Gasztro
Borászbál
Borászbál
Szekszárd a rosé-világ közepe
Szekszárd a rosé-világ közepe
Több száz bort mustrálnak a Szent György-hegyi Napokon
(MTI) - Gasztronómiai és szórakoztató programok mellett a térség borászatai több száz borral versenyeznek az április 23-én kezdődő Szent György-hegyi Napokon.
Útikönyv a magyar borvidékekről
Száznegyvenöt kiemelt pincét ismertet részletesen Bede Béla Magyar borvidékek című útikalauza; a Corvina Kiadó tematikus útikönyvsorozatának második kötetét szombaton mutatták be a XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon.
Párnacsatát rendez a Dunyha Vendéglő
Április 20-án délután három órától gyermekkort idéző párnacsatára készül Budapest első libaétterme, a Dunyha Vendéglő, mely a kerekerdő közepén, a Budai Tájvédelmi Körzet lágy ölén várja a hazai ízekért rajongókat. A pihe-puha környezetben tartott program nagy csatát ígér. Aki a párnacsata napjáig behozza otthonról a már nem használt, régi, elnyűtt párnáját, egy madártejet kap ajándékba.
Rabsicokkal sefteltek a vendéglősök
Rabsicokkal sefteltek a vendéglősök
A KFC Szlovéniában nyit
Szlovéniában is megjelenik a McDonald's utáni második legnagyobb amerikai gyorsétteremlánc. A KFC mellett a szendvicseket árusító Subway is újranyitja ljubljanai üzlethelyiségé t- adta hírül az Invest Slovenija cikke alapján a HVG..
Pizza VB Parmaban
A világbajnoki címért versengenek a héten a pizzasütők Olaszországban. Ötszáz pizzasütő mester méri össze tudását a parmai versenyen.
Eger volt a legjobb Bordeaux-ban
Eger ismét bizonyított a legrangosabb nemzetközi borversenyen. Az egri pincészeteknek igazi éremesőben volt részük Bordeaux-ban: 4 arany, 5 ezüst és 9 bronzérmet szereztek.
Slowing sushi
(MTI) - Rohamosan veszítenek népszerűségükből a szusit az asztalok között köröztetett futószalagokon felszolgáló éttermek Japánban, miután a vendégek a gyorsaság helyett egyre inkább a frissességre helyezik a hangsúlyt.
Só stop Mexico City-ben
Ha egy étterem megszegi, bírság ugyan nem jár érte, de el kell számolni az agyvérzésben meghaló mexikóiakkal.
Az ARAZ étterem is nevezett az étlapversenyre
A budapesti belvárosban található ARAZ étterem is benevezett a Vendég és Hotel étlapversenyére.
Mosolykampány a McDonald's-nél
Goromba munkatársakra panaszkodnak az amerikai McDonald's vevői, a vezetőség általános mosolykampányt tervez. A cég növekedése az utóbbi időben megtorpant - írja az origo.
Elkészült a magyar bor arculati kézikönyve
A Nemzeti Bormarketing Program keretében elkészült a magyar borok egységes megjelenésének keretet biztosító új arculat, melynek használatát a Magyar Turizmus Zrt. a magyar borok népszerűsítésére ingyenesen biztosítja.
Csődbe ment Bangó Margit étterme?
Nemrég csődbe ment Bangó Margit étterme, amit három évvel ezelőtt azután nyitott, hogy a Tv2 Hal a tortán című főzőműsorában nagyon népszerűek voltak a fogásai – írja a Bors.
Lezárult a CÉGÉR alkotói pályázat első fordulója
A második CÉGÉR - Jó bornak tervezz címkét! alkotói pályázat borászokból, gasztronómusokból és grafikusokból álló szakmai zsűrije kiválasztotta azt a 10 grafikust, akik az első fordulóban beadott pályamunkájuk alapján továbbjutva elkészíthetik egy-egy hazai bor címketervét. A sajtónyilvános eseményen mutatkozott be a projekten résztvevő 10 borász is, akik szintén tehetségük alapján kerültek kiválasztásra. A 2012-es pályázat döntőseinek munkái borkóstolókkal egybekötött kiállításon bemutatkoztak Rómában, Berlinben és Párizsban, valamint túlmutatva a pályázat célkitűzésein egytől-egyig megbízást kaptak borász-párjuktól.
A klímaváltozás átírja a bortérképet is
A valaha finomnak tartott fehérborok testesebbek lesznek, míg egyes átlagos vörösborok valóságos gyümölcsbombákká alakulnak át.
Fizetésért sztrájkolnak a gyorséttermi alkalmazottak
Múlt csütörtökön több New York-i gyorsétteremben is sztrájkoltak a dolgozók. Az alkalmazottak kétszer annyi fizetést követelnek, mint amit most keresnek, hiszen abból - állításuk szerint - lehetetlen megélni - adta hírül a Jobline.
Rizling- és cabernet-siker
Baranya, Tolna és Bács-Kiskun megyei termelők kapták a legrangosabb elismeréseket a Magyarországi Németek Országos Borversenyén, amelyre a hét végén került sor a baranyai Mecseknádasdon.
23 ország 4225 kiállítója a Vinitalyn
Az itáliai és a nemzetközi borászat mutatkozik be vasárnaptól a Vinitaly veronai borfesztiválon,
(Fok)hagymát (fok)hagymával
A sokatmondó The Stinking Rose, vagyis magyarul A bűzlő rózsa nevet kapta az a San Franciscóban működő étterem, ahol az étlapon szinte csak és kizárólag fokhagymás ételek, illetve néhány fokhagymás ital is szerepel - adta hírül a Nők Lapja Café.
Éttermet nyit Fásy Ádám
Nemrég szakácskönyvet adott ki, most pedig egy fővárosi étterem megnyitásán gondolkodik - adta hírül a Blikk.
Digitális étlap a Vendég & Hotel „Kérem az étlapot!” versenyén
Mostantól folyamatosan bemutatunk néhányat azokból a pályázatokból, akik jelentkeznek „Kérem az étlapot!” versenyünkre. Íme, egy Villányról érkezett nevezés, a pályázó Halasi Pince rövid bemutatkozásával:
Kiválasztották Héviz város borát
A Városháza konferenciatermében szakértőkből álló zsűri kóstolgatta és véleményezte a nedűket. A zsűriben Kreil Vilmos (Balatoni Borház), Both Gábor (Veszprémi Egyetem), dr. Szakonyi József (hivatásos borkóstoló), Kielmayer Krisztián (nemzetközi borakadémikus) és Karádi Szabolcs (sommelier) vett részt.
Öt és fél millió forintért lehet vacsorázni a világ legjobb séfjével
Egy szerdai hongkongi árverés névtelenséget kérő győztese 180 ezer hongkongi dollárért (5,46 millió forint) szerzett jogot arra, hogy elfogyasszon egy vacsorát Adria társaságában, a séf fivérének Tickets nevű barcelonai éttermében.
Világbajnok séf járt Szentgotthárdon
Mesterszakácsoktól leshettek el szakmai fogásokat a III. Béla szakképző iskola szakács tanulói a közelmúltban egy közös magyar-szlovén pályázati program keretében.
Tízéves a McReggeli Magyarországon
A McDonald’s 10 évvel ezelőtt Magyarországon is megjelent a gyorséttermektől akkor még rendkívül szokatlan reggeli koncepcióval.
Borjog és bormarketing konferencia
Borjog és bormarketing konferencia
Legyen fogpiszkáló az asztalon, vagy sem?
Nincs több fogpiszkáló, mert a vendégek megszúrják vele magukat és kipiszkálhatják a töméseiket – hangzott el az oldhami étterem igazgatójának szájából, amikor úgy döntött, inkább kitiltja a fogvájót, semmint még egyszer egy dühös vendéggel vitatkozzon a fogpiszkálók miatt.
Betonkeverővel kavarta az étterem a mártásokat
(MTI) - Betonkeverővel kavarta egy étterem mártásait Svédországban, amire azért derült fény, mert egy vendége csavart kapott a kebabjába.
A ProWein vált a borok legfontosabb nemzetközi seregszemléjévé
A nemzetközi bor-és szeszesital ágazat vezető szereplői három intenzív napot töltöttek együtt a márciusi düsseldorfi borvásáron (ProWein), amely ebben az évben túlnőtt konkurensein.
Milyen válság?
A repülőtérről egy síliftszerű, libbenő kabinos alkalmatosság öt perc alatt a városba induló vonathoz repít, ahonnan tíz perc alatt a főpályaudvarra, Düsseldorf szívébe érünk. A ProWeinra szóló belépő az összes városi közlekedési eszközön érvényes jegyként funkcionál, sőt, a tartomány 150 kilométeres sugarán belül azzal bármilyen közlekedési eszköz igénybe vehető. A kiállítás nyitásakor-zárásakor kétpercenként indítják a szerelvényeket, a megállókban segítőkész és több nyelven beszélő irányítókhoz fordulhat bárki, aki az amúgy tökéletes útbaigazító feliratokon nem tudna kiigazodni.
Bébiételt az éttermekbe?
Az amerikai Járványügyi-és Megelőzési központ (CDC) egy új tanulmányában rámutat, hogy nagyon sok anya eteti gyermekét már hat hónapos kora előtt szilárd étellel, holott az ajánlások ezt szigorúan tiltják - írja a Fox News.
Jön a tavaszi NAV hadjárat
Jön a tavaszi NAV hadjárat
Díjeső az Arany Kaviárnak
Idén is a TOP 10-es listán, azaz Magyarország legjobb 10 étterme között szerepel az Arany Kaviár, amelyet a legjobb hazai fine-dining éttermek között tartják számon.
Balhé a Cicciolina étterem miatt
Névhasználati pert kezd a magyar származású Staller Ilona egy ausztrál étterem ellen, amely a filmszínésznő becenevével aratja sikereit - írja a Nők Lapja Café.
Szekszárdon 2011-es Syrah lett az idei legjobb vörösbor
(MTI) - A Takler Pince 2011-es évjáratú Syrah reserve-je lett a szekszárdi borvidéki verseny legjobb vörösbora - közölte a hegyközség az MTI-vel.
Arcade vég
Sosem jó egy étterem bezárásáról írni, ám ha ez a hely ráadásul a hazai csúcsgasztronómia egyik elismert fellegvára – végképp szomorú hírt adni arról, hogy kész, vége, nincs tovább.
Borban is utazik Brno
Az 1928-ban megnyitott Brnói Vásárváros idén tavasszal ünnepli működésének 85. évfordulóját – ez alkalomból a Cseh Köztársaság budapesti képviseletén tájékoztatták a sajtót az idei rendezvényekről, és a korábbi évek magyar-cseh együttműködéseiről.
Pho, sült békacomb és karalábésaláta
A Józsefvárosi piac “legendás” vietnami büféjének (amely akár napi 500 vendéget is képes kiszolgálni!) tulajdonosai rengeteg ínyenc örömére úgy döntöttek, hogy nagyszabású vietnami éttermet is nyitnak Budapest IX. kerületében.
Gyorsan terjeszkedik az új magyar borkereskedő hálózat
Kereskedői hálózat építésébe fogott a Borháló borkereskedés, a franchise-t eddig hat üzlet vette át és hamarosan indul a hetedik is. Koncepciójuk szerint a bor a lényeg, nem a külsőségek, s ezt az árban is érvényesítik.
Ölelés jár az étteremben
A világ legbarátságosabb éttermeként emlegetik a helyet. Nem véletlenül - írja a Nők Lapja Café.
Badacsonyi borok New Yorkban
(MTI) - A badacsonyi borvidék szinte összes termelője, több mint 30 borász kínálta személyesen mintegy 150 féle borát A szürke 30 árnyalata címmel meghirdetett kóstolón szerdán a budapesti New York Palotában.
Különleges étterem nyílt Párizsban
Az Eiffel-toronytól 180 méterre, mindössze 180 napra nyitott meg a Pullman Paris Tour Eiffel tizedik emeletén a "180 only" exkluzív ideiglenes étterem.
Kínában hódítanak a Laposa borok
A Bazaltbor Badacsony Kft. – a Laposa borok kizárólagos forgalmazója – januárban elindította a kínai export szállításokat.
Az AMC is kampányol a jó minőségű hazai sertéshús mellett
A Hússzövetség hagyományos húsvéti sajtóreggelijén március 13-án Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára az állami élelmiszerellenőrzésekről, Simon Péter vezérigazgató-helyettes, a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Centrum Vezérigazgatóságának közösségi sertés marketingprogramjairól, Vella Rita a GfK Hungária Piackutató Intézet ügyfélkapcsolati igazgatója a húsfogyasztás jellemzőiről beszélt.
Nesze neked pálinkafőzés!
Az Európai Bíróságon folytatódik tovább a házi pálinkafőzéssel kapcsolatban az Európai Bizottság által Magyarország ellen indított kötelezettségszegési eljárás - közölte az Európai Unió Bírósága sajtó- és tájékoztatási Osztálya.
Halála után is segít a motoros
Vége nincs azoknak a kezdeményezéseknek, amikkel a Marco Simoncelli Alapítvány által megálmodott fogyatékos gyermekek számára tervezett gondozó központ megvalósulását szeretnék segíteni - adta hírül a Motorrevü.