Vegye meg az legendás étterem bútorait 

(MTI) - Nem akármilyen aukció lesz csütörtökön a párizsi Drouot cég montmartre-i csarnokában: az Eiffel-torony belső felújításával párhuzamosan - és annak logikus következményeként - elárverezik a torony híres éttermeinek korábbi belső berendezését.

Dohányzási tilalom: rekord veszteség Bulgáriában 

Rekord nagyságú veszteséget kénytelen elkönyvelni a bolgár vendéglátó ipar a dohányzási tilalom bevezetése miatt, írja a napi.hu.

Tűz egy Burger Kingben 

Az olajsütő elszívója gyulladt ki egy gyorsétteremben szerdán délben a főváros V. kerületében. 

Az ötödik elem 

Két jó lehetőség is adódott szeptember 23-án, vasárnap estére, azonban amikor meghallottam, hogy „Umami vacsorára” invitálnak a budapesti Nobuba, az étterem második születésnapja alkalmával, amikor a menüsort személyesen maga a Mester, Nobu San, azaz Nobu Matsuhisa állítja össze és készíti a konyhán – nem volt kérdés, hogy félresöpörve a többi opciót mi lesz a hétbúcsúztató esti program.

A svájciak leszavazták 

A svájci szavazók több mint 66 százaléka elutasította a mai referendumon a "Védelem a passzív dohányzástól" csoport kezdeményezését - adta hírül a Gazdasági Rádió a helyi média közlései alapján.

Nagyszüret Tokaj-hegyalján 

(MTI) - Az állami tulajdonú Tokaj Kereskedőház Zrt. csütörtöktől vásárolja fel a termelőktől a hagyományos szőlőfajtákat, a furmintot és a hárslevelűt - mondta Kiss István, a társaság vezérigazgatója az MTI-nek.

Vita a pálinka körül 

Szeptember elején országos érdeklődést keltett, hogy pálinka forgalmazásával tervezi kiegészíteni költségvetését Bükkösd. Az origo szerint valami nem kerek a történetben, hiszen a polgármester saját faluja elől happolta el a "bizniszt".
Magyar programokat „tálalnak” a bécsi éttermek

Magyar programokat „tálalnak” a bécsi éttermek 

A szeptember 27-ei Turizmus Világnapja alkalmából az MT Zrt. ausztriai képviseletének kezdeményezésre, idei évi őszi-téli, magyar vonatkozású ausztriai programokat tartalmazó füzetet kapnak Bécs több éttermében a magyar ételt rendelő vendégek.

Kiemelten ellenőrzik az import borászati termékeket 

2012. szeptember 17-től a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal kiemelten ellenőrzi az import borászati termékeket - adta hírül az Élelmiszer Online.
Negyedik éve csökken a vendéglátóhelyek száma

Negyedik éve csökken a vendéglátóhelyek száma 

Negyedik éve csökken a vendéglátóhelyek száma, ha csak kis mértékben is. Összesen 34 393 vendéglátóipari üzlet működik Magyarországon, a Nielsen piackutató vállalat új cenzusa szerint; 1 százalékkal kevesebb, mint az egy évvel korábbi 34 855. Ezen belül a piackutatók személyesen mérték fel a 10 ezer lakosúnál nagyobb városokban mind a 20 221 helyet, ahol ételt, italt szolgálnak ki.

Vidéken is éttermi hét 

(MTI) - Az egyelőre több mint hatvan budapesti mellett már 18 vidéki felső- és középkategóriás étterem is különleges, kedvezményes árú háromfogásos menüvel várja a harmadik Étterem Hét vendégeit októberben. A korlátozott számú helyek szerdától foglalhatók le a www.etteremhet.hu internetes oldalon.

A McDonald's magyar "arcai" 

A McDonald’s idén nemcsak a legszebb lányt, de a legsármosabb fiút is megkereste dolgozói között. Az étteremlánc a vendégek segítségével, internetes szavazáson választotta ki két nagykövetét. Egy budapesti lány, Maja és egy mosonmagyaróvári fiú, Tamás kapta a legtöbb szavazatot. Szépek, sportosak, magabiztosak és terveik vannak.

Étterem nyolcvan méter mélyen 

Az utóbbi időben egyre elterjedtebb, hogy időszakosan minél extrémebb helyen nyissanak boltokat, éttermeket, majd épp olyan gyorsan el is tűnnek, ezek az úgynevezett „pop-up” üzletek - írja a Facepress.

A meleg vendég árt a Feng Shuinak 

Az amerikai ázsiai-fúziós konyhájáról híres Amber Village étterem kitiltott egy azonos nemű párt, mert az ő jelenlétük ártott a Feng Shuinak - adta hírül a Velvet.

Száz éves a Bikavér 

(MTI) - Színpompás felvonulás, vásári forgatag és kulturális programok szerepelnek az idei Egri Szüreti Napok programján pénteken és szombaton. A rendezvénynek különös aktualitást ad, hogy éppen száz éve, 1912-ben írta le először az Egri Bikavér készítési eljárását Grőber Jenő helyi borász.

A legkedveltebb borvidékek között Zalakaros 

Zalakaros is díjat vehetett át a Legkedveltebb Borvidék versenyben szeptember 16-án, a Budapesten tartott ünnepélyes eredményhirdetésen. 

Leroy franchise Debrecenben 

Franchise rendszerben működő, exkluzív étterem érkezik a belvárosba - írja a civishir.hu.

Éttermi robotlányok 

Nem mindennapi szórakozást kínál vendégeinek egy nemrég nyílt tokiói étterem: 3,6 méteres robotlányok nyújtanak show-műsort a látogatóknak.

Borászat, nem középiskolás fokon 

(MTI) - Együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Egyetem Tudományegyetemi Karok (DETEK) és a tarcali Tokaji Borvidék Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet, melynek keretében megalakult az egyetem Borászati Mikrobiológiai Kihelyezett Tanszéke; az erről szóló megállapodást csütörtökön írta alá Gaál István, a DETEK elnöke és Bihari Zoltán, a kutatóintézet igazgatója Debrecenben.

Polgári ébéd 

"Idézzük fel együtt a régi tradicionális vasárnapi ebédek hangulatát!" Ezzel a mottóval indította el új gasztronómiai programját az ARAZ Étterem.

Könnyedén a borról 

Már országszerte minden METRO áruházban elindult a „METRO Borhetek” kampány, amelynek keretén belül a vállalat október 4-ig minden pénteken és szombaton áruházi borkóstolókkal várja vásárlóit. Ennek alkalmából a METRO nagyszabású, borkóstolóval egybekötött partnerrendezvényt tartott a budaörsi Vevőakadémián, ahol öt neves magyar borász mutatta be pincészetük kiválóságait.

Finn gasztronómia Budapesten 

Finnország lesz a 9. Design Hét Budapest díszvendége; a kortárs formakultúra népszerűsítését célzó rendezvénysorozat a Fiskars Design Village művészfalut mutatja be szeptember 28. és október 7. között a budapesti közönségnek - adta hírül a Borászportál.

Az olcsóbb borokból importra van szükség 

(MTI) - Jó minőségű az idei szőlőtermés, régen volt ilyen egészséges a magyar szőlő, de az olcsóbb borokból várhatóan olasz importra szorul az ország - mondta Horváth Csaba, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára szerdán a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

A pécsi egyetem bora 

(MTI) - A Pécsi Tudományegyetem (PTE) Szőlészeti és Borászati Intézetének 2008-as évjáratú cirfandlija és az Indivinum Kft. 2011-es kékfrankosa nyert a Pécsi Tudományegyetem Bora címért folytatott idei versenyben.

150 millió forintot kapott egy magyar borexportőr 

(MTI) - Mintegy 150 millió forintot kapott a minőségi magyar borokat exportáló Amand Wine Export (AWE) Kft. az Euroventures IV kockázati tőkebefektető alaptól és Charles Mount angol magánbefektetőtől - tájékoztatta az Euroventures Kockázati Tőkealap Kezelő Zrt. szerdán az MTI-t.

Természetben fizetnek az étteremben 

(MTI) - Élelmiszerrel és háztartási tárgyakkal fizethetik ki a számlát egy firenzei étterem vendégei, a gazdasági válságban ugyanis terjed a cserebere és a természetben való fizetés Olaszországban.

Még megnézheti! 

A kiállítás összekapcsolja a kereskedelem és a szórakoztató vendéglátás témakörét alkalmat adva arra, hogy a sokoldalú 19. század kulturális életének egy meghatározó területébe bepillanthassunk.

Kínai borász jönni Magyarország 

Elsősorban a borászati befektetések lehetőségének tanulmányozására látogatott Heves megyébe a kínai Kanton tartomány küldöttsége, amelyet az egri Megyeházán fogadott Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke - adta hírül az Elitbor.

Árvay Angelikáé az idei JuniWine díj 

A tokaji Árvay Angelika Édesem nevű késői szüretelésű sárgamuskotály borát választotta a mezőny legjobbjának a Junibor, a fiatal borászok egyesülete - adta hírül a Borkultusz.

Negyvenéves a döner 

(MTI) - Negyven éve indult hódító útjára a döner, az egykori Nyugat-Berlinben kifejlesztett török gyorsétel.

Pontozzák az olaszországi vendéglátóhelyeket 

(MTI) - Újfajta szabályozással próbálják rávenni a vendéglátóhelyeket a csendrendelet tiszteletben tartására az olasz önkormányzatok: az autóvezetők után az itáliai szórakozó- és vendéglátóhelyek is pontozásra alkalmas jogosítványt kaptak.

Tiszteletadás a budafoki szőlőműveseknek 

(OS) - A budafoki borászok 300 üveg bort helyeznek el három, 2012. július 18-án, vagy ahhoz közeli időpontban született újszülött gyerek számára, amit házasságuk idején, nászajándékként kapnak majd meg.

Étterem, csak nőknek 

A szépséges Eva Longoria, akinek a nagy reményekkel nyitott Beso nevű étterme becsődölt, most új vállalkozáson töri a fejét. Olyannyira, hogy már megvan a szakemberekből álló csapata, és Szilveszterkor hatalmas csinnadrattával megnyitja „She” vagyis ”Ő” nevű éttermét - írja a Nők Lapja Café.

Megnyílt a Vinopolis Naphegy 

Szeptember 6-án nyitotta meg kapuit a Vinopolis International referencia étterme, a Vinopolis Naphegy.

Étteremláncot alapít a tésztagyár 

Étteremlánc kiépítését tervezi az Egyesült Államokban a Barilla olasz tésztagyártó óriáscég. Az első Barilla-éttermet 2013-ban avatják fel New Yorkban - közölte az olasz sajtó.

Nem tett jót az aszály 

(MTI) - Húsz-harminc százalékkal terem kevesebb szőlő az aszály miatt a szekszárdi borvidéken, ahol már egy-egy kései érésű fajta szüretelése is megkezdődött.

A bor ünnepe hétégén a Szentendrei Skanzenben 

(MTI) - Borünnepet tartanak a hétvégén a Szentendrei Skanzenban, az eseményen 23 neves hazai családi pincészet borai mellé málékásás káposztát és lepcsánkát is kínálnak, emellett szüreti bál és hagyományos szőlőtaposás is várja az érdeklődőket.

Péntektől Street Food Show 

Legjobb hamburgeres, gyrosos, kínais, szendvicses, osztriga-kaviár-pezsgő, lángos, gofri, kézműves fagyi, bor, kézműves sör, kávé, 15 blogger, sztárséfek, vadonatúj éttermek, gyerekfőzőverseny – szeptember 7-9. között a Hold utcai Vásárcsarnok emeletén itt az első Street Food Show. A belépés ingyenes.

Vega Meki Indiában 

(MTI) - Húsmentes éttermet nyit az amerikai McDonald's gyorsétteremlánc Indiában, hogy megfeleljen a helyi étkezési hagyományoknak.

A François President Brut nyerte el a „Budafok város pezsgője” címet! 

Augusztus 30-án, a BCE Soós István Borászati és Üzleti Szakközépiskola és Szakiskola tangazdasága adott helyet az idei „Budafok város bora” borversenynek, a 23. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál alkalmából.

Csupán kétmillió 

Kétmillió hektoliter körüli bortermelés várható az idén Magyarországon, a múlt évi mintegy 2,5 millió hektoliterrel szemben - mondta Horváth Csaba, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) főtitkára pénteken Budapesten.

Vigyázat: hamis a Bözsi! 

Az elmúlt hetekben naponta több alkalommal is érkezett bejelentés a Szegedi Rendőrkapitányságra arról, hogy a város több pontján hamisított Erzsébet-utalvánnyal akarnak fizetni - tájékoztatta a Szeged24-et Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Bor és képzőművészet 

(MTI) - Megújult programstruktúrával várja a látogatókat péntektől az MNG Extra: a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) két éve futó, havonta megrendezett múzeumi estjei ezentúl egy-egy kiemelkedő festőt és életművet állítanak középpontba, miközben egy-egy neves hazai borász mutatkozik be boraival.

Teázóláncot alapít az Unilever 

Teázólánc alapítására készül a multinacionális vállalat, hogy növelje saját teamárkái bevételeit - írja a Marketinginfo.

Szekszárdi Az év pincészete 

(MTI) – A szekszárdi Mészáros Pincészet lett Az év pincészete Magyarországon ebben az évben. Az ezzel járó vándordíjat, emlékérmet, oklevelet az alapító szervezetek vezetőitől Mészáros Pál, a családi vállalkozás vezetője vette át csütörtökön a Mészáros Pincészetben.

Vadgasztronómiai Fesztivál 

A Soponyai Ökoturisztikai Központban, 2012. augusztus 31-én és szeptember 1-jén immár hatodik alkalommal kerül sor az Országos Vadgasztronómiai Fesztiválra, a VADEX Mezőföldi Erdő és Vadgazdálkodási Zrt. rendezésében.

Bortestvérek 

(MTI) - Testvérvárosi kapcsolatot létesít Tokaj és az amerikai nyugati part bortermelésének fővárosa, Sonoma a kaliforniai szőlőtermesztést és borászatot megalapító Haraszthy Ágoston születésének 200. évfordulóján - közölte az MTI-vel szerdán telefonon Kálmán László Los Angeles-i főkonzul.

Gundel Cukrászda az Állatkertben 

A Fővárosi Növény- és Állatkert felújtott Főkapu épületében nyitotta meg cukrászdáját a Gundel. A korábbi igazgató iroda épületében kialakított vendéglátóhelyen nem csak nyalánkságok rendelhetők, a Zoo menü is a Gundel minőséget képviseli.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!