttermi szegmens meghonosítását tűzte ki célul a Crown Foods Kft. A BITE bakery café első budapesti üzlete február 13-án nyílik a Nyugati téren.

Az éttermek nyögik a kínai takarékossági programot 

Kínában a drágább éttermek túlnyomó többsége bevételein érzi a kormány takarékossági kampányát, amely a központi pénzből finanszírozott rendezvények számának visszafogását tűzte ki célul - derül ki egy új kutatásból.

Felgyújtották? 

Szombaton este leégett egy bezárt söröző tetőszerkezete Zircen, tájékoztatta a Veszprémi Naplót a katasztrófavédelem megyei ügyeletén.

Gyűrűt kapott Figula Mihály 

Második alkalommal vehette át egy ifjú borász a Pannónia Női Borrend által alapított Pannónia Aranygyűrűt és vándorserleget - adta hírül az Elitbor.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!